Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, september 14, 2004

Ouder


Googlewhack:

maurits sexgod



Vroeger las ik en dacht te weten. Nu lees ik en weet. Of althans: denk meer te weten. Deze ietwat cryptische zinnetjes staan symbool voor mijn verjaring. Bij het verglijden der tijd vraag je je meer dingen af. Ik wel tenminste. Hoe vergaat dat U eigenlijk?

Had ik U al verteld van Tokkie Tik? Dat is de naam van Ferdinand's nieuwste huisdier: een wandelende tak. Dankzij juf Geertje mag Ferdinand nu voor een exotisch beest zorgen. Geinig, hoor.


Bijna net zo geinig als de nieuwe plannen van Poetin voor wie de aanslag in Beslan wel heel goed uit kwam: hij kan nu de vrijheid van het (Tsjetsjeense) volk nog meer aan banden leggen:.

POETIN WIL DIRECTE DEMOCRATIE INPERKEN



President Vladimir Vladimirovitsj Poetin van Rusland wil naar aanleiding van het gijzelingsdrama in Beslan een "radicale wijziging'' van de machtsstructuur en van het kiesstelsel in Rusland. Hij wil tevens "een radicale wijziging" van het beleid in de noordelijke Kaukasus. Alleen nog zijn persoonlijke ex-KGB-vriendjes kunnen voortaan nog president worden van een deelrepubliek en bovendien worden alle middelen (dus ook de "hulp"van George Junior) ingezet bij de bestrijding van "terrorisme". U weet wel: dat rekbare begrip dat het mogelijk maakt tegenstanders uit de weg te ruimen op een legale, internationaal verantwoorde, wijze.

Ik zeg niet graag "Zie je wel?" maar zie je wel?






En dan is er nog die andere "Rus": Ivan de Verschrikkelijke: De storm die deze naam kreeg heeft veel minder schade aangericht in Cuba dan voorheen was verwacht. Dat krijg de met die communisten onder elkaar...;-)

Hier stormt het nu ook maar wij zitten lekker binnen terwijl oma de weergoden uitdaagt door het aanbod om te blijven pitten af te slaan. Zij haalde Superfer vandaag van de opvang en bereidde samen met hem mijn verjaarseten: Kaasfondue! Ontving vandaag veel liefde, aandacht en cadeau's. Ook op het werk werd ik in de watten gelegd. Leuk hoor. Al voelde ik mij wel ietwat opgelaten bij het zitten op een versierde stoel terwijl de kinderen voor mij zongen. Maar dat een meisje van vier je voortdurend om de hals vliegt, knuffelt en luidkeels "gefeliciteerd" roept, zelfs als zij alleen maar onderweg is naar of van het toilet doet je hartje wel smelten hoor, neem dat van mij aan. Ook een heus flower power meisje heeft mijn hart voor zich gewonnen door gisteren bij mij op schoot te kruipen tijdens het voorlezen, haar vrolijk gekapte hoofdje tegen mijn borst te vleien en toe te staan dat ik met mijn vingers zachtjes door haar haren woelde... Heb ik U al eens laten weten dat ik bijzonder blij ben met mijn huidige baan?

Waar ik ook blij van wordt zijn liedjes als "Ik wou dat ik jou was" van Veldhuis en Kemper" dat momenteel uit m'n PC-speakertjes klinkt en het zien van m'n dochter en haar zusje in de morgenvroegte onderweg naar school.




Een jaartje ouder, een stukje dichter bij het Nirwana waar ik niet naar hoef te streven omdat ik dat gevoelsmatig al bereikt heb. Laat die Hemel maar de Hemel. Ik ben hier al gelukkig genoeg met m'n gezondheid, m'n kinderen,
m'n buurvrouwen, m'n familie, vrienden, collega's en zelfs wildvreemden die mij uiterst vriendelijk bejegenen. Tevens ben ik ervan overtuigd geraakt dat geluk is af te dwingen. Dat heb ik wel geleerd. Was het ooit zo dat ik mij ongelukkig voelde omdat mij vervelende dingen overkwamen, op een dag gooide ik het roer en de "bewijslast" om: Stel je voor dat mij dat ongeluk overkomt juist OMDAT ik mij ongelukkig voel? Dan kan ik geluk afdwingen door mij opzettelijk positief te gaan instellen! En ziet daar: van boekhouder naar kinderverzorger; van geen vader naar voltijds én weekendvader; van partner naar geen partner en van "Ik kan dat vast niet" naar "Ik probeer't gewoon." En al die mensen die mij bij dat proces van verandering hebben gesteund ben en blijf ik meer dan dankbaar. Thanks guys!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!