Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 03, 2024

Is ongelijkheid goed?

Er heerst ongelijkheid in de wereld. Een tijdlang ging het goed maar vrij recent ging het weer mis en steeg de (financiële) ongelijkheid exponentieel.


==================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels


====================================

Wij hebben het slecht in Nederland en België en u heeft het financieel helemaal niet zo goed. Toch? Dan zult u niet verbaasd zijn als u hier uw jaarinkomen invult om te zien of u behoort bij de rijkste 1% van de wereldbevolking. 

En? Bent u inderdaad zo arm als u dacht te zijn?

Bent u student, ZZP'er of senior? In dit artikel staat of uw groep de laatste 35 jaar meer of minder koopkracht heeft gekregen.

Als ik moest gokken, denk ik dat u niet één van de 26 mensen bent die evenveel geld hebben als de armste 4 miljard mensen op de wereld. Ook hoort u niet bij die laatste groep. Misschien bent u één van die mensen die graag roept: 'Vroeger was alles beter!' Welnu, zó was het inkomensbeeld vroeger.

Nederland is één van de meest genivelleerde landen ter wereld. Bijna nergens is de inkomensongelijkheid zo laag als in dat kleine landje aan de Noordzee. Omdat wij al eeuwenlang bescheiden zijn en 'Doe maar normaal' ons motto is? Vanwege onze tolerante inborst? Neuh. 

Weliswaar is sinds een jaar of tien de inkomensongelijkheid weer aan het groeien maar dat de rijkste Nederlanders niet absurd veel rijker zijn dan de armsten, is vooral het werk van één man: Piet Lieftinck. Inderdaad, die van 'het tientje'.

Hoe ervaart u inkomensongelijkheid en hoe kan die volgens u worden verkleind?


1 opmerking:

  1. ik ken iemand, ze zijn met 2 hebben 8 (heel dure) auto's, 4 appartementen, elke maand op reis, naar dure plekken,
    ik vind dat het slecht verdeeld is
    wij werken ook ons hele leven, en we moeten toekomen met ons pensioentje of loon
    Een @->- voor U.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!