Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, oktober 28, 2004

Superieur



Googlewhack:

mini cooper SCHERMBEVEILIGING




In vervolg op mijn gezever over de naderende identificatieplicht schreef ik een paar vragen op, bestemd voor minister Remkes.

Dezelfde vragen maar toegespitst op Justitie stelde ik aan minister Donner.





De man keek ietwat verbouwereerd om zich heen, blikken werpend op de stapel kleren, de strijkplank en de tentoongestelde verzekeringspapieren en mompelde vervolgens hardop: "Wat moet ik hier nou mee beginnen?"
Een uurtje later had hij z'n provisie binnen, had ik één spaarplan in plaats van vier en had hij mij een besparing aan maandpremies bezorgd
van zo'n zestig euro. Niet slecht voor een uurtje werk, toch?
Totale kosten voor mij: een potje thee en drie telefoontjes.
Per saldo ga ik er dus leuk op vooruit dacht ik zo te kunnen denken...




Met mijn kleine gestalte (rond de 1.40m) was ik een reus geweest tussen de Flores-mens. Wellicht stam ik van hen af! Ik heb tenslotte Indisch bloed...Homo Floresiensis leefde zo'n 18.000 jaar geleden en wordt geheel ten onrechte mini-mens genoemd: Weer neemt de huidige (Westerse) mens zichzelf als standaard. Lees'ns De Kleine Johannes van Frederik van Eeden om de argumenten daarvoor te kunnen nuanceren. Zo is een wurm superieur aan ons omdat-ie beter gaten kan graven én uit z'n mond kan poepen; De sprinkhaan is superieur omdat-ie veel beter kan springen; de mus is superieur vanwege haar vliegkwaliteiten en de Dolfijn is superieur omdat-ie geen tijd besteed aan oorlogvoeren en dergelijke en weinig anders lijkt te doen dan vrijen en spelen...;-)



Bij thuiskomst werd ik opgewacht niet alleen door m'n zoon maar ook door buurman Dudo.
Eerst even de gewassen en gestreken kleren van Eva bij buurvrouw Miriam langsgebracht en onderweg door de keuken gelopen om het eten op te zetten. Vijf minuutjes later weer thuis en even iets op internet opgezocht voor onze gast die inmiddels door Ferdinand van een biertje was voorzien. Terwijl een in rood en blauw verklede figuur over het TV-scherm vloog in de serie Loïs & Clark lekker gegeten. Toch mis ik stiekem Sliders. Jammer dat de consument nog steeds niet voor vol wordt gezien en de omroep spontaan besluit een serie af te breken zonder vooraankondiging.
Een serie die veelvuldig wordt aangekondigd is Fight Master, de opvolger van Fight School: mensen uit verschillende (Oosterse) vechtkunst-diciplines komen tegen elkaar uit in een afvalrace. Ik ben benieuwd...


Waar ik ook benieuwd naar ben is of Yasser Arafat 2 november haalt. En wie stapt er in het door zijn eventueel overlijden ontstane machtsvacuum? Greta Duisenberg?





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!