Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, december 17, 2005

Daadkracht

Daadkracht

"De enige bekende Nederlander die ik op het feestje zag was notabene een Belg."
Collega Chris liet woensdag weten als Belg zijnde al die ophef over Bekende Nederlanders niet te vatten maar kent wel Serge Henri Valcke.

Toch was de opmerking van m'n zoon eergisteren nog leuker voor mij:"Papa, ik geloof dat ik nog nooit zo lekker gegeten heb." Terwijjl het alleen maar ging om zelfgemaakte frietjes met kipstukjes, sperzieboontjes, shoarmavlees en gebakken spekjes. Hij moet toch even een vetlaagje opbouwen voor deze winter...

Terwijl collega Georges nog lekker lag te pitten in het logeerbed werd ik op Fer's school gestrikt voor het schoolkerstkoor. Moet ik wel nog even een vrije dag regelen...

Op het einde van een ietwat hectische werkdag toog ik met collega Cora naar de studio voor de opnames van de laatste aflevering van Dit was het Nieuws. Ditmaal met als gasten Jenny Arean en Frits Huffnagel. Eén van de twee gaat hoogstwaarschijnlijk SP stemmen. Raad eens welke van de twee? Uiteraard na afloop gezellig een biertje gepakt. Okee...én een wodka.

Zo'n borrel kon een zekere misdaadverslaggever gisteren ook vast wel gebruiken. Wie weet trouwens waarom Peter R. de Vries, de voormalige would-be politicus, heeft gekozen voor het woord "daadkracht" als invulling van de afkorting D in PRDV? Misschien heeft-ie iets tegen het woord democratie? In ieder geval heeft hij niet de steun van Het Volk en sta ik achter de beslissing van enkele media om de nieuwe spelling (alweer nieuwe spellingregels?) zoals die ingaat in augustus volgend jaar te boycotten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!