Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 20, 2024

De week voorbij

Ik geloof (dus niet 'weet zeker') dat veel zogeheten 'wappies' dat zijn vanwege een beschadigde amygdala. Als 'het stemmetje in je hoofd' niet goed werkt, zie je geen verschil meer tussen ingebeelde en reëele angsten (zodra iemand zegt dat je ergens bang voor moet zijn, ben je dat. Zonder je af te vragen waarom. Er zijn daardoor mensen doodsbang voor dragqueens bijvoorbeeld) en vervaagt het verschil tussen zin en onzin. Dus is Bill Gates opeens een buitenaardse hagedisman, bestaat covid niet én is ivermectine het beste medicijn ertegen.

Soms betreft het een geboorteafwijking, andere wappies kregen ooit een flinke klap op het hoofd en bij velen is het veelvuldig gebruik van alcohol en/of andere drugs de oorzaak van een beschadigde amygdala.

Gelukkig is er niemand die ons dwingt iets te geloven. Mijn hypothese betreffende de beschadigde amygdala is een hypothese; een onbewezen stelling. In dit geval gebaseerd op persoonlijke ervaringen en wat achtergrondinformatie als dit

Een interessante vraagstelling: 'Is er bewijs voor je hypothese?' Voor mij bewijst dat vooral dat de vraagsteller niet goed weet wat een hypothese is. Kan er natuurlijk naast zitten, maar ik denk dat een grote groep mensen niet uit het hoofd kan zeggen wat 'een hypothese' betekent. Weet u dat?

Massa's mensen kun je makkelijk sturen omdat zij niet durven toe te geven wat een bepaalde term betekent en dus liever ja-knikken en meelopen dan moeten toegeven 'dom' te zijn. Het is natuurlijk helemaal niet erg om iets niet te weten. Het wordt pas 'dom' wanneer je er bewust voor kiest niet te leren wat iets betekent.

In de praktijk blijken massa's makkelijker te besturen dan individuen; als je mensen de kans geeft, gaan zij nadenken maar als je een enkeling in de massa betaalt om een bepaalde kant op te lopen, volgt de massa vanzelf.

Veel mensen zijn afgestompt en met name mensen die graag en veel roepen dat zij het 'zo druk!' hebben, vervelen zich te pletter. Persoonlijk vind ik het grappig hen te vragen waarmee zij precies zo druk zijn en biedt hen dan mijn hulp aan. Opeens blijkt het dan best mee te vallen met die drukte. Eigenlijk best vermakelijk: mensen die uit verveling zeggen dat zij het druk hebben.

Zegt u ook wel eens dat u het heel druk heeft terwijl dat eigenlijk niet helemaal de waarheid is?

=======================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer
Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Heeft u na het lezen van dit blogstuk iets geleerd, wat gelachen of heeft het u aan het denken gezet, overweegt u dan een donatie voor de tijd en moeite die ik er in steek.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels


==================
Maandag had ik nog even tijd nodig om bij te komen van een leuke avond. Mooie verhalen gehoord, nieuwe vrienden gemaakt en van de manager de vraag gekregen: "Wanneer was de laatste keer dat jij niet als een van de laatsten wegging?"

Maar ja, ik voel mij nu eenmaal overal thuis waar ik goede gesprekken heb. Over verlies bijvoorbeeld: waarom vinden wij het eigenlijk zo erg als iemand doodgaat? Zijn wij daar na 300.000 jaar als mens nog steeds niet gewend?

Goed, de omstandigheden van een overlijden maken verschil in de heftigheid van het verdriet. Of nu jouw oma op de gezegende leeftijd van 102 glimlachend de Aarde verlaat, omringd door tientallen liefhebbende achterkleinkinderen of een jong meisje wordt afgeslacht (let op: schokkend. Met name voor PVV en FvD fans) terwijl ook de mensen die haar willen helpen uiteen worden gereten, dat wekt toch andere emoties op. Behalve voor een zekere groep sekteleden die - als deze exponent - zichzelf 'Übermensch' achten en andere groepen graag dehumaniseren. 

Of dat jongetje van 9 dat werd ontvoerd, verkracht, vermoord en in delen werd gedumpt. Als u niet van de zaak Donny M heeft gehoord, dan komt dat omdat u in een fascistoïde bubbel leeft: het gebeurde namelijk in een keurige, blanke, christelijke wijk in Limburg en de huidkleur van de dader is niet donkerder dan die van Thierry Baudet. Speciaal dus voor PVV-stemmers en andere leden van het volk, hier een citaat uit het rapport:
Met mijn eerste kop koffie op mijn burea, zag ik dat Facebook - het platform voor vrijheid van meningsuiting - de link naar mijn weekoverzicht weer eens had verwijderd.


Officieel 'vanwege het op misleidende wijze 'likes' proberen te krijgen. In vaktermen: clickbait.

U kent dat wel: waar de roddelpers zo goed in is. Dus koppen als 'Soapster doodziek!'. Waardoor mensen het blad kopen of het online artikel gaan lezen. En ontdekken dat de actrice helegaar niet eens een beetje verkouden is maar doodziek van al die fotografen van de roddelpers.

Links naar artikelen van Bored Panda mogen wél van Facebook, maar als ik een link plaats naar mijn eigen blog, is dat verboden 'want dat is clickbait!' Bezwaar aantekenen 'is helaas momenteel niet mogelijk'. 


Als u de baas was van een sociale media platform, in hoeverre (als) zou u dan berichten modereren?

De A.I. van Facebook heeft nog veel te leren, net als de 'autonome' auto's en robots van Elon Musk.

Het mannetje loog er weer naar hartelust op los terwijl hij zijn 'volledig autonome Tesla Optimus robot!' aanprees. Het bleek gewoon een groot uitgevallen radiografische speelgoedrobot
Een medewerker oefent met de besturing van de 'autonome' robot van Elon Musk 

Ook zijn 'Superieure, zelfrijdende CyberCab!' is uitsluitend een duur stuk blik. De 'volledig zelfrijdende!' taxi wordt dankzij de tientallen ingebouwde camera's op afstand bestuurd door een medewerker van een Indiaas callcenter.

Ook zijn Robovan idee heeft Musk gestolen. En de manier waarop hij op zijn ego-feestje 'Robovan' uitspreekt is gewoon lachwekkend.

Net als zijn grote held Trump ("Gooi gewoon een atoombom op die orkaan! Ik heb met eigen ogen gezien dat dat werkt!" Klopt. In een slechte film uit de jaren '50 de avond voordat Trump de uitspraak deed) krijg Musk spontaan zijn 'zelfbedachte' ideeën na het zien van een science fiction film

Wat vindt u van mensen die glashard liegen om hun ego te laten strelen en om miljarden aan overheidssteun te ontvangen van uw en mijn belastinggeld?

Musk zou natuurlijk de miljarden aan bankleningen en overheidssubsidies die hij ter beschikking heeft kunnen gebruiken om de wereld te verbeteren en bijvoorbeeld honger en lepra uit te bannen. Maar liever laat hij zijn ego strelen door nepvrienden die wat dollars willen meepakken van zijn 'succes'. Door bijvoorbeeld belachelijk dure raketten te [laten exploderen] laten vangen door grote grijparmen.

Nu we het toch over leden van de absurd rijke elite hebben die zichzelf z!onist noemen: steeds meer mensen - inclusief familie en vrienden van de door H4mas onvoerdde Isra3li - keren zich tegen de regering Mileikowsky. 

J0den wenden zich massaal af van het z!onisme. En nee, de twee hebben niets met elkaar te maken. Zo zijn z!onisten sekteleden die gehersenspoeld zijn om te denken dat je 'j0ods-zijn' in iemand's DNA kunt terugvinden. Een heilig geloof dat een Isra3lische internetspion ertoe bewoog de familiestamboomsite MyHeritage op te zetten "want ik ga bewijzen dat iedereen die het Judaïsme aanhangt familie is van elkaar!". Een onzinnige queeste natuurlijk. DNA als bewijs opvoeren dat iemand J0ods is, is alsof je aan iemand's DNA kunt zien of iemand bijvoorbeeld katholiek, fascist of PSV-fan is.
Verreweg de meesten die zichzelf tegenwoordig als 'J00ds' affichiëren, zo blijkt uit onderzoek naar hun DNA, blijken af te stammen van bekeerlingen en niet van volkeren die 3000 jaar geleden in het Midden Oosten woonden. 

"Ja, maar Isra3l heeft het recht zich te verdedigen!" Hoe is het levend verbranden van kinderen in een vluchtelingenkamp op het binnenterrein van een ziekenhuis 'jezelf verdedigen'? Alsof de n4zi's zich mochten verdedigen tegen die gemene terroristen die hen lastigvielen nadat die arme nazi's met grof geweld grote stukken land inpikten. 

Sekteleden gaan zeer ver in het verdedigen van hun Grote Leider ('Führer' in het Duits). Zo ontkent deze aanhanger van de miljardair Bibi, Sander Sassen, glashard overduidelijke filmbeelden die bewijzen dat zijn held een schurk is:

Mensen als Sander vinden het prima dat mensen gearresteerd worden voor het protesteren tegen kindermoord. Wij leven in een tijd dat mensen als Sander Sassen (en Wilders, Baudet, Yesilgoz...) meer medelijden hebben met daders dan met slachtoffers. Zelfs wanneer die slachtoffers J0den zijn en zelfs (nabestaanden van) heuse H0locaustoverlevenden.

Het zij zo. Dat is Nederlands voor 'soit'. Bij benadering.

Na een paar uurtjes werken op Columbusdag* - 

had ik een buurvrouw op de koffie waarna ik nog een paar uren werkte. Waarna ik afspraken maakte met deze en gene. Want een lege agenda is ook zo wat.

*De feestdag Columbus Day werd ingesteld om Amerikanen van Italiaanse komaf te plezieren "Want de ontdekker van Amerika was een Italiaanse held!". Erg grappig want 1] Columbus heeft Amerika helemaal niet ontdekt. 2] Hij woonde weliswaar in Genua maar was een geboren Spanjaard. Weggevertje: al zijn brieven - ook die aan familieleden - schreef hij in het Spaans. O ja..."Columbus had J00ds DNA!"? Onzin.

Had graag in mijn Vrijmetselaarsloge over deze en andere zaken van gedachten gewisseld die avond maar door omstandigheden kon ik helaas niet. Oké, ik had koorts en was nogal rillerig.

Dus ik stapte vroeg in bed die avond. Met op mijn tablet Battlestar Galactica, de originele film,. Over 'De Twaalf Stammen' die na een 'Hol0caust' en een Diaspora een Exodus ondernemen maar nergens welkom zijn. Terwijl zij op de vlucht zijn voor een groep die zichzelf superieur vindt aan alle andere groepen. Tjonge: op welk (Bijbel)verhaal zou dat van de mensen van Battlestar Galactica gebaseerd zijn?

Op dat van De Twaalf Stammen van Israël natuurlijk. Kort gezegd: Na het verdrijven en uitmoorden van de Kanaänieten, zo'n 3000 jaar geleden, pikten de Israëlitieten hun land in en verdeelden dat over de twaalf zonen van Jacob.

Begrijpelijk dat sommige nazaten trots verkondigen:  "Wij hebben het alleenrecht in dat gebied te wonen want onze voorouders hebben er 3000 jaar geleden hard aan gewerkt om de lokale bevolking af te slachten!"

Misschien kwam het mede door het uitmoorden van hun gastheren, de Kanaänieten, dat de aanhangers van het Judaïsme, de J0den, een wat slechte reputatie kregen en overal in de wereld werden verguisd. Maar dat is gissen. Sowieso raar natuurlijk om mensen kwalijk te nemen wat hun verre voorouders hebben gedaan. 

In elk geval een lollig weetje: het bekende geluidseffect van de Cylons werd enkele jaren later ook gebruikt voor de TV-serie Knightrider. En diens auto is herkenbaar door een enkel rood oog dat heen en weer gaat. En de turboboost van K.I.T.T. is dezelfde turboboost als die van de gevechtsvliegtuigen uit Battlestar Galactica. Wachtuseffe, is K.I.T.T. misschien stiekem een Cylon?

Dinsdag voelde ik mij niet heel veel beter dan de avond daarvoor en flink snotteren was er als extra klacht bijgekomen. Werken ging spaarzaam en een afspraak moest ik noodgedwongen afzeggen. 

Voor het eerst in jaren sloeg ik een Goed Nieuws en Kattenlog over. Gewoon geen zin. Voelde de druk tot produceren ook niet. En met zo'n 6000 oudere blogstukjes hebben die hard fans ervan nog even voldoende om op terug te vallen, meen ik.

Wilde alleen maar wat 'hangen'. Een allergie? Virus? Of 'gewoon wat hangerig'? Haalde in elk geval de lakens af met de bedoeling er nieuwe op te leggen voordat ik een dutje deed. Maar mijn energie was op.

Het enige waar ik iets aan vreugde uit haalde was dat er een nieuw seizoen was van The Walking Dead: Daryl Dixon. Hield het maar liefst een hele aflevering vol voordat mijn ogen vanzelf dicht vielen.

Woensdag voelde ik mij niet veel beter. 
Noodgedwongen twee afspraken - eentje in Monnickendam, de andere in Utrecht - moeten afzeggen, droeg niet bepaald bij aan de feestvreugde.

Zelfs de mensen uitlachen die bewust op de partijen in het eerste radicaal rechtse kabinet stemden maakte mij niet blij. Maar ik noteer hier toch maar even de laatste misstanden zodat ik er later alsnog om kan lachen. Wat vindt u van deze voorbeelden van de lachwekkende incompetentie van de ploeg die opschepte Nederland 'wel even' te verbeteren?

Vooral BBB valt keihard door de mand. Terwijl normale mensen dat al lang wisten, komt 'het volk' er nu pas achter dat de charlatans van deze afsplitsing van het CDA (zoals ook NSC gewoon een CDA 2.0 is) de kiezer hebben bedrogen en helemaal niet opkomen voor de gewone boer en burger maar uitsluitend de agenda uitvoeren van een handvol multimiljonairs in de agrarische sector. De 'gewone burger' en de 'gewone boer' is met simpel boerenbedrog misleid. 



BBB valt uit elkaar nu is gebleken dat de partij helemaal niet opkomt voor de gewone boer en burger. De plannen van Minister van Landbouw, Femke Wiersma, zijn zelfs desastreus voor alle boeren, met uitzondering van [de opdrachtgevers van BBB] een klein aantal multimiljonairs. Alleen 'de elite' heeft baat bij het schrappen van de NPLG (Nationaal Programma Landelijk Gebied) door BBB; de natuur en de gewone boer en burger verliezen.

Steeds meer Statenleden stappen (mede) daarom uit de partij. 

Reden voor BBB-boegbeeld Caroline van der Plas om een stevig statement te maken, niet?

Dus Lientje kondigde aan..."Ik wil het dorpsgevoel in Amsterdam 
terugbrengen zodat de gewone Amsterdammer er zich weer thuisvoelt!" 

En het dan gek vinden te worden uitgelachen. 

Denkt Lientje ècht dat mensen in een grote stad wonen omdat zij houden van 'het dorpsgevoel'? Of voert zij gewoon weer een marketingstrategie uit van ReMarkable, de PR machine van Big Agro? 


Zelfs een bekende wappie is het met mij eens:


Persoonlijk ben ik er blij mee om in de grote stad te wonen. Zie hier ter illustratie een foto die ik maakte tijdens een wandeling deze dag:

De laatste keer dat 'het dorpse gevoel' in Amsterdam heerste was 1000 jaar geleden: geen straatverlichting, overal poep en pies op straat, berovingen en aanrandingen waren de norm...als Lientje dat geweldig vindt, mag zij van mij in een teletijdmachine stappen en in middeleeuws Amsterdam gaan wonen. Gezellig, op het Leidseplein. In de overheerlijke geur van uitwerpselen en rottende lijken

Wilde eigenlijk de zinnen verzetten door naar een concert te gaan deze avond maar helaas deelde mijn lichaam niet datzelfde sentiment. Gewoon maar veel slapen dus weer om mijn zieke lichaam meer hersteltijd te geven.

Donderdag beklaagde ik mij bij een koffiedrinkende buurvrouw over mijn ter ziele gegane koelkast. "Je hebt nu het geld om gewoon een nieuwe te kopen. Wat let je om je online goed te oriënteren en dan een goede te kopen?"

Goed advies natuurlijk. Met één keiharde eis: ik wil een koelkast zonder plastic deur want er moeten koelkastmagneten op geplakt kunnen worden.

Het ooit opgeplakte etiket 'ze zijn zo zielig want de H0locaust en zo!' is er inmiddels aardig afgewassen bij 'de J0den'. Al vind ik het net zo onterecht dat z¡onisten zich J0den noemen dan dat KKK-leden zich Christen noemen. 

Steeds minder mensen, bedrijven, organisaties en regeringen kunnen nog sympathie opbrengen voor een zekere g3nocide

Best respectloos, een land's vlag op de grond van je winkel neerleggen en je gasten die vlag te laten vertrappen. Maar ja, hoe toon je respect voor een land waarvan de meerderheid van de bevolking, de regering én de geestelijk leiders vinden dat je best babies mag vermoorden 'want anders groeien zij op ons te haten!'?
In het kader van dit soort haat naar elk volk dat men een "Untermensch" acht, schrok ik enorm van het plan van onze extreemrech...pardon...radicaal rechtse regering om asielzoekers op transport te zetten naar Oeganda. 
Dat gaat niet alleen in tegen internationale verdragen en de Rechten van de Mens, maar is een opzettelijke verwijzing naar Het Oeganda Plan van Chamberlain en Herzl om J0den op transport te zetten; f4scistische volksmenners zijn zeer goed op de hoogte van de geschiedenis. Hun volgzame schaapjes per definitie niet. 

Terwijl een helaas vrij grote groep vrijwel uitsluitend luistert naar volksmenners, luisterde ik naar mijn lichaam en ging weer bijtijds naar bed. Nog even een Franse les voor het idee niet niets gedaan te hebben:
Ontdekte dat verschillende 'real English!' woorden eigenlijk gewoon Franse woorden zijn. 

Mien=mine bijvoorbeeld.
En 'suppose' betekent gewoon 'raden', 'to guess':

Welke 'Nederlandse' woorden kent u die eigenlijk Frans zijn? Ik begin: 'contant'.

Vrijdag begon met het bericht dat de vriend van wie ik onlangs afscheid nam toch nog sneller dan verwacht was overleden. En dat nieuws hakte er zwaarder in dan verwacht. Alsof je niet alleen afscheid neemt van de vriend maar ook van een significant deel van je jeugd.
Dus behalve koorts speelden ook emoties mij parten en dus kon wat ik had gepland te doen weer in de koelkast. Maar ja, de mijne is stuk. En die van Wilders zit nokjevol 'keiharde principes!' 

Dat die principes keihard tegen de rechtsstaat indruisen en ook daarnaast niet uitvoerbaar zijn, maakt (de achterban van) Wilders niet uit: zo lang zijn racistische ideeën zijn schaapjes aanspreken, blijft hij ze gebruiken.

De meesterdraaier's laatste toevoeging aan de ijskast, is het loslaten van de 'keiharde eis!' dat er een noodwet moet komen voor de door racisten verzonnen 'asielcrisis'. 

Zoals het een goed schoothondje betreft, luistert Minister Faber naar haar Meester. Naar de mening van de Minister President, het Schoofhondje van Geert Wilders, wordt in de asielkwestie niet eens gevraagd. Dus wie is er ècht - speciaal voor PVV-stemmers schakel ik nu over naar versimpeld Nederlands - de baas van Nederland? 

PVV-Minister Agema wilde intussen het programma Pandemische Paraatheid beëindigen. Of althans, alle toegewezen €300 miljoen weghalen. 

Goed idee, de Nederlandse burger weerloos maken tegenover epidemiën? Zeker. Als het je doel is om de Nederlandse bevolking uit te roeien, is het een geweldig idee om verdediging onmogelijk te maken.

Totdat iemand haar vertelde dat de Grote Leider ('Führer' in het Duits) indertijd wilde dat de regering juist wèl de bevolking zou beschermen tegen een pandemie en daar zelfs een motie over indiende. Opeens vertelde Minister Agema 'ergens anders dan wel' die €300 miljoen vandaan te halen. Als een naïef, jong kind: "Mama, als je centjes op zijn, steek je toch gewoon je pasje in de muur en haal je nieuwe centjes?" Schattige gedachtengang voor een kind. Dom voor een minister. 

Typisch PVV: iets roepen en als er negatieve reacties op komen beweren dat het niet zo bedoeld was. Onzin. De PVV-raadslieden (met uitzondering van hun Grote Leider ('Führer' in het Duits)) zijn niet onwetend of onhandig. Maar gewoon dom. Neem bijvoorbeeld [de weduwe Rost van Tonningen] Minister Faber. Eerdere plannetjes van deze [racist] mevrouw waren onder meer: "Het beschermen van de natuur moet worden afgeschaft zodat een paar multimiljonairs nog wat rijker kunnen worden!" En "Er moet een kerncentrale komen in Winterswijk!" 

Niet alleen dom maar ook onhaalbaar en levensgevaarlijk. Net als haar vaste stokpaardje: "Weg met de Islam!" 'tuurlijk, dertig procent van de volwassen bevolking in Nederland is te dom om in te zien dat het niet alleen onmogelijk maar zelfs onwettig is om een religie te verbieden dus je trekt klanten met zo'n uitspraak. Maar is een domme racist (ik weet het, dat is een pleonasme) in staat om een land te leiden? Natuurlijk niet.

Liegen is een tweede natuur voor PVV volk. En Faber is er een meesteres in. "Is de onderbouwing voor het uitroepen van een asielcrisis eindelijk al af?" "Natuurlijk!", zei Faber. "Laat maar zien, dan." "Eh, ik bedoelde dat ik nog niet begonnen ben met het bedenken van een onderbouwing van mijn racistische uitspraak." 

Terwijl het kabinet Wilders (Dick Schoof is uitsluitend minister president in naam) honderden miljoenen weghaalt bij Cultuur (ruim €300 miljoen) Wetenschap, Onderwijs en Zorg (met name op Ouderenzorg bezuinigt de regering Wilders enorm), geeft Wilders miljarden van uw belastinggeld uit aan wapens. Ook zo'n kinderlijke PVV-gedachte: "Gooi ergens veel geld tegenaan en het wordt direct beter!" Terwijl een kind weet dat dat onzin is. 

Een flink deel van ons defensiegeld zal Wilders aan zijn [opdrachtgevers] vrienden in Isra-ël geven. Zoals ook duidelijk wordt uit dit interessante interview met hem waarin Wilders toegeeft als illegale immigrant te zijn binnengekomen.
Een meerderheid van de Nederlandse bevolking is tegen wapenleveranties aan het buitenland. "De meeste mensen zijn tegen maar ik ben voor. En dus gebeurt het."

Voor Geert Wilders betekent 'Democratie': 'De wil van de meerderheid geldt altijd. En ik ben altijd de meerderheid.' 

Bij een buurvrouw sprak ik over de toestand in de wereld en ons aller naderend einde. Gezellig, bij een kopje thee.

Zij was zo lief mij een bak soep mee te geven. 
Erg fijn, want de meeste etenswaren in mijn koelkast moest ik helaas weggooien. Eten gooi ik net zo graag weg als geld.

Geen geld te storten op Giro 555 ten behoeve van de slachtoffers van oorlog in het Midden Oosten werd mij niet ingegeven door het domrechtse hondenfluitje: 'De directie krijgt veel centjes, hoor!' 


Als wappies er ècht tegen zijn dat directeuren van instellingen veel centjes van de burgers krijgen, dan zouden zij tegen financiële steun aan Shell, KLM, Viruswaarheid, Booking, Defensie, de PVV en Tesla ageren. 

Voor mij was de reden niet zozeer de salarissen van de directieleden van de diverse goede doelen alswel dat ik het onzin vind om enerzijds een oorlog te subsidiëren en anderzijds de slachtoffers te helpen. Heel simpel: je helpt de slachtoffers van een oorlog het best als je de oorlog stopt. Stoppen met het militair, moreel en financieel steunen van die oorlog zou al helpen. 

Verrichtte wat kleine huishoudelijke taken, verwijderde zo'n 3 gigabyte aan overbodige zooi op mijn mobiel, ergerde mij aan een bladblazer 

en heb afspraken afgezegd.

Ook "nee" gezegd tegen een entertainmentopdracht. Niet omdat ik mij ziek voelde maar omdat ik die dag al elders werk.

Maakte tijd voor het in elkaar flansen van een Skywatch Friday with some prose-stukje.  Ook al voelde het zwaar om te voldoen aan de zelfopgelegde verplichting.

Zaterdag gierde ik het uit bij deze intelligente actie van de komende president van Amerika, 

JD Vance. "Huh, maar Trump word toch weer president?" In eerste instanta, ja. Maar de poppenspelers die aan de touwtjes trekken zullen de dementerende bejaarde al snel ongeschikt laten verklaren waarna de vice-president de belangen zal behartigen van 'de 1%'. Vance dus. 

Ook bijzonder geestig: 


"Volgens deze vooraanstaande oncoloog is Ivermectine een wondermiddel tegen kanker!" Klinkt leuk, maar die 'vooraanstaand oncoloog" is gewoon een lab-assistent die er uitsluitend röntgenfoto's maakt. Maar ja, wappies en 'zelf onderzoek!' doen...

"Ja, maar het artikel van Baxter Dmitry is gecontroleerd op waarheid door The People's Choice Voice Community en dus waar!" Neuh, niet echt. Gevalletje 'wij van WC-Eend' want Dmitry ís de betreffende 'factchecker'. "Hoe weet je dat het waar is?", vraag ik 'andersdenkenden' wel eens. "Omdat het volgens mijn bron echt waar is wat hij zegt!" Tja, als volgens mensen iets waar is omdat degene die het zei zegt dat het echt waar is, dan is daar niets tegen in te brengen. Zelf noemen zij dat 'zelf onderzoek doen!' Normale mensen noemen dat 'dom'. 

En ja, het is oké om ook mensen die je graag mag 'dom' te noemen wanneer zij dat zijn. Of 'links' of 'U2
-fan' of 'grappig' bijvoorbeeld.

Een buurvrouw kwam onderzoek doen naar mijn wijze van koffiezetten en ik werkte een paar uurtjes voor een paar klanten en voor mijzelf. Voorbereiden van de BTW-aangifte en dergelijke maar deed ook wat aan opruimen en schoonmaken. Want ik had gelukkig weer een beetje energie.

Die gebruikte ik onder meer om een gekregen cadeaukaart in te wisselen: ruim twintig jaar oude lakens worden ingewisseld voor nieuwe. Lekker!

Eten kan óók heel lekker zijn. En zonder boeren is dat er niet. Toch? Maar waarom moeten 'wij' de hele wereld voeden? Bijna 80% van al het voedsel dat 'onze boeren!' verbouwen gaat naar het buitenland. Er gaan dus tientallen miljarden naar het buitenland en de 'geen cent naar het buitenland!' mensen vinden dat dikke prima. Ik vind dat raar. Trouwens: als Nederland niet alle asielzoekers hoeft op te vangen, waarom moet het dan wel alle buitenlanders voeden?

Als 'wij' zouden stoppen met eten sturen naar buitenlanders, zou zeker een derde van al het beschikbare land in Nederland gebruikt kunnen worden om het woontekort op te lossen. 

Omdat het zaterdag was, publiceerde ik een vers stuk proza.

Zondag kwam ik weer een stuk overdadig geweld onder ogen en dacht: "Ja, ik begrijp dat dit de mensen zijn die Amerikaanse politieagenten trainen." "Ja, maar ze had misschien een mes en bovendien een donkere huidskleur dus ik voelde mij bedreigd en dus schoot ik haar dood!" Zij was een tiener, er is geen bewijs van een mes en met een half dozijn mede-lafaards pompte dit lid van 'het meest morele leger ter wereld' van afstand meer dan 20 kogels in haar lijf.

In beschaafde landen worden beveiligingstroepen getraind op de-escalatie en ontwapenen; de mensen die de Amerikaanse politie trainen, worden getraind op lafheid en bruut geweld.

Voor wie het geweldig vindt dat soldaten burgers afslachten, vind je dat altijd oké, of alleen in het geval van sommige groepen mensen?

In dat laatste geval ben je een racist; je vindt dat een bepaalde groep slechter behandeld mag worden, uitsluitend op basis van hun vermeende afkomst.

Een beetje zoals de Nederlanders die vonden dat zij best de bevolking van Indonesië mochten oplichten, uitmoorden en onderdrukken 'want wij zijn een superieur ras'. Onzin natuurlijk en de nieuwe president van Indonesië heeft dat 'ons' fijntjes laten weten.

'Huh? Heeft Indonesië een nieuwe president? Waarom wist ik dat niet?' Omdat Nederland met een pruillipje op de bank zit. Prabowo werd al in februari gekozen maar deze zondag was de inauguratie. En Nederland was niet uitgenodigd "Niet omdat wij jullie als gewelddadige racisten niet mogen, hoor, maar... oké, omdat wij jullie niet mogen."

Besloot nog maar even binnen te blijven ook al voelde ik mij een stuk beter dan de voorgaande dagen. Maar misschien was het toch niet zo slim om met meubilair te gaan lopen slepen. Daardoor werd een pas opgelopen blessure (een verrekte aanhechting tussen een paar ribben) niet minder pijnlijk. Integendeel.

Al is dat licht fysieke ongemak natuurlijk niets vergeleken met de pijn van mensen die worden onderdrukt en vermoord. In dat kader is dit een erg grappige verspreking van zo'n f4scistische onderdrukker. Op de serieus onschuldige vraag "Bevalt het leven op gestolen land?" antwoordde de f4scist "Ja, zeker!" 

De vragensteller was een Chinese meneer die op uitnodiging hoorde dat het betreffende gestolen land het summum was van socialisme en zelfs van communisme. Terwijl een delegatie van de VVD in 2019 was verteld dat het gestolen land het summum is van vrije marktwerking en kapitalisme. Erg grappig hoe tegenstrijdig propaganda vaak is.

Ook grappig is vaak hoe mijn brein (niet) werkt. Zo had ik tijdens een wandeling deze dag een geweldig idee voor een blogstukje. Maar liep een buurman tegen het lijf die mij vroeg: "Hoe gaat't?" waardoor  direct de gedachtentrein over dat geweldige idee ontspoorde en ik nog maar een stuk of 15 gedachtentreinen had rijden. 

Maar ik ben mijzelf aan het trainen in onderscheid maken tussen onthouden wat 'belangrijk' is en wat niet. En terwijl ik die zin intypte kreeg ik ideeën voor het schrijven van een stuk met als centrale vraag: "Wat is belangrijk?" Is het belangrijk dat Marietje 7 appels had, Klaasje er 2 van haar stal en Marietje nu nog maar 5 appels heeft? Of dat een trein met 30 kilometer per uur naar een stad rijdt die op 90 kilometer afstand ligt? Mijn arme kinderbrein dacht dan al: "Leer mij gewoon rekenen! Kan mij het schelen dat Klaasje een dief is en Marietje egoïstisch en waarom rijdt die trein zo langzaam?"

Hoe dan ook: ik weet weer wat ik wilde delen met mijn lezers. Omdat ik een tas met afval aan mijn linkerarm droeg. En dat pijn deed door een verrekking. Hier is de ontstane vraag: "Wat zijn voor u zekere tekenen van ouder worden?" Ik begin: schoenen aantrekken kost meer dan twee minuten; om een mobiel bericht te lezen, doe je je bril af; Je geheugen...eh...wat was er ook alweer met je geheugen?

Weliswaar maak ik grapjes over ouder worden maar eigenlijk vind ik het niet altijd leuk; vrienden gaan dood en je hebt steeds meer fysieke klachten waardoor je lang niet meer alles kan wat je zou willen doen. Sowieso word je raar aangekeken als je met een overleden vriend de Eiffeltoren beklimt langs de buitenkant. 

Dat laatste was weer een typisch voorbeeld van hoe mijn brein (niet) werkt. Deze manier van snel associëren schijnt een kenmerk te zijn van (mensen met) ADHD. Een vriendin stuurde mij een filmpje door over een meneer die lyrisch deed over een rapport waarin staat dat er een consumentenproduct is dat helpt om weer wat controle terug te krijgen voor ADHD'ers die dat een beetje kwijt zijn. Dus dat kocht ik:
Blijkbaar werkte het direct voor het bestrijden van mijn gebrek aan concentratie- en doorzettingsvermogen want ik - nog voordat ik ook maar één slok had genomen! - maakte diverse klussen in huis eindelijk af en maakte afspraken die al weken op mijn lijstje stonden om gemaakt te worden. Daarnaast had ik nog tijd om lekker te lachen. Om deze poging van ene G. Wilders om zijn eenmanspartij positief voor het daglicht te brengen:


"Hai Dall-e. Doe mij twee leden van de Bund Deutsche Mädel. Met botox en fillers zodat zij op hun Instagram foto's lijken. Eentje moet een echte Arische zijn." Het is lastig propaganda verspreiden als echte modellen weigeren met de PVV geassocieerd te worden.
 
Maar dankzij a.i. kunnen rechtspopulisten toch nog makkelijk nepfoto's verspreiden. Stalin, de n4zi's en andere 'weg met woke!' mensjes van vroeger (klik. Interessant artikel over 'fauxtografie') zouden jaloers zijn op de propagandamiddelen van collega's als Wilders. 

Over propaganda gesproken: wat vindt u van een politicus die liever propaganda verspreidt dan werkt om het land vooruit te helpen? 
Na jarenlang kamerlidmaatschap voor diverse (rechtse) politieke partijen, wat heeft Joost Eerdmans precies bereikt voor die tienduizenden van uw belastinggeld die hij ontving?

Met nog maar vier minuten te gaan, kon mij een plek op het podium in de wekelijkse DuoLingo competitie niet meer ontgaan 

dus tevreden ging ik naar bed.

I want to go to the Beach van Iggy Pop is de muziek van deze week:



Deze week staan wij stil bij het overlijden van Alex Salmond, Liam Payne en Philip Zimbardo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!