Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juni 27, 2005

Mysteries

Mysteries



Googlewhack:

simmermoarn songtekst




Zijn ze nu helemaal belatafeld! De regering van de Verenigde Staten van Amerika heeft weer'ns een dom idee: "Laten we voor 1,5 miljard dollar 50.000 vaten radioactief afval-materiaal produceren en dat dumpen in een natuurgebied! Als smoes zeggen we dat we voor geheime doeleinden Plutionium-238 willen produceren."



Dit radioactieve element is eigenlijk weinig meer dan een soort van levensbedreigende super-batterij. Zo hoeft men bijvoorbeeld decennia-lang niet het batterijtje in een afluistermicrofoon in de Chinese ambassade te wisselen. Of de accu van een satelliet die troepenbewegingen in de Gaza-strook in de gaten houdt. Er is al genoeg van plutonium-238 in omloop om een groot deel van de mensheid weg te vagen. Neem alleen al de Cassini-ruimtesonde (kent U die nog?). Volgens de berichten heeft die 33 kilo van het enge spul aan boord. Voldoende om een paar miljoen mensen om zeep te helpen, mocht het apparaat in onze dampkring desintegreren. Volgens andere bronnen is dat trouwens 32 kilo. Zijn ze een kilo'tje kwijtgeraakt?



Nog een mysterie is dat van de maan. Dit hemellichaam wordt al sinds mensenheugnis gezien als bron van verhalen. Een theorie over de herkomst van deze satelliet wordt geponeerd in "Our mysterious spaceship moon" van Don Wilson. Dit boekje behandelt de theorie van de maan als eeuwenoud buitenaards ruimteschip en komt met lange uiteenzettingen over hoe deze theorie valt te rijmen met de bewijzen die gevonden zijn tot het uitkomen van het boek in 1975.
Best geinig leesvoer en bovendien boek nummer acht van dit jaar. Ik lig dus nog op schema.


Vandaag was de laatste karate-les van dit seizoen. Pas over een maand of twee wordt de maandagavond weer in beslaggenomen door ons wekelijks uitje naar de karate-dojo. Wat zullen we'ns gaan doen met onze vrije maandagavond?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!