Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, mei 19, 2024

De week voorbij

Zullen volgende generaties trots zijn op hoe u nu omgaat met de ellende in de wereld? Of moet u met het schaamrood op de kaken uw kleinkinderen vertellen dat u in de valse praatjes van populisten geloofde?

In tegenstelling tot in vroeger tijden wordt nu nagenoeg alles vastgelegd. Mensen kùnnen later wel zeggen: 'Dat heb ik nooit gezegd!' maar vallen dan onmiddellijk door de mand als leugenaar.

Al heel lang worden populisten door vijandige partijen betaald om onrust te stoken onder de bevolking. Sinds het begin van populisme is: "Het is allemaal de schuld van de vreemdelingen!" zeer populair. Want effectief. Door de eeuwen heen is gebleken dat ongeveer dertig procent van de bevolking dom genoeg is om in deze simplistische retoriek te tuinen. Veel mensen vinden statistiek en data namelijk 'ingewikkeld' en nemen daarom liever de soundbite van een populist voor waar aan. 

Ook 'memes' zijn al duizenden jaren populair: je deelt gewoon een plaatje en noemt dat "Ik heb zelf onderzoek gedaan!". Erg jammer dat veel mensen zo dom en goedgelovig zijn. Helaas is daar weinig aan te doen. 

Waarom trappen zoveel mensen in de retoriek van populisten?

============================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

========================================
Maandag had ik onverwacht een beetje extra tijd. Dus ik besloot eens lekker te gaan lachen. Met wappies lukt dat altijd. Zo was er deze 'grote onthulling!' dat Europapa van Joost Klein juist erg anti-EU is. De complotfantast kwam met diverse aanwijzingen. Zoals de medewerking van DJ Paul Elstak: 'Die streed tegen de coronamaatregelen en dat bewijst dat Joost anti-overheid is!' Ik denk dat het bewijst dat de medicatie van dit typje is uitgewerkt. 

Bovendien: Elstak kwam erop terug dat corona een hoax zou zijn, bedacht door de overheid om mensen op te sluiten, toen zijn vaste MC en podiumpartner bijna overleed aan het virus. Net als tientallen andere #IkDoeNietMeerMee BN'ers schrok zij zich te pletter dat zij was misleid met desinformatie. Enkele BN'ers gingen zelfs voortaan met de overheid samenwerken om mensen ervan te overtuigen zich te laten inenten. 'Beter ten halve gekeerd...'

Denkt u dat miljoenen mensen helemaal niet dood zijn en meedoen aan een complot van de elite om ons te laten geloven dat corona echt is of bent u bij zinnen?

Wie dat absoluut níet is, is nepgoeroe Emile Ratelband. De 72-jarige gelukszoeker en vrouwmishandelaar vertrok naar Thailand nadat zijn liefdesrelatie met een meisje van 21 op niets uitliep. Lollig weetje voor zijn domrechtse "Van de elite moeten wij insecten eten!" aanhang: Ratelband zet een fabriek op voor producten van krekelmeel.

'Waarom emigreerde Emile Ratelband niet naar Rusland als het daar volgens hem zo'n paradijs is?" Hij geeft zelf de reden: "Iedereen die naar Rusland komt moet werken voor z'n geld."

Deze wappie is óók grappig. Erica laat zich door wappies betalen voor vaccinevrije vakanties naar Azië. 
Wat Erica haar klanten niet vertelt: als zij zich - op haar advies - niet laten vaccineren en onverhoopt een virus oplopen, zijn zij zelf volledig aansprakelijk voor de ontstane medische kosten. Acties hebben nu eenmaal consequenties. 

Net als het jarenlange gebruik van alcohol en andere harddrugs. Door de ontstane hersenbeschadiging kun je zomaar worden uitgelachen voor het delen van dit soort onzinnige plaatjes-met-tekst:

HAARP is voor de 300.000 jaar lang niet-geëvolueerde grotbewoners die wij kennen als 'wappies' de nieuwste oppergod en verantwoordelijk voor alles wat wappies met hun niet-ontwikkelde breintjes niet kunnen verklaren: hagelbuien, zonsverduistering, bliksem, Noorderlicht. 

HAARP is niet een weertovermachine, uitgevonden door een gekke professor in dienst van De Elite; Weet u wat HAARP wèl is?

De organisatie van het Songfestival, EBU, maakte een inschattingsfout door Israël te laten meedoen. 


Men zegt namelijk een 'zero tolerance' beleid te voeren. Daarom mocht Rusland indertijd niet meedoen en werd Joost Klein gediskwalificeerd omdat hij zich niet netjes had gedragen naar een cameravrouw. De cameravrouw werd echter niet gestraft voor het meermaals overtreden van de regel: 'Geen artiesten achter de schermen filmen'. Niet erg consequent dus. 

Lachwekkend om het Songfestival 'niet politiek' te noemen. Al sinds jaar en dag is het ESF het grootste politieke evenement van het jaar. Eden Golan had best een leuk liedje maar zonder de miljoenen die werden gestoken in een PR-campagne en het betalen van rechtspopulisten om hun schaapjes op Israël te laten stemmen, was zij nooit zo hoog in het klassement geëindigd. Zo kocht de regering N3tanyahu reclameruimte op Times Square, New York met een oproep om op hun kandidate te stemmen. 

Domrechtse wappies mogen het komende feitje overslaan omdat zij anders moeten huilen:
"Antisemisme is feitelijk - rond 1880 - bedacht door zionisten". Volgens zionisten zijn alleen zij 'de enige ware joden'. Zoals vrijwel alle ruim 200 christelijke religies vinden dat alleen zij 'het ware christendom' vertegenwoordigen. 

Stemt u met het ESF op het leukste liedje of is uw keuze politiek bepaald?

Soit. Ik had een buurvrouw op de koffie en dat was wèl gezellig.

Net als wat fijne gedachtenwisselingen op sociale media, later op de dag. Er was één gesprekspartner waar ik heel hard om moest lachen. Volgens hem is het officiële standpunt van Nederland dat kolonialisme slecht is 'al heel lang zo, hoor!' Hij bleek gelijk te hebben. Als je 'al tien jaar!' 'heel lang' durft te noemen. 

Vanaf 2014 al vindt Nederland officieel dat het niet oké is om eigen burgers in een ander land neer te zetten en daarvoor de mensen die er al generaties lang wonen te verdrijven. Joepie.

Overigens vertegenwoordigt de overheid hierin niet de bevolking: slechts zes procent van de Nederlandse bevolking noemt kolonialisme 'slecht'. 
 

Met mensen die zichzelf 'kritisch denker' noemen heeft argumenteren natuurlijk absoluut geen zin.

Hun informatiebronnen zijn namelijk bekende nepnieuwsverspreiders. Zoals een mislukte rapper die zich als gelukszoeker vestigde in Spanje, op de vlucht voor de Belastingdienst en Justitie.
Wat vindt u van mensen die naar een ander land verhuizen, puur om financiële redenen?

Tijdens het ordenen van mijn gedachten, kwamen twee recente complimenten aan mijn adres naar de oppervlakte: "Of course people remember you; you're larger than life!" en "Your writing style is fluent and dynamic, guiding the reader through your story with ease."

Erg fijn om te horen. Wat is het fijnste compliment dat u afgelopen week mocht ontvangen?

Die avond kwam in mijn Vrijmetselaarsloge tijdens de Algemene Ledenvergadering de term 'Cultuurrelativisme' voorbij. Het was een mooie avond.


Dinsdag maakte ik mij wat zorgen over Nederland onder het nieuwe kabinet straks. Het land komt namelijk onder bestuur van mensen als Dilan Yeşilgöz-Zegerius. Enerzijds komt zij op voor persvrijheid, anderzijds mogen van haar journalisten als Tim Hofman hun werk niet doen. Domrechtse wappies zijn opeens fan van de eerst nog verguisde VVD, nu die partij - in de persoon van Yeşilgöz - gewoon glashard liegt om 'links' in een kwaad daglicht te stellen:


Na deze ellende tot mij genomen te hebben was het tijd voor positief nieuws. Zo versloeg onlangs 'David' 'Goliath'. Waarbij de rol van Goliath werd vervuld door een kwaadaardige, zwaar bewapende groep mensen en David een eenvoudige jongeman is. Voor [z!onisten] [nepchristenen] mensen die de Bijbel, Koran en Thora niet kennen: Goliath was de slechterik in het verhaal.

Mensen als bovengenoemde jongeman en Joost die rebelleren tegen 'de elite!' worden niet toegejuicht door wappies. In de praktijk kiest domrechts altijd de kant van diezelfde elite: 'Weg met miljonairs met veel macht! En lang leve Vladimir Poetin, Shell en Elon Musk!'

Domrechts kiest dus uiteraard de kant van het EBU en gelooft klakkeloos een riooljournalist die wat 'feiten' over het 'Joost Klein-incident' verzon:
Best grappig: 'Weg met MSM en deze mediagigant met miljoenen volgers heeft gelijk!'

"Één van mijn favoriete nepnieuws-verspreiders heeft het helemaal zelf verzonnen dus dan weet ik zeker dat het waar is! En meneer Bron (ik mag mag hem bij zijn voornaam, Anonieme, noemen) is zéér betrouwbaar, dat weet iedereen!"

Was stiekem wel een beetje blij dat een afspraak voor die middag werd verschoven want zo had ik tijd om niet alleen te werken voor een klant maar ook aan de nodige klussen in huis: huishoudelijk zowel als administratief. Geregel en gedoe. Het (tijdelijk) opzeggen van mijn (aanvullende) uitkering omdat ik drie maanden lang salaris zal ontvangen. Meteen dus een formulier invullen om in aanmerking te kunnen komen voor een (aanvullende)uitkering voor na die tijd en achter een paar sollicitaties aan en vragen om een bevestiging van mijn werk in Middlesbrough voor zes weken op het einde van dit jaar, een reiskostendeclaratie opvragen bij de OV-chipmensen en doorsturen naar de betreffende opdrachtgever die mij dan vergoedt en als pauzenummer wat vegen, zwabberen en de stapel 'mag de deur uit' weer vergroten nadat onlangs de hele stapel van een kilo'tje of twintig met hulp van een vriendin buitenshuis was geplaatst. 

En waar is mijn elfenpak? 'Elfenpak'? Zeker. Ik werd deze dag gevraagd om een week later als entertainer op te draven in mijn kerstelfenpak.

Die avond had ik een bespreking in het mooie Haarlem:
Met een groepje creatieve vrienden maakten wij een talkshow. Voor mensen van onder de 35: een soort van podcast maar dan met - al dan niet bewegend - beeld. 
Ontzettend leuk om te doen en bij vlagen ging het er zelfs serieus aan toe:
Maar ja, dan lig je toch weer niet voor middernacht op je nestje. Het zij zo.

Woensdag kwam mij ter ore dat een p0rno-magnaat de grootse geldschieter is van AIPAC

American Israel Public Affairs Committee. De organisatie is in de VS de enige buitenlandse lobbygroep die haar acties niet hoeft te verantwoorden. 

Een beetje vergelijkbaar met het CIDI in Nederland. Prima om op te komen voor een minderheid. Maar als je dan exact dezelfde tactieken gebruikt als de mensen die jouw volk onderdrukken ben je natuurlijk net zo slecht. Dus erg jammer dat AIPAC en CIDI glashard liegen, intimideren, ophitsers betalen en geweld niet afkeuren.

'Waaat!? Loopt het keurige CIDI bewust te stoken?' Ja. Zo blijkt de 'onschuldige studente' Tamar Efrati gewoon een voor het CIDI werkende, voormalig IDF-soldate te zijn. 

Die zich 'onprettig' voelt als mensen haar z!onist noemen. Best raar, want zij zegt er trots op te zijn om z!onist te zijn. 

Daarbij werkt zij voor Israëlisch investeringsbedrijf Barak Capital. 

Barak Capital heeft banden met Paragon, een Israëlisch bedrijf gespecialiseerd in spionage zoals het inkijken van WhatsApp-berichten en ook berichtendienst Signal in het vizier heeft. Stomtoevallig zit Ehud Barak ('Goh, hoe komt Barak Capital aan haar naam?'), een voorganger van Benjamin Netanyahu, in het bestuur van dat bedrijf. 

Vindt u het goed dat een buitenlandse mogendheid uw privéberichten inziet?

Wat vindt u ervan dat belangrijke politici cadeaus krijgen van buitenlandse lobbygroepen en dat 'vergeten' op te geven?

Bleef het daar maar bij. Omgekochte politici 'vergeten' de wandaden van de buitenlandse mogendheid die hen betaalt publiekelijk af te keuren. Dit soort daden (Let op! Gevoeligheden) bijvoorbeeld. Hier blijkt zeer duidelijk uit dat ook de groep die zich z!onisten noemen tot 'extreemrechts' mag worden gerekend. Als je mensen martelt, kinderen uithongert en mensen zelfs onthoofd en daar vervolgens de andere partij van beschuldigt, ben je geen goed mens. 

'Hoe worden zij dan zo kwaadaardig?' Simpel: zij leren het hun kinderen.

Bent u voor of tegen indoctrinatie van kinderen en hen bijvoorbeeld aanleren dat andere groepen mensen 'slecht' zijn? En maakt het voor uw beoordeling uit wie die groep is die kinderen indoctrineert?

Nogmaals: anti-z!onisme zijn maakt je geen anti-semiet; anti-P4lestijn zijn doet dat wèl: de P4lestijnen zijn semieten. 

Begon aan een dozijn taken deze ochtend en tegen de tijd dat mijn visite kwam had ik geen van de taken volbracht. ADHD is niet altijd een zegen: stapels kleren en papieren, 26 tabbladen open in de browser en zes tekstbestanden op standje 'staande bij', een omgevallen spuitbus schoonmaakspul op de vloer bij het object dat ik begonnen was schoon te maken...afijn, u kent dat wel. Of niet natuurlijk.

Het was fijn om de nieuwe vriendin wat beter te leren kennen en - tot het begon te regenen - deden wij gezellig een biertje op een terras:
Met haar, zowel als met de Franstalige mensen aan het tafeltje naast dat van ons, oefende ik mijn Frans. Zonder mij zorgen te maken over mijn gebrekkige kennis van die taal. Nou, dan klopt het grammaticaal misschien niet helemaal of je zegt een woord in het Engels omdat je even niet op het Franse woord kan komen...soit. 

Spreekt u wel eens een taal anders dan uw moedertaal?

De plicht riep en dus ging ik op tijd naar huis voor een hapje eten en werken voor een klant. Waarna ik een buurvrouw op de thee mocht verwelkomen. Intussen had ik een fijne conversatie-per-app met mijn oudste dochter. Een geslaagde dag dus, derhalve. En het was nog maar acht uur. 

Strijkbout en televisietoestel opwarmen, beetje netflixen en strijken, in bad en naar bed.

Donderdag kon ik weer lachen om 'domrechts'. Die kunnen maar niet besluiten of zij nu voor of tegen democratie zijn; als hun favoriete kandidaat verkiezingen wint, heeft 'de democratie gezegevierd!', wint 'links' dan moet democratie maar worden afgeschaft.

Kent u een beter regeringssysteem dan democratie? Of ziet u bijvoorbeeld het land liever geleid worden door een enkele [dictator] sterke leider?

In sommige landen proberen mensen politieke kopstukken met wie zij het niet eens zijn om te leggen, zoals onlangs met de moordaanslag op de Slowaakse premier Robert Fico. Of dat was omdat Fico's partij officieel links populistisch is of omdat hij én pro- én anti-EU is en erg pro-Poetin bijvoorbeeld moet nog blijken. De dader kan net zo goed een jaloerse ex-minnaar zijn of familie van de journalist die werd vermoord terwijl hij onderzoek deed naar corruptiepraktijken van Robert Fico. We wachten het af.

Ook in Nederland wordt (dreigen met) geweld steeds normaler. Getuige de duizenden dreigementen die een journalist ontving nadat een rechtsppopulist op een hondenfluitje blies. 

Zoals voetsoldaten rücksichtloss bevelen opvolgen. Deze oud-soldaten vertellen - lachend en wel - hoe leuk het was om burgers te vermoorden in dienst van de Grote Leider ('Führer' in het Duits). Een jongere generatie oud-soldaten vertelt hier hoe zij in feite werden gehersenspoeld om te denken dat het moreel juist was om mensen uit hun huizen te verdrijven en te vermoorden.

Wat is volgens u een goede reden om mensen die al generaties lang ergens wonen te verdrijven en te vermoorden?

Doet u alles omdat u het echt zelf wilt of blijkt bij enig nadenken dat er maar één reden is: u denkt dat het van u verlangd wordt? Maakt dat u een goede of een slechte soldaat?

Als uw leider u vraagt een bom te werpen op een dichtbevolkt gebied met honderden burgers 'maar er kan een vijandelijke strijder tussen zitten!', zou u dan klakkeloos dat bevel opvolgen? Ook als u weet dat het gaat om dit soort bommen?

Bijna lachwekkend dat nu de publieke opinie zich tegen Isr4ël keert, Biden Bibi dreigt om een lading van 3.500 gratis bommen niet te leveren. Die zouden bovenop de 30.000 bommen komen die al zijn neergeregend op de bevolking van P4lestina sinds oktober 2023.

Domrechts is natuurlijk weer lekker inconsequent: een universiteit in Nederland wordt beklad 'en er werd zelfs een ruit ingegooid!' en dus moeten de daders van vernietiging keihard worden aangepakt. Maar wat domrechts betreft gaan de daders die déze universiteit vernietigden vrijuit:
Universiteit bekladden=niet goed; universiteit nivelleren=prima.

Shoot me but leak.

Voor die gastjes die 'huilie huilie' doen 'want links tuig heeft een universiteit vernield en nu ben ik super zielig en wil ik mijn mammie!':

De plannen van het nieuwe kabinet geven mij een Rita Verdonk 'vibe'. Niet alleen omdat het coalitieplan 'Hoop, lef en trots' heet. Met haar "Stem op mij als je nooit meer in de file wil staan!", kreeg Verdonk alleen de allerdomste leden van 'het volk' achter zich. Normale mensen weten namelijk dat mooie plannen haalbaar moeten zijn om mooi te blijven.

'Eigen Risico in de Zorg omlaag!' klinkt mooi, niet? Zeker voor mensen die niet kunnen of willen nadenken. Mensen die wèl nadenken beseffen dat bezuinigen op opleidingen in de Zorg niet zal zorgen voor meer en beter opgeleid personeel. En hier is een supermoeilijke rekentest voor domrechts:
Als het kabinet enerzijds het Eigen Risico verlaagt met €180 per jaar maar anderzijds de zorgpremie verhoogt met drie tientjes per maand, ga je er dan financieel op voor- of achteruit?

Andere politici op rechts pakten het subtieler aan dan de VVD-afvallige. Al komen de plannen van extreemrechts altijd neer op: grenzen sluiten, boeken verbranden, rechten afpakken, geschiedenisboeken vervalsen en iedereen van buitenlandse herkomst het land uit trappen. Of misbruiken als goedkope arbeidskracht.

Noemt u eens een 'rechts' plan dat èn realiseerbaar is èn het leven verbetert voor elke inwoner van Nederland.

Als u liever nadenkt dan uw favoriete populist, barman of BN'er napraat: hier is het volledige hoofdlijnakkoord.

Eind van de middag was ik een uurtje op de thee bij een buurvrouw. Naailes ging - vanwege vakantie van de juf - niet door dus die avond kon ik mij rustig voorbereiden op mijn Belgisch avontuur.

Vrijdag dacht ik terug aan een reactie van een z!onist naar aanleiding van dit stuk van mij. De arme, anonieme, man weigert te geloven dat de beruchte nazi Adolf Eichmann z!onist was geworden na contact met (de ideeën van) de bedenker van de nieuwe politieke stroming, het z!onisme. 

Uiteraard kon hij geen bewijzen vinden van het tegendeel en daarom dreigde hij maar met de politie op mij af te sturen. Maar ja, dat zal hij niet doen want als het een zaak wordt, kan hij niet meer anoniem zijn leugens verspreiden. 


Eichmann zelf claimde 'de perfecte z!onist' te zijn. Maar volgens z!onisten hebben alleen zij gelijk en liegen alle anderen, inclusief historici.

Ik kan niets met "Het staat in de Bijbel en is dus waar!", "Ja, maar dat zijn maar feiten!" en simpele debattrucjes als een vraag met een vraag beantwoorden en 'gaslight' dingetjes als "Ja, maar ik heb al antwoord gegeven, hoor!" 

Kleutertjes die op deze manier met mij in gesprek willen, verwijs ik naar de zandbak.

Omdat ik dingen te doen had, kon ik de arme, gehersenspoelde man niet verder helpen en zal hij blijven geloven dat iedereen die tegen de ideologie z!onisme is, automatisch tegen joden is. Hij ontkent ook doodleuk dat veel joden het z!onisme verwerpen

Zoals alle mensen met maar een greintje empathie in hun lijf leven niet alleen Joden maar ook ik mee met de geliefden van Israël!ische gegijzelden. Zoals de Duits-Israël!ische Shani Louk wiens lichaam - samen met dat van twee anderen - werd gevonden

De regering Net4nyahu beloofde mensen weliswaar dat het bevrijden van gegijzelden topprioriteit had, maar mensen bevrijden door bommen te werpen op de plekken waar zij wellicht gehouden worden is wat vreemd. Logisch dus dat burgers hun woede richten op Ben-Gvir, de Minister van Veiligheid. In ruil richt Ben-Gvir zijn handvuurwapen op de rouwende familieleden.

Medeleven natuurlijk ook voor de familie en vrienden van de in Jabalia omgekomen IDF-soldaten. Dat zij werden gedood door hun eigen kameraden doet niets af aan het verdriet. Naar verluidt kwamen zij om toen een door hen aangelegde munitieopslagplaats - bedoeld om dit kamp te bombarderen en verslaggevers te bestoken - explodeerde. Triest. 

Logisch dat Israël!sche burgers willen vluchten naar hun thuislanden, zoals de VS, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Helaas hebben wij nu een regering met daarin een man die geen vluchtelingen wil toelaten, zeker niet die met een dubbele nationaliteit. Je weet immers niet aan welk land die trouw zijn. 

Hoe komt het dat mensen domweg feiten ontkennen, denkt u?

Feit was ook dat ik nog veel te doen had. Eerst maar even een paar lessen Frans om af te komen van mijn frustratie over domme mensen en mensen die mij blijven benaderen om voor hen vragen te beantwoorden die zij met enig nadenken of een simpele Google-zoekopdracht makkelijk zelf kunnen beantwoorden:

Nadat ik voor de derde keer die dag was [gestoord] gebeld door een nepbedrijf, dacht ik: "Leuk hoor, domrechts blij maken door idioten toe te staan om op een paar kilometer snelweg 130km p/u te mogen rijden, maar waarom worden spambellers niet eindelijk eens goed aangepakt?"
Persoonlijk denk ik dat de maximumsnelheid verhogen naar 130 km p/u een geheim plan is van De Elite om ons allemaal dood te maken

Al is het natuurlijk geweldig om voortaan drie minuten eerder dan anders in de file te staan. Wie wil dat nu niet?
Kwam op de interwebs op diverse plekken deze vergelijking van onze nieuwe leiders tegen:
Een oneerlijke vergelijking natuurlijk. Want de Flodders zijn géén racisten Waat!? Maakt zelfs Pieter Omtzigt zich schuldig aan racisme? Als je dat omschrijft als 'groepen anders behandelen dan andere groepen, puur om huidskleur en/of afkomst', jazeker.
"Ar4bieren die wandaden begaan=slecht
J0den en Christenen die wandaden begaan=best een ingewikkelde situatie, hoor!

Conflict in het Midden-Oosten? Niet ons probleem.
Isr4ël in oorlog met Ar4bieren? Wij moeten Isr4ël steunen!"

Je zegt enerzijds dat je in actie moet komen als je ziet dat er een volkerenmoord plaatsvindt

Anderzijds sluit je de gordijnen als je een volkerenmoord uitgevoerd ziet worden. Ik noem dat hypocriet.

Om mijn boosheid over de hypocrisie van sommigen wat te temperen, keek ik de onderhoudende rolprent 'Madame Web' voor het slapengaan.

Zaterdag werd ik gewekt door de zoete klanken van 'We'll meet again". Op piano. Met het tweevinger-systeem waar de buurman mee oefent. Ik las dat de 'gevechten' in G4za heftiger zijn dan ooit. Rafah ligt zwaar onder vuur in deze 'oorlog'. Tussen aanhalingstekens want in een oorlog heeft de andere partij een redelijke kans op terugvechten. Dit is domweg een executie van ongewapende burgers (drie internetverwijzingen in die zin. Allen leidend naar verontrustende beelden). Alleen maar volgens f4scisten geen oorlogsmisdaad.  

Gelukkig heeft Nederland een zeer daadkrachtig (demissionair) minister-president die daar wel even wat van zal zeggen. 
Zelf ging ik daadkrachtig mijn taken te lijf. Administratie-rekenblad overzetten naar mijn tablet bijvoorbeeld zodat ik mijn eerstvolgende BTW-aangifte vanuit mijn verblijf in België kan doen. Ook bracht ik mijn woning verder op orde ter ontvangst van de vriendin die drie maanden lang komt 'huis-zitten'. Hoef geen lijstje met instructies achter te laten natuurlijk want vragen als 'waar kan ik de strijkplank vinden?' kan ik prima met een appje beantwoorden, al zit ik honderden kilometers verderop.

Omdat ik goede zin had in het feest waar ik die dag voor was uitgenodigd, knipte ik wat wilde haren weg:
Na het delen van een pot koffie met een buurvrouw, wat huishoudelijke klusjes en het publiceren van een vers stuk proza, stapte ik op de bus.

Voor een feest op de woonboot van een vriendin. Dit is het uitzicht vanuit haar keuken.
Dat water ziet er uitnodigend uit, niet? Dus geen wonder dat zo'n 15 van de ongeveer 40 gasten de stoute schoenen uittrokken en een verfrissende duik namen, waaronder ondergetekende. "Hoera, wat spreken hier veel mensen Russisch!' riep de door mij meegenomen vriendin uit. Net als een half dozijn andere feestvierders komt zij uit een land waar het normaal is dat Russisch op school onderwezen wordt. Zoals dat in Nederland vaak Engels en Duits is. Gewoon, omdat het praktisch is om te kunnen communiceren met je buren en (handels)partners.

Altijd fijn als je iets gemeen blijkt te hebben met nieuwe vrienden, toch? In dit geval mensen uit diverse leeftijdscategorieën, van zeer diverse achtergronden, religies en letters van het alfabet. Inclusief het Cyrilisch en volgens mij ook oud-Aramees en Sanskriet. 😉

In alle vrijheid het niet met elkaar eens zijn, dat kan dus gewoon! Beschaafde mensen roepen niet "Wat een onzin!" maar zeggen dingen als: 'Als ik even mag inbreken...? Ik ben het daar niet mee eens want volgens wat ik geleerd heb...' 

Al met al lag ik keurig tegen tweeën in bed.

Zondag dacht ik: "Geen wonder dat wappies tegen door de staat betaalde media zijn: die zijn erg pro-buitenlandse zakenpartners en tegen mensenrechten." In dit geval ging het om een duidelijk geval van bewuste censuur door de Canadian Broadcasting Corporation. Best hypocriet van het CBC, want tegelijkertijd spreekt men er schande van dat andere instellingen censuur toepassen. Jammer, want uit deze rapportage blijkt dat het CBC wel degelijk objectief verslag kan uitbrengen.

In tegenstelling tot Kamerlid Raymond de Roon. Die verklaarde onlangs doodleuk dat een volk van miljoenen mensen niet bestaat. Best tegenstrijdig want hij vindt het óók goed dat deze mensen met duizenden tegelijk worden vermoord. "Dat volk dat volgens mij niet bestaat? Prima dat dat wordt uitgemoord." Volgens de Roon bestaat dat volk dus èn wel èn niet. 

Shoot me but leak.

Wat vindt u ervan dat iemand zegt dat J0den geen bestaansrecht hebben? En als er in plaats van 'Joden' een andere etnische groep wordt genoemd?

Het zal niet zijn bedoeling zijn geweest maar feitelijk verklaarde De Roon dat wat hem betreft Israël¡ërs een 'nepvolk' zijn, immers niet van nature voorkomend in het gebied maar samengesteld uit Christenen, Arabieren en bijvoorbeeld atheïsten uit Duitsland, Amerika, Frankrijk en ondermeer een aantal Arabische landen.

Maar ja, domrechts heet niet voor niets zo. Zo zijn ze vaak tegenstrijdig. Bijvoorbeeld in hun 'Weg met de EU want dat is De Elite!" maar campagne voeren om een voormalig topbankier in het EU parlement te krijgen.
Prima om anti-EU te zijn maar wees dan consequent: dus maak geen gebruik van handelskortingen en weiger als 'arme boer' de jaarlijkse €12.000 aan EU-subsidie. Het is net alsof je tegen het 'homohuwelijk' bent; trouw dan niet met iemand van hetzelfde geslacht. 

Intussen lijken wij een nieuw kabinet te hebben, maar alleen nog geen nieuwe minister-president. Geen van de vier leiders van de vier coalitiepartners durft de verantwoordelijkheid aan en er is twijfel gerezen over kandidaat Ronald Plasterk. Die blijkt namelijk waarschijnlijk gefraudeerd te hebben. Gelukkig alleen maar 'ter zelfverrijking, hoor. Een paar miljoentjes maar.'

Bij het boodschappen doen stond ik even stil
bij mensen - en met name kinderen - die sterven van de honger terwijl het bommen op hen regent.

Interessant niews deze dag vond ik dat joe Biden opeens voorstander is van een staakt-het-vuren in P4lestina

Wie achter de aanslag zit op de president van Iran, Ebrahim Raisi, willen de [daders] VS en Isr4ël nog niet zeggen. Logisch, want vooralsnog is er geen bewijs gevonden tussen de brokstukken van de gecrashte helikopter. Wie achter de aanslag op de Slowaakse premier Fico zat is inmiddels wèl bekend: een ultrarechste, bejaarde meneer die zijn Grote Leider ('Führer' in het Duits) niet rechts genoeg vond. 

Overigens, geen fijn land om in te leven, Iran. Net als in andere dictaturen is het er alleen maar voor één groep mensen fijn toeven. Dus niet voor deze, bijvoorbeeld. 

Was uitgenodigd voor een feestje die avond maar er lag werk te wachten, voor een klant en voor mijzelf. En met nog maar een week te gaan voor ik voor drie maanden naar België vertrek is er nog best veel te doen. Vandaar. Bovendien is soms een beetje rust pakken ook wel eens nuttig. 

Danger! High Voltage van Electric Six is de muziek van deze week:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!