Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, september 06, 2005

Ervaringen

Ervaringen

Googlewhack:
vacature matrassentester

Gisteren was het de eerste schooldag voor veel kinderen in Nederland, waaronder de mijne. Nadat ik Ferdinand had uitgehoord over zijn ervaringen was het 's avonds de beurt aan Eva om haar vader te vertellen hoe zij haar eerste schooldag na de zomervakantie had beleefd. Even later vertrok ik met Ferdinand voor het eerst sinds zeven weken naar de karate-dojo. Eerder op de dag waren wij al bij het buurthuis langsgeweest om hem in te schrijven voor een naschools clubje. Op diverse plekken onderweg kwamen wij telkenmale dezelfde schoolmoeder tegen. Dat werd dus trakteren. Zodoende liepen wij uiteindelijk naar huis, genietend van een waterijsje terwijl de mussen dood van de daken vielen van de hitte en Albert Heijn de kruidnoten al in de schappen had staan, voorbereid op het aanstaande St. Nicolaas-feest. Korte bezoekjes van buurvrouwen Angélique en Hetty zorgden ervoor dat ik mij niet eenzaam en alleen voelde terwijl Ferdinand nog even voor het eten in de tuin ging spelen...

Zou Neelie Kroes zich eenzaam voelen nu zij zich niet gesteund weet door Minister Dekker in haar plannetjes om de woningcorporaties sociale huurwoningen te laten verkopen? Eerder dacht ik (en dat schreef ik ook) dat de dames samenspanden om stiekum toch de liberalisering van de woningmarkt te bewerkstelligen die Sybilla Dekker graag voorstaat maar dat bleek een abuis.

Net zoiets als indertijd de invoering van het minimumjeugdloon. De vakbond Abva/Kabo is er inmiddels achter, nu de overheid nog: leeftijdsdiscriminatie is bij wet verboden! Het is dus niet toegestaan iemand van 22 jaar minder te betalen voor hetzelfde werk dat iemand van 23 jaar oud verricht.

Noch is het toegestaan op de stoep te fietsen. Een mevrouw die dat wel deed en notabene de bocht nam zonder zich te bekommeren om mensen die zich eventueel achter die bocht bevonden wees ik op haar domme en bovendien verboden gedrag."U heeft helemaal gelijk dat U mij daar op wijst meneer. Ik zat fout." Nu maar hopen dat zij mijn opmerking ter harte neemt en volgende keer het fietspad gebruikt waar het voor bestemd is.

Zo hoop ik altijd op de integriteit van de rechtspraak in Nederland. Die is ernstig in gevaar nu uit onderzoek van Netwerk blijkt dat er mogelijk geknoeid is met bewijsmateriaal in de zaak van de zogeheten parkmoord. Het lijkt er sterk op dat justitie indertijd zoveel haast zette achter het oplossen van deze lustmoord dat zij verzuimde achter de waarheid aan te gaan. Zodoende werd een onschuldige veroordeeld voor de moord op de 10-jarige Nienke Kleiss. Het Openbaar Ministerie hield ogenschijnlijk bewust het Nederlands forensisch intstituut de hand boven het hoofd toen dat bewijsmateriaal achterhield. Ongetwijfeld zal de verantwoordelijke minister de volledige verantwoordelijkheid op zich nemen voor deze justitiële dwaling, de betrokken medewerkers de wacht aanzeggen én zelf op zoek gaan naar een baan in het bedrijfsleven. Toch? Om zekerheid te krijgen vroeg ik het hem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!