Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, december 18, 2004

Vreemd


Googlewhack:

"technisch lego club"



Wat is eigenlijk vreemder: dat er ook binnen een organisatie als de VN gevallen van corruptie voorkomen en zelfs afluister-praktijken of dat men dat vreemd vindt? Wat ook vreemd is is dat een man die willens en wetens heeft meegewerkt aan het systematisch uitroeien van een bevolkingsgroep dankzij de AIVD een plekje krijgt in een safehouse: Frans van Anraat woonde een kwartiertje lopen bij mij vandaan! De verklaring? "Zo wisten wij altijd waar hij was en konden we hem oppakken wanneer wij maar wilden." Sterk. Was dat dan ook de reden waarom Saddam Hussein in zijn paleis mocht blijven nadat bekend was wat hij op zijn kerfstok had? En gaan diezelde "men" later hetzelfde zeggen over George Junior? "Wij wisten al langer van zijn plannen om met geweld de complete wereldbevolking aan zich te onderwerpen maar wij hebben hem al die jaren maar in het Witte Huis laten zitten zodat wij hem in ieder geval altijd konden vinden..."
Ach, zo zijn er wel meer dingen vreemd te noemen.
Als men bijvoorbeeld inderdaad, wat men bij voortduring beweert, roken zo slecht vindt voor de (gezondheid van de) bevolking, waarom verbiedt men het dan niet eenvoudigweg? Diverse andere drugs zijn tenslotte ook verboden. Dus waarom alcohol en tabak dan niet? Vermoedelijk puur en alleen vanwege de accijns-opbrengst."Wij willen niet dat mensen het gebruiken maar er wel aan verdienen." Hypocriet stelletje. Neem dan een voorbeeld aan het koninkrijk Bhutan: daar is alle verkoop van tabak vanaf gisteren verboden. Of alle drugs legaliseren of alle drugs verbieden en niet zo'n halfslachtig beleid voeren. Tijd voor wat duidelijkheid.
Ook over de staat waarin onze economie verkeert, graag. Neem nu dit voorbeeld:

Ooit werd het minder werken in de vorm van ATV-dagen en vervroegd pensioen ingevoerd "om de economie te verbeteren en de werkloosheid terug te dringen. Tegenwoordig hangen de huidige machthebbers het omgekeerde idee aan. Nonsens.
Wie vindt dat langer werken lijdt tot minder werkloosheid én een hogere produktie zou dit stukje van Peter Boerman uit het PW vakblad 'ns moeten lezen. Er staan interessante stellingen in. Vind ik.




Ondanks de niet zo fijne financiële situatie van het moment heb ik vandaag een voorschot genomen op m'n kerstgratificatie. Zo betaalden wij vandaag de bibliotheek-boete. In het betreffende pand leende de Ferman een boek van Sir Arthur Conan Doyle over misschien wel de beroemdste detective ooit: Sherlock Holmes. In de plaatselijke lift liet m'n zoon z'n op de Ten Katemarkt gekregen ballon achter "om iemand onverwacht blij te maken". Bij Blokker haalden wij een heus fonduestel en bij de bakker twee hele stokbroden. Raad eens wat wij vanavond gaan eten? Helaas komt opa niet mee-eten. De vader van buurvrouw Johanna belde ziek af. Jammer, want de laatste keer dat hij zijn kleinkind zag was Ferd nog niet zindelijk. Anders moeten wij hem maar'ns opzoeken. Enige haast is geboden want 85 is al niet een leeftijd die veel mensen halen...Neem nu bijvoorbeeld de twee Franse verpleegkundigen die zijn vermoord in een psychiatrische kliniek in het Zuid-Franse Pau. Van één dame werd het hoofd bovenop een TV aangetroffen. Ik vermoed dat de dader niet goed bij het hoofd was...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!