Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, mei 08, 2005

Moederdag




Al eerder berichtte ik over de Amsterdamse wethouder van financiën, Frits Huffnagel, die zijn taken niet naar behoren uitrvoerde. Welnu: vandaag kwam het bericht dat hij is afgetreden. Gerechtigheid is geschied. Nu nog de 20.000 euro terugbetalen die hij ten onrechte heeft ontvangen en mij hoor je er niet meer over...



Om de een of andere reden voel ik mij ietwat melancholiek. Misschien heeft het te maken met het missen van een goede vriend die hier jarenlang was rond Koninginnedag en sinds een aantal jaren het tijdelijke met het eeuwige heeft verruild. Misschien heeft het te maken met al dat gedoe rond oorlogsveteranen. Misschien heeft het te maken met moederdag waarop contact wordt gezocht met m'n eigen moeder, de moeder van m'n zoon, de moeder van m'n peetzoon en de moeder van m'n (mogelijk danwel waarschijnlijke) dochter(s).
Zal blij zijn als ik eerdaags wee een "normale" negen tot vijf baan heb: lekker minder tijd om na te denken over de zaken des levens...




Samen met Claudia (die tegelijk met een buurvrouw aankwam) de film "The Stand" van Steven Spielberg afgekeken en daarna nog even gezellig zitten kletsen. Met haar en Superfer gistermorgen op tijd de deur uit voor een show-repetitie. In de stad aangekomen bleken wij nog even tijd te hebben om te kijken naar de optocht van "onze" bevrijders (vooral Camadezen) van zestig jaar geleden. Een prachtig gezicht om al die oude voertuigen in colonne te zien rijden. Inclusief WOII militair die het verkeer in goede banen leidde.

Claudia leidde de improvisatie-oefeningen in goede banen. Georges en Josien deden ook met verve mee terwijl Ferdinand ons spel wat meewarig gadesloeg.


In plaats dat buurvrouw Johanna door ons werd bezocht kwam zij bij ons langs. Zij was zichtbaar in haar nopjes met het kado dat Ferdinand voor haar had uitgezocht: een handgemaakte asbak.


's Middags een bezoekje gebracht aan oma en daar de lunch genuttigd waarna wij Michel gingen opzoeken in verband met zijn verjaringsfeest. Net pas thuisgekomen en vermoeid ons bedje in. Ook omdat de bushalte bij zijn woning in de buurt was opgeheven en wij noodgedwongen een aantal kilometers moesten lopen naar de volgende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht