Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, oktober 03, 2005

Uitstellen

Uitstellen

Gezellig hoor! Bas en Elsa kwamen op de koffie en zij namen mee...eem Cubaanse vlag! Zij waren nog maar net de deur uit toen buurvrouw Hetty langskwam voor een babbeltje en een kopje thee. Zo leer je je buren wel kennen. Na een vruchtvolle werkdag (en een bezoekje aan de lokale Ierse pub) kwam ik net na Ferdinand thuis. Even wat etensresten bij elkaar op een bordje gedeponeerd (Rookworst, worteltjes, brood met ei) en ons klaar maken voor de volgende fase in de dag: een aflevering Kung Fu kijken. Daarna naar karate. Voor Ferdinand vooral een zware dag, na gym, werken in z'n nieuwe baantje (verkoper in de derdewereldwinkel Koning Max) én karate. Het viel mij vandaag op hoe efficiënt het huishouden opeens loopt. Zo gaat dat wanneer je hele dagen werkt: dan kun je klusjes niet uitstellen.

De toetreding van Turkije tot de EU zou er bij ons dus al lang door zijn. De knoop doorhakken voor Gerhard Schroeder zat er dan ook al op. Veroorzakers van diverse mondiale conflicten waren al lang op de vingers getikt...

Onderweg naar karateles overhoorde ik Ferdinand over zijn eerste Topo-toets, morgen. Het onderwerp is de topografie van Noord-Holland en Fer weet er echt veel van! Op de terugweg (Fer had een partij gespeeld en gewonnen met 3 tegen 0,5!) hadden wij het ondermeer over woorden die wij mooi vonden. Zoals bijvoorbeeld "Zinderend" en "Verstrengelen". Leuk onderwerp. Al betwijfel ik of de dames aan het tafeltje naast mij hadden kunnen meepraten (ja, ook ik heb vooroordelen): Eén van hen wist een verhaal over een reis bijna drie kwartier te rekken. De essentie van het verhaal was:"Via een website had ik uitgezocht hoe ik met de bus van A naar B moest komen maar omdat ik in de verkeerde bus was gestapt kwam ik in C terecht." Knap hoor! Gelukkig voor onschuldige toehoorders (moi!) werd haar verhaal onderbroken door het gerinkel van het mobieltje van haar gesprekspartner: de polytone beltoon "Geef mij je angst" weerklonk door de holle ruimte...AAAARRRGGGHHH!!!

Nu alleen nog maar even strijken en een brief schrijven voor een buurvrouw en dan mag ik m'n bed in. Slapen is fijn...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!