Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, april 03, 2007

1 April

1 April

Op de afdeling ICT bij de Nederlandse Spoorwegen zweet men peentjes; Voor de derde keer in korte tijd kunnen tienduizende reizigers geen gebruik maken van de trein door een software-fout. Hoewel het op 1 maart, de dag dat de hoofdstad werd getroffen, ging om een kapotte harde schijf. Een geruststellende gedachte dat het gehele treinverkeer binnen en rond Amsterdam blijkbaar geregeld wordt via één harde schijf van één computer.

Terroristen weten wat te doen om het land op de kniëen te krijgen: de harde schijven van de NS-computers laten crashen waardoor honderdduizenden niet aan het werk kunnen en de Nederlandsche economie op z'n gat komt te liggen. Doe hetzelfde met een of ander internet-knooppunt en het land komt vanzelf op de rand van de afgrond, vervallend in anarchie omdat er geen communicatie meer mogelijk is.

M'n zoon en ik kunnen gelukkig nog wel communiceren, zoals bleek toen wij gisteren al filosoferend en zelfs kwetterend huiswaarts keerden vanaf zijn karate-dojo. Bij thuiskomst bleek oppas Suus al een deel van het nog liggende strijkgoed tot keurige stapeltjes verwerkt te hebben. Lief hoor.

De dag begon met een koffiedrinkende buurvrouw Wynona en werd vervolgd met mijn eerste keer van overblijfkracht zijn. Uiteraard was dat even wennen want het was niet zomaar een eerste werkdag maar eentje waarop een compleet nieuw systeem werd ingevoerd.

Vanmorgen waren er al ouders die vonden dat hun kind maar van de overblijf af moet "omdat het wel erg rommelig ging, gisteren". Tsja, zij hadden het zelf iets makkelijker kunnen maken indien zij de betreffende formulieren, die zij reedsch een maand in bezit hebben, gewoon hadden ingeleverd voor 1 april.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht