Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 26, 2005

Ouderavond


Googlewhack:ernst en bobby met doe de toverspreuk
Was gisteren aanwezig tijdens een ouderavond op de school van m'n zoon. Het ging om het aanstaand invoeren van het concept "De Brede School." De bedoeling is dat in dat concept het kind centraal staat en de organisaties daaromheen hun beleid op elkaar afstemmen teneinde voor het kind van 2 tot 12 een fraai geleide en stabiele opvoeding tot volwassendom mogelijk te maken. School, voorschool, tussenschool, naschool, bibliotheek, sportvereniging, buurthuis, GG & GD, opvoedwinkel, kinderboerderij...al deze instanties worden zodanig geïnstrueeerd vanuit overheidswege dat zij fatsoenlijke goed luisterende burgertjes kunnen afleveren. Wanneer U bedenkt dat het momenteel al regelmatig misgaat in de communicatie tussen school en naschoolse opvang laat het zich raden wat de kinderen in de praktijk te wachten staat. Bovendien staat de school een verhuizing te wachten en zitten zij in geldnood omdat zij te weinig probleemkinderen heeft. Voor kinderen met een (mogelijk toekomstige) leerachterstand krijgt een school namelijk 1,9 keer meer subsidie dan voor een autochtoon kind...


Donner & Co is er uit: een effectieve bestrijding van terrorisme is bedacht en treed in werking vanaf maart dit jaar. Allereerst wordt de kleurcode ingevoerd. Luistert U dus enkele malen per dag naar de stem van de weerman die op het einde van het weerbericht ook nog even samenzweerderig een kleur noemt:"De kleur van vandaag is...geel! Voor morgen en overmorgen wordt een oranje gloed verwacht, opkomend in het westen des lands. Daarna wordt het iets rustiger met hier en daar een stipje blauw..."


Bovendien mogen vanaf maart "potentiële terroristen" hun burgerrechten worden ontnomen.
Men kan hen verbieden bepaalde gebouwen of straten te betreden.
Hier haakt echter één klein probleempje aan vast: U en ik zijn ook mogelijke terroristen. Het pakket aan matregelen gaat de belastingbetaler (U en ik dus weer) zo'n 414 miljoen euro kosten. Een schijntje als het gaat om het moedwillig laten aantasten van je privacy. Toch?
Wist U dat? Toch maar naar Cuba verhuizen dan? In ieder geval hebben zij daar al een aantal jaartjes langer ervaring met het handhaven van een totalitair regime. En hebben zij bovendien mooier weer. En is iedereen gratis verzekerd voor het ziekenfonds. En kent men het laagste percentage kindersterfte ter wereld. Is dat allemaal voldoende om de nadeeltjes op de koop toe te nemen? Zie bijvoorbeeld http://cuba.web-log.nl.


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Max Velthuijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht