Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, april 12, 2004

Lochem...



"Papa?"-"Ja, schat?"-"Het is niet mogelijk om het onmogelijke te doen."



Waar de buschauffeur een extra rondje rijdt omdat hij niet bekend is met de exacte lokatie van het hotel; Waar automobilisten niet alleen bekend zijn met de verkeersregels maar er ook naar handelen; Waar de verkoopster de tijd neemt voor een praatje terwijl zij ongevraagd het aangeschafte netjes inpakt; Waar de inwoners hun tuintjes netjes onderhouden; Waar je voor 85 cent een chocolade paashaas hebt en een tosti met alles erop en eraan 3.25 kost; Waar je longen moeite hebben met het verwerken van de zuivere lucht; Waar het tsjilpen der vogels en het ruischen der bomen (ook op zaterdagmiddag!) de overheerschende geluiden zijn; Waar mensen wanneer je hen een goedemorgen wencht niet veinzen zojuist een onoirbaar voorstel te hebben aangehoord; Waar door de sigarenman meer communie- dan verjaarskaarten worden verkocht; waar kinderen op zondag op straat spelen en dat niet gevaarlijk is omdat de enige twee auto's die die dag door de straat rijden beiden van pappie zijn; waar de Blokker-filiaalhouder zijn vlaggen niet binnen hoeft te halen omdat er geen gevaar is dat die worden gejat; Waarvandaan het drie uur reizen is naar school, werk en vrienden en waar Ferdinand zelf bedachte liedjes in bad zingt met als centraal thema "Koning Bubbelschuim".


Het was een bewolkte avond waarop op het juiste moment de wolken weken om voor Fer's Bynostar 76 de Grote Beer te onthullen.



De treincoupé op de heenweg deelden wij met Chaïm, één der Ferman's beste vrienden. Zo zaten zij lekker te spelen met hun Yu-Gi-Oh kaarten terwijl ik later de regels probeerde te doorgronden. Maar allemamemachies, wat een marketing! Koppel het betreffende martketingbureau aan de wereld-economie en de problemen zijn voorbij! Diezelfde Ferman had bedacht dat wij de eerste avond gingen eten in Canadees restaurant Mondani alwaar hij steelse blikken wisselde met de zevenjarige Naomi, dochter der eigenaars. Waar je bij de koffie suiker krijgt geëxtraheerd uit Maple Leaf syrup (ook wel ahorn-siroop) en de ontvangst en bediening bijzonder hartelijk zijn.



Met andere woorden: het was goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!