Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juli 28, 2024

De week voorbij

Blaast een rechtspopulist op een hondenfluitje, dan roepen diens schaapjes 'F4scist!' naar een opponent. Of links, of homo of socialist of marokkanenvriendje of communist of kakkerlak of heks of wat rechtspopulisten dan ook hun schaapjes opdragen om zelfstandig nadenkende mensen te noemen op dat moment in de tijd.

Enig idee waarom mensen zo dom zijn om precies te doen wat een volksmenner van hen wil?

Maandag werd ik rond tien uur wakker. Nadat ik rond half vijf die nacht was thuisgekomen. Na twee whiskey's, twee biertjes en twee cocktails tijdens een gezellige avond die begon met het première feestje van de Gert en James Zomerrevue.






Nieuwe mensen leren kennen, de band aangehaald met crewleden, fijne drank en voedsel... bijzonder prettig.

"Hoe verwerk jij al die alcohol zonder merkbaar dronken te worden of met een kater wakker te worden?", vroegen minder fortuinlijke collega's zich af. 

"Ervaring", zei ik. Zonder te vertellen over mijn in de loop der tijd aangeleerde gewoontes rond alcoholdrinken.

Gebruikt u trucjes om te voorkomen dat u wordt lastiggevallen door een kater, de avond na een drinkgelag? 

Wat helpt bij het verwerken van een leuke nacht is zwemmen. In zee.
Als het dan na twaalven is, mag een biertje worden genuttigd, vind ik:
Was ook best verdiend na het nagels knippen en de was doen, eerder die dag. 

Toch?

Die avond zaten wij te genieten in een fijn restaurant
Wij zaten er nog maar net toen de grote baas van de productie waar wij in spelen zijn opwachting maakte; ook hij bleek er graag te eten. Dus natuurlijk kwam de première van zijn nieuwste revue als gespreksonderwerp aan bod.

Zowel het gezelschap alsook het eten was om van te genieten. 
Ook al dwaalden mijn gedachten af naar kinderen zoals deze; kinderen die letterlijk sterven van de honger. Puur vanwege geo-politieke spelletjes van een handvol psychopaten.

Terwijl een collega zich een beetje schaamde: in de cocktailbar die voorgaande nacht, had hij met een leuke dame staan praten. Zij bleek onze serveerster te zijn maar hij kon zich haar niet meer herinneren. 

Ook Joe Biden had de laatste tijd veel last van zijn geheugen. Dus zijn team pushte hem om zijn vice-president Kamala Harris, naar voren te schuiven. 

Tot paniek van het Trump-team: "Ons enige argument was 'Biden is te oud om te regeren.' maar nu is Trump de oudste presidentskandidaat in de geschiedenis van de VS." 

Trump is niet alleen de oudste presidentskandidaat ooit maar ook de eerste veroordeelde crimineel in die positie.

Kamala Harris is weliswaar iets jonger dan Biden en iets duidelijker van buitenlandse komaf, maar verder niet heel anders: ook zij doet gewoon wat een buitenlandse, koloniale mogendheid van haar wenst.

Domrechts weet inhoudelijk niets tegen de kandidatuur van Kamala Harris in te brengen 'Dus maak ik maar een seksistische opmerking die mijn schaapjes blindelings zullen nablaten.' aldus lieden als Joost Niemoller.
Domrechts kan natuurlijk niet "Kamala Harris wordt betaald door de z!onisten!" tegen haar gebruiken, want zelf staan de schaapjes óók met Isr4ëlische vlaggetjes te zwaaien.

Vindt u het goed dat politici als Wilders, Biden, Baudet, Yesilgöz, Trump en Harris door buitenlandse mogendheden worden aangestuurd of moet dat worden verboden? 

Dinsdag werd ik wakker na een fijne nachtrust. Alleen de zon was nog niet wakker. 

Beetje jammer. Maar wij zouden toch een groot deel van de dag in het theater doorbrengen.

Sowieso brengen wij veel tijd door in elkaars gezelschap; niet alleen werken wij samen maar wij delen ook ons woonverblijf. Aangezien een ieder van ons andere eigenaardigheden en gewoontes heeft, leidt dat uiteraard wel eens tot frictie. 

Bijvoorbeeld omdat niet iedereen gewend is om de vaatwasser in- of uit te ruimen of om lege verpakkingen weg te gooien. Ook kan nog niet iedereen bedenken dat als een collega zit te werken of lezen, hij of zij dan niet gestoord wil worden om op jouw mobiel even een leuk TikTok filmpje mee te kijken.

Al zijn dat natuurlijk kleine irritaties vergeleken bij èchte problemen.

Nadeel van TokTik, InstaBook en SnapFace is dat de sociale media verslaafden 'geen tijd' (lees: 'geduld') meer hebben om te lezen of om zich fysiek sociaal te gedragen. Anderzijds kan niemand tegenwoordig nog zeggen: "Ich habe es nicht gewußt." 

Beelden met wandaden van overheden volgen elkaar nu zó snel op dat f4scisten, z¡onisten en andere -isten die 'Tegen censuur!' zijn, niet snel genoeg kunnen censureren.

Zij kunnen bijvoorbeeld niet voorkomen dat men ziet dat èchte Joden zich tegen z!onisten afzetten. Z!onisten zijn nepjoden zoals Amerikaanse conservatieven nepchristenen zijn.

Vindt u dat bedrijven en overheden moeten bepalen wat wij kunnen zien op sociale media of moet sociale media volledig vrij zijn van invloeden van rijke en machtige lieden?

Het was een tikkeltje regenachtig tijdens de parade maar dat mocht de pret niet drukken.
Volgens de regisseur hadden wij twee uurtjes later een goede show afgeleverd. Dat geeft de burger moed! 

Het blijft lastig om pas na 40 minuten op te komen. Zo lang duurt het vanaf het startschot van de voorstelling tot aan de eerste scène met en van 'de zeven'. Na zo lang wachten explosief zijn is niet makkelijk. Dus ik ben blij dat vlak voor onze opkomst er een up-tempo dansnummer is. Dat dans ik mee vanachter de schermen. Dat geeft mij een fijne energieboost. 

Om onze collega's van de avondshow in de hotellobby te helpen, kwamen wij die aanmoedigen.

Sommigen van hen doen wel drie verschillende shows per dag: een kindershow, een familieshow én een avondvoorstelling. 

Alle respect voor deze collega's die zo goed hun werk doen. In tegenstelling tot de geheime dienst van de regering van de VS. De polieagenten die aanwezig waren op het evenement waar Trump sprak en werd beschoten, bleken niet te zijn geïnstrueerd en doodleuk hun uitkijkpost te hebben verlaten. Een zeer ernstige ommissie

Hoewel het hoofd van de Geheime Dienst, Kimberly Cheatle, vindt dat zij niets verkeerds heeft gedaan, trekt zij het boetekleed aan en zich terug.

Helaas zullen wij nooit weten waarom de Geheime Dienst niets deed toen omstanders hen wezen op een man met een geweer die een dak beklom en pas twee minuten na het eerste schot op Trump werd vermoord.

Ook zullen wij nooit weten waarom zijn goede vriend Epstein en hij wegkwamen met de verkrachting van jonge kinderen. Sommigen waren pas tien!
Waarom willen zoveel mensen een kinderverkrachter als President? 

Wat zou de pers zeggen als Kamala Harris vijf kinderen had bij drie mannen, betrapt was op s3ks met een pornoster, die zwijggeld betaalde met campagnegeld, slecht kon golfen en een veroordeeld crimineel was?

Fox entertainment channel kon geen leugens bedenken over de Kandidate van de Democratische Partij. Dus kwam hét mediakanaal van domrechts-Amerika met deze briljante ingeving:
"Kamala Harris zou wel eens de oudste vrouwelijke president van Amerika kunnen worden!" 
Altijd lachen met Fox 'News'. Als 'de president is te oud om het land te kunnen leiden!', een argument is, waarom staat men dan achter de oudste presidentskandidaat ooit?

Alsof je PVV stemt 'want ik ben tegen plucheplakkers!' maar te dom bent om je te realiseren dat Wilders al ruim 25 jaar aan het pluche plakt; als je sinds 1998 aan het pluche plakt, ben je dan een plucheplakker? 

Omdat een geplande filmavond niet doorging, veroordeelde ik mijzelf tot tijdig slapengaan.

Woensdag was nog steeds duidelijk dat hebzucht - uitgedrukt in kapitalisme - één van de grootste problemen in de wereld is. Complete volkeren raken ontheemd omdat een handvol mensen hebzuchtig is. 

De hebzucht van 'de 1%' heeft invloed op miljarden mensenlevens. Om over dieren en planten nog maar te zwijgen. 

Omdat 'wij' zo dom zijn om de fossiele industrie met miljardensteun aan te moedigen om de planeet te vernietigen, worden nu al koffie, wijn en bijvoorbeeld wortelen duurder. 

Als het u niet interesseert dat uw wijn, koffie en doppertjes duurder worden, blijf dan gerust op partijen stemmen die 'de Elite' miljarden aan subsidies (willen) geven en nauwelijks iets doen voor de gewone boer en burger.

In de VS zou u dan Republikeinen stemmen. Die nemen meer geld aan van 'de 1%' dan de Democraten. 

Nu Kamala Harris het stokje heeft overgenomen van Joe Biden, kiest zelfs Elon Musk eieren voor zijn geld en trekt zijn aanbod om $45 miljard van zijn ontvangen subsidies aan het Trump-team te doneren in.


Na het betalen van een heerlijke lunch bij een strandtent, 
doneerden wij deze dag wat van onze tijd. Eerst keken wij de Samson & Marie show. 
Daarna deelden wij onze paradewagens met Samson, Marie en Bill de Brandweerman. Niet toevallig speelt die laatste ook de Prins in Sneeuwwitje.

Buiten een paar niet-opvallende missertjes, speelden wij weer een goede voorstelling.

Daarna gingen wij met fans op de foto en had ik goede gesprekken met deze en gene. Het was een mooie avond in het park:
en uiteraard genoot ik weer van de Plopsasingers:

De dag werd afgesloten met vuurwerk.

Donderdag zag ik een filmpje en dacht: 'Zijn volgelingen hebben gelijk; Trump ís de Messias! Bewijs? Zijn oor is geregenereerd!"
Het gedoe met zijn oor leverde in elk geval grappige plaatjes op van hoe sekteleden zich gedragen:
Nee, dit is geen photoshop; sekteleden zijn ècht zo gehersenspoeld dat zij hun Grote Leider ('Führer' in het Duits) in alles navolgen. 

Naar nu blijkt was Trump's oor niet geraakt door een kogel maar waarschijnlijk door een scherf van zijn teleprompter.

Waar ik die morgen was vlogen niet de kogels mij om de oren maar aanbiedingen: 'solden' is een zeer serieuze aangelegenheid in België.

Bleek ook in het centrum van De Panne.

Het is maar drie kwartier lopen, toch nam ik liever de tram:


Na gedane boodschappen en een hapje eten, sloot ik mij hier aan bij mijn collega's:
Kort daarna was het tijd voor de dagelijkse parade:
Daarbij zwaaide ik naar een fan en in ruil schoot hij dit kiekje van mij. 

Als hapje tussendoor waren er roomsoesjes:
Dat kan nauwelijks beter, toch?

Het kan natuurlijk altijd beter maar toch was het weer een goede show. Wat ik fijn vind aan Belgisch publiek: men geeft geen staande ovatie uit beleefdheid, zoals in Nederland. Als er duizend mensen in de zaal zitten, en 80 ervan gaan staan tijdens het eindapplaus, was het dus ècht een hele goede voorstelling en klopte het licht, vond men de kostuums mooi, waren er geen foutjes van de geluids- of decormensen en waren ook de dansers en acteurs op hun best.
Natuurlijk zat ik daarna weer klaar voor mijn collega's van het ensemble,
sprak met zowel personeel en collegae alsook met gasten ondermeer over Donald Trump 

Die leverde niet alleen een slechte speech voor de Amerikaanse senaat die door velen werd geboycot; 
Ook sprak Bibi met Elon Musk. Vermoedelijk over de IT-deal die 'Elmo' krijgt als G4za straks een provincie van Isr4ël is en het Ben Gurion kanaal gebouwd kan worden.

Lollig weetje: om premier van Isr4ël te kunnen worden moest Netanyahu zijn Amerikaans burgerschap opgeven. Lollig weetje nummer twee: 'Netanyahu' is een Hebreeuws klinkende verbastering van 'Nathan', de voornaam van de opa van de grote vriend van de elite. Eigenlijk heet de familie gewoon Mileikowsky. 

Maar dan zou men kunnen denken dat Netanyahu helemaal geen oorspronkelijke Jood is maar gewoon afstamt van een groep middeleeuwse nomaden die zich bekeerde tot het Judaisme. En dat kan natuurlijk niet. D'oh!

Wat wèl kan is Frans leren. Duolingo is leuk en aardig. 

Maar dat zijn óók Franstalige hotelmedewerkers. Die mij graag helpen met het verbeteren van mijn Frans. In ruil leer ik hen wat Nederlands. 

Leren is sowieso leuk, vind ik. Weet u bijvoorbeeld wat 'boekelen' betekent? Of 'ambras'? PVV-stemmers hebben trouwens gelijk: het zijn altijd weer buitenlanders die herrie schoppen.

Vrijdag was het opeens een prachtige zomerdag. Daarvan maakten wij gebruik door te brunchen op een fijn terras:


Wij waren keurig op tijd in het theater. Waar ik ontdekte mijn opschrijfboekje te hebben vergeten. Gelukkig was een collega óók wat vergeten dus na de parade haalde hij zijn én mijn vergeten item op met zijn electrische step. Een stuk sneller dan lopen.

In de parade hoeven wij niet te lopen maar fietsen medewerkers ons door het park om reclame te maken voor de voorstelling.

Maakte één klein foutje in de show 
en onze regisseur gaf mij lachend op mijn donder. Zo kan het ook.

Het was een prachtige avond in het pretpark:
Helaas was ik na het omkleden en eten net te laat voor de Plopsasingers. Maar het gezellig onderhouden met lokaal personeel en fans maakte dat goed.

Uiteraard vergat ik de vaste lezers van mijn proza niet en plaatste ik een vers stukje.

Deze dag namen wij ook even de tijd om wat kleine irritaties uit te spreken. Erg nuttig want dat lucht op en de onderhuidse frustraties worden minder. Dat het werkte was goed te merken. Op- zowel als naast het toneel.

Het einde van de avond was voor 'gamenight':

Zaterdag was voor uitslapen, mijn kamer opkuisen, communiceren met vrienden die een moeilijke tijd doorgaan, afspraken inplannen en wat dies meer zij.

De werkdag begon met een bezoek aan de fysiotherapeut. Hij masseerde mijn overspannen spieren en bracht een stuk tape aan op de onwillige spiergroep. 

Lekker fit nam ik deel aan de dagelijkse parade.

Vervolgens was het weer 'Groundhog Day': elke dag (behalve maandag) hetzelfde ritueel. Show van de vorige dag doorspreken: wat ging er goed, wat kan er beter. Microfoon laten omhangen. Omkleden, peptalk van de regisseur en de company manager. Snackje knabbelen,
een fan bedanken voor zijn attente cadeau...
ingelijste foto's van een aantal van ons:
Lief, niet?

Als dan de voorstelling begint in de Green Room voorbereiden op onze opkomst, zenuwenplasje vijf minuten voor aanvang, wachten op de cue en... knallen!

Tussendoor publiceerde ik een tijdens een van de voorstellingen geschreven stuk proza.
Mede dankzij een zeer enthousiast publiek was het een fijne voorstelling om te spelen. 

Terwijl het theater werd geprepareerd voor de show die later die avond zou plaatsvinden, hadden wij fijne interacties terwijl wij genoten van de Plopsasingers:
Die avond was het feest in het park. Diverse attracties - inclusief een live band - waren die avond open 

en er was vuurwerk!
Een drankje op de goede afloop
en naar huis. Het was stil in 'mijn' huisje dus ik ging naar de buren. Waar het feestje nog even doorging. En ook serieuze gesprekken werden gevoerd. Persoonlijke gesprekken. Dus niet bijvoorbeeld over sociologie of politiek. 

Zelfs de Olympische Spelen kwamen niet ter sprake. Dus geen gesprekken over 'Het Laatste Avondmaal'
Zijn al deze variaties op Het Laatste Avondmaal een 'belediging van het christendom?' 

Bovendien betrof het een recreatie van het Feest van Dionysos, niet van Het Laatste Avondmaal:
"Ja, maar dat is maar een feit!" roept domrechts dan. Beetje jammer. Bonusweetje: 'Het Laatste Avondmaal' is een interpretatie van een gebeurtenis die misschien heeft plaatsgevonden, geschilderd zo'n 1500 jaar nadat het misschien heeft plaatsgevonden. Door een homoseksueel die bekend stond om zijn voorliefde voor minderjarige jongens.

Noch bespraken wij de ophef over de deelname van Isr4ëlische sporters

Steeds minder mensen staan nog achter het Isr4ël onder N3tanyahu.
"Ja, maar je kunt sporters toch niets kwalijk nemen?" Natuurlijk wel! Het zijn mensen. Met een mening. Waar je hen op mag aanspreken.

Sekteleden hebben geen mening, die herhalen uitsluitend hun programmering. En worden direct agressief als iemand probeert die te doorbreken.

Zondag kwamen wij rustig bij van de evenementen van de dag (en nacht) ervoor. Tot mijn trots bereikte ik tijdens het ontbijt een reeks van 1300 dagen op Duolingo:

Zondag is de dag dat wij een matinée spelen. Dus óók de parade is dan eerder dan gebruikelijk.

Tot blijde verrassing werden wij in de kleedkamer opgewacht door een cadeau van een andere fan:

Tijdens de show waren er kleine grapjes die cast en crew met elkaar uithaalden. Altijd leuk!

Ook dat bezoekers lieten weten genoten te hebben.

Wij genoten van een lekker hapje in een naburig restaurant:

Daarna reden wij naar een naastgelegen gemeente waar wij de rolprent Deadpool vs. Wolverine keken. 


Erg vermakelijk!

Wij namen (tijdelijk) afscheid van een paar groepsleden die hij vrije dag elders zullen doorbrengen en besloten een drankje te doen bij onze standplaats: de hotelbar bij het theater.
Het was een prachtige avond en het was reuze gezellig. Dus we gingen nog even naar een cocktailbar:


=====================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Heeft u na het lezen van dit blogstuk iets geleerd, wat gelachen of heeft het u aan het denken gezet, overweegt u dan een donatie voor de tijd en moeite die ik er in steek.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

=====================
In de serie 'onbekende helden': Rosemary Fowler

Puddles Pity Party verzorgde deze week de muziek met een samensmelting van Folsom Prison Blues en Pinball Wizard:
Deze week staan wij stil bij het overlijden van Jacques d'Ancona



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!