Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, februari 07, 2006

Rotzakken

Rotzakken

Minister Remkes wil zijn collega minister Verdonk hard kunnen aanpakken bij de eerste de beste overtreding die zij begaat. Althans, dat maak ik op uit het feit dat hij heeft gezegd dat rotzakken direkt en harder aangepakt moeten kunnen worden. Notoire ordeverstorders (en als je doelbewust bevolkingsgroepen tegen elkaar ophitst dan ben je dat in mijn ogen) moeten ondermeer verplicht afkicken. Afkicken waarvan vraag ik mij dan af? Wellicht van de "rush" die machtsmisbruik veroorzaakt? Dat Rita graag laat weten dat zij en zij alleen het wat betreft asielbeleid voor het zeggen heeft in ons o zo vrije land staat buitenkijf. Kijk maar naar "het geval" Taïda Pasic die een legale truc toepaste om toch haar studie in Nederland af te kunnen maken. Een woordvoerder van mevrouw Verdonk nam het woord fraude in de mond.

Jammer dat ik Taïda niet ben want dan zou ik de minister aanklagen voor laster. Zo heet dat namelijk wanneer je een leugen over iemand de wereld in stuurt met als doel de goede naam van die persoon te grabbel te gooien.

Mijn goede naam stond gisteravond eventjes op het spel tijdens een discussie die ontstond na mijn betoog over het begrip "Waarheid". Al snel echter waren de gemoederen bedaard. Met de hulp van enige alcoholische versnaperingen. Dat dan weer wel. Ben nu wel een beetje moe.

Zeker ook omdat er vanmorgen een vergadering van het Oudercollectief op het program stond en een bezoekje aan vriend Pieter. Hij wees mij op een artikel in de Volkskrant van vandaag (pagina 24!) waar een foto van ondergetekende bij staat afgedrukt. Lollig, niet?

Ferdinand had ook lol. Met name met buurman Vincent dankzij wie hij nu meer van aerodynamica weet dan zijn vader...Eigenlijk zou een andere buurman hem naar karateles begeleiden maar via buurvrouw Hetty werd het uiteindelijk toch haar echtgenoot.

Die arme Ferdinand had het al zo zwaar gisteren met school, gymles, een toets voorbereiden
en werken in de Wereldwinkel. Hij had dan ook een beetje moeite met opstaan uit mijn bed, vanmorgen...Vandaag wordt hij ondervraagd over zijn topografische kennis van de provincie Flevoland. Straks even naar het werk voordat ik mijn zoon's project bij de Ecokids-club ga bewonderen. Maar vanavond...Vanavond ben ik vrij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!