Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juli 14, 2024

De week voorbij

Heb de nieuwe Nederlandse regering nog niet op inhoud kunnen betrappen. Vooralsnog is het kinderachtig gekissebis over hoofddoekjes en semantisch geleuter over de definitie van racisme. Wat is die frustratie van PVV-volk met hoofddoekjes toch? Als 'beschermers van Christelijke waarden!' weten zij toch dat het voor vrouwen verplicht is om het hoofd te bedekken?
Denkt u dat PVV, NSC, BBB en VVD Nederland vooruit gaan helpen? Waarom niet?

Gevoelsmatig ging het mis - verdween elke vorm van empathie - vanaf Balkenende I. Vanaf toen waren de verkiezingsbeloften van CDA en VVD: 'Stem op ons, dan maken wij een einde aan het huidige regeringsbeleid!' Briljante marketingtruc maar gewoon misleiding.

Omdat 'Het Volk' niet nadenkt. De meeste mensen komen niet verder dan: 'Ik ben tegen de regering dus ik stem op een partij die zegt tegen de regering te zijn.' Zo blijft Het Volk dus al decennialang VVD en CDA stemmen. En de PR mensen van die partijen weten dat.

"Ja, maar je hebt nu PVV, BBB en NSC!" Onzin. PVV is gewoon de rechtse tak van de VVD en binnen BBB en NSC vind je absurd veel CDA-mensen. Waaronder Lientje.
Als prominente CDA-mevrouw werkte Caroline van der Plas nauw samen met milieu-partij 'De Groenen' in Deventer.

Waarom weten zoveel mensen niet dat de PVV gewoon een afsplitsing van de VVD is en BBB en NSC feitelijk een CDA-vervolg?
=============

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Heeft u na het lezen van dit blogstuk iets geleerd, wat gelachen of heeft het u aan het denken gezet, overweegt u dan een d0natie voor de tijd en moeite die ik er in steek.

===========
Maandag kwam ik weer eens in gesprek met iemand die niet weet wat 'respect' betekent. Volgens narcisten zoals hij betekent 'respect': "Mensen moeten doen wat ik van hen eis! Als zij niet naar mijn pijpen dansen, tonen zij geen respect!"

Natuurlijk is dat niet wat respect inhoudt; wat betekent volgens u 'respect'? En kunt u voorbeelden noemen?

Heb groot respect voor mijn vriend in Roeselare. Bracht de dag grotendeels door met hem en zijn vrouw. Er waren ook drie kleinkinderen aanwezig waarvan de oudste hielp met vertalen; West-Vlaams is niet mijn sterkste taal. Bovendien zijn zowel mijn oude vriend (we kennen elkaar een jaartje of 20) alsook ik een beetje doof.

Mijn beetje slechthorendheid weerhield mij er niet van om samen met een vriend van de vriend wat Elvis te zingen op het treinstation. Niet in de laatste plaats omdat hij de leadzanger is van een Elvis tribuut band.
Na een uitgebreide, typisch Vlaamse, maaltijd met cake en koffie toe, 
bracht de vriend mij naar een leuke winkel. Bij de parkeerplaats kwam ik deze mooierds tegen:
Ik kocht er een cadeautje voor mijzelf: een fijne pen.
Aangezien het streng verboden is om Roeselare te verlaten zonder een Rodenbach te drinken, voldeed ik - met gespeelde tegenzin - aan deze verplichting:
Rodenbach Grand Cru van de tap!

De vriend bracht mij naar het station en een uur later - tegen achten - zag ik dat ik bijna thuis was:

Dinsdag werd ik boos omdat er een grote groep 'mensen' is die babies wil afslachten. En dat plan kan uitvoeren zonder te worden tegengehouden.

Zoals met dit lafhartige bombardement op een kinderziekenhuis:
Bent u altijd tegen kindermoord of maakt het voor u uit waar die kinderen geboren zijn? 

"Hé, Eli, wat ga jij doen vandaag?" "O, wat kinderen afslachten, hun fietsjes stelen, hun bedjes in de fik steken en dan de foto's en filmpjes van mijn acties naar mijn trotse moeder sturen. Ga je mee?" "Jottem!"
Ja, een echte stoere en dappere vent, die Elyasaf Ashual. Voor wie nu 'huilie huilie' doet 'want links zit weer te doxen!', Eli zette zelf deze berichten online op een openbaar platform onder zijn eigen naam.
De parade ging weer niet door en dus deelde ik ons huisje met drie collega's die zich te pletter verveelden. Geen idee hoe dat moet, vervelen. Doet u dat wel eens? Heeft u dan ècht niets te doen als u niet werkt?

Mailtjes beantwoorden? Reis inplannen voor een werkopdracht in het buitenland? Telefoon opschonen, lezen, schrijven, huishouden?

Één collega is een beetje als ik: ook zij weet niet wat 'vervelen' is en ging naar het strand. Ja, in de regen.

Terwijl ik een eitje at, een vliegreis naar Engeland inplande voor zeven weken werk op het einde van het jaar,
mijn nagels knipte, twee vuilniszakken naar de vuilcontainers op vijf minuten loopafstand bracht, 
wat schreef voor mijn blog, een paar hoofdstukken las in een fijn boek en nog zulks. De wekelijkse was ook deed bijvoorbeeld. Waarbij ik in het gemeenschappelijk washok met wat Franstalige kinderen 'lummelen' speelde met een verloren sok. Erg vermakelijk!

"Het is de jeugd zeker weer die zich verveelt?" Neuh. De collega die naar het strand ging is 29; die het meest klaagde over verveling 67. Verveling is niet leeftijdsgebonden. Wat zijn volgens u de oorzaken van verveling?

Wie zich niet verveelde was de Isr4ëlische legerleiding op 7 oktober 2023. De geweldige Iron Dome deed het stomtoevallig altijd maar niet op deze dag en geheel per ongeluk werden berichten van spionagediensten over een naderende aanval van H4mas volkomen genegeerd.
Eerdere geruchten zijn inmiddels bevestigd: in blinde paniek trad op 7 oktober 2023 de Hannibal Richtlijn in werking. 

Ofwel: men wist niet meer wat te doen en gaf opdracht om iedereen met een hartslag uiteen te rijten met zwaar geweervuur en raketten vanuit Apache helikopters. 

Erg populair vanwege hun betrouwbaarheid, die Amerikaanse helicopters die zijn vernoemd naar een inheems volk waar genocide op is gepleegd. Dus logisch dat Bibi ze inzet tegen P4lestijnen. Beetje jammer dat er bij de 'verdediging' tegen H4mas ook honderden Isr4ëlische soldaten en burgers door 'friendly fire' werden gedood. "With friends like these..."

Ondanks een technische onvolkomenheid en een niet-uitverkochte zaal was het weer een fijne voorstelling. Die iets later dan gepland begon dus de muffins waren welkom:
Het omkleden voor de finale gaat inmiddels zó voorspoedig dat er soms nog wel 20 seconden tijd over is. Ruim voldoende om een collega te helpen met een rits of knoop of om een hoed aan te geven.

Vreemd vind ik dat collega's zich schamen voor hun natuurlijke lichaamsgeur na een optreden en met diverse spuitbussen hun schaamte verbergen. Terwijl zweten ontzettend normaal en natuurlijk is. Het maskeren van fero- en hormonen is slecht voor het behoud van de soort want liefdespartners worden van nature op geur gekozen; nepgeur=neprelatie.

Gaaf vind ik dat Moeder Natuur of De Grote Geometer van het Heelal heeft bedacht dat broers en zussen elkaar doorgaans niet lekker vinden ruiken; incest is slecht voor de genenpoel.

Schaamt u zich voor uw lichaamsgeur?

Wie zich niet hoefde te schamen was het Spaanse elftal dat dat van Frankrijk versloeg in de halve finale van het EK voetbal.

Dat zagen wij met een half oog, na het eten van lasagne,
gebeuren tijdens het nakletsen in de hotelbar. 
Daar spraken wij ondermeer over de kaartverkoop; inmiddels zijn ruim 25.000 kaarten verkocht voor Sneeuwwitje, de Musical. Goe hè?

Woensdag begon de dag met koffie bij een uitgebreid ontbijt in het hotel bij het theater:
In de altijd weer indrukwekkende lobby 
werkte ik mijn weblog bij en hield mij even bezig met het uitlachen van 'domrechts':
Volgens Paul is het 'de schuld van links!' dat bejaarden in Nederland het ontzettend slecht hebben en asielzoekers het ontzettend goed. 

Zoals met vrijwel alles wat domrechts als 'waarheid' aanneemt, is exact het omgekeerde het geval. Zo is dit de werkelijke situatie rond ouderenzorg:

en dit de situatie rond asielzoekers:
Een meerderheid stemde voor een zeer rechts kabinet 'Want Omtzigt, Yesilgöz, van der Plas en met name Wilders gaan het wel even oplossen!'

Woehaha! Op Wilders stemmen 'want hij heeft mooie plannen voor de Zorg! En hij gaat hoofddoekjes en de Koran verbieden!' is net zo schattig als indertijd Rita Verdonk stemmen 'want als zij de macht heeft maakt zij een einde aan files en poep op de stoep!' 🤭

Óók erg grappig vond ik deze grap van het medium Bright:

Grappiger nog vind ik immigranten die tegen immigratie zijn: Yesilgöz, Baudet, Wilders...

Wat vind u van mensen die in het ene land wonen maar trouw zijn aan een ander land? Zoals bijvoorbeeld Geert Wilders en deze mevrouw?

Zij komt uit Amerika maar is trouw aan een dictatuur in het Midden Oosten. Een dictatuur die met miljarden per jaar wordt gesteund door ondermeer Nederland maar met name door Amerika.

Nu radicaal rechts het voor het zeggen heeft, gaat er vast 'geen cent!' meer naar het buitenland. Toch? Of is Israël geen 'buitenland'?

Ook Amerikaanse wappies zijn gehersenspoeld in het onvoorwaardelijk steunen van het regime N3tanyahu. Zij vinden het prima dat een buitenlandse mogendheid hun nationale politiek bepaalt. 

Als eerdaags Trump er weer President wordt (of Biden, natuurlijk. Beide kandidaten zijn slechts marionetten) zal Project 2025 worden uitgevoerd.

Kijk naar de situatie in Afghanistan om te zien waar dat beleid toe leidt: welvaart, vrijheid en gelijke rechten maakten plaats voor een strikt religieuze maatschappij en de onderdrukking van minderheden. En tot de instorting van de Sovjet Unie. Maar dat terzijde.

Vergetend dat hun vereerde Founding Fathers de strikte scheiding van kerk en staat lieten vastleggen, 
willen de Conservatieven in de VS een streng religieuze maatschappij. Waarbij ondermeer deze regels in werking zullen treden:
-Verboden om te scheiden zonder bewijs van 'een goede reden';
-Verbod op abortus. Geen uitzonderingen.
-Einde tegemoetkoming zorgkosten;
-Minder belasting voor de elite en meer voor het volk;
-Verbod op noemen van het slavernijverleden;
-Militair ingrijpen bij demonstraties tegen de regering;
-Vrij spel voor multinationals die het milieu vernietigen;
-Einde (financiële) bijstand ten faveure van 'de 1%';
-Einde gelijke rechten voor mannen en vrouwen;
-Absolute heerschappij van De Grote Leider ('Führer' in het Duits);
-Afschaffen van het Ministerie van Onderwijs;
-Etc.

Lijkt u dat leuk, leven in de wereld van Project 2025? Waarom niet?

De wereld van Plopsaland is een stuk leuker! Na het ontbijt had ik voor twee uurtjes terug naar 'huis' kunnen gaan maar besloot wat in het park rond te hangen. €45 Betalen voor een eenvoudig t-shirt sloeg ik maar over. De hoodie kost het dubbele!
Praatjes met fans horen erbij als je in de buurt van het theater bent:
Vervolgens genoot ik van een uurtje rust in de green room. En van een traktatie van onze jarige choreograaf:
Even rondzoeken naar een betaalbaar verblijf in Middlesbrough, het liefst in de buurt van het theater waar ik eind dit jaar mag werken en ik had weer twintig minuten aan tijd gedood.

Besteedde daarna een half uur aan het opzeggen van de bankdienst 'revolut'. Die gebruikte ik maar één keer. Om mijn gastverblijf in Belfast vorig jaar te betalen. Waardeloze app verder die alleen maar geld kost. Ter illustratie: mijn inloggegevens werden niet geaccepteerd dus ik vroeg om een wachtwoordherstelmailtje. Met dit als resultaat:
Dus ik stuurde een licht intimiderend mailtje naar de helpdesk. Ben het na een half jaar zat om te betalen voor een dienst die onmogelijk is om te gebruiken. Heeft u ervaring met Revolut?

Niet onmogelijk bleek het om mensen te laten glimlachen en terug te laten zwaaien vanaf de paradewagens:
Na de parade was het tijd voor een frietje. Een Vlaams frietje:
Vervolgens was het tijd voor de dagelijkse geluidstest - waarbij ik dan traditioneel mijn opschrijfboekje van status laat wisselen; van 'persoonlijk eigendom' naar 'rekwisiet' - 
voor wij de planken weer op mochten:
Mocht fijne complimenten ontvangen:
"Goede show!" van de regisseur; "We hebben genoten en wat is jouw karakter grappig!" van gasten; "Deed je al jouw teksten uit het hoofd? Wat knap! Ik dacht dat het vooraf opgenomen was!" van de nachtreceptioniste en nog zo wat. 

Één van de fijnste complimenten vond ik die van een collega van Kostuums: "Heb je zelf die uitgescheurde zoom van je broek genaaid? Ik zie bijna geen verschil met de nog goeie zoom!"

Na het genieten van de revue van collega's van het ensemble 

en voetballen kijken met collega's,

Het moment dat Engeland in de laatste minuut Nederland uit het toernooi knikkerde:
maakte ik met voornoemde nachtreceptioniste een fijne wandeling bij maanlicht, een uurtje na het ondergaan van de zon:
Met een hartelijke knuffel namen wij afscheid van de dag en elkaar en - terwijl andere collega's zichzelf vermaakten in een cocktailbar - dronk ik met een collega nog een glaasje whisky op de samenwerking:
"Waarom maak jij je toch zo druk om de kinderen in Congo en Gaza en zo?", vroeg hij mij. "Ik begrijp dat je mensen bewust wil maken van die vreselijke situaties, maar je kunt toch niet iederéén bewust maken?" 

Dus ik vertelde hem van 'De parabel van de zeester' en dat mijn vaderhart zich uitspreekt: "Als jouw eigen kinderen lijden, wil jij dan dat anderen daarvan wegkijken?"

Natuurlijk kan ik niet iedereen ervan overtuigen zich uit te spreken tegen het vermoorden van kinderen, maar als ik twee keer per jaar tot iemand doordring, noem ik dat een geslaagd jaar.

Probeert u mensen wel eens bewust te maken van andermans ellende of denkt u "Ach, laat maar. Als ik maar mijn luxe leventje kan leiden."?

Donderdag lagen diverse collega's om half negen nog op een oor want niet iedereen kan zes uren slapen na diverse glazen alcohol goed verwerken. Tss! 

Ik zag dat het mooi weer ging worden:
Dus na het nieuwe vrienden (die deze foto hadden geschoten

en bevriend bleken met een lid van het ensemble) maken bij het uitgebreide ontbijt,
pakte ik de tram om mij tot aan 'calltime' te vermaken aan het strand:
Was keurig op tijd in het theater waar wij ons prepareerden voor de parade. 

Altijd weer leuk. Behalve misschien voor de medewerkers die onze paradewagens vooruit trappen en de leden van het ensemble die niet op een wagen staan maar de hele route lopen.

Er waren een paar kleine op- en aanmerkingen van de regisseur op ons optreden van de dag ervoor. Met name kleinigheden als: "Kun je dat woord op een andere manier uitspreken of de zaal inkijken als je die ene zin zegt?"

Vervolgens was het tijd voor onze dagelijkse snack om wat energie te hebben voor de voorstelling. Ditmaal betrof het hotdogs:
Het ging weer goed op de planken en met een positief gevoel genoten wij van het dagelijks zangoptreden van deze fijne mensen:
Een paar drankjes met elkaar, diverse (hotel) gasten en vrienden van een collega en iets na middernacht was het zomaar opeens bedtijd. Glimlachend vanwege wat geinige interacties:


De vriend van de dame wilde wraak voor mijn winst tegen zijn vriendin bij het air hockey en won dit potje:
Met zoveel ellende in de wereld is het goed om als tegenwicht leuke dingen te doen. En ons de laatste woorden van Koko de Gorilla ter harte te nemen:
Ook al was de video deels gescript en bewerkt, de boodschap staat: 'Stop met het vernietigen van elkaar en de planeet.'

Vrijdag waren er weer een paar berichten in de serie 'Elke beschuldiging is een bekentenis'.

"Ze leven in een sekte die kinderen s3ksueel misbruikt!"

"Ze martelen hun gevangenen!" 
"Hij is mentaal niet in staat het land te leiden!" 

"Die anderen zijn allemaal homoseksueel!"

"Die anderen zijn allemaal pedoseksuelen!" 

"Ze willen een dictatuur creëren, een einde aan vrouwenrechten, burgers strenge regels opleggen en van alles verbieden!" 

"Ze martelen en vermoorden kinderen!"

Vindt u dat de ene groep wèl het recht heeft om wetten te overtreden maar de andere niet? Waarom?

Wappies discrimineren graag. Net als hun heldin [Florrie Rost van Tonningen] Marjolein Faber

"Verschillende groepen mensen moeten anders worden behandeld, puur op basis van huidskleur!" Want bijvoorbeeld Duitsers en Noren zijn voor domrechts geen 'buitenlanders'.

Meermaals werd gewaarschuwd voor de gevaren van domrechts populisme 

maar als wij íets hebben geleerd van de geschiedenis, is het wel dat wij niets hebben geleerd van de geschiedenis.

In het verleden bleek f4scisme (let op: verontrustend!) niet voor iedereen een succesvolle regeringsvorm; waarom zou dat nu opeens wel zo zijn? 

Stond op het punt een wappie uit te lachen tot ik besefte dat hij voor één keer gelijk had. Kunt u zien waarom?
Meer neerslag is inderdaad een gevolg van de opwarming van de Aarde!
Heeft u enig idee waarom domrechts zo ontzettend dom is dat men dit soort onzin deelt?
Als u denkt dat een simpel plaatje dient als bewijs dat alle wetenschappers het mis hebben, bent u dan superslim of gewoon makkelijk te manipuleren door rechtspopulisten?

Wat vindt u van het domrechtse idee: "Om nog een g3nocide te voorkomen moeten wij Isr4ël steunen in het uitr0eien van de Ar4bieren!"?

Met name [Robert Shillman] de [sponsors van Wilders] PVV wil dat Nederland Isr4ël militair en financieel steunt. De Minister President heet weliswaar Dick Schoof maar het [zijn de z¡onistische sponsors van] is Wilders die de teugels in handen heeft.
Vindt u dat elke politicus altijd moet zeggen welke bedrijven en overheden hem of haar sponsoren of geldt dat niet voor bijvoorbeeld Wilders?

Het weer was wat 'blêgh' deze dag. Dus in plaats van naar het strand te gaan na de koffie,
hanteerde ik een stofdoek om mijn kamer te kuisen want de schoonmakers hebben maar een paar minuten per kamer en komen een keer per week.

Langzaam toch maar naar het theater want tegen de tijd van de parade zou het opklaren. Niet dus. Om de wachttijd te doden, beantwoordde ik wat e-mails en andere berichten, bestelde een nieuw shirt en ruilde met een fan mijn handtekening voor een bakje koffie bij mijn donut. 
Goede deal, niet?

Bijna net zo goed als de voorstelling die wij die avond opvoerden. Het publiek deed lekker mee door te klappen en te juichen en dat helpt.

Net als het compliment van de (assistent) regisseur voorafgaand aan de show: "Jouw 'dood' gisteren was perfect!" Voor iemand die niet scheutig is met complimenten was dit een hele grote. 

Na het eindapplaus 

mochten 'de zeven' en Sneeuwwitje en de Prins nog even op het podium: fans hadden 'op de foto met...' gewonnen met een prijsvraag. 

Vervolgens was het tijd om de microfoon weer in te leveren, het ondershirt uit te wringen omdat een paar liter zweer bijdraagt aan het gewicht van de wasmand, snel even douchen en een hapje eten.

Daarna publiceerde ik mijn wekelijkse 'Skywatch'-met proza-stukje'.

Ook in de lobby even op de foto met fans
en natuurlijk genieten van onze eigen Plopsa Singers en een glaasje lekkers:
Wilde eigenlijk nog een uurtje werken bij thuiskomst maar het was gewoon te gezellig:
Zaterdag werd ik na zeven uren slapen (ging om half twee naar bed, dus reken maar uit hoe lang ik sliep) wakker en wandelde rustig - langs deze wachthond - 

naar het hotel bij het theater voor een goed ontbijt.
Terwijl mijn directe collegae zich bezighielden met langzaam wakker worden, voerde ik een kort gesprek met een Franstalige serveerster. Die - wonderbaarlijk genoeg - begreep wat ik bedoelde met 'cette verre est caduque.' Blijkbaar werkte dat, het Nederlandse 'kaduuk' met een Frans accent uitspreken.

Ook sprak ik met een collega van de afdeling Techniek: met onder meer een revue en nog een kindervoorstelling erbij, is hij medeverantwoordelijk voor het goed verlopen van maar liefst vijf voorstellingen per dag! Terwijl er mensen zijn die klagen dat zij één show per dag moeten draaien.

Over klagen gesproken: gaat Geert Wilders nog wat doen voor zijn kiezers en de tonnen aan geld die hij ontvangt of kan hij gewoon niet anders dan klagen dat politieke tegenstanders 'alles verkeerd doen!' en hen beledigen en uitschelden op sociale media?

Ja, de laatste tijd verspreekt Joe Biden zich steeds vaker en dat kan duiden op neurologisch verval. Zou dat voor u een reden zijn om iemand uit te lachen en beledigen? Wat vindt u ervan dat domrechtse types als Wilders gehandicapte bejaarden uitlachen en beledigen?

Door welke buitenlandse mogendheid wordt Geert Wilders betaald, waarom weigert hij dat te zeggen en waarom wil hij niet zeggen of zijn werkloze Hongaarse vrouw een dubbele nationaliteit heeft?

Veel problemen ontstaan door een gebrek aan transparantie en communicatie. Met name zij die het hardst roepen dat anderen openheid van zaken moeten geven, doen dat zelden zelf. 

Niet alleen politici maar ook vrienden, clubgenoten, familieleden...

Bent u voor openheid of houdt u liever de zaken verborgen? Moeten andere mensen net zo omgaan met gevoelige data als u of hoeven zij niet transparant te zijn?

Tijdens een entertainment- of acteeropdracht verberg je je persoonlijke gevoelens. Want werk gaat voor. Zo deden wij in redelijk goed weer de parade. 


En genoten van een half uurtje rust op het terras van de green room:

Altijd leuk, kinderen (van alle leeftijden) blij maken. Het blijft voor mij raar dat er mensen zijn die kinderen dood willen hebben.

Waarom is het bombarderen van kinderen slecht maar het bombarderen van kinderen niet?

Die avond mochten wij weer (nagenoeg) 1600 mensen blij maken door de voorstelling 'Sneeuwwitje' te spelen in het Plopsatheater in De Panne. 

Na afloop aan de bar werd ons het hemd van het lijf gevraagd. Zoals in dit interview

Wij genoten van een drankje en van de Plopsa Singers 
terwijl wij met fans op de foto gingen.
Intussen plaatste ik één van de tijdens de voorstelling geschreven stukjes proza

Voor een aantal van ons was een fysiotherapeut ingevlogen, die praktijk hield in de buurt van dit bruggetje:
Hij kwam ondermeer voor mij: tijdens een dansje schoot het in mijn been. Een protest van een spiergroep rond mijn nieuwste heup. Geen ramp en na een paar danstellen pikte ik het ritme weer op. Maar toch. Diverse collega's hebben serieuzere klachten. Zo speelde er een met een gebroken teen en een ander met een geïnfecteerde knie en diverse collega's lopen met rugklachten. In een musical spelen is nu eenmaal topsport bedrijven.

De rest van de avond was voor een gezellig samenzijn. Met een groot deel van de cast en crew maakten wij de eerste werkdag van een jonge ober in een cocktailbar tot een uitdaging.
Wij wisselden werk-anekdotes uit en sterke verhalen. Met een groep met een gemiddelde leeftijd van 25 leidde dat tot uitspraken als: "Wat een wilde feesten heb jij meegemaakt!" En mijn reactie: "Jullie noemen dat 'wild', ik noem het 'vrijdagavond.' 

Was blij dat ik kon meerijden met vrienden van een collega. Want de weg naar huis vinden na een paar whiskey sour's 
is om half drie 's nachts best een uitdaging.

Zondag was het groot nieuws dat het 'goed' is dat iedereen een vuurwapen kan bezitten in Amerika: een jongeman van 20 deed een poging om voormalig President Trump dood te schieten. Hij richtte het wapen vanaf de overkant van de straat van waar Trump sprak. Dus de veiligheidsdiensten hebben hun werk niet goed gedaan.
Walter Masterson steekt graag de draak met de 'maga's' en hun liefde voor wapens:

Ten koste van het leven van tenminste één toeschouwer. Ten tijde van dit schrijven waren twee anderen nog in levensgevaar.

Een paar dingen vielen mij op aan deze zaak:

-Normale mensen gillen van pijn als zij worden getroffen door een pistoolschot; Trump deed dat niet. Trump bloedde hij pas nadat de Geheime Dienst hem overeind geholpen had en waarom vonden zij de aanslag vermakelijk?
-De Geheime Dienst had de dader al in het vizier. Waarom wachtten zij met het vermoorden van Crooks tot nadat hij zijn AR-15 ontlaadde?

-Waarom gaf Trump prioriteit aan het blijven staan en met een triomfantelijk 'Fight, fight, fight!' zijn aanhangers op te ruien in plaats van direct naar het ziekenhuis te gaan?

"De kogel kwam van links!" want hij doneerde aan de Democratische Partij! Neuh. Dat was de 69-jarige Thomas A. Crooks. 


Thomas Matthew Crooks was een typische 'Magat': groot fan van wapengekletter, tegen gelijke rechten voor vrouwen en zo, fan van Poetin en tegen wetenschap 'want ik zag een slechte meme die bewijst dat wetenschappers geen gelijk hebben.'

Gelooft u liever in slechte memes of in mensen die daadwerkelijk gestudeerd hebben op het betreffende onderwerp?

Op het toneel logen wij er ook weer op los. Zo gaat Sneeuwwitje stiekem helemaal niet dood. Maar 🤫.

Een extra repetitie was nodig voor onze understudy. Met haar repeteerden wij een aantal dansjes, liedjes en scènes. Voor elk van de zeven is inmiddels een noodplan bedacht: "Als die uitvalt, speelt die de rol en pakt de 'swing' die en die rol." Behalve voor mij. Geen van de anderen kan volgens de regisseur mijn rol spelen. Ik weet niet zeker of dat een compliment is.

Eerder hadden wij parkgasten vermaakt door in een parade rond te trekken.

De zondagmiddag-voorstelling was uitverkocht en een deel van het publiek trakteerde ons op een staande ovatie. 

Het drankje na afloop bij het optreden van de Plopsa Singers 
Behalve goed kunnen zingen 
zijn ze ook nog eens grappig!

voelde verdiend.
Even thuis mijzelf en mijn mobiele telefoon opladen en naar het strand om te chillen:
Een vriend van een collega schoot bovenstaand filmpje van een blije ik in het water.
Tijdens ons avondlijk avontuur op de vooravond van onze wekelijkse vrije dag kwamen wij meerdere collega's tegen. Samen genieten is leuker dan alleen.

Alele Diane levert met Tired Feet de muziek deze week:


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Tonke Dragt, Shelley Duval en Shannen Doherty

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!