Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, januari 11, 2004

Schande





"Papa?"-"Ja, schat?"-"Ik weet waar de tweede "w" uit "www" staat".-"O ja, waar dan, schat?"-"Op dezelfde plek als de eerste."





Terwijl de bestuursvergadering almaar voortduurde ging hij gewoon z'n eigen gang met spelen en opruimen.'t Is een bijzonder joch.
Na de uitputtende vergadering zijn Ferd en ik een hapje gaan eten bij een bij ons populair restaurant terwijl de rest van de groep richting kroeg trok om zich aldaar te vereenigen met een aantal leden van de cast.
Wij waren net thuis toen buuvrouw Angélique zich aandiende om met ons samen een glaasje fris te drinken. Zij ging naar haar eigen optrekje nog voordat Raymond van Barneveld was uitgespeeld op de Lakeside.
De Nederlandsche commentatoren waren weer eens overmatig chauvinistisch.
Op zich niets tegen chauvinisme maar een commentator hoort zich te beperken tot een verslag van de wedstrijd en niet te doen alsof hij bevoegd is tot het geven van therapeutische adviezen aan gedoodverfde verliezers en dito winnaars. Mateloos irritant.


Bij het Ek allround schaatsen valt dat gelukkig een beetje mee. Al viel de 5 kilometer errug zwaar voor Barbara de Loor. Zag U haar helemaal kapot op dat bankje zitten? Moederziel alleen, slegs mentaal gesteund maar niet fysiek.
Een schande is het!




Ferdinand is vanmorgen met buurvrouw Johanna en haar vriend een warme chocomel wezen drinken terwijl ik lag te rusten. De jongen ging helemaal uit z'n dak van het nummer "Magic Fly" van de band "Space". Errug tof om te zien. Later in den morgen kwam m'n moeder haar zieke zoon ondersteuning geven in de vorm van wat lekkers. Lief he?



Mocht U nog geen plannen hebben voor donderdag of vrijdag, denkt U dan eens over een bezoekje aan het Korzo theater in Den Haag. Die dagen vindt daar de visuele en auditatieve (?) voorstelling "Generic City" plaats. Even wat anders.




Op het moment dat U in het theater zit doet Rob Oudkerk wellicht iets wat bijna niemand anders in dit land doet: coke snuiven en pornosites bezoeken.
Goh, mevrouw Heleen van Royen is blijkbaar zo opgetogen over de aandacht die zij krijgt nadat bekend is geworden dat "Godin van de Jacht" de bestverkopende Nederlandse roman van 2003 is geworden dat zij wel meer voetlicht belieft. Zodoende verlaagt zij zich tot het in haar column weergeven van een privé-gesprek dat zij voerde met een zekere Amsterdamsche wethouder. Da's lekker makkelijk scoren! Zo zou ik U kunnen vertellen dat Heleen van Royen na een uitzending van "Dit was het Nieuws" slegs in het gezelschap van beroepsflirt Raoul Heertje de studio verliet om volgens zeggen nog een afzakkertje te nemen in zijn kroeg "Toomler". Maar waarom zou ik dat doen?
Als zij haar man, Ton van Royen, ontrouw wil zijn is dat haar zaak en dien ik mij daar niet mee te bemoeien. Als dat al zo zou zijn.
En wat dan nog? Eén op de drie vrouwen gaat vreemd en één op de tien kinderen die binnen een huwelijk geboren zijn hebben de geregistreerde papa niet als biologische vader. Maar dat is weer een heel ander punt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!