Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, november 14, 2004

Intocht



Googlewhack:

school van "lieuwe van gogh"




Voor mij werkt het relativerend om een film te kijken over mensen die het net een beetje slechter hebben dan ik.
Soms volstaat een film als "Notting Hill" maar gisteren was "Dawn of the Dead" nog niet toereikend...
Vanavond in de herkansing met "Kill Bill 2".




"De god in de machine" van Robert J. Sawyer handelt over het vraagstuk:
hebben mensen een ziel en zo ja wat zouden wij zonder zijn?
Interessant leesvoer dat ik gisteren heb weggelegd om een goede reden:
Ik heb't uit.



Eva:"Ferdinand, jij moet raden wat er in mijn beker zit en je mag niet "kaasblokjes" zeggen maar je moet "muts" zeggen..."
-"Ferdinand:"Muts!"
-Eva:"En....[TROMGEROFFEL]...heb je gelijk?...[SCHROEFT DRINKBEKER OPEN]...Nee! er zitten kaasblokjes in!"

Dezelde uitspraken herhaalden zich met de woorden "Tin" en "Goh"
en "Piemel"...


En als je erbij was was't nog leuker...


Vandaag naar de intocht van Sint Nicolaas wezen kijken op de Dam. Wij hadden op zich een aardig plekje bemachtigd maar helaas zijn er altijd mensen die vinden dat de hekken alleen voor anderen zijn neergezet en er gewoon overheen klimmen zodat zij alles goed kunnen zien. Aangezien de lokale beveiligingsbeambte weigerde in te grijpen deed ik het maar. Jammer genoeg voor het sujet in kwestie luisterde deze niet naar mijn woorden. Het herhaald "per ongeluk" op de achillespees tikken met de punt van mijn schoen beoogde meer effect. Veel meer kon ik ook niet doen met Eva op m'n schouders en Ferdinand naast mij. Onder een hoop gezucht en gesteun en begeleid door blikken van opluchting van omstanders kozen het heerschap en zijn maatje niet alleen
eieren voor hun geld maar ook het hazepad. De intocht leek wat minder indrukwekkend dan vorig jaar (zo waren er geen klimpieten en misten wij het snoep-kanon) maar de pret was er niet minder om. Ik had opdracht gekregen om Eva geen snoep te geven dit weekend omdat zij de afgelopen week bij mama thuis en op school al zo veel had gehad maar sommige zaken laat ik mij niet gezeggen...

Na een rustige wandeling waarbij wij nog enkele winkels aandeden verschenen wij bij de sauna toen deze net open was: geen slechte timing voor iemand zonder tijdseenheidsmeter op zak, al zeg ik't zelf! Eva had weliswaar kortgeleden "geoefend" in de stoomcabine van het zwembad maar vond het allemaal toch maar een beetje vreemd. Ach, zo was het voor mij ook eventjes vreemd om naakt rond te lopen voor de ogen van buurvrouw Angélique die af en toe daar werkt. Niet dat ik het niet gewend ben dat buurvrouwen mij naakt zien...;-)
(Insiders-joke. Min of meer dan toch.)




Broer en zus liggen vroeg in bed vanavond vanwege het extreme tijdstip waarop de wekker morgen afgaat: 06.23uur. Brrrr!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!