Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 25, 2007

Afgebakend

Ben een tikkie moe. Tsja, dat krijg je ervan wanneer je bij thuiskomst 's avonds laat nog gezellig lange tijd met oppas Wieteke blijft kletsen...Eigen schuld. Net als opgegeten worden door een krokodil na het treiteren van het arme beest..."Eindelijk gerechtigheid" heeft de Chinese Schnappi wellicht gedacht.

Eindelijk is het dan zover: het moment waarop de mensheid 60 jaar heeft gewacht...Johan Cruijff is zestig jaar geworden! Maar even zonder gekheid: voor veel mensen is deze bijzonder goede voetballer en succesvole coach niets minder dan een soort van Superman.

Groot nieuws, overigens, voor tegenstanders van Superman! Op onze eigenste aarde is kryptoniet gevonden in de buurt van de Servische plaats Jadar waarnaar het mineraal (eigenlijk niets anders dan natriumlithiumboorsilicaathydroxide) Jadariet is vernoemd. Zou de planeet die men gevonden heeft bij de ster Gliese 581 het verloren Krypton zijn? Uit het nieuwsbericht:>>Overigens is jadariet niet groen maar wit, en geeft het geen licht. De uitwerking op bewoners van de planeet Krypton kon tot nu toe niet worden getest wegens gebrek aan proefpersonen.

Daar heeft men geen gebrek aan in kampementen zoals Guantanamo Bay waar men verdachten niet langer als mensen beschouwd. In het land waar men terrorismebestrijding een groter goed vindt dan de bescherming van privacy is een gevangene vrijgelaten nadat een vriend daar
per fax om verzocht had. Het bestuur van de gevangenis had niet in de gaten waar de fax vandaan kwam en lette al zeker niet op de naar verluidt vele spelfouten, die sowieso ook in officiële documenten staan. Da's handig!

Net zo handig als de spaarlamp die bezoekers van de mini-klimaatconferentie op het stadsdeelkantoor mochten ontvangen uit handen van de organisatie. Praten over klimaatbeleid blijkt interessante ideeën op te leveren.

Een kort uitstapje van m'n zoon en mij heeft wat winst opgeleverd aan de zaak die speelkaarten van Magic: The Gathering verkoopt. Dus maar weer snel een potje spelen en dubbele en overbodige kaarten verkopen op Koninginnedag.

In het kader van Koninginnedag heeft de Ferman gisteren samen met buurvrouw Hetty een stukje stoep in de buurt afgebakend.


Vandaag staan wij (alsnog) stil bij het overlijden van Pieke Dassen en bij dat van Gerdnan van Wijk én dat van David Halbertstam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht