Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 09, 2005

Goeie aktie



Googlewhack:

schilderijen van H.Balles



Het maakt niet uit hoeveel ik slaap: ik blijf wakker worden alsof ik zojuist heb meegedaan aan alle disciplines op de WK-afstanden langebaanschaatsen 2005. Iemand nog tips voor meer energie?


Niet geheel tegen de verwachting in is buurvrouw Johanna niet komen opdagen gisteravond, ondanks haar telefonische toezegging eerder. Ferdinand vindt het allemaal heel normaal.
Nou, ik niet. Als ze haar zoon dan niet meer wil zien dan maken we het wel officieel. Dan kan ik tenminste een gezond iemand aanwijzen als toeziend voogd...sorry...als co-ouder.



De ouders van Toetanchamon zullen gerustgesteld zijn nu wetenschappers met grote zekerheid hebben vastgesteld dat hij is overleden aan de gevolgen van een infectie aan zijn gebroken linker dijbeen. Zo'n 3300 jaar geleden overleed "Toet" als 19-jarige farao. Men ging er altijd vanuit dat er gemenigheden in het spel waren.
Tsja, de geschiedenis bestaat niet alleen maar uit moord en doodslag. Hoe graag we dat ook zien om ons huidig gedrag goed te praten. "Zie je wel, het ligt niet aan ons: vroeger waren ze ook al zo!" Bijna alsof dat een reden is om anderen kwaad te berokkenen. Bah!


Het was een goede aktie om vandaag even de deur uit te gaan: niet alleen vanwege die heerlijke frisse lucht die de Amsterdamsche binnenstad kenmerkt maar ook vanwege de niet-geplande ontmoetingen. Zo heb ik bijvoorbeeld heerlijk staan babbelen met het immer optimistische stel Igor en Liz. Als afgestudeerd conservatorium-dirigent is het voor de uit Kiev afkomstige Igor niet altijd makkelijk om in ons 'gastvrije" land rond te lopen. Zo komt het dat U hem hier en daar met gitaar en vriendin (Liz, een Engels/Amerikaanse dame uit het hippie-tijdperk) onder een afdakje ziet staan spelen. Een werkvergunning zit er nog steeds niet in. Stel je voor dat hij Nederlandse dirigenten hun baantje afpakt!




Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Aslan Maschadov.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!