Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, augustus 03, 2006

Blijmaken

Blijmaken

India verbiedt kinderarbeid, minister Veerman heeft jarenlang oneigenlijk gebruik gemaakt van zijn dienstauto, hackers voeren een virtuele strijd tegen het gewapend conflict in het Midden-Oosten dat ook weer verder is opgelaaid: "Israël" en "Libanon" blijven elkaar bestoken met bommen en granaten en de wereld met leugens en bedrog. De leugens van de top van het Pentagon na de gebeurtenissen van 11 september 2001 worden aan de kaak gesteld en Boris Dittrich zegt uit de landelijke politiek te stappen zoals hij ook al eerder zei dat hij "zeker niet" met CDA en VVD samen in de regering wilde zitten om enkele maanden later zijn woorden om te zetten in tegengestelde daden. Eigenlijk is er dus niets veranderd in de wereld in de paar dagen dat ik er nagenoeg van afgesloten was...en nog steeds heb ik niets vernomen uit Haïfa. Geen bericht is goed bericht zegt men maar langzamerhand wordt ik knap zenuwachtig...:-(

Dat werd ook een moeder die na diverse waarschuwingen bijna door de kampleiding het kamp was uitgezet. Nadat meerdere mensen (waaronder ondergetekende) haar hadden verteld dat het nuttigen van koffie en thee en roken uitsluitend was toegestaan in de keukentent liep zij toch doodleuk met haar beker thee in de hand het terrein op met daarop tientallen rondrennende meest jonge kinderen. Een bijzonder gevaarlijke situatie was aldus ontstaan. Niet dat het de moeder in kwestie ook maar iets kon schelen. Is dat tekenend voor de onverschilligheid die de mensheid in haar greep heeft?

M'n zoon en ik zijn niet onverschillig tegenover soppende sokken in nog nattere schoenen. Het was kenmerkend voor een dagje zomerkamp dat de ene hoosbui kort volgde op de andere. Terwijl hij nog onder de douche stond kwam buurvrouw Angélique theedrinken, bijkletsen en ons complimenteren met de nieuwe inrichting van onze woning die haar voltooïng nadert. Later op de avond kwam buurvrouw Johanna even langs om welterusten te zeggen en buurvrouw Hetty konden wij telefonisch blijmaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht