Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, september 08, 2005

Vervolg

Vervolg

Het OM heeft in opdracht van het OM onderzocht of het OM fouten heeft gemaakt in de zaak van de beruchte parkmoord. Conclusie van het ruim vier uur durend onderzoek: Het OM heeft niet gefaald. Verrassende uitkomst, vindt U niet? In ieder geval kreeg ik zo snel antwoord op mijn vraag aan Donner dat ik vermoed dat het antwoord al klaar lag. Zoals de arrestatiebevelen in Hitler-Duitsland al klaar lagen voordat het Rijksdag-gebouw in de hens ging. Wat ik ondermeer uit het antwoord haal is dat het DNA in het nagelvuil van het vermoorde meisje geen aanleiding gaf om te denken dat het hier mogelijk ging om een daderspoor. 'tuurlijk: Iemand die gewurgd wordt doet alle mogelijke moeite om een toevallige passant open te krabben voordat ze het loodje legt. Ik geloof dat niet maar Piet Hein Donner klaarblijkelijk wel en hij is de baas. Al is dat wat mij betreft niet lang meer als hij geen bevredigend antwoord weet op mijn nieuwe vraag.

Er loopt vast een eurocommissaris rond met een familielid dat geld verdient in de zuid-Europese textielindustrie. Hoe is anders het import-verbod op Chinees textiel te verklaren? Bijna alle regels binnen "het nieuwe Europa" zijn gericht op vrije marktwerking. Kijk bijvoorbeeld naar de Polen die het nu mogelijk is gemaakt onder Poolse condities het werk van Nederlandse tuinders en bouwvakkers te doen. De EU vindt het niet erg dat Nederlanders hun baan kwijtraken aan de goedkopere Polen. Blijkbaar is het wél erg dat Europeanen hun baan kwijtraken aan goedkopere Chinezen. Snapt U het nog?

Bij vlagen snapte ik niet wat er op het veld gebeurde. Zo werd een speler na het slaan van een eerste-honkslag door de coach vervangen toen hij eenmaal op het eerste honk stond. Het werd wel snel duidelijk waarom dat was: de vervanger kon hééél hard rennen...
Op het einde van de tweede inning stond regerend wereldkampioen Cuba met 6-0 voor op China.
Onmogelijk in te halen, dachten de meesten. Totdat in de vijfde inning de Chinezen razend knap terugknokten tot 8-7. Uiteindelijk won Cuba met 12-8 en had het publiek waar voor haar geld gekregen en Ferdinand van mij een officieel WK-honkbal 2005-petje. Zelf maakte ik al de blits met m'n vijftien jaar oude petje van de Pittsburgh Pirates. Iedereen blij. Thuis nog even een potje thee gedeeld met buurvrouw Wynona en op tijd naar bed. Hoewel, op tijd? We kwamen pas elf uur thuis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!