Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 22, 2024

De week voorbij

Wappies zijn grappig. Ik geniet er intens van om ze in de war te maken. Wat bijzonder eenvoudig is. Bijvoorbeeld: 'Jij houdt toch zo van dieren? Dan vind je het vast fijn dat BBB-minister Wiersma besloten heeft dat voortaan minder dieren lijden door de veestapel in te krimpen.' 

"Jij wil Nederland verlaten als er nog meer gelukszoekers komen?" "Ja!" "Hoe noem jij iemand die naar een ander land gaat om daar het geluk te zoeken?" "Dat is een geluksz...oh."

Erg grappig hoe egoïstisch ze zijn; zij geven meer om zichzelf dan om 'die arme dieren'. 'Kalfjes moeten bij hun moeder blijven!' 'Oké, maar dan kan er minder worden geproduceerd en stijgt dus de prijs.' 'Worden mijn McBurger en broodje shoarma duurder als lijden van dieren wordt verminderd? Laat ze dan maar lijden, hoor!'

Nog een voorbeeld van wappie-egoïsme: zij willen een einde aan het Rusland-Oekraïne conflict en vragen zich daarom hardop af waarom Oekraïne zich niet meteen overgaf aan de Russen 'want dat had burgerslachtoffers gescheeld en ik hoefde niet een euro meer te betalen voor zonnebloemolie!'

Het gaat hen uitsluitend om henzelf. Daarom heb je veel wappies in hèt land van het egoïsme: de Verenigde Staten van Amerika. Kortweg: Amerika. 'De Grote Leider ('Führer' in het Duits) zegt dat mijn persoonlijke ellende wordt veroorzaakt door Haïtianen die in Springfield de honden en katten van hun buren opeten? Dan is dat zo!'

Omdat ik nieuwsgierig was naar het verhaal achter de bizarre leugens van Trump, besteedde ik 3 minuten (oké misschien waren het er wel zeven) van mijn tijd aan onderzoek. De Amerikaanse presidentskandidaat refereerde aan deze foto toen hij zei: 'In Springfield eten illegale Haïtianen zelfs de ganzen uit de parken!' 
Wat bleek na een simpele zoektocht? 1] De foto is genomen in een andere stad. 2] Er is nul bewijs dat de man Haïtiaan is. Laat staan illegaal. 3] Het ging om aangereden wild. Dat in de betreffende staat legaal gebruikt mag worden voor thuisconsumptie.

"Ja, maar er worden echt in Springfield, Ohio katten opgegeten door illegalen uit Haïti want ik heb met eigen ogen een TikTok filmpje gezien!" Hou toch eens op met dom zijn. De vrouw in dat filmpje is Allexis T. Ferrell. Niet illegaal. Geen immigrant. Niet uit Haïti. En het was niet in Springfield.

Een racist uit Springfield, Erica Lee, verklaarde het verhaal over illegale Haïtianen die huisdieren van hun keurige Amerikaanse burgers eten verzonnen te hebben. "Ik ben geen racist, hoor! Het leek mij gewoon wel grappig om een complete bevolkingsgroep onterecht ergens van te beschuldigen."

"Ja, maar volgens Trump...!" 
Sssh...Ophouden nu. Je mag weer met de grote mensen spelen als je geleerd hebt na te denken.

Doet u wel eens zelf onderzoek of neemt u klakkeloos voor waar aan wat in uw 'bubbel' voorbijkomt aan informatie, ziet u een enkel clipje over het onderwerp en noemt u dat 'zelf onderzoek doen!'?

======================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Heeft u na het lezen van dit blogstuk iets geleerd, wat gelachen of heeft het u aan het denken gezet, overweegt u dan een donatie voor de tijd en moeite die ik er in steek.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

==================================
Maandag nog steeds een tikkeltje verkouden. Zal de omslag van weertype zijn. Toch maar door. Eerst een kopje koffie en (werk)afspraken inplannen. Iemand vroeg mij om in oktober (het was nu 16 september) af te kunnen spreken. "Ja hoor, dat kan! Heb maar liefst nog 13 dagen in oktober niets gepland staan."
Het vermijdelijke gebeurde: ik maakte een dubbele afspraak. Gelukkig kon een ervan nog gewijzigd worden.

Even een Franse les 
en hard aan de slag: paar uurtjes werken voor twee verschillende klanten, tekst instuderen voor mijn rol in de vrijmetselaarsloge die avond, mijn tekst nog eens doornemen voor een komende gastrol in een kinderserie opdat niet alles op het laatste moment aankomt, de goudvissen verwennen met verse watervlooien als snack en een tas vullen met overbodig spul uit mijn woning dat naar weggeefkastjes en de lokale kringloopwinkel gaat. 

Een vriend kwam spontaan langs en leverde mij - tot ons beider genoegen overigens - drie kwartier achterstand op mijn schema op. Lastig, want die tijd had ik eigenlijk nodig om wat parefernalia te zoeken. Maar ja, visite is zo gezellig.

Al met al was ik keurig op tijd in mijn Loge. Helaas zonder schootsvel en handschoenen want die had ik nog niet kunnen vinden. Die zaten in een tas in de wandkast die ik onlangs weggaf. Wist vrij zeker dat ik die tas eruit had gehaald. Anders hebben de nieuwe eigenaren van de kast een interessante verrassing gevonden. 

Met een mooi Rituaal openden wij het Werkjaar. Samen met de Broeders van een andere Loge uit hetzelfde pand:
Er waren drie verschillende toespraken. Alle drie met als kern: 'Laat ons wegnemen wat ons van elkaar scheidt en kijken naar wat ons verbindt.' Mooie boodschap, vind ik dat.

Een Broeder had (met een paar helpers) gekookt voor de groep van zo'n 32 man: stamppot met worst. Heerlijk! Een drankje hoorde daarbij 

en ik mocht vanuit mijn rol de avond afsluiten met een 'toast to absent friends', ofwel de Tyler's Toast (klik. Er zijn verschillende versies van). Een mooie eer.

Als u eens wat meer wil weten over Vrijmetselarij in het algemeen en de Loges (een 'men only' en een 'gemengde') waar ik lid van ben, maandag 30 september hebben wij een Avond voor Belangstellenden

Beetje kletsen met verse en oude (in anciënniteit maar ook in leeftijd) Broeders, een drankje op de goede afloop en naar huis:
Dinsdag bijtijds op want veel te doen. Lastig is het dan om regelmatig gestoord te worden. Niet alleen door bladblazers. 

Kan iemand mij uitleggen wat precies het nut is van wat deze bladblazer doet? Behalve voorkomen dat Moeder Natuur goede - en gratis - voeding kan leveren voor de aarde.

Mocht ook een tiental berichten ontvangen van mensen die een ander leven leiden dan ik. Een leven vol verveling, blijkbaar. Want ik kreeg berichten als: 'We hadden voor vandaag afgesproken maar ik voel mij een beetje down.', 'Kijk, hier is een leuk Tik Tok filmpje!', 'Ik heb gisteren lekker gegeten', 'Mijn vriendin begrijpt mij niet', 'Hier is een foto van een koe die ik gisteren zag' en meer van zulks.

Lastig, want mijn ADHD-brein wil onmiddellijk wat doen met de betreffende informatie. Terwijl het alleen maar mededelingen zijn en het doorgaans helemaal niets eens de bedoeling is dat je er op reageert. Mensen willen het alleen maar even kwijt en zijn helemaal niet op zoek naar hulp of advies. Maar mijn brein denkt van wel. 

Een erg irritante eigenschap in een levensrelatie: "Oh schat, ik had toch zó'n rotdag op het werk vandaag!" Dan is het genoeg om haar begripvol aan te kijken en een kopje thee te regelen of zo. Maar ik vroeg dan naar details, gaf advies en droeg mogelijke oplossingen aan. 

Hoe handelt u als uw partner zegt zich niet prettig te voelen?

Voor mij nog steeds een buitenaards concept, verveling. Terwijl dat veel voorkomt bij wappies. Zoals Mary:

"Deze complottheorie valt absoluut niet te bewijzen dus ik weet zeker dat het waar is!"

Met name domrechtse wappies vind ik erg vermakelijk:
"Vroeger was alles beter en decennialang links beleid is de schuld van alles wat nu niet goed gaat!"

Daarmee zeggen wappies dat alles beter was toen links het voor het zeggen had en dingen pas slecht gaan vanaf de eerste rechtse kabinetten. Maar ja, wappies roepen maar wat en hebben geen idee van wat zij eigenlijk zeggen. Logisch want zij kopiëren uitsluitend hun favoriete volksmenners. Zelfstandig nadenken is wappies vreemd.

Een bekende wappie is Marga Bult. "Ik doe zelf onderzoek want haal mijn nieuws uit verschillende bronnen: bekende (en veroordeelde) oplichters en "artsen" die door het medisch tuchtcollege uit hun ambt zijn gezet vanwege levensbedreigende praktijken."

Marga Bult onderstreept een theorie van mij: veel wappies hebben een beschadigde amygdala. Dat deel van de hersenen helpt bij het onderscheiden van zin van onzin en is het huis van 'angst'. Overvloedig gebruik van alcohol en andere drugs beschadigt de amygdala. Hier is een rapport dat mijn theorie ondersteunt. Wappies let op! Dit rapport bevat veel woorden van meer dan twee lettergrepen, verifieerbare data en is in het Engels. Dus neem even een extra pilletje voor je het leest. 

Deze Prinsjesdag deelde een buurvrouw een kopje pauzekoffie met mij.

Na haar bezoek las ik mij even in over het laatste nieuws. Erg interessant al die verschillende hoedjes van Nederlandse politici voor Prinsjesdag en dat duizenden 'zelfdenkende individuën' in de rij stonden voor dezelfde attractie, maar ècht schokkend vond ik te ontdekken dat 'ze' ons eenvoudig van grote afstand kunnen vermoorden: duizenden mensen raakten gewond en tientallen gedood toen de geheime dienst van een agressieve dictator hun piepers ('pagers') liet ontploffen

Of je het wel of niet vindt dat elk lid van H3zbollah en tientallen hulpverleners en onschuldige omstanders moeten worden vermoord, dit is wel een bijzonder lafhartige manier van 'oorlog voeren'.

Buiten dat: in beschaafde landen is er in elk geval een uitvoerig juridisch proces voordat een mogelijke crimineel schuldig wordt bevonden en naar rato van de vermeende criminele daad wordt gestraft. Alleen schoften executeren mensen zonder enige vorm van proces.

De marketingafdeling van Bibi zit met de handen in het haar. De 'stoere soldaten' van het IOF zetten namelijk zèlf foto's en video's online van hun oorlogsdaden

Bovendien kunnen zij lang niet alle sociale media accounts blokkeren en kwamen ook de beelden van ontploffende piepers snel naar buiten. 

"Ja, maar er werden alleen maar terroristen getroffen!" Nee. Dat is uitsluitend waar voor de racisten voor wie iedereen met een Arabisch uiterlijk 'een terrorist!' is. 

Beetje eng ook: wat als Bibi niet alleen de piepers van H3zbollah kan laten exploderen maar ook uw en mijn mobieltje? 

"Ja, maar deze dodelijke actie van het meest morele leger ter wereld is uitsluitend gericht tegen leden van H3zbollah, hun vrouwen en kinderen, sympathisanten, omstanders, hulpverleners en journalisten, hoor!"

'Isr4ël' was er trots op om doelgericht 'terroristen' in Libanon uit te kunnen schakelen met nauwelijks burgerslachtoffers. Dus kiest er blijkbaar bewust voor in P4lestina burgerslachtoffers te maken.

Snel maar even wat nieuws opgezocht om mee te lachen. Nieuws over Donald Trump dus. De bekende held van domrechtse wappies (hij is de slimste van hen. Ken je nagaan) probeerde te scoren bij Latino's door te zeggen dat hij Nicky Jam 'hot' vindt. Kleinigheidje, Nicky Jam is een man. Vrij duidelijk zelfs. Met stoer baardje en al. 

Uurtje werken, pc opschonen, was ophangen, uurtje werken... eigenlijk best fijn dat een afspraak niet doorging. Zo kon ik eindelijk ook wat achterstallig huishouden verrichten, wat kleding sorteren en de was ophangen bijvoorbeeld: 
Om tien uur die avond ging mijn wekker: tijd om te stoppen met werken en naar bed te gaan met een goed boek.

Dinsdag was het bij de ochtendkoffie weer lachen om de wappies. Hoe verzinnen zij hun onzin bij elkaar? Nog steeds zitten wappies te zaniken over 'de prik'. Terwijl al lang duidelijk is dat juist zij die figuren als Willem Engel geloofden hogere sterftecijfers dan gebruikelijk ('oversterfte') lieten zien dan normale mensen
Er zitten zelfs domrechtse wappies in onze nieuwe regering. Als minister nota bene! 
Als het aan Minister Faber ligt worden ook Dilan Yesilgöz, Thierry Baudet en de echtgenote van Geert Wilders samen met haar man uitgezet.

Amerikaanse wappies kennen Lauren Boebert als groot voorbeeld van iemand die 'ouderwetse normen en waarden! verdedigt:
Wappies kenmerken zich ook door hun absolute onvermogen om eenvoudige wetenschappelijke principes te begrijpen:
De man, Ryan Wesley Routh, die onlangs met een geweer was betrapt op een golfbaan waar Trump een potje speelde bleek niet alleen wappie maar ook teleurgesteld in zijn Groot Leider. Dat is 'Führer' in het Duits:
Het is onvoorstelbaar maar waar, wappies geloven nog steeds niet in klimaatverandering:
Dat wappies liever rechtspopulisten geloven dan verifieerbare data wisten wij ook al:
Onder leiding van domme volksmenners als Lientje, zijn zij tegen een overheid die hen tegen zichzelf wil beschermen:
'Dat is een heleboel superveel!' is een bekende wappie-angst. Maar zij hebben geen benul van wat 'veel' is:
Eenvoudige basistermen zijn aan wappies niet besteed. Zo denken zij dat alle migranten asielzoekers zijn. Normale mensen weten dat dat geenszins het geval is:
Mensen die anti-f4scisme zijn worden door domrechtse wappies antisemieten genoemd:
Hun 'mentale gymnastiek' is simpelweg lachwekkend: 'Het is de schuld van links want Rutte heeft het beleid van links uitgevoerd!'
Een held van domrechts is een Afrikaanse immigrant:

Even voor de wappies die tegen inclusiviteit en diversiteit zijn: daarom stierf de Neanderthaler uit. 

De wereld gaat erop vooruit zonder de Homo Lunatic Ludicrous, de 'wappie'. Dus laat bijvoorbeeld Raisa Blommestijn, een boegbeeld van domrechts, maar lekker haar gang gaan. Dan sterft de wap vanzelf uit. 

Met haar 'Mijn Grote Leider Trump is geliquideerd en links moet er niet eens van huilen!' Mein Jee, hoe dom is zij? Maar voordat ik Raisa beschuldig van oerdom zijn, even een klein onderzoek: weet u wat 'geliquideerd' betekent?
 
Overigens was de dader van de meest recente 'aanslag' op Donald Trump wéér geen donkergetinte, illegale, islamitische, woke dragqueen. Maar gewoon een ontzettend domme Trump-stemmer. Die een halve dag vooraf wist dat Trump op de betreffende golfbaan zou staan terwijl diens eigen geheime dienst dat pas kort vantevoren wist. Apart.
Net als die keer dat er een stuk van Trump's oor was afgeschoten. En miraculeus een paar dagen later weer volledig heel was. Zonder dat hij er een dokter naar had laten kijken. 

Soit. Genoeg gelachen weer. Het was tijd om aan het werk te gaan. In het geval van deze dag: naar de studio van de illustrator voor het klaarmaken voor de drukker van mijn eerste kinderboek. Spannond!

Óók fijn: van de bushalte naar de studio is het een kwartier lopen. Ooit vond ik dat ver. Nu noem ik dat 'een prima wandelingetje'. Mijn conditie is duidelijk verbeterd door drie maanden werken in België.
Altijd fijn, oude herinneringen ophalen (een jaartje of veertig geleden zagen wij elkaar voor het eerst) en nieuwe herinneringen maken. Speciaal voor mij gaf hij een gitaarles en liet meteen maar een nieuw liedje van zijn band even horen. 
Even wandelen met de hond en kletsen met zijn echtgenote en zijn moeder hoorden óók bij het uitstapje.

Met het kinderboek wil ik ouders en kinderen samenbrengen. En uitdagen om samen te praten. Over 'toen' bijvoorbeeld. Want wij kunnen veel leren van het verleden.

Bijvoorbeeld toen 'de J0den!' werden beticht van alles wat mis was in de wereld.

Helaas hebben velen níet geleerd van die verschrikkelijke tijd die uiteindelijk miljoenen J0den, honderdduizenden anderen (en sympathisanten) het leven kostte.

Alleen is nu het woord 'J0den' vervangen door 'M0slims'.

Luister maar eens naar types als Wilders, zijn sponsor Robert Shillman (z!onist, islamofoob en lid van 'de elite!') en Senator Kennedy: exact dezelfde retoriek als toen. Met - al zichtbaar - dezelfde trieste gevolgen.
"Alle Moslims steunen H4mas!" roepen is net zo dom als beweren dat alle Christenen de Ku Klux Klan steunen 'want zij noemen zichzelf een christelijke organisatie!'

Dat de z!onisten (niet te verwarren met 'de J0den; z!onisme is een sekte die niets met Judaïsme te maken heeft. Joe Biden is katholiek en noemt zich z!onist, om maar even iets te noemen) fout bezig zijn, werd bevestigd door de VN. 

De VS en Hongarije* worden geregeerd door z!onisten (Theodor Herzl was zelf (deels) Hongaar en Bibi steunt de anti-homowetten van de Hongaarse regering ) dus die landen stemden uiteraard tégen de VN-resolutie die van Israël eist een einde te maken aan de illegale bezetting van P4lestijnse gebieden. Nederland blijft laf en onthield zich van stemming. 

*Lollig weetje: Győző Istóczy, feitelijk de eerste 'z!onist' van Hongarije, was fervent antisemiet en stelde daarom in (1878) voor om alle J0den op transport te zetten naar P4lestina om daar een J00dse staat te stichten. 

"Hoe rechts is onze nieuwe regering eigenlijk?" Leuk dat u dat vraagt. De regering Wilders/Schoof is zó rechts dat Nederland nu een voorbeeldfunctie heeft voor een f4scistisch dictator.

Tegen achten was ik thuis. Behalve mijn teksten leren voor een rol in een televisieserie deed ik verder niet veel.

Donderdag werd ik gebeld met de vraag of ik gast wil zijn in een tv programma. Ja hoor, waarom niet?

Meedoen aan de opnames zal saaier zijn dan Elon Musk huilend in elkaar zien zakken omdat-ie zichzelf zo zielig vindt maar het lijkt mij een prima tijdverdrijf. Beter ook dan in paniek naar je paspoort zoeken: "Die zat toch in de binnenzak van mijn jas?" "Ah, andere jas. Poe hé!"

'Huh, wat had Musk nú weer!' Welnu, de Afrikaanse immigrant (ja, dat is Musk) denkt door overdadig ketaminegebruik dat hij een geweldenaar is en daarom ook de beste dichter ter wereld ooit. Hij schreef dit gedicht om dat te bewijzen:
Voor een jochie van 12 best diep maar mijn Google Assistant genereert poëzie van een hoger niveau. Dit is gewoon slechte rijmelarij waar Sinterklaas zich voor zou schamen. En is waarschijnlijk geschreven door ChatGPT.

Net als de juridische onderbouwing van de noodwet inzake de door rechts uit de duim gezogen 'asielcrisis'. Op aandringen van de Tweede Kamer (die anders haar werk niet kan doen), gaf Wilders via zijn marionet Dick Schoof dan eindelijk de betreffende stukken. Hier zijn ze:

Zou u op basis van zwartgelakte stukken tekst kunnen oordelen of het betreffende besluit van de regering juridisch haalbaar is?

Op de - terechte - vraag waarom het dossier nagenoeg in het geheel is zwartgelakt, antwoordde de premier: "De juridische onderbouwing van de Noodwet Asielcrisis is er niet." Parbleu?

Wij zitten met een regering die - buiten de Tweede Kamer om - op eigen houtje beslissingen neemt die geen enkele onderbouwing kennen maar louter zijn gebasseerd op onderbuikgevoelens van het volk.

Lekker dan.

"Als wij de macht hebben zullen wij altijd netjes de Kamer informeren en nooit bijvoorbeeld delen van beleidsstukken weglakken. Wij zullen altijd transparant zijn!" zei rechts nog niet zo lang geleden. 

Domrechts noem ik dom omdat de leden basiskennis ontbeert. Zo kennen racisten het verschil niet tussen migranten en asielzoekers. Ook weet domrechts niet dat asielzoekers maar 11% uitmaken van het totale aantal migranten. Waarom maakt domrechts zich alleen maar druk om 11% van de migrantenstroom? Interessert hen de overige 89% niet?

Uiteraard geeft domrechts geen antwoord als je hen vragen stelt die hun favoriete populist niet als oneliner als antwoord heeft gedeeld.


Soit.

Een afspraak ging niet door dus had ik onverwacht tijd om van alles te doen. In plaats van een paar grote dingen aan te pakken, verrichtte ik veel '2-minuten' klusjes. Kent u dat?

Of moet je gediagnosticeerd zijn met ADHD om je meer bezig te houden met klussen die een snelle adrenalinestoot geven dan dingen die je eigenlijk zou moeten doen? Overigens is ADHD niet alleen maar negatief.

Wat weet u van ADHD?

Vrijdag bij de koffie las ik over 'een steekincident' bij de Erasmusbrug waar een dode bij viel. Racisten waren er superblij mee want de dader was een jonge moslim. Uiteraard hoorde je Raisa Blommestein en haar mede-Ariërs er niet over dat een jongeman met een donkere huidkleur erger voorkwam door de dader te overmeesteren.

Racisten hoor je niet bij de blanke, 'christelijke', Nederlander die de boel oplicht, kinderen seksueel misbruikt, liquidaties laat uitvoeren...

Over de racistische moord op bijvoorbeeld Kerwin Duinmeijer hoor je racisten niet. Maar grappen maken over dode [J0den] Moslims vinden zij hilarisch. Zo kreeg ik deze 'grap' onder ogen:
Persoonlijk vind ik grappen maken over vermoordde kinderen (en volwassenen) ongepast. Wat vindt u daarvan?

Ze zijn niet tegen crimineel gedrag maar vinden dat alleen mensen met een huidkleur die niet donkerder is dan die van Thierry Baudet de wet mogen overtreden. 

Met een vriendin samen overtrad ik niet de wet toen wij deze dag samen op pad gingen:
Wij gingen bij een reparatiezaak langs voor het repareren van haar en mijn oude platenspeler, vroegen informatie bij een beddenwinkel en dronken koffie:
Met een stukje spekkoek in plaats van het gebruikelijke koekje!

Wij spraken over het leven, geopolitieke toestanden, de gevoelens van sla en de intelligentie van paddenstoelen dankzij mycelium. "Huh, mycelium? Maar dat bestaat toch alleen als manier om door de subruimte te reizen in de fantasie van de schrijvers van Star Trek: Discovery?" 

Ook spraken wij over onze afgelopen en toekomstige avonturen. Opvallend genoeg niet over mijn recente avontuur in België. Voor geïnteresseerden is hier het vlog (met links naar eerdere afleveringen) van één van mijn collega's tijdens dat machtige avontuur.

Op de weg terug naar huis genoot ik van het nazomerweer. Met één oog dicht vanwege de felle zon:

en kocht een cadeautje voor een vriendin die die avond haar verjaardag vierde in Alkmaar.

Even voordat ik gebruik maakte van het openbaar vervoer om op de afgesproken locatie te geraken, publiceerde ik uiteraard een vers 'Skywatch Friday with some prose' stukje. Het was tenslotte vrijdag.

Behalve de vriendin die wat te vieren had, kende ik vooraf niemand van de aanwezigen. Maar dat veranderde snel tijdens het samen praten, drinken, eten en lachen. 




En zomaar vanzelf ende opeens was de tijd gekomen om de laatste trein te halen. Twintig minuten wandelen door het prachtige Alkmaar,
de trein delen met een nieuwe vriend,
op Amsterdam Centraal even wachten op de nachtbus en keurig tegen half drie thuis:
Zaterdag netjes tegen elven wakker. Door het geluid van de cirkelzaag van een buurman van een paar deuren verderop. Want in de binnentuin galmt het zo lekker. Inmiddels woont hij er bijna twee jaar maar is nog steeds aan het verbouwen.

Ik blijf mij ook verbazen over mensen die 'al die buitenlanders!' willen verbouwen. (Red.: Dat is Amsterdams voor 'in elkaar rossen'). Dus wappies juichten toen Duitsland strengere grenscontroles 'tegen buitenlanders!' aankondigde. En wappies huilden toen zij ontdekten dat zij voor de Duitsers zèlf buitenlanders zijn. Wappies huilen nog harder nu het moeilijker is om tabak, alcohol en vuurwerk te halen in Duitsland.

"Ja, maar minister Faber heeft de EU gevraagd om een opt-out van de asielregels dus binnenkort hebben wij geen asielzoekers meer!" Erg simplistisch gedacht. En gewoon niet waar. Het was een leugen van haar op X (v/h Twitter). Dit is wat zij ècht aan 'Brussel' schreef.

Samengevat voor mensen die geen tijd hebben voor het lezen van een artikel van drie minuten: Faber vertelde de EU 'Zo lang de huidige asielafspraken staan, zal Nederland zich daar aan houden.'

Iedereen die geen rechtspopulisten nablaat weet dat asielzoekers geen probleem zíjn maar hèbben.

Het èchte probleem zijn [racisten] mensen als Brian:
Dat er meer terugkerende Nederlanders zijn dan asielzoekers is volgens racisten 'maar een feit!' Dat asielzoekers een probleem hebben omdat door het kabinet van ondermeer Dilan Yeşilgöz-Zegerius tientallen opvanglocaties zijn gesloten is voor racisten 'maar een feit!'.


Gelukkig voor de aanhang van Frau Faber, kunnen PVV-stemmers niet lezen. Dan zouden meer van hen beseffen dat zij bedonderd en voorgelogen zijn door hun Grote Leider. Dat is 'Führer' in het Duits. Een kenmerk van fascisten: zij zeggen voor absolute vrijheid voor iedereen te zijn maar bedreigen je met de dood als je hen fascist noemt. Wilders zelf weet dondersgoed dat zijn aanhang nauwelijks kan lezen dus presenteert zijn plannen in Jip en Janneke taal:

Nu de PVV het voor het zeggen heeft in Nederland, hoeveel plannen van de oprichter - en enig lid - zal de partij uitvoeren, denkt u? Ofwel: gaat de PVV zich aan haar beloften houden? En waarom denkt u van niet?

PVV-stemmers zijn ook gek op Elon Musk. Want die uit net zulke transphone en racistische prietpraat als henzelf en is net zo hypocriet. Bijvoorbeeld met 'kinderen moeten beschermd worden!' Toch is kindermisbruik binnen de club die zich 'het volk' noemt gemeengoed. Met name bij dat deel dat zichzelf 'christen' noemt. 

Elon Musk heeft zijn hypocriete gedrag (zeggen dat je van kinderen houdt maar het bestaan van je eigen dochter ontkennen maakt je geen Vader van het Jaar) niet van een vreemde. Zijn vader Errol Musk is net zo erg. Die maakte zijn eigen dochter zwanger. Twee keer.
"Ja, maar de man van 76 voedde zijn dochter van 34 op sinds haar vierde. Dus logisch dat hij haar zwanger maakte, want dan doen liefhebbende vaders, toch?" Als je in de biblebelt woont misschien, ja. Daar is de kans op verkracht worden 10 keer groter dan op de Wallen.
De kans dat ik deed wat ik mij had voorgenomen te doen slonk aanzienlijk nadat ik commentaar leverde op een filmpje van een politieagent die absoluut niet geschikt is voor politiewerk. 
Tot mijn consternatie werd mijn antwoord 

uiteindelijk door bijna 4000 mensen gelezen en vonden tientallen het nodig te reageren op mijn reactie. Nu kun je die mensen wel negeren maar mensen negeren vind ik onbeleefd. Dus.

Als u mensen een vraag stelt, reageert u dan op het antwoord of negeert u de mensen die u antwoord geven?

Mijn eigen vraag beantwoordde ik met: 'Oké, oké, ik stap wel weg van de computer en ga nog wat lopen schoonmaken voordat de verjaarsvisite komt.'

Maar niet voordat ik een vers stuk proza publiceerde. D'oh!

We waren maar met z'n vijven maar het was zó gezellig dat wij allemaal vergaten foto's te maken. Dus hier is er eentje van toen de laatste gasten net vertrokken waren:
En hier is een foto van de groepsactiviteit van de avond: met mijn gasten samen mijn oude kledingkast ontruimen, slopen en de restanten ervan bij het grof vuil zetten.
Buurtgenoten waren toevallig ook net bezig hun woning te ontruimen.

Altijd interessant om pas 's ochtends te gaan slapen maar zo gaan die dingen wel eens.

Zondag werd ik dus niet topfit wakker en ook van een dutje doen kwam weinig terecht. Want er stond nog afwas, wat achterstallige administratie van een klant en bovendien werd ik door mijn Engelse agent gebeld; dankzij de brexit veranderen de regels rond (tijdelijk) werken in het Verenigd Koninkrijk. Dus een en ander diende te worden uitgezocht. 

Het bleek nog steeds mooi weer toen ik in een samengeraapt kostuum op de bushalte ging staan wachten.

'Samengeraapt'? Maar jij hebt als entertainer en acteur toch vast een dekenkist vol verkleedspullen?' Inderdaad maar door het opnieuw inrichten van mijn woning kon ik daar even niet bij. Bovendien - zo redeneerde ik tijdens de preparatie voor het gemaskerd psychedelic trance feest - 'is een 'ski mask' geen masker?'

In de bus beantwoordde ik een paar e-mails, waaronder eentje in verband met een (betaalde! En voor televisie), pakte het veerpont over 't IJ 
en werd in de buurt van de locatie welkom geheten door vrienden.

Ter plaatse maakte ik nieuwe vrienden, at een hapje, 
dronk een drankje en rookte een 'stout sigaretje'. Ook was ik regelmatig op de dansvloer te zien. 
Bewegende beelden van mij op de dansvloer volgen wellicht nog. Ze zijn in elk geval gemaakt.

Men vond het ook leuk om even van de telefoon af te blijven en zich te vermaken met een door mij meegenomen teken- en schrijfspeeltje:
Dat ik met opzet op het feest achterliet 'voor de gelukkige vinder'.

Via een tekstbericht werd ik uitgenodigd voor een ander feest, later die avond. Maar paste vriendelijk want ik had nog werk te doen; zowel voor een klant alsook (voor mijzelf) ter voorbereiding op een opdracht de volgende dag.

Het plan was om - behalve die paar uur te werken - ook nog een paar uurtjes slaap mee te pakken dus rond half negen nam ik - tijdelijk - afscheid en begaf mij huiswaarts:
Op de valreep nog een paar lessen Frans en tot mijn vreugde was ik in de DuoLingo competitie door naar de halve finale!
Na gedane zaken klikte ik de lichtschakelaar op standje 'uit' en werd het donker. Heel donker? Neuh. De eerder die avond op een dansvloer in Amsterdam Noord ontvangen glowstick was mijn lichtje in den duisternis:

Early mornin' rain in de versie van Peter, Paul and Mary is de muziek van deze week:
Deze week staan wij stil bij het overlijden van Pieter Bouwman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!