Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 10, 2004

Ontploft


Googlewhack:

Jehanne verhaal songteksten




Het Grote Speculeren is begonnen: handelde Mohammed Bouyeri op eigen houtje of gaat het hier om een complot, aangezwengeld door een voortvluchtige Syriër? En nog verder denkend: de Nederlandse overheid wil al jaren meer bevoegdheden om de burgers onder controle te houden. De (bewust?) opgelaaide haat-verhoudingen komen dan wel bijzonder goed uit. Of zit hier gewoon een fabrikant van beveiligingscamera's achter? Welke van de door mij opgegeven theoriën er ook het dichtst bij de waarheid zit: als U op enig moment niets meer van mij verneemt dan ben ik meegevoerd door mannen in het zwart die mij in een geblindeerd en kentekenloos zwart busje naar een geheime plek overbrengen om mij "wat vragen te stellen"....;-)


Yasser Arafat is nog niet dood of men bespreekt zijn begrafenis al tot in detail. Verscheidene regeringsleiders staan klaar om naar Caïro te vliegen voor de plechtigheid die het einde inluidt van een periode.
Zou Bush Junior ook zijn uitgenodigd door de stroman die Arafat moet opvolgen? En over opvolgers gesproken: wie gaan John Ashcroft en Donald Evans opvolgen? Naar verluidt zullen ook Donald Rumsfeld en Colin Powell eerdaags een gouden handruk ontvangen in de vorm van pecunia en een lucratief baantje. Ik ben benieuwd...



In ons eigen kleine koude kikkerlandje gaat het er intussen warmpjes aan toe: kerken en scholen zijn steeds vaker doelwit van mensen wier IQ niet boven de 80 uitkomt. Ik kan mij in ieder geval niet voorstellen dat mensen die hun hersens weten te gebruiken zulke extreem domme dingen doen als hun frustratie botvieren op onschuldige doelen.
Ik bedoel maar: toen Pim F. werd omgebracht door een milieubewuste blanke vegetariër werden ook niet meteen alle vegetarische restaurants met een blanke eigenaar met molotov-cocktails bestookt, noch werd de directie van Greenpeace of Milieudefensie bedreigd. Of ik moet dat nieuws even gemist hebben?

In tegenstelling tot de Nederlandsche Overheid weet de Vlaamsche wél stelling te nemen. Zij doet dit door die veelgeprezen "Vrijheid van Meningsuiting" (Met hoofdletters inmiddels) niet te laten prevaleren boven uitingen van racisme en opzettelijke belediging en het Vlaams Blok het bestaansrecht te ontnemen.

Donner en Remkes durven zoiets gewoonweg niet.



Het is toch een vreemde wereld hoor als een voetbal zomaar ontploft en daardoor een doelpunt wordt afgekeurd.
Was dat eerst al tijdens Anderlecht - La Louvière het geval: dit keer was het tijdens de wedstrijd Jong Ajax- Jong Heerenveen.

Ook handgranaten kunnen de neiging tot ontploffen niet altijd onderdrukken zoals vanmorgen in Den Haag werd getoond. In ieder geval gaat het niet om Moslim-extremisten, anders was dat al lang en breed "per ongeluk" uitgelekt.



Morgen zullen er, zoals elk jaar, kinderen worden geterroriseerd. "WAT!?" Ja, U leest het goed:"Terroristen" hebben het op onze kinderen gemunt! Met gebruikmaking van onevenredig geweld zullen diverse kinderen door tieners van hun met Sint Maarten vergaarde snoepgoed worden beroofd. Veel van die tieners zullen van allochtone komaf blijken te zijn. Al is het maar omdat veel tieners simpelweg van allochtone komaf zijn.
Ooit ging het om Hollandsche raddraaiers, later waren het Molukse jongens en Surinaamse hangjongeren.
Wie weet gaat het helemaal mis in Noorwegen en vlucht men daar massaal van daar naar hier waardoor "wij" vervolgens last krijgen van een tweede generatie Noorse immigranten die hun draai niet kunnen vinden en dat uiten met verbaal en helaas soms ook fysiek geweld. Wie zal het zeggen?


Hoe dan ook gaat Ferdinand morgen veel plezier beleven tijdens zijn rondje langs de deuren met de mensen van het buurthuis. Ik hoop dat ik iets eerder van m'n werk kan zijn zodat ik bij het buurthuis kan zijn als de jongelui met blosjes op de wangen, vol verhalen en zuchtend en steunend onder de zware last van snoepgoed terugkomen bij de verzamelplek alwaar hen een kommetje soep en een beker hete chocolademelk wacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!