Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, april 22, 2020

Geldverspilling

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/
=====================================================
Onlangs sprak ik een bijzonder aardige dame. Dat doe ik wel vaker gelukkig, aardige mensen spreken. Hoe dan ook: zij gaf enigszins beschaamd toe haar administratie feitelijk niet bij te houden. Het duurde dus lang voordat zij ontdekte dat het proefabonnement op de sportschool was omgezet in een vast abonnement. 'Maar ach', zo verklaarde zij. 'Het gaat maar om twee tientjes per maand'. Uiteraard mag zij met haar geld doen wat zij wil maar ik vertelde haar toch maar dat €240 op jaarbasis voor veel mensen echt een heleboel geld is.

Zelf geef ik teveel geld uit aan cola, chips en boeken. Ook ga ik liever met de bus en tram dan dat ik opnieuw leer fietsen. Kortom: ik denk dat wij allemaal op onze eigen manier wel aan 'geldverspilling' doen: de ene koopt voor €200 per jaar aan vuurwerk en wordt nagewezen door iemand die zonder met de ogen te knipperen €3000 per jaar aan tabak en alcohol verbruikt of 'voor maar €2500 want het was een aanbieding!' op skivakantie gaat naar Dubai.

Wist u dat het bedrijf achter Candy Crush ruim een half miljoen euro per dag (klik) binnen harkt dankzij mensen die 'voor maar 90 cent hoor!' virtuele muntjes kopen om een niveau hoger te komen in het verslavende spelletje?

Naar verluidt (had even geen zin het artikel erbij te zoeken) geven Nederlanders op die manier - alleen al aan Candy Crush! - zo'n €3 miljoen per jaar uit. En dan hoera roepen wanneer wij 1 miljoen binnenhalen voor het goede doel...

Dan sluipverbruik: 'Och, die paar dubbeltjes dat het kost om de TV op standby te laten staan. Vervelend hoor, om dertig seconden te moeten wachten voor de KPN-digibox is opgestart. Daarom laat ik die ook maar op standby staan. 20 Seconden wachten voor mijn espresso machine is opgewarmd? Brrr! Een nachtmerrie! Telefoon-oplader uit het stopcontact trekken na gebruik? En dan later een hele zweetdruppel kwijtraken om die er weer in te stoppen zeker? Echt niet!'

Het lijkt niet veel maar hier kunt u narekenen (klik) wat het extra energiegebruik u in euro's kost. Kosten voor de planeet nog daargelaten. Ik geef zo'n €25 per jaar uit aan sluipverbruik. U?

Graag uw 'uitslag' in de commentaarsectie onder dit blog, dan gaan we gezellig vergelijken en elkaar tips geven en zo!

 

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

7 opmerkingen:

 1. Modem voor internet moet er in blijven anders kan ik niet gebeld worden. Is 1 euro per maand. CV-ketel verbruikt 22 euro per jaar ongeacht ie warmte of warm water levert. Ding gaat bij mij in de zomer dus uit het stopcontact en mag er een kwartiertje per etmaal in als ik onder een warme douche wil. M'n totaalverbruik is 390kWh/Jr. Op gas is bij mij meer te besparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 27.56. Ik moet zeggen, dat ik het nog wel hoog vind. Maar om nou elke avond de wekker opnieuw in te stellen qua tijd. Vind ik ook zo wat.

  Love As alwyas
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb hier maar 1 loontje, dus ik ben wel best zuinig op alles...
  -Een @->- voor jou

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het geld voor de sportschool minder verspilling dan voor cola en chips of het OV. Waarom wil je niet leren fietsen? Het is goed voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik haal de lader altijd uit de contacten, de tv staat wel op standby, ik wil snel kunnen kijken, maar ik heb net mijn energie rapport binnen van de vattenval, en ik heb 5,98 minder verbruikt dan vorig jaar in de afgelopen maand... daarvoor ook al 19 euro minder, omdat ik minder heb gestookt, en ook dit jaar, kreeg ik behoorlijk wat terug. De lampen worden langzaam ook vervangen door led namelijk, dat soort dingen.

  OV, even niet, ik fiets Terrence... hahaha maar ja, Amsterdam he, ik snap je wel :P

  Als ik dan al verspil, is het een portje momenteel.... zoiets... of een goedkoop watermeloenwijntje...

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En tóch zijn er ook mensen die nooit een cent aan een spelletje geven, het gewoon als een leuk tijdverdrijf zien en waarbij het minder belangrijk is om snel hoog te komen, want dat kan zónder betalen echt wel hoor. En je kent er zelfs minstens één!;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een tijdje heb ik Candy Crush op m'n telefoon gespeeld. Alleen de gratis variant. (Ik ga me daar een beetje voor betalen, huh!) Totdat ik het zonde van mijn tijd vond en de app heb verwijderd. Dus uiteindelijk heb ik gewonnen van Candy (-:

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht