Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 24, 2004

Lastig



Googlewhack:

Johannes wonderbare reis boekbespreking



Beschikt Ferdinand over onvermoede krachten?
Laatst kwamen wij langs een straatlantaarn die het niet deed waarbij ik voor de grap tegen m'n zoon zeg:"Doe'm 'ns aan."
Alsof hij een spreuk werpt beweegt hij zijn hand richting het object waarbij hij roept:
"Licht aan, daar kun je mee thuiskomen!" Waarop de straatlantaarn even knippert en vervolgens blijft branden...

In ieder geval is het een bijzonder joch en daar had ik het dan ook over met zijn juf, vanmorgen. Bovenal bespraken wij het feit dat hij vooral op maandagmorgen ziek op school verschijnt. En dan eigenlijk alleen nog maar volgend op een weekend dat zijn zusje hier is.
Een en ander schijnt verband te houden. Tsja, alleen met zijn papa is er toch sprake van een andere situatie dan wanneer Eva erbij is.
Het is een zaak van meer dan alleen het verdelen van aandacht.
Het lijkt vooral te gaan om het kind zijn. Met Eva kan hij lekker spelen en met z'n vader is dat toch anders: die beziet het joch vaak als partner en niet zozeer als kind. Daar moet dus maar'ns verandering in komen. Suggesties, iemand?



Leve de stigmatisering!
Laten wij alles gaan onderverdelen in allochtoon en autochtoon:
Aparte wachtlijsten voor basis-scholen; aparte onderzoeken naar vermeende corruptie; aparte behandeling bij woon-, subsidie- en werktoewijzing en meer van die dingen.
Maar laat ons dan wel consequent zijn en hetzelfde doen bij vrouwen, negers, linkse rakkers, joden, atheïsten, korfballers, mensen van boven de 1.90m, rechtshandigen, provocateurs,
minderjarigen, rolstoelers, bruinharigen, kattenliefhebbers en GTST-fans.
Hoe meer labeltjes, hoe beter. Toch?

Of zullen we afspreken elkaar gewoon als "mens" te zien?
In de praktijk blijkt dat al lastig genoeg getuige deze uitspraak van minister Piet Hein Donner:
"De vrijheid van meningsuiting moet worden bestreden met de vrijheid van meningsuiting en niet door de overheid." Ik vind'm lastig te doorgronden. Bedoeld de minister dat hij zich er niet mee wil bemoeien?
Bedoeld hij dat alleen iedereen die het met de minister eens is z'n mening mag uiten? Bedoeld hij dat wij allemaal het recht hebben elkaar dood te wensen? Ik blijf het lastig vinden een conclusie te trekken.


Misschien niet zo lastig als je met je eigen zaken bemoeien waar Ben Bot zo'n moeite mee had toen hij de Russische overheid terechtwees vanwege hun aanpak van het Beslan-drama. Gelukkig kreeg hij een koekje van eigen deeg: diezelfde Russische overheid heeft hem met klem verzocht te verklaren hoe de moord op Theo van Gogh kon plaatsvinden én kon uitmonden in een tweedeling binnen de Nederlandsche maatschappij.
En dat terwijl het enige stukje daadkracht blijkt uit het geven van een zak met geld aan de dienst die duidelijk te kort is geschoten:
de AIVD. Lachen, hoor!



Dat laatste hebben wij vandaag op het werk ook veel gedaan.
En U? Lacht U ook veel? Wie dat in ieder geval gaat doen is Ferdinand. En wel morgen. Negen jaren jong zal hij dan zijn. Poe! Wat gaat dat hard...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!