Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, januari 07, 2005

ZondvloedGooglewhack:

plakspiegels gamma

Het gaat niet zo goed met buurvrouw Johanna. Gisteravond kwam zij even langs om gebruik te maken van de dinsdagse bezoekregeling. Waar zij voor had afgebeld. Dinsdag. Twee keer.
Tsja, de een is gecertificeerd gek en de ander is fysiek en mentaal uitgeput. Ieder z'n ding...
Mischien moet ik Raymond van Barneveld maar'ns vragen ok ik een keertje gebruik mag maken van z'n "mental coach". Hoewel: als je blik zich vernauwt elke keer dat je "Eye of the Tiger" hoort...?
Ik weet nog niet of ik dat wel wil;-)


Ook op de Lakeside denkt men aan "de mensen in de getroffen gebieden", een eufemisme voor de meer dan honderdduizend doden en zo'n 5 miljoen daklozen veroorzaakt door een tsunami. Diverse rampenfilms beschreven al een beetje wat er kan gebeuren als er bijvoorbeeld een meteoriet in zee stort. Maar geen enkele Hollywood-produktie haalt het bij Gaia, Moeder Natuur, De Grote Architect, God, Jahweh, Allah, De Opperbouwmeester, Jehovah of hoe je de betreffende oerkracht ook wenscht te noemen.
Wereldwijd vergeet men geschillen en slaat men de handen ineen. Is dit de manier van God (dit is wel de kortste van alle eerder genoemde namen en ik ben graag een beetje lui...) om ons te vertellen dat we moeten stoppen met onze belachelijke ruzietjes en dat het tijd wordt te beseffen dat we op de wereld zijn om elkaar te helpen en bij voorkeur niet de afgrond in of van de wal in de sloot? Een tikje rigoreus wellicht maar het schijnt te werken.
Was er overigens niet eens eerder een zondvloed geweest om de mensheid op haar dwalingen te wijzen?
;-)Laatst sprak ik iemand die hardop het Nationaal Socialisme verwierp.
"Helemaal mee eens", zei ik, "want stel je'ns voor dat Hitler WO II had gewonnen:-Dan kenden we'n volledige identificatieplicht;

-Dan hingen er overal camera's om iedereen in het oog te kunnen houden

-Dan had je kliklijnen om ondermeer je buren te kunnen aangeven;

-Dan had je vakantiekampen waar mensen in rode shirts rondliepen
om erop toe te zien dat iedereen zoveel plezier heeft dat-ie er weer 50 weken tegenaan kan;

-Dan had je pasjes-systemen zodat "men" kan zien welke boodschappen je haalt, hoeveel en wanneer;

-Dan werd elk excuus aangegrepen om (elektronische) post te onderscheppen en telefoongesprekken af te luisteren

-Dan werden complete bevolkingsgroepen aangewezen als schuldige voor alles wat mis is;

-Dan...eh...wachtuseffe...


Ferdinand is vanmiddag door oma opgehaald omdat het voor hem een beetje saai zal zijn om morgen met papa mee te gaan: twee vergaderingen én een nieuwsjaarsborrel is zelfs voor de immer geduldige Superfer een beetje teveel van het goede. Gisteren was hij wél met z'n vader mee: we gingen schaatsen. Dat kwam mooi uit want vandaag ging hij met z'n eigen opvang...schaatsen. En ik? Ik ga zo kijken naar Halle Berry in een latex pakje in haar rol van Catwoman en daarna lekker dromen...;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht