Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, november 28, 2005

Verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid

Ondanks het feit dat het eigenlijk niet zijn taak was heeft collega Mike de acteurs van The Amsterdam Dungeon vandaag flink uit de brand geholpen. Niet alleen heeft hij ter plekke een vers werkrooster uit de grond gestampt maar heeft hij zelfs één van de acteursrollen voor zijn rekening genomen. Een gouwe gast, die Mike. Niet voor niets vindt de oplettende lezer heden ten dage een link naar zijn site in de kolom ter linkerzijde van de lappen tekst die ik U met regelmaat presenteer.

Met regelmaat is ook de SF-serie Battlestar Galactica weer op televisie. En wel op de TV-zender Veronica des zaterdagavonds. Niet alleen leuk voor de fans van weleer maar ook interessant voor kijkers van de nieuwere generatie. Nadeeltje bij TV-kijken: dat kan alleen wanneer er stroom op het toestel staat...

Wat is dat toch met de energievoorziening tegenwoordig? Kan mij van vroeger niet herinneren dat die stagneerde na een beetje sneeuwval en een paar rukwinden. Gedupeerde bedrijven moeten maar vertrouwen op eigen noodvoorzieningen: de energiebedrijven voelen zich niet verantwoordelijk "Eigen verantwoordelijkheid"...daar gaan we weer met het stokpaardje van de Bush-volgelingen.

M'n zoon, dat is pas iemand die zijn verantwoordelijkheden kent en ook neemt. Zo had hij vandaag zijn sleutels op school laten liggen. Gaat hij huilend bij de pakken neerzetten? Vergeet't! Hij belt aan bij verschillende buren totdat er eentje open doet. Vanaf dat adres belt hij zijn vader op het werk om te vertellen waar hij zit en zodoende trof ik hem op de bank bij buurvrouw Margot die als bedankje een vrijkaartje voor m'n werk ontving.

Hij was wat snotterig en voelde zich niet zo lekker en daarom belde hij zelf karate-les voor vanavond af.
Menig volwassene (en niet uitsluitend kabinetsleden die Veerman heten en graag het beleid van hun collega's onderuit halen) kan een voorbeeld nemen aan het gedrag van mijn Superfer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!