Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, juli 07, 2016

Is het dom om geen rekening te houden met de toekomst?

In de jaren '70 waren buitenlanders van harte welkom in Nederland. Mits zij bereid waren hard te werken voor weinig geld. [Deel op Twitter] --Iets waar de blanke Nederlanders van toen zich te goed voor vonden. De VVD sloot toentertijd zelfs een deal met de regering van Marokko om arbeidsmigratie van daar naar hier makkelijker te maken. Een deal waar de VVD nu van af wil in de hoop een deel van het PVV-electoraat voor zich te winnen onder het mom van 'Minder Marokkanen'.

Het probleem is dat blanke christelijke Hollanders nog steeds weigeren hard te werken voor weinig geld en daarom staan nu Polen en Roemenen onze asperges te steken en Hollandse (van oorsprong Turkse...) tulpenbollen in te pakken. Maar dankzij de Participatiewet begint dat te veranderen! Steeds meer werklozen 'mogen' namelijk werken in ruil voor behoud van hun uitkering. Dat betekent dat Polen beginnen te klagen dat 'die werkloze Hollanders' hun baantjes in de kassen en zo inpikken. [Deel op Twitter] Waar een beetje Pool namelijk wel €5 per uur ontvangt, doet een werkloze Nederlander hetzelfde werk voor niets!

Bij het uitzendbureau was ik er getuige van dat iemand een baan afwees omdat het uurloon van 12 euro hem niet beviel. Hij vond dat te weinig. Was dat zo'n licht getinte jongeman met een jas met bontkraagje? Nee hoor, een blanke 'Nederlandse' man van een jaar of 40 bleef liever in de Bijstand dan te moeten werken voor een bedrag van 'maar' 200 euro per maand meer dan een uitkering. Hij beseft niet dat hij dan een 'appeltje voor de dorst' zal missen, niet kan sparen voor de studie van zijn kind...

'Nou, dan leent-ie toch gewoon geld voor zijn studie?' Ik vind dat - zeker voor iemand die gestudeerd heeft - een ontzettend domme opmerking. Want hoe was de bankencrisis ook alweer ontstaan waardoor wij nu in de ellende zitten? [Deel op Twitter] Inderdaad: omdat mensen veel te makkelijk en veel te veel geld lenen, bijvoorbeeld in de vorm van hypotheken, een door kapitalisten bedacht systeem waardoor mensen tòch iets gaan kopen wat zij zich niet kunnen veroorloven.

Is dat dom? Hoe dan ook: feit is dat veel mensen - financieel gezien - geen rekening houden met de toekomst:

http://www.nu.nl/geldzaken/4249454/veel-nederlanders-denken-niet-ver-vooruit-bij-financiele-beslissingen.html

Overigens is er een groep buitenlanders die in 2014 maar liefst €700 miljoen euro ontvingen. Van ons dus. [Deel op Twitter] Van onze belastingcenten kregen zij geld om hun verblijf in Nederland aangenamer te maken! Asielzoekers zeker weer he? Gelukszoekers die met oorlog als smoesje van onze zuurverdiende welvaart komen genieten zeker! Nou nee, het gaat hier om expats. Ja, buitenlanders. Maar keurige - en vaak christelijke - blanken en dus is het prima voor de heer Wilders en zijn aanhang. Alleen donkere buitenlanders zijn volgens hen hier niet welkom. Maar zij zijn geen racisten, hoor! http://www.nu.nl/politiek/4270741/kamer-wil-kabinet-expatregeling-opnieuw-bekijkt.html

Feit: asielzoekers leveren werk op en zijn goed voor de Nederlandse economie.
http://www.nu.nl/economie/4270578/komst-asielzoekers-levert-extra-banen.html

In de serie 'Onbekende helden' (Ja, eindelijk weer een aflevering!): Annie 'Londonderry' Cohen Kopchovsky. Deze Joodse moeder uit New York (een buitenlandse!) fietste in haar eentje de wereld rond. En regelde zelfs sponsoring! Gewoon, omdat het kon. En dat in een tijd dat vrouwen geacht werd voor kinderen, hun echtgenoot en het huishouden te zorgen. En niets meer. Goed bezig, Annie! http://annielondonderry.com/

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.com/2016/07/is-het-dom-om-geen-rekening-te-houden.html Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/?ref=hl

5 opmerkingen:

suske zei

Het gaat niet goed in het wereldje van de banken. Het ene schandaal na het andere komt te voorschijn in deze sector. Deze instituten willen niets liever dan dat wij bij hen lenen zodat ze weer op onze rug kunnen verdienen. Zij rekenen op onze kortzichtigheid. Op dit punt zie ik de toekomst voor de meeste mensen maar somber in.

Hans zei

Zo kwamen de eerste gastarbeiders wel in Nederland, de NLer vond zich te goed voor bepaald werk, of dat alleen de blanke christelijke Hollanders is geweest betwijfel ik.
Ik kom zelf uit de rode zaanstreek, dus weet wel dat het daar ook speelde.
Denk dat er nog steeds veel mensen, ongeacht wat dan ook te veel met hun neus in de lucht lopen. Hans

ot, dank voor de felicitatie.
Zo zie je maar de wereld is niet zo groot.

John zei

Werken zonder loon, maar ook werken voor bijna geen loon. We zouden er allemaal tegen in opstand moeten komen.

rietepietz zei

"Iets waar de blanke Nederlanders van toen zich te goed voor vonden".
"Het probleem is dat blanke christelijke Hollanders nog steeds weigeren hard te werken voor weinig geld.

Maak er Turken van , of Marokkanen, of moslims, en héél politiek correct Nederland valt over je heen wegens generaliseren en racisme, maar dat zul jij dus wel anders zien omdat het om "de eigen mensen gaat" en die mag je kennelijk wél over één kam scheren.

gerdaYD zei

Oei, je bent hier volgens sommigen toch wel te ver gegaan lieve Terrebel en misschien zie je het ook te veel wit-zwart terwijl er veel nuances grijs in de werkelijkheid zitten. Nu ja, het mag gezegd worden dat sommige 'christelijke, blanke mannen' er zo over denken maar zelf hou ik het er bij dat niet iedereen zo is... toch?