Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, maart 05, 2006

Grenzen

Grenzen

Onder de bezielende klanken van carnavalskrakers uit Ut Kielegat, samengesteld door Wolkewietje, produceren Eva en Ferdinand tekeningen. Niet zomaar tekeningen maar voettekeningen, oftewel: tekeningen gemaakt met de voet alsook tekeningen van de voet. Voor Eva een handige oefening in verband met het leren schrijven en voor haar broer een handige oefening ter verbetering van zijn handschrift. Daarvoor keken zij samen De Fabeltjeskrant waarbij het papa -die tegelijktertijd met Eva's haar aan het frutten was- opviel dat Willem Wever een tram in elkaar aan het zetten was die hij Tramlijn Begeerte had gedoopt...(informatie voor iets oudere (ex-)Amsterdammers. Red.)

Eerder op de morgen had zus al de woon- zowel als de slaapkamer gestofzuigd en broer de keukenvloer gezwabberd. Dit tot groot vermaak van oma die zich verbaasde over de zorgvuldigheid waarmee haar kleinkinderen te werk gingen en zich zeer bereidwillig toonden bij het helpen van hun ietwat luie vader.

Die had wel een aardige reden om lui te zijn. Eva was gistermorgen opgehaald, waarbij haar zusje Dayna liet merken errug blij te zijn met haar ietwat verlate verjaarscadeau (een uit Tsjechië afkomstig kristal met daarin haar sterrenbeeld gegraveerd). De volgende halte was de bibliotheek onderweg waarheen wij diverse verkiezingsstands tegenkwamen. Zo kwam het dat wij ons even later met een VVD-ballon in de hand meldden bij de stand van de SP. Onderweg naar het foto's ophalen van de Tsjechië-reis nog even staan bijkletsen met ex-buurvrouw Petra terwijl ik eventjes stilstond bij de gedachte aan de nog te verspreiden campagnefolders.

Nu maar hopen dat ik daar vanavond nog de puf voor heb want gisteravond was ik als castlid present bij een uitvoering van The Rocky Horror Picture Show. Nadat ik op m'n hoge hakken en in m'n vakkundig met ducttape gerepareerde corset (nog bedankt voor het slopen, Annelies!;-)) m'n dansje had gedaan was er na het omkleden nog even gelegenheid om collega René te bedanken voor zijn komst naar het COC-theater. Een andere bezoeker werd nog even bedankt omdat hij helemaal speciaal voor de Show even vanuit Berlijn was overgekomen. Na deze "plichtplegingen" (een biertje, ditmaal ontvangen van ex-mede-nachtburgemeester Puck) hoorde er bij) in de taxi gesprongen. Deze bracht mij naar de Ocean Diva, een schip waarop het feest "Willy VONKa's Chocolate Boat" werd gehouden. Raad eens wie daar Umpa Lumpa mocht spelen? Of was het nu toch "Oompa Loompa"? Nog gezellig met collega-entertainers staan sjoelen (op een heuse voor de gelegenheid meegebrachte Longfield SJ 4000!) op het dek van de veerpont op de weg naar huis, tot groot vermaak van de kapitein van het vervoermiddel.

De vogeltjes vloten al toen ik thuiskwam en niet veel later was er het geluid van spelende kinderen. Op zich geen onprettig geluid om bij te ontwaken maar toch...Zo direkt even lunchen en vervolgens Ferdinand bij zijn goede vriend Maurits langsbrengen. Daarna gezellig een paar uurtjes alleen met Eva doorbrengen. De kaartclub voor vanavond is maar even afgezegd want ook een Terrebel heeft z'n grenzen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!