Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, januari 24, 2004

Onzeker





Vroeger werd ik vaak niet serieus genomen. Vermoedelijk was het deels te wijten aan mijn fysieke voorkomen dat mensen mij geen verantwoordelijkheden gaven. Sinds niet al te lange tijd valt er een ommekeer te bespeuren. Mogelijk omdat ik mij bewezen heb als alleenstaand vader en het lef heb getoond een radikale carièrreswitch te maken. Hoe het ook zij: heden ten dage zijn er mensen die hun geloof in mij uitdragen. Nu klinkt dat nogal heavy maar wat ik bedoel is dat ik in de praktijk merk dat mensen mij serieus nemen. En dat is toch even wennen...




Voor een aantal asielzoekers is er een einde gemaakt aan de onzekerheid: van minister Rita Verdonk mogen zij blijven. Althans: dat zegt de optimist. Volgens de pessimist moeten veel gezinnen het land verlaten. Het is maar hoe je't bekijkt. Feit blijft dat binnen acht weken zo'n 27.000 mensen het land moeten verlaten. Dat is veel.


Zo kun je ook beweren dat de Amerikaanse regering zo graag oorlog voert omdat dat goed zou zijn voor de economie. Eerst produceer je voor ettelijke miljoenen dollars aan wapentuig en als er niets meer te beschieten valt geef je diverse Amerikaanse bedrijven de opdracht het betreffende gebied weer toonbaar te maken. Bovendien kun je dan de wereld laten zien hoe aardig je wel niet bent door het land wat je zojuist "bevrijd" hebt te helpen her-opbouwen. Deze gedachtegang leidt tot excessen als theorie?en die beweren dat 9/11 is opgezet door de Amerikanen zelf met als doel veel geld te verdienen met de wapenhandel en in de bouw. Zo is er een meneer die de internationale vredesbeweging heeft aangeklaagd omdat zij erop uit zou zijn hem werkloos te maken. Hij is namelijk werkzaam in de wapenindustrie.
Wellicht kan ik iemand nog een ideetje aan de hand doen: Als je nu'ns de Golden Gate brug te San Fransisco voor ??n dag afsluit voor alle gemotoriseerd verkeer en tegelijkertijd de verzamelde steuntrekkers van Amerika oproept daar bij elkaar te komen voor een door de regering verzorgd driegangen-maal? Vervolgens laat je de brug opblazen door "terroristen" die tijdens het opblazen roepen "Delfts blauw past bij jou!" Dan bespaar je in één klap een heleboel centjes op de uitkeringen, kun je miljoenen verdienen met de wederopbouw van de brug, hoge bedragen pompen in de wapenindustrie omdat je de (voormalig) Nederlandsche taalgebieden (Nederland, België, Zuid-Afrika, Indonesië Antillen) gaat aanvallen (logisch, omdat de terroristen Nederlandsch spraken) en bovendien creër je mogelijkheid om iedereen die je niet aardig vindt en toevallig "Jensen" of iets dergelijks heet, te deporteren.


Of ga ik nu een beetje te ver?




Fijn hard gewerkt gisteren en na het werk met Ferdinand samen nog even bij buurvrouw Miriam, Eva en Dayna langsgeweest. Daarbij een principe-afspraak gemaakt voor zondag. Vervolgens kwam buurman Dudo met ons een hapje mee-eten van mijn rijstschotel met aubergine, tomaat, maïs en honing en vroeg een vijftal menschen telefonisch onze aandacht. En opeens was het negen uur...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!