Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 27, 2024

Kunnen woorden pijn doen?

Iets kan worden gezegd of geschreven en beledigend overkomen. Voordat je ruzie maakt, vraag even hoe het bedoeld is. Met name als je twijfelt aan de goede intenties.

Het gaat vaak om de manier waarop iets word gezegd en niet zo zeer om de woorden die gebruikt zijn. Zo kan bijvoorbeeld 'Hé, meissie.' met volledig andere bedoelingen gezegd worden, zowel liefkozend maar ook beledigend. Lichaamshouding zegt daarbij veel.

Niet iedereen is goed in het 'lezen' van lichaamstaal. Blinden bijvoorbeeld. Al zullen ook slechtzienden veel van een betekenis kunnen halen uit intonatie. Proberen? Sluit maar eens de ogen als je op een feestje bent; je kunt echt horen of iemand iets zegt en daarbij glimlacht of een serieus gezicht trekt.

Maar nogmaals: niet iedereen kan dat. 

Een handige regel is: weet je niet zeker of je iemand beledigt met iets wat je zegt of schrijft, hou die woorden dan voor je. 

Het leven is geen Twitter waar mensen denken dat het oké is om lekker anoniem leugens te verspreiden en mensen te beledigen. En dan met veel bravoure - lekker veilig vanachter hun anonieme account - roepen dat degene die beledigd is 'geen humor' heeft. Zonder te beseffen dat zij zojuist zichzelf bekend hebben gemaakt als anonieme, domme lafaards. 

========================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

=========================

Hetzelfde geldt voor symbolen. Is de 'Gadsden Flag' (klik) gewoon een onschuldig plaatje met een slang erop? Racisten zeggen van wel. In het openbaar dan. Terwijl zowel de racisten alsook weldenkende mensen heus wel weten dat de Gadsden Flag één van de 'geheime' symbolen is waaraan racisten elkaar herkennen op sociale media en op festivals waar bekende racisten optreden.
'Yo, fascisten! Die 'geheime' symbolen waar jullie elkaar aan herkennen? Die zijn niet zo geheim als jullie misschien denken. Wij weten wie jullie zijn.'

Stelt u zich voor dat een moeder 'tegen indoctrinatie van kinderen!' is (en daarom tegen seksuele voorlichting, de waarheid over slavernij, et cetera) maar doodleuk een swastika op het rugzakje van kindlief naait 'want dat is gewoon een oud symbool dat 'eeuwig leven' en zo betekent, hoor!'

Zou u als schoolhoofd verheerlijking van het fascisme en indoctrinatie van jonge kinderen op school tolereren?

Ook de bekende '14 woorden' zijn 'maar woorden' maar staan voor pure haat. Niet voor niets worden deze veertien woorden graag gebezigd door mensen die het 'geheime' lettersymbool '88' ook gebruiken. In de 'geheimtaal' van fascisten (en zich te pletter vervelende tieners die gewoon ontzettend dom zijn en ergens bij willen horen) staat '88' voor 'Heil H*tler'. De H is de 8ste letter van het alfabet. 

Wappies zijn dom en dus zijn de 'geheime codes!' van hun clubje ontzettend makkelijk te raden. Anders snappen zij zichzelf nòg minder.

Wat zijn de tekenen waaraan u racisten herkent?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!