Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, april 28, 2024

De week voorbij

Het is niet alleen in de ambtenarij dat veel mensen feitelijk aan een vorm van betaalde dagbesteding doen. Op de sociale werkplaats vroeger mochten mensen dan schroeven indraaien, aan de lopende band Jezus-beeldjes aan het kruis nagelen of bonbons in dozen stoppen. Dat was tenminste nog tastbaar. 

Nu doen mensen 'iets met cijfertjes, geloof ik' en noemen zij zich - in blijkbaar goed Nederlands - 'senior growth hacker analyst' en dergelijke. 

Meen dat de TU (Delft of Wageningen?) ooit berekende dat minstens één op de drie ambtenaren in Nederland feitelijk onnodig werk verricht. Zoals het produceren van tabellen en grafieken. Waar dan een accountant een stempel onder zet. Waarna het dossier wordt opgeborgen - al dan niet digitaal - en zeven jaar later wordt vernietigd door een speciaal daarvoor ingehuurd bedrijf dat dat 'extra veilig' doet. Terwijl er intussen helemaal niets is gedaan met die tabellen en grafieken. Best triest, eigenlijk. En een enorme verspilling van geld en talent. 

Misschien zou de betreffende ambtenaar wel een hele goede bonbon-doosjes-vuller zijn geweest. Of kledingmaker. Of dichter, theoretisch natuurkundige of timmerman. Maar daar zullen wij helaas nooit achter komen. 

Naar eigen zeggen heeft iets meer dan 1 op de 3 Nederlanders werk waarvan zij zelf denken dat die hoegenaamd niets bijdraagt aan de samenleving; een zogeheten 'bullshit job'.

Kent u voorbeelden van 'bullshit jobs'?

==============================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels


==================================
Maandag dacht ik keurig acht uren geslapen te hebben maar de slaap-app dacht daar anders over. En dat was meer in lijn met hoe ik mij voelde:
Mijn slaappatroon is zeer onregelmatig waardoor ik niet goed tot rust kom. Dat was dan ook een onderwerp dat ik besprak met een psychologe, gespecialiseerd in slaapproblemen. Dankzij de moderne techniek die 'beeldbellen' heet:
Kon kort daarna een visiterende buurvrouw tijdens de koffie vertellen hoe goed ik mij nu al voel dat ik hulp heb gevraagd.
Bij het op het bezoek volgende rondje sociale media viel het mij op dat een zionistische vriend al zijn 'Netanyahu en zijn IDF zijn geweldig en alle Arabieren zijn slecht en moeten dood!'-posts had verwijderd van sociale media. Misschien is hij tot inkeer gekomen na gesprekken met mij en/of andere mensen die hun nieuws niet alleen krijgen van nepnieuwsverspreiders en officiële regeringsmedia. Of luisterde hij eens niet naar een zionistische rabbi maar naar een Joodse rabbi zoals Rabbi Yaakov Shapiro
Als er één groep antisemitisch is (Palestijnen zijn een semitisch volk), dan zijn het zionisten wel.

Zijn ervaring: zionisten proberen al een tijdje het jodendom te claimen door Jodendom te veranderen van een religie naar een nationaliteit. En hij heeft gelijk: Jood-zijn is geen nationaliteit maar een religie.

Volksmenners als Annabel Nanninga weten dat niet óf zaaien met opzet tweespalt om domrechtse stemmen te winnen bij de volgende verkiezingen. Nu het bij domrechts populair is om met Israëlische vlaggetjes te zwaaien, doet zij dat ook. Maar nog niet zo lang geleden was dit hoe zij dacht over Joden:


Wat vindt u van mensen die nu met Israëlische vlaggetjes zwaaien en 'wij moeten Netanyahu steunen!' roepen én het jammer vinden dat niet àlle Joden zijn omgebracht tijdens de Holocaust?

Momenteel zijn rechtspopulisten in lichte paniek aan het overleggen : 'Nu Poetin - via Iran (ook al zo'n fijn regime. NOT) - de Palestijnen steunt, moeten wij onze schaapjes wijsmaken dat óf Poetin óf Netanyahu geweldig is?' 
Tot Baudet, Wilders, Nanninga en consorten een kant hebben gekozen, twijfelen ook hun schaapjes tussen het steunen van óf Poetin óf Netanyahu. Zelfstandig nadenken kunnen zij namelijk niet.
Je zult maar een domrechtse wappie zijn; haal je nu óf je Russische óf je Israëlische vlaggetje weg uit je sociale media profiel?

Om hen nòg meer te laten twijfelen of zij hun Israëlische vlaggetje in hun profiel laten staan, moeten wappies nu bedenken of zij Israël nog wel willen steunen nu de regering Netanyahu klimaatverandering wil aanpakken. Samen met Bill Gates

Als Bill Gates ècht Israël wil helpen om de planeet te redden van verwoesting, zou hij zakenvriend Bibi moeten vragen te stoppen met het letterlijk vernietigen van de planeet door daar flink verwoestende Amerikaanse bommen op te laten neerregenen. Als er íets slecht is voor de planeet, dan is het wel die letterlijk opblazen. 

Was weer lekker aan de administratie toen er werd aangebeld. Niet door een postbezorger maar door een vriend die niet toevallig in de buurt was:
Hij kon hartelijk lachen om deze complottheorie van mij:

Ik vind het een briljante zet van de Geheime Wereldregering: je wil de wereldbevolking verminderen met ruim 15% en weet dat ruim 15% van de mensen het tegenovergestelde doet van wat je adviseert. Dús je adviseert hen zich te laten vaccineren en te stoppen met roken. Geniaal!

Gewoon mensen vertellen dat zij zuinig moeten zijn met water en ze gaan meer gebruiken. Waardoor complete steden - zoals Shanghai - vol mensen dreigen te verdwijnen...Dàt scheelt lekker in de overpopulatie!

Uurtje werken en de deur uit: naar de maandagavondclub.
Een boeiende avond over de piramide van Mazlov, de betekenis van 'vrij zijn' (niemand is bijvoorbeeld vrij van vooroordelen) en meer van dat fraais. Een borrel voelde dus meer dan verdiend.

Dinsdag reserveerde ik de ochtend voor het uitruimen van een rommellade. 
Één van de gebruikte trucs was: 'Kun je niet meer zien wat het ooit geweest is, gooi het dan weg.' Praktisch. Ook praktisch: lekker rustig aan voorwerpen in huis schoonmaken. Zoals mijn oordopjes. Zelfs het opbergdoosje mocht er aan geloven:
Zo kwam het dat ik met enige rust in mijn lijf een uurtje in gesprek kon met een psychologe. Met haar hulp kwam ik op een paar theorieën over het waarom ik mij momenteel voel zoals ik mij voel. Kort gezegd: het was mij allemaal even te veel geworden. Normaliter kan ik met druk ('stress' in modern Nederlands) omgaan door 'pleisters' te plakken op de scheurtjes in mijn hart en ziel: een wandelingetje maken, naar de goudvissen staren of ademhalings- en meditatie-oefeningen. 

Mediteert u ook wel eens? Daarbij tel ik bidden mee. Maar ook bijvoorbeeld gaan vissen; ik bedoel maar: als uren staren naar een dobber niet een vorm van 'mindfullness' is... 

De sessie verwerkte ik met een blokje omlopen en een dutje. 

Klaar voor de reis naar Haarlem. Om aldaar met een groepje creatieve vrienden verder plannen uit te werken die wij eerder hadden gemaakt. 

Heel fijn om lekker creatief te ouwehoeren met inspirerende mensen in een inspirerende omgeving:
Rond half elf was ik thuis en - na het uitwerken van aantekeningen en een paar hoofdstukken lezen in een fijn boek lag ik tegen middernacht op bed.

Woensdag werd ik uitgerust wakker. Zoals bevestigd door mijn slaapapp:
Urenlang nonstop slapen is heel wat prettiger dan een uurtje of vier slapen in blokken van een half uur tot drie kwartier met tussendoor steeds een paar minuten - onbewust - wakker liggen.

Het was koud en dus stond sociale media weer vol met domme opmerkingen van mensen die voor waar aannemen wat hun Grote Leider ('Führer' in het Duits) zegt dat zij moeten geloven. Bijvoorbeeld: 'Geloof niet in leiders!'  

"De opwarming van de Aarde is een hoax want het is koud vandaag!"

"Waarom smelten de ijskappen dan?" "Eh...omdat het verspreid over langere tijd warmer is dan normaal?" Tadaa! Het valt niet mee om wappies te helpen met zelfstandig nadenken maar af en toe dring ik er tot eentje door. 

Speciaal voor de wappies achterin bestaan er gelukkig dit soort filmpjes van SchoolTV die in heel simpele woorden uitleggen wat bepaalde basisbegrippen betekenen:
Weet u wat het verschil is tussen weer en klimaat, of praat u liever rechtspopulisten na?

Een buurvrouw liet weten onderweg te zijn om een potje koffie te komen delen. Dus trok mijn ADHD brein een sprintje. Zo kan ik in tien minuten tijd bijvoorbeeld zes e-mails beantwoorden en twee facturen opstellen. Of mij aankleden, twee dagen afwas verwerken en de vloer vegen. Kortom: met enige tijdsdruk doe ik in tien minuten meer dan anders in een dag. Herkent u dat?

Was even de deur uit voor de aanschaf van een nieuwe deurmat, een tornmesje, batterijen en nog zo wat en bij thuiskomst onderhandelde ik over drie toekomstige acteer/entertainmentopdrachten. Want anders verveel ik mij maar.

Tegen de verveling (nee, hoor, gewoon omdat ik informatiejunk ben) deed ik een rondje sociale media. En leerde iets nieuws; wist u dat de vroegere Israëlische President Golda Meir een Palestijnse was? 
Dat Golda Meir feitelijk een Palestijnse was is niet het enige bewijs dat Palestina wel degelijk ouder is dan Israël. Hier is nog meer bewijs

Denkt u dat Palestina ouder is dan de staat Israël of gelooft u rechtspopulisten?

Pas in 1948 werd Golda Meir Israëlische. Gek, niet, dat er toch mensen zijn die rechstpopulisten geloven als die zeggen dat Palestina helemaal niet bestond? Hoe kan Golda Meir er dan gewoond hebben? Haar woorden van wijsheid zijn goed van toepassing op hoe Netanyahu omgaat met de Palestijnse Gebieden:
"Je kunt niet onderhandelen over vrede met iemand die jou wil vermoorden."

Zelfs een 'keurige Nederlander' als Eric van der Burg (Staatssecretaris Asiel, VVD. Demissionair) ziet Palestijnen liever dood dan levend en weigerde Palestijnse asielaanvragen in behandeling te nemen 'want het is onduidelijk of het er echt wel onveilig is'. Maar is - volkomen terecht - teruggefloten door de Raad van State. 

Vindt u dat iemand die niet veilig is in eigen land asiel mag aanvragen in Nederland en geldt dat ook voor Joden en Palestijnen?

Voordat u antwoordt, bedenkt even dit: wie vindt dat rechten voor de ene groep wèl gelden maar voor een andere niet, is een racist. Ja, zo simpel is dat. 

Wat is uw definitie van 'een racist'?                                                                                                                                         
Geloof het of niet, maar zelfs zwaar religieuze mensen kunnen racist zijn. Zo is er deze groep die het
normaal vindt om mensen die niet in de Almachtige geloven zoals zij dat zeggen te doen te martelen en
te vermoorden.

Na het lezen over zo'n verachtelijke groep mensen, waarbij vergeleken deze domme, agressieve
'christenen' lieverdjes zijn, vond ik het tijd mijzelf te verwennen:

Noedels. Met soja-saus, gebakken uitjes en seroendeng. Kopje Chinese thee erbij en genieten maar! 
De afspraak die avond was met mijzelf dus ik nam het er van: nieuwe lichtpeer in de vers schoongemaakte lavalamp, 

mij op de bank nestelen met het script van Sneeuwwitje en een uur later met een stapel te sorteren zooi en beginnen aan het nieuwe seizoen van Star Trek: Discovery

Donderdag las ik dat door nieuwe EU-regels eerdaags 'rookworst' alleen nog maar 'worst' zal heten. Zowel de oude manier van worst roken bleek kankerverwekkend te zijn maar ook in de stoffen die tegenwoordig gebruikt worden om de 'rooksmaak' te geven zitten vaak kankerverwekkende stoffen.

De reactie van 'het volk' was voorspelbaar en vermakelijk: "Waar bemoeit die EU zich mee? Wij willen bedrogen worden door de multimiljonairs van Big Agro en de voedselindustrie en kanker krijgen!"

Lachtte mij ook een breuk omdat 'het volk' weer eens in een leugen was getrapt. In het kader van 'Weg met de VVD en de VVD heeft gelijk!' geloofde domrechts Dilan Yesilgöz toen zij sprak over duizenden nareizigers. Gewoon een VVD-leugen om 'het volk' weer eens als makke schaapjes mee te voeren. 


"Oké, het is weliswaar niet waar maar ik vind het gewoon en dus is het zo.", beweerde de opvolgster van Mark Rutte. In iets andere bewoordingen maar toch.

"Het is zo want dat vind ik", mag van mij verboden worden als argument. Het zorgde er namelijk ook voor dat een hulporganisatie haar werk niet meer kan doen: 'Want het UNRWA werkt samen met Hamas!" "Hoe weet je dat?" "Nou, een fascist die bekend staat als leugenaar en moet voorkomen voor fraude en corruptie vertelde mij dat." Volkomen terecht natuurlijk dat ondermeer Zweden en Canada na het uitblijven van bewijs de steun aan het UNRWA hervatten. Nu moeten alleen nog andere 'beschaafde' landen zoals Nederland toegeven dat zij doelbewust zijn voorgelogen door een groep mensen die een andere groep mensen wil uitroeien. 

Albert Einstein zei het al best duidelijk in 1948, bij de vorming van de Staat Israël:
"That Menachem Begin and his Likud friends, of whom Netanyahu is the ideological heir and faithful follower of their policies, are “fascists”, “racists”, “criminals” and “terrorists” who will inevitably lead Israel to its “final destruction”."

De rubriek 'lach van de dag' was eigenlijk afgeschaft maar om Roy kon ik niet heen. Sorry. Maar 'Wilders en Baudet scheren nooit groepen mensen over één kam!' is wel zo'n hilarische leugen dat ik niet ander kon dan heel hard lachen en het berichtje van Roy hier plaatsen:
Groepen mensen over één kam scheren is nu juist een duidelijk zichtbaar kenmerk van rechtspopulisten. Met hun: 'Alle moslims, alle vluchtelingen, alle asielzoekers, alle kleurlingen, alle Nederlanders, alle linkse mensen, alle VVD'ers...' Uiteraard reageerde Roy niet op mijn vraag waarom hij loog. Typerend voor domrechts. 

Intussen lukt het rechts maar niet om een kabinet te formeren. In elk geval zijn zij het eens dat 'het volk' wil dat de grenzen gesloten worden voor buitenlanders. Behalve dan voor goedkope arbeidskrachten natuurlijk, want dat is logisch. Nederland is niet voor niets groot geworden met slavernij, inmiddels een eeuwenoude traditie. Vergeleken met eerdere jaren komen er momenteel lang niet zoveel asielzoekers naar Nederland als waar VVD en PVV hun schaapjes bang voor maken en dus bedacht men een list: 'We zeggen gewoon dat er een asielcrisis is! Het Volk is zó dom dat zij dat onmiddellijk geloven!"

Zo gezegd, zo gedaan en Yesilgöz & Co lieten een heuse 'immigratie-expert' opdraven om te vertellen hoe erg het allemaal wel niet is, al die immigratie. Tjonge jonge, tss! Echt heel erg boel veel supererg hoor! Maar niet heus, natuurlijk. De 'immigratie-expert' bleek namelijk statisticus Jan van de Beek. In een discussieprogramma werden zijn 'argumenten' (in de trant van 'Het is zo, want dat vind ik') met gemak onderuitgeschoffeld door een èchte immigratie-expert: hoogleraar Marlou Schrover.

Maar als hij geen migratie-expert is, waarom wordt hij er dan bij gehaald om te vertellen over migratie? Simpel: Kabinetsadviseur Jan van de Beek werd ooit door Vlaams Blok betaald om te sjoemelen met statistieken waaruit zou moeten blijken dat migranten een land meer kosten dan opleveren. Om dat te 'bewijzen' liet de Nederlandse racist volkomen bewust grote stukken data buiten zijn nep-rekenmodel. Beetje jammer dus dat regeringsadviseur Jan van de Beek niet alleen een racist is maar ook gewoon een doodordinaire oplichter. 

Leuke van X: het lijstje van wie men bewondert (de 'bubbel' waarin men leeft) is doorgaans openbaar. Deze mensen vindt Jan van de Beek zijn grote voorbeelden:
Was een uurtje op de thee bij een buurvrouw. Vergat haar - bewust, want zij had veel aan haar hoofd - te vertellen dat een buurvrouw van even verderop is overleden. Niet dat zij en ik beste vrienden waren maar ik kende haar sinds voordat mijn zoon werd geboren in 1995. Wij maakten regelmatig een praatje en zij was erg trots op haar goed onderhouden tuintje. Van haar was ook het idee van een ruilkastje op de hoek van de straat en die onderhield zij nauwgezet. Maar nu is zij dus dood.
Intussen ligt ook de buurman bij haar om de hoek te wachten op de Man met de Zeis en hebben een paar andere bekenden van mij niet lang meer. Een mens zou er zomaar wat teneergeslagen van kunnen geraken.

Soit. Ik had werk te doen in huis: diverse electronica voorzien van verse batterijen, de nieuwe waterplanten van mijn goudvissen planten en meer van dat soort klusjes. Omdat ik ook nog het script voor Sneeuwwitje wilde doornemen zegde ik naailes af. Er is namelijk maar zoveel wat een mens in een beperkte tijdspanne kan doen.

Maar voor de documentaire De Verdwenen Stad - een aanrader van ondermeer gewaardeerd collega-blogger Di Mario - maakte ik graag een uitzondering. Iedereen mag weten hoe slecht dat keurige, christelijke, blanke, Nederlandse volk Joden behandelde: 'Het volk zat met verrekijkers te genieten van hoe wij werden afgevoerd." 

Met de overheid voorop. Aanrader om te kijken. Opdat het geen volk ooit nog zal overkomen om uit hun huizen te worden verjaagd, gemarginaliseerd en zelfs gemarteld en vermoord. 
Vrijdag weer eens niet-uitgerust wakker geworden. Mijn slaapapp vertelde waarom:
Een slaappatroon hoort te lijken op een fietsritje van Amsterdam naar Haarlem, niet op een Touretappe in de Pyreneeën. Vind ik.

Soit. Kopje koffie en cornflakes, een paar lessen Frans (ik ga tenslotte werken in een gebied waar veel Franstaligen wonen) en aan de slag. Met schrijven aan een Bouwstuk (een voordracht voor mijn vrijmetselaarsloge), onderhandelen over diverse komende opdrachten, redigeren van mijn volgende verhalenbundel, beantwoorden van achterstallige e-mails, werken aan de administratie van een klant, het schoonmaken van de badkamer, het afzeggen van een tuinfeestje, het bellen met een vriend, het aan mijn goudvissen voeren van overheerlijke muggenlarven, drie later te publiceren blogstukken, afspraken inplannen en een dutje doen. 

Of het dat dutje was of een appje van een vriendin, ik weet het niet, maar opeens had ik energie om mijn luie ochtend te compenseren met daadwerkelijk dingen doen. 

Na gedaan te hebben wat ik wilde doen, mocht ik een uurtje tegemoet komen aan mijn informatieverslaving en opende X, Instagram en Facebook. Met TikTok wacht ik nog even want ik twijfel nog of ik liever heb dat de Chinese overheid mijn data krijgt of dat ik wil dat de zionisten het algoritme van de app bepalen. 

Logisch dat zionisten willen bepalen wat mensen via TikTok te zien krijgen want recent zijn dit de populairste onderwerpen:

Steun voor het Israël van Netanyahu en zijn maatjes als Ben-Gvir (53 aanklachten voor haatzaaien en racisme. In Israël!) is nauwelijks nog te vinden. Zeker nu ook veel daadwerkelijke Joden (zoals deze Joodse stand up comedian en deze overlever van de Holocaust) zich afkeren van de eind 19e eeuw bedachte vorm van fascisme. Interessant feitje in deze: Adolf Eichmann was een groot bewonderaar van Theodor Herzl en diens 'kindje', het zionisme. 

Toeval of niet, bij het opzoeken van een link over Israël's Minister van Nationale Veiligheid, ontdekte ik dat hij net gewond was geraakt in een auto-ongeluk. Hoe of wat is nog onduidelijk. Wèl is duidelijk dat de burgers van Israël (zelfs Amerikaanse, Duitse en Nederlandse kolonisten in De Bezette Gebieden!) het zat zijn om geleid te worden door rechtsextremisten. 

Keurige, blanke Nederlanders die land stelen en zich dan bewapenen tegen de mensen die zij verjaagd hebben? Jazeker!
'Hoe durf je de wereld te vertellen dat wij Kolonisten agressieve idioten zijn!' vertelden zij deze journalist terwijl zij hem uitscholden, bedreigden en onterecht vasthielden. Grappig als het niet zo triest was.

Om te voorkomen dat dit weer een tirade wordt: nee, er was geen staakt-het-vuren voor '7 oktober', ondanks wat rechtsextremisten blijven herhalen (dé truc van domrechts: herhaling) op sociale media als TikTok. Àls er al een staakt-het-vuren was voor '7 oktober', dan was die grof verbroken door 'het moreel meest juiste leger ter wereld':

"Ja, maar voordat H-mas Israël aanviel op 7 oktober was er helemaal geen geweld dus het is allemaal de schuld van de Palestijnen en zij begonnen!" Is óók al zo'n zionistische leugen.

Begrijpt u nu waarom zionisten graag het algoritme van TikTok willen bepalen? Dankzij hun maatje Mark Zuckerberg lukt het hen al aardig om accounts op Instagram en Facebook te blokkeren en met Elon Musk zie je hetzelfde gebeuren op het voormalig Twitter. Als straks ook TikTok in handen is van extreem rechts...

Wie vindt u dat mag bepalen wat wij via sociale media te zien en horen krijgen? De Chinezen? De Amerikaanse overheid? Fascisten of zionisten? Links? Rechts? Een handvol multimiljonairs danwel een combinatie van bovenstaande groepen?

Zaterdag was het Koningsdag. Iedereen in Nederland - behalve natuurlijk 'het volk' dat anti-koningshuis is, anders zou men hypocriet zijn - vierde de verjaardag van de Koning. Een mooie traditie, vind ik. Een bekende traditie op deze (voorheen 'Koninginne-)dag was 'voedselvergiftiging'. 

Tot een aantal jaar geleden kon jan en allemaal zonder vergunning met Koninginnedag etenswaren op straat verkopen. Met overvolle ziekenhuizen - en toiletpotten - tot gevolg. Onpraktisch. Dus er kwamen regels. Mensen zijn nu eenmaal niet verstandig genoeg om zelf op hun gezondheid te letten, dus moeten de 'ouders' (de overheid dus) dat maar doen. 

Natuurlijk zijn er altijd domme, onopgevoede, verwende kleutertjes tegen de regels van pappie en mammie maar zonder regels zouden die kindertjes al vrij snel dode kindertjes zijn. Zie maar hoeveel meer mensen ernstig ziek worden en zelfs overlijden omdat 'het volk' liever naar domrechtse opperwappies luistert dan naar de overheid en zich niet laat beschermen met vaccins en condooms en zo:
Overheidsregels beschermen burgers ook tegen oplichters die zichzelf liever [Wybren van Haga of Prins Bernhard Jr.] 'eerlijke zakenmensen in de vastgoed' noemen. Met huurbescherming bijvoorbeeld.

Vindt u dat de overheid regels moet opstellen of wordt u liever opgelicht?
 
Na wat kleine klusjes als het aanvragen van een nieuwe bankpas en het schoonmaken van mijn badkuip, maakte ik ook de ex-groentela schoon. U weet wel: dat is die la in de koelkast waar iets in zit dat alleen omschreven kan worden als 'is mogelijk ooit groente geweest'. Vandaar 'ex-groente' dus.

Dat is voor mij de reden om minder 'verse' groente te kopen en meer diepvriesgroente in huis te halen. En nee, 'vers' is gezonder dan 'diepvries' is een fabel. Hier een citaat uit een artikel daarover: ,,Voor diepvriesgroenten is het antwoord duidelijk: ze zijn altijd even gezond en soms zelfs gezonder dan verse groenten. Als je verse groenten koopt in de winkel, weet je eigenlijk niet hoelang ze al onderweg zijn van het veld naar de winkel en tot bij je thuis. Bovendien bewaar je ze misschien nog enkele dagen in de koelkast.”

Op X en zo was natuurlijk weer veel ellende en nepnieuws maar er zijn ook nog een hele hoop positieve, goede en goed-geïnformeerde mensen te vinden.
Met een tweetal raakte ik bevriend. Zoals dat ook in de kroeg gaat en je een fijn gesprek voert met iemand die je tot voor kort niet kende. En soms word je goede vrienden en soms spreek je elkaar nooit meer.

Raakt u makkelijk in gesprek met voorheen onbekende mensen in de kroeg of op sociale media?

Op straat deze dag raakte ik ook in gesprek met diverse mensen. 
Waaronder een vroegere buurvrouw. Zij was met haar zus - een nieuwe buurvrouw van mij op stap met een paar vrienden. Waaronder de huisgenote van de nieuwe buurvrouw. Die op haar beurt een vroegere buurvrouw van mijn zoon is. Dus.

Hoogst vermakelijk om toeristen te zien proberen met de auto de binnenstad te bereiken in de hoop een parkeerplek te vinden 'want met de trein is zo'n gedoe'. "O, €7,50? Dat valt best mee voor een dag parkeren. O, het is per uur!?" Toeristen zijn vaak erg optimistisch.

In tegenstelling tot wappies die het heel boel veel supererg vinden dat onze koning maar liefst een miljoen euro per jaar ontvangt voor zijn werk. "Dat is heel erg veel en alleen maar door erfopvolging!" Ja joh, in tegenstelling tot de TV-familie De Mol, of bijvoorbeeld mevrouw Heineken. Die heeft vast superhard gewerkt voor haar miljarden euro's en echt helemáál geen baat gehad bij haar beroemde achternaam. Toch? 

Als u de 1 miljoen 'van ons belastinggeld!' van Willem-Alexander al veel vindt...weet u wie óók 1 miljoen euro per jaar van ons krijgt? Geert Wilders. Daarnaast kost de man die weigert premier te worden ook nog eens ruim 3 miljoen euro per jaar. Aan beveiliging alleen al. Wat zijn buitenlandse sponsors Wilders betalen is alleen bekend bij de leden van de PVV. Laat dat nu eens toevallig alleen maar ene G. Wilders te zijn? Goh. 

Als u het erg vindt dat de Koning een miljoen per jaar krijgt voor zijn werk, waarom vindt u het dan níet erg dat van ons belastinggeld elk jaar ruim 4 miljoen euro naar Geert Wilders gaat?

Heel fijn weer om een paar uurtjes niet te denken aan de ellende in de wereld. Dat deed ik later op de dag weer. Toen ik een vriendin belde met wie het niet zo goed gaat . En door met mensen die niets geven om mensen van buiten hun 'stam' het bericht te delen dat het IOF niet alleen ongewapende burgers opblaast maar ook dieren uiteenrijt met hun Amerikaanse bommen. 

Vreedzaam protesteren tegen massamoord is tegenwoordig verboden want 'Ordnung muss sein und Befehl is Befehl!' Niet alleen in Duitsland (Pas op: schokkende beelden) is Justitie op de hand van zionisten maar ook in 'the Land of the Free' is geweld tegen mensen die vrede willen volstrekt normaal. Terwijl letterlijke neo-nazi's gewoon hun hatelijke leuzen mogen roepen want 'Freedom of Speech!' Zo treedt de Amerikaanse politie niet keihard op tegen neo-nazi's maar begeleid 'die aardige jongens' en houdt het verkeer en anti-fascisten voor ze tegen 'zodat die gezellige jongelui ongehinderd gebruik kunnen maken van hun vrijheid van meningsuiting.' Hoe aardig. 
Waaróm Amerikaanse politieagenten pro-nazi's zijn wordt ondermeer duidelijk door dit geval van een politieagent die in zijn vrije tijd én neo-nazi is én ISIS-sympathisant 'want ook zij zijn tegen vrouwenrechten en homo's en zo, net als ik en mijn vriendjes van het wekelijkse 'kringgesprek'.'

Dankzij racisten en liegebeesten als Mario en Matilda wordt het ook in Nederland weer fijner om gewoon openlijk dom en racist te zijn. 

Begrijpt u waarom mensen liever uitspraken van rechtspopulisten herhalen dan zelf nadenken?
Mario, bijvoorbeeld, is zó dom dat hij niet eens weet dat asielzoekers maar 11% uitmaken van alle immigranten. Een grotere groep zijn de Nederlandse gelukszoekers die na een paar jaar in het buitenland wonen met spijt terugkeren. 

Vindt u dat vrijheid van meningsuiting voor iedereen zou moeten gelden of alleen voor aanhangers van (afsplitsingen van) het fascisme en andere racisten?

Tevreden zat ik die avond op de bank. Met het script van Sneeuwwitje, afgewisseld met zooi ruimen.

Zondag deed ik het rustig aan. Rustig koffie drinken, bellen met mijn oom in Amerika, kleine huishoudelijke klusjes...en maar drie afspraken. De eerste was een dichtersmiddag. Aan de andere kant van de stad.

In de pauze ervan sprak ik met een bevriende collega-dichter wiens omgeving aan dezelfde aandoening lijdt als ik ook heb: onze gedachten gaan sneller dan de mond kan bijhouden. Voor de hersenen van 'normale' mensen zijn onze gedachtensprongen dus nauwelijks te volgen.

Aantal mensen aangehoord en de aanwezigen hoorden mij aan. Helaas het einde van de middag niet kunnen meemaken omdat ik kaartjes had voor het optreden van vrienden aan mijn eigen kant van de stad. Van Oost naar West in Amsterdam is zo'n drie kwartier met het openbaar vervoer. En voert mij over de Amstel:

Ik trek daar een uur voor uit want er kan een tram uitvallen of ik raak 'even' in gesprek met iemand terwijl de tram die ik wilde hebben zonder mij vertrekt. Bijvoorbeeld.

Een fijn uurtje cabaret/improvisatie/zang. Fijn ende prettig. En op een bepaalde manier rustgevend. Natuurlijk drongen allerlei associaties zich aan mij op tijdens de voorstelling maar ik merkte weinig van de voor mij natuurlijke behoefte daar direct 'iets' mee te doen. Mede te danken aan deze vriendin:
Haar partner-in-de-kunsten had ik al lang niet in het echie gezien dus het was ook fijn om hem even te knuffelen en te zien genieten van het podiumspel:
Raakte voor, tijdens en na 'Scriptease' in gesprek met een aantal bevriende collega's en ook dàt was fijn. Gewoon, in alle openheid en zonder vooroordelen praten over (on)gelijkheid, vooroordelen, ingenomenheid, neurodiversiteit en wat al niet zonder dat mensen zich ongemakkelijk voelen vanwege hun ADHD en/of autisme. Of de aandoening van de ander. Wij besloten samen een lokale pizzeria onveilig te maken en met de gevulde pizzadozen gewapend terug te keren naar de horecagelenheid annex theater.

Er stond namelijk nog één afspraak op de agenda: Smutslam

Verhalen delen over intimiteit in al de facetten daarvan. Dit keer met als thema: 'Wat gebeurt op het feestje...' Gewoon, alsof het normaal is om te praten over hor- en feromonen.  Een volkomen natuurlijk onderdeel van het mens-zijn. Onderhoudend èn educatief. "Aha! Er is dus een woord voor wat die persoon en ik toen met en bij elkaar deden! Weer wat geleerd."

Jim Morrison -levert met A Feast Of Friends de muziek deze week:


2 opmerkingen:

 1. Anoniem09:29

  Ik heb ooit eens een rapport geschreven voor de manager wipkip (speeltoestellen) die niet wist wat zijn 6 mensen deden. Na onderzoek bleek dat er maar voor 2 FTE werk was. Rapport ging daarna de la in. Argument: wanneer ik ze ontsla krijgen ze een uitkering en die betaalt de belastingbetaler ook. Nu is er nog een kans dat ze voor dat geld iets nuttigs doen.... Geen speld tussen te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed voorbeeld! Soms zou het beter voor de maatschappij als zo'n manager ontslagen zou worden...

   Verwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!