Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, september 02, 2005

Aandacht

Aandacht

De gouverneur van Louisiana stuurde 300 troepen van de Nationale Garde. Niet om mensen in het rampgebied te helpen maar om hen dood te schieten. Lekker land, dat Amerika. Natuurlijk gaan mensen plunderen wanneer ze niets te eten hebben. Zeker als na een paar dagen de beloofde hulp er nog niet is. Er zouden 40.000 soldaten onderweg zijn naar New Orleans om daar te helpen maar niemand weet waar die manschappen zijn. Tientallen miljarden worden gestoken in het bombarderen van onschuldige burgers in landen waar zich vermoedelijk terroristen schuilhouden maar hulpgoederen afleveren aan hulpbehoevenden in eigen land blijkt een zware opgave. Enkele honderen pakketten zijn door Natonale Gardisten vanaf een brug bovenop de menigte in New Orleans geworpen. Veel goederen hebben de smak op het beton niet overleefd. Je gaat je bijna afvragen of Bush Junior ook een paar dagen gewacht had met grote woorden te spreken als de getroffen bevolking rijk en blank was geweest... En hoeveel doden zijn er nu eigenlijk in het door Katrina getroffen gebied? 400? 10.000?
Houdt U ook zo van het informatietijdperk? Wel goed nieuws voor de fans: het schijnt dat de zoekgeraakte Fats Domino inmiddels terecht is...
Voor een nagenoeg live-verslag kunt U terecht op ondermeer: http://mgno.com/

Gelukkig wordt mijn aandacht afgeleid door m'n kinderen. Op het einde van een lekker rustig dagje met Ferdinand haalden wij Eva op. Zij en haar zusje Dayna hadden voor ons nog kadootjes uit de vakantie:
voor Superfer een onwijs gaaf oorradio'tje en voor paps (dat ben ik!) een sterrenbeeld-steentje én een volledig door de meiden zelf uitgezochte scouby dou-pen. Ferdinand speelt nog even buiten terwijl Eva al glimlachend speelt in dromenland...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!