Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, oktober 22, 2005

Vaderschap

Vaderschap

Je staat op de stoeprand. Je zoon van negen steekt alleen over. Aan de overkant draait hij zich nog even om en zwaait. Daarna stapt hij stevig door richting school. Hij draait zich niet meer om.

Ook twee Taliban-leden draaiden zich niet meer om. Maar dat was nadat Amerikaanse "bevrijders" hun dode lichamen in de hens hadden gestoken. Lekkere knaapjes, die Amerikaanse soldaten. Gaat iemand hen nog vertellen dat zij zijn ingehuurd voor het uitvoeren van vredesmissies? Volgens mij valt het plegen van openbare lijkverbranding niet onder die noemer. Tenzij dat per decreet van de legerleiding natuurlijk wél zo is.

Eigenlijk zijn die Amerikaanse soldaten maar watjes vergeleken bij Moeder Natuur. Neem nu alleen al orkaan Wilma: ruim 250.000 Cubanen zijn voor dit natuurgeweld op de vlucht. En velen zullen volgen, is de verwachting. De recente aardbeving die vooral Pakistan trof heeft, voorzover nu bekend, zeker 53.000 doden op haar geweten. Krijg dat maar'ns voor elkaar als eenvoudig zelfmoordcommando. Ha!

Zelf koester ik de verwachting dat ik eerdaags weer wat tijd heb voor een sociaal leven. Gelukkig houden m'n buurvrouwen contact, al is het in een enkel geval dan slegs telefonisch...

Het contact met m'n dochter Eva is gelukkig verre van alleen telefonisch. Vanmorgen haar opgehaald en toegekeken hoe haar zusje Dayna en Ferdinand veel lol hadden met Elefun: de olifantenslurf waar "vlinders" uitgeblazen worden die vervolgens met een vlindernetje gevangen moeten worden. Dayna is niet zo van de kusjes en knuffel maar stoeien vindt dit drie-jarig meisje helemaal het einde! Omdat de accu van de oude weigerde nog verder opgeladen te worden hebben wij vandaag een nieuwe stofzuiger gekocht. Het is dan weliswaar geen Dyson (nog even een jaartje of wat sparen voor deze Rolls Royce onder de stofzuigers!) maar hij rijdt lekker soepel en zuigt lekker, zoals Ferdinand ondervond bij het stofzuigen van woonkamer, slaapkamer én keuken.

Broer en zus hebben beide twee maal opgeschept van het avondeten, wat een vaderhart deugd doet. Tevreden kijkt het tweetal nog eventjes naar "Te land, ter zee en in de lucht." Gewoon eenvoudig vermaak. Niets mis mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!