Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, mei 31, 2006

Enerverend

Enerverend

Ik over een vroeger baantje als budgethouder:"Soms moest je met een plausibele theorie komen om het tekort te verklaren." Ferdinand:"Iets verzinnen dus".

Het GVB verzint ook iets leuks. (Voor niet-Amsterdammers: GVB staat voor Gemeentelijk Vervoer Bedrijf): in het kader van service-verbetering (zo noemen ze dat écht!) zijn vanaf 28 mei jl. maar liefs 23 lijnen geschrapt en 18 andere lijnen "rijden voortaan sneller". Dat laatste is een GVB-eufemisme voor "er worden voortaan haltes overgeslagen".

Aan de andere kant komen er 16 nieuwe bij. Oftewel: in verband met "verbeteringen" aan het OV-net in en rond Amsterdam zijn per saldo 7 lijnen verdwenen en passagiers die gebruik maakten van 18 andere lijnen mogen voortaan meer aan hun conditie doen. Oftewel: lopen.

Natuurlijk zal het nieuwe rooster voor sommige gebruikers een verbetering betekenen maar het blijft een feit dat het schrappen van buslijnen niet mag worden gezien als "service-verbetering".

Het trieste is dat de Amsterdamse wethouder van Verkeer en Vervoer Herrema totaal machteloos blijkt tegen het samenwerkingsverband van de directies van het ROA (Regionaal Orgaan Amsterdam) en het GVB. En ik maar denken dat de wethouder meer te zeggen had. Blijkbaar heb ik mij vergist.

Ook Frits Bolkestein had zich vergist. Hij dacht dat hij het wel eventjes op een akkoordje kon gooien met de VS over het verkopen...eh...doorspelen van privé-gegevens van Europese burgers via het CAPPS-II akkoord. Maandenlang leek het er inderdaad op dat "onze" Europarlementariër (tevens adviseur bij een van de grotere Russische gasbedrijven) de Europese privacywet had omzeild door gebruik te maken van de term "terrorismebestrijding". Helaas voor hem en zijn Amerikaanse vrinden heeft het Europese Hof van Justitie een vormfout in de procedure ontdekt en kan het plannetje officieel niet doorgaan. Niet dat het voor de praktijk wat uitmaakt aangezien de betreffende gegevens al heel lang worden doorgegeven aan de CIA zowel als aan een Amerikaanse reisorganisatie.

Fer en ik hebben geen reisorganisatie nodig om het vakantie-gevoel te krijgen. Zo aten wij vandaag verse sla en radijsjes, door hemzelf geoogst op de schooltuinen, eerder vandaag...eh...gisteren. Ook gisteren begon de stadsdeelvergadering. Ik zal er niet inhoudelijk op ingaan maar het was wel weer enerverend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht