Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, maart 24, 2024

De week voorbij

In Nederland wonen iets minder dan 80.000 vluchtelingen. Dat zijn mensen die (financieel) weinig tot niets bijdragen aan de maatschappij. Sterker nog: van ons belastinggeld krijgen zij maar liefst €60 per week aan leefgeld! Dus die twee jaar dat zij in de asielprocedure zitten, kosten zij meer dan zij opleveren!

Voordat u boos naar Den Haag loopt met fakkels en hooivorken om een eind te maken aan deze 'verspilling van belastinggeld', bedenk dan even dat u - als u niet hypocriet bent - óók moet protesteren tegen andere groepen mensen in Nederland die weinig tot niets (financieel) bijdragen aan de samenleving:

De in totaal 7 miljoen niet werkende jongeren en niet werkende ouderen kosten de maatschappij meer dan zij opbrengen. Waarom zouden 7 miljoen mensen wél mogen teren op uw en mijn belastinggeld en 80.000 mensen die écht niets hebben daar geen cent van mogen ontvangen? En nee, om AOW te ontvangen hoeven ouderen in Nederland geen dag gewerkt te hebben. AOW is dus gewoon een basisinkomen.
Wat voor tegenprestatie levert een kind om kinderbijslag of zelfs maar zakgeld te ontvangen? Het duurt letterlijk decennia voordat keurige, blanke, christelijke, Nederlandse kinderen meer geld opleveren dan kosten.

Bijna een miljoen van alle mensen in Nederland die werken in de (akker-, land-, en tuin- en reguliere)bouw zijn 'buitenlanders!' 

Ligt de oplossing misschien in het geven van een werkvergunning aan asielzoekers? Tja, zij maken slechts 11% uit van de totale groep buitenlanders die jaarlijks naar Nederland komt en wie wil zwaar getraumatiseerde werknemers? 'Echte, christelijke, blanke, keurige Nederlanders!' melden zich soms al voor weken ziek als hun bejaarde kat overlijdt en kunnen dan echt niet werken. Maar mensen die onlangs al hun bezittingen, hun woning, hun land én hun kinderen zijn kwijtgeraakt kunnen dat wél?

Moet de politiek mensen verplichten te werken voor hun uitkering? Dus ook AOW'ers?

Is het een idee om werkgevers te verplichten 50-plussers niet te negeren?

Moeten mensen worden verplicht minder 'egoïstisch' te zijn en meer kinderen te krijgen? Moet slavernij en uitbuiting in de agrarische industrie worden verboden zodat daarin werken weer aantrekkelijk wordt?

Wat is volgens u een goede oplossing voor het tekort aan arbeidskrachten in Nederland?
================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

=========================================
Maandag ontdekte ik dat het blijkbaar iemand was opgevallen dat ik geef om Joden maar niet zo dol ben op zionisten; ik werd mede-moderator gemaakt van een anti-zionisme forum
Het is duidelijk dat memes-forum ImgFlip nieuwe moderators nodig heeft; de oude zijn stuk. 
Zo werd deze meme van mij verwijderd 'want hij is islamofobisch!'

Deze moderator heeft duidelijk mijn stukje over Begrijpend Lezen niet...eh...gelezen.

Nog even voor domme mensen: anti-zionisten zijn antisemiet zoals mensen die tegen nazi's zijn iets hebben tegen Duitsers. Of bent u bijvoorbeeld tegen Nederland omdat u anti-Rutte bent?
Het betreffend forum is een prima plek voor het plaatsen van memes als deze:

Beetje raar dat de regering Netanyahu niet wil dat haar volgelingen ontdekken dat zij helemaal niet oorspronkelijk Joods zijn, niet?

Zullen zionisten Bibi nog volgen als zij ontdekken af te stammen van de Khazaren die zich in de 8e eeuw tot het judaisme bekeerden en geen 'oorspronkelijke Joden' zijn?

Om niet al te gedeprimeerd te raken, praat ik graag met een buurvrouw die regelmatig op de koffie komt. Ook deze dag was zij er; één van die mensen die het 'graag gezellig!' houden en dus geen nieuws volgen over Gaza maar ook niets weten over de erbarmelijke leefomstandigheden van Haïtianen. Het lijkt mij best wel eens fijn om uitsluitend om mijzelf en mijn eigen kleine kringetje te geven. Maar dat vind ik moeilijk. Kunt u goed egocentrisch zijn? Niet dat dat per se slecht is, hoor. En af en toe voor een dagje of zo natuurlijk helemaal prima. Als je maar niet op hulp van anderen rekent terwijl je die anderen niet gunt. Want dat zou hypocriet zijn.

Wegens een fysiek ongemakt kon ik die avond helaas niet naar mijn Loge voor het Maçonniek Nieuwjaar. Vind ik fijn aan de vrijmetselarij: praten met mensen die weten wat 'argumenten' zijn en daadwerkelijk luisteren naar een ander, al zijn zij het niet eens.

Uit het hoofd: wat is volgens u 'een argument'?

Dinsdag werd ik wakker met wat ik maar 'Weltschmerz' noem. Soms zie ik het gewoon even niet zitten; hoe kúnnen mensen de ogen sluiten voor de ellende van anderen? Hoe halen mensen het in hun botte harses om een groep te steunen die vindt dat kinderen zoals deze geen recht hebben op leven?
Voor mij staat Amal, het Syrische meisje van dit hartbrekende beeld, symbool voor álle kinderen die lijden omdat psychopaten meer geld en macht willen. 

Van mij mogen die [censuur] én hun aanhangers dezelfde behandeling ondergaan als zij kinderen als Amal gunnen.

De hulpverlener in het vluchtelingenkamp waar zij woont met haar ouders was zo lief ons te laten weten dat het naar omstandigheden goed gaat met het meisje dat tienduizenden harten veroverde. 

Niet alleen Amal maar álle mensen hebben recht op een menswaardig bestaan. Wie vindt dat anderen mogen lijden, alleen maar omdat zij 'anders' (Joods, Arabisch, homoseksueel, Iers, vegetariër of voetbalfan) zijn, mogen van mij voor straf hetzelfde lot ondergaan als zij die anderen toewensen. 

Deze Britse man geeft glimlachend toe deel te nemen aan terroristische acties die mensenlevens kosten. Was hij lid van een islamitische organisatie, dan was zijn Brits burgerschap hem - terecht - ontnomen. Maar de organisatie waar deze moordenaar lid van is, is een fascistische organisatie. Dat vindt de Britse regering oké. De Britse overheid is dus facistisch. 

Als je iets wel of niet erg vindt, puur gebaseerd op huidskleur, afkomst of bijvoorbeeld religie ben je gewoon een racist. Punt. 

Neem bijvoorbeeld de zaak van een bekende oplichter en fraudeur. Zonder op deze link te klikken: verdient hij straf of niet? En maakt zijn geloof of huidskleur af voor de strafmaat? Mag de overheid de (privacy-)wet overtreden om mogelijke criminelen te kunnen betrappen of alleen maar als de wetsovertreders een bepaalde kleur huid hebben?

Als u dat vindt, bent u een racist. Vraagt u zich nu maar eens af waarom. 

Als geen enkele straf helpt en een crimineel recidivist blijkt te zijn...wat moet er dan met hem of haar gebeuren, vindt u? 'Haar?' Maar alleen mannen zijn criminele monsters, toch? Vrouwen zijn toch keurige mensen die nooit een ander wat zullen aandoen, laat staan een kind? *Zoemergeluid* U bent af. Natuurlijk kunnen óók vrouwen criminele barbaren zijn. Lang leve de emancipatie!

Best raar dat mensen denken dat vrouwen geen criminelen kunnen zijn. En dat is maar één van de dingen waarvan ik mij afvraag: waarom?
 
Zo vraag ik mij af waarom het voor een 50-plusser als ik zo moeilijk is om aan betaald werk te komen. De gemeente was weliswaar zo lief mij onlangs een 'baan' aan te bieden 'in de entertainment nog wel, wat jij zo leuk vindt!' maar in gesprek met de betreffende werkgever bleek het te gaan om 'werken in een gezellig team én je mag óók nog je uitkering houden! Als jij ons bevalt krijg je na drie maanden zelfs misschien wel je reiskosten uitbetaald én een lunchvergoeding!' Joepie. Drie maanden gratis werken en daarna voor €6,50 per dag. 'Maar het werk zelf zal vast voldoening geven, toch?' Ja hoor, jottem...aan de lopende band festivalarmbandjes maken. 

Eerlijk gezegd vond ik het nogal beledigend dat mij dit 'werk' werd aangeboden. Denigrerend, kleinerend...kortom, niet oké. 

"Je moet positief blijven!" Ik zal je eens positief op je neus geven, vrucht van een eikenboom.

Het is ook bij de overheid en diverse werkgevers al lang bekend wat ik in mijn mars heb dus waarom nemen zij mij niet aan, maar liever mensen die zij makkelijk kunnen manipuleren?

Om het hier 'een beetje gezellig' te houden is hier het vlog dat een collega maakte van ons recente avontuur in België, waar de cast van Sneeuwwitje de Musical werd voorgesteld aan de pers. Zoals met veel sprookjes is ook Sneeuwwitje gebaseerd op een echt persoon. Mogelijk was dat 
Margaretha von Waldeck, een gravin die op 20-jarige leeftijd overleed aan...vergiftiging.

Wij zijn nog maar enkele uren samengeweest met cast en crew maar volgens mij gaan wij een gezellige tijd tegemoet: 'Sneeuwwitje de Musical' speelt van 2 juli tot en met 1 september 2024 in het Proximus theater in Plopsaland de Panne. Komt dat zien!Ook gezellig - al waren onze gespreksonderwerpen (dood, verdriet en verderf) dat geenszins - was het samen met een buurvrouw boodschappen doen. Toch fijner dan beiden alleen te gaan.

Had nergens veel zin in dus meer dan het noodzakelijke aan huishouden en een stapel stripboeken uit mijn verzameling halen om weg te doen, deed ik deze dag niet. Interesse?

Zelfs mijn geliefde uitlaapklep, X v/h Twitter, was tegen mij deze dag: berichten van mij werden dubbel of helemaal niet geplaatst en voor velen waren mijn schrijfsels niet zichtbaar op het platform. De volgende morgen leek het euvel evenwel verholpen. Al kreeg ik nog geen meldingen binnen van aan mij gerichte (privé-)berichten.

Woensdag vroeg ik het mij weer eens af: Als wij zèlf in de ellende zitten, willen wij dan steun van anderen of liever dat die net als wij nu doen alsof de ellende niet bestaat? Wist u bijvoorbeeld dat een handelspartner van Israël weigert asielaanvragen van Palestijnen in behandeling te nemen 'want het is niet geheel duidelijk of het wel echt onveilig is in Gaza'? 

Ter verdediging van deze kl**tzakken: inderdaad wordt het steeds lastiger nieuws over de Palestijnse situatie te vinden die geen zionistische propaganda is. Facebook, X en Instagram zijn in handen van...eh...hoe zeg ik dit netjes?...een stel fascistische, kapitalistische kl**tzakken. Dat zijn mensen die roepen dat zij groot voorstander zijn van vrijheid van mening. Maar alleen als dat de mening is van de fascisten die hen sponsoren. Alleen BlueSky en Tik Tok doen (nog) niet mee aan het censureren van anti-zionisten zoals deze. Mensen die andere doelbewust censureren zijn fascisten. Propaganda is namelijk een belangrijk wapen van fascisten. Dus iedereen die hun leugens aan de kaak stelt moet monddood worden gemaakt.

Zionisten proberen nu dus Tik Tok op de knieën te krijgen 'want het bedrijf is in Chinese handen!' Alsof het beter is als fascisten de app (en de persoonlijke informatie van elke gebruiker) in handen krijgen. Vlak na '7 oktober' waren twee bekende Amerikaanse ex-politici in Tel Aviv 'voor zaken'. Nu willen Steve Mnuchin (Minister van Financiën onder Trump) en David Friedman (Amerikaans Ambassadeur in Israël onder Trump) 'opeens' Tik Tok kopen

En hé, kijk eens wie er nog meer een miljoentje of wat wil investeren in Israël zodra officieel Gaza een provincie is en niet langer een deel van een buurland?

Stelt u zich eens voor dat Hitler alle kranten en radiostations in Duitsland in handen had! Dan...O, wacht...

Letterlijk levensgevaarlijk als fascisten de media beheersen. 

In Nederland is het enige reële gevaar van fascisten een lachstuip krijgen bij het lezen van wat voor onzin hun slaafse volgelingen verspreiden. U heeft deze 'waar HEIT!!!' mogelijk ook in uw Facebook-kringen voorbij zien komen.

-Er zijn twee 'Europa's'; het continent op Aarde en een maan van Jupiter
-Ben en Odido zijn Duitse telefoonaanbieders in Nederland
-Je mag als Nederlander wel degelijk een auto kopen in Frankrijk;
je mag zelfs in Nederland Franse auto's als een Peugeot of Citroën kopen.
-Als je in België woont mag je daar gewoon een zorgverzekering afsluiten;
-Als je zelf even een kabel trekt van Boedapest naar Aalsmeer mag je vast stroom afnemen van een Hongaarse energieleverancier;
-Je mag in Griekenland niet met 55 jaar met pensioen; de pensioenleeftijd is er 67. 
Het pensioenbedrag is ongeveer een derde van dat in Nederland. 

Heeft u enig idee waarom mensen dit soort onzin verspreiden? Of - erger nog - in deze onzin geloven?

Het zijn vaak dezelfde mensen die om het minste of geringste 'huilie huilie' doen. Zoals Rob. Die zit nog steeds op zijn zolderkamertje bij mama te janken nadat de Hema in 2016 met dit foldertje kwam:

Rob houdt vast aan 'traditionele christelijke waarden'. Maar weet waarschijnlijk niet wie de voorganger van zijn lokale kerk is of hoe het gebouw heet waar hij elke zondagochtend niet trouw zit te bidden. Denkt u dat Rob weet wat er met Pasen gevierd wordt? De verjaardag van de Paashaas?

Om deze wappie moest ik ook enorm hard lachen: '
Vroeger waren mensen nog eerlijk en beleefd!' 😂
Nepjournalisten als Jonathan Krispijn (u kent hem wellicht van nepomroep ON), appeleren graag aan de oerdriften van doodsbange mensen die niet kunnen rekenen: '1 op de miljoen kinderen die wordt gevaccineeerd kan ziek worden van het vaccin. Dat is superveel en boel erg!' Nee, dat is superdom. Wat namelijk veel erger (én veel meer) is, is dat duizenden kinderen ziek kunnen worden en zelfs sterven omdat zij domme ouders hebben die naar mensen als Jonathan luisteren en hun kinderen niet laten vaccineren. 
"Ja, maar de Amish zijn supergezond en hebben zich niet laten vaccineren!", zoals veel wappies elkaar nablaten is gewoon een leugen van een domrechtse (ja, wappies zijn niet alleen gewoon dom maar opvallend vaak ook racist) nepnieuwssite.

"Amish zijn supergezond omdat zij nooit uitgaan, gezond eten, geen alcohol drinken, veel bewegen en geïsoleerd leven van andere mensen", zeggen wappies graag. Waarmee zij pleiten vóór een lockdown én tegen Schultenbrau drinken. 

Nee, ik plaats nu geen links naar artikelen die deze onzin over de Amish weerleggen; u bent heel goed in staat om 'zelf onderzoek!' te doen.

Dat wappies niet voortdurend duizelig zijn met het steeds maar weer tegenspreken van zichzelf...

In niet-verrassend nieuws: de PVV is weer eens 180 graden gedraaid van mening. Was de partij kort geleden nog tegen dierenmishandeling, nu opeens vindt de voorzitter en enig lid - na een een-tweetje met het boegbeeld van Big Agro - dat de winst van miljonairs in de vee(voer)handel belangrijker is dan het welzijn van hun letterlijke melkkoeien.

Frans Timmermans van GroenLinks/PvdA zei het in het formatiedebat: 'NSC en BBB, beseffen jullie wat jullie doen door Nederland in handen te brengen van extreemrechts?'

Met Wilders feitelijk aan de knoppen stevent Nederland af op zelfvernietiging: meer haat, minder goodwill bij buitenlandse partijen, meer natuurvernietiging en meer dierenleed. O, en meer geld en macht voor 'de elite'. 

Ik ben benieuwd hoe PVV-stemmers hun (klein)kinderen gaan uitleggen dat zij Nederland naar de Filistijnen hebben geholpen. Overigens niets ten nadele van de Filistijnen; die zijn slachtoffer van een geslaagde propagandacampagne van de Israëliten indertijd. Ja, mensen zijn écht zo dom dat zij iemand geloven als die zegt: 'Die lui zijn allemaal barbaarse stinkerds en Untermenschen!' 

Je kunt de PVV natuurlijk niet vergelijken met de Duitse neo-fascisten van AfD; de PVV is een stuk rechtser. 

Van alle grote rechtse partijen in de wereld, staat de PVV het verst rechts op het lijstje. En dan zijn er nog kleinere partijen in Nederland die nóg rechtser zijn. 


"Ja, maar Nederland is een land met keurige, blanke christenen. Die zijn toch niet fascistisch?" O ja, is dat waarom meer Nederlanders de nazi's toejuichten dan bestreden?

De grote droom van Hitler en zijn tienduizenden Nederlandse aanhangers was een Groot Verenigd Rijk (een soort EU feitelijk. Maar met hem als alleenheerser), 'van vreemde smetten vrij', meer levensruimte en een 'oplossing van het Jodenvraagstuk'. Lees 'Moslims' in plaats van 'Joden' en je hebt de natte droom van Bibi Netanyahu. En zijn tienduizenden Nederlandse aanhangers. 

Ook grappig is de adoptie van de zionisten van het fascistische 'Blut und Boden' idee: wie genetisch kan aantonen af te stammen van oorspronkelijke bewoners, krijgt voorrang en voordeeltjes: meer kans op werk, een huis, een auto...Grappig omdat er blijkbaar te weinig zionisten zijn en zionisten daarom de Israëlische wet lieten veranderen: ook wie zich tot Jood laat ombouwen heeft tegenwoordig 'eerste bewoners-recht'. Op zich is het makkelijk aan te tonen of iemand wel of geen 'echte Jood' is. Maar ja, dat aantonen wordt lastig als je het mensen verbiedt hun DNA te laten onderzoeken. Hierboven ergens deelde ik daar een meme over.

Natuurlijk gaat u het niet toegeven want fascisten zijn per definitie laf, maar u mag ook anoniem antwoord geven: wat trekt u als dom persoon zo aan het fascisme? Is het uw grote droom om in een land te leven met uitsluitend mensen van uw eigen 'ras'?

Vraag eens aan willekeurige mensen: "Wat is jouw grote droom?" De meesten zullen antwoorden geven over hun droombaan, hun droomauto, hun droomvakantie, hun droominkomen, hun droomgezin of hun droomhuis. Niet veel zullen zeggen dat zij een einde willen aan het lijden van kinderen in Yemen, bijvoorbeeld.

Natuurlijk is het goed om ook aan jezelf te denken. Met de nadruk op 'ook'. Dus niet 'alleen maar'. Zo is het óók niet goed om uitsluitend om anderen te geven.

Geeft u meer om anderen dan om uzelf?

Daarom hielp ik deze dag een vriendin. Met een akkefietje. En mijzelf. Met een bezoek aan de huisarts. 

Die mij na een gesprek van een paar minuten doorverwees. "A, ik heb een half uurtje om een keukenkastje uit te ruimen, schoon te maken en her in te richten." Drie weken later ligt nog steeds de helft van de inhoud op de grond in de keuken 'want straks maak ik het klusje wel af'. En zo zijn er een stuk of 168 klusjes in mijn huis en op mijn computer die ik 'straks wel even' afmaak. Onpraktisch. En helaas niet overdreven.

De kleine drie kwartier vanaf de huisartsenpost naar huis wandelen was om meerdere redenen praktisch: lekker het hoofd even leegmaken én een beetje aan mijn conditie werken. De kersenbloesemboom (heet-ie zo?) maar even ontweken vanwege niesgevaar:
En kijk, de zon ging al onder! Ik was namelijk de eerste patiënt van het avondspreekuur.
Donderdag ondernam ik een dappere poging mijn achterstand in te beantwoorden berichten in te halen. Maar na het reageren op e-mails, telefoon- en tekstberichten van een stuk of 18 mensen hield ik het even voor gezien en stapte op de tram. Voor een afspraak met een mevrouw van de gemeente, het DWI. Over mijn tijdelijke Bijstandsuitkering. "O, dus je hebt al werk gevonden!" "Ja, heeft mijn werkcoach van het UWV dat niet aan jullie doorgegeven?" "Nee, maar binnenkort gaan de twee uitkeringsinstanties UWV en DWI eindelijk samenwerken." "Weet ik. Dat zeiden ze in 1989 óók al.", wilde ik eigenlijk zeggen maar ik wilde haar hoop niet wegnemen. 
Zoekplaatje: er staat een reiger op deze foto.
Onderweg naar huis kwam ik een oud-collega tegen. Hier links op de poster:

Voor mijn avondeten zette ik mijn oven in werking. Dankzij het handige meetapparaatje dat ik onlangs kreeg van een energiecoach weet ik nu dat het apparaat €0.40 per uur aan stroom verbruikt. Als-ie aan staat dus. Er zit geen ingebouwd klokje in dus dat scheelt ook weer. 'Ja, maar hoe weet je dan hoe laat het is in de keuken?' Simpel: als je vanuit de woonkamer om 17:41u de keuken instapt, heb je een aardig idee van hoe laat het dan in de keuken is. Waarom er een klokje in de oven of magnetron zit is eigenlijk een raadsel. En zonde dat het (weinig, maar toch) dag en nacht stroom verbruikt. Het nut van een aftelklokje snap ik nog wel. Al werkt bijvoorbeeld een zandloper ook uitstekend. 

Had nog steeds een achterstand met het beantwoorden van berichten maar besloot even een stapje terug te nemen en eindelijk eens Barbie te gaan kijken. Glimlachend begreep ik dat alfamannetjes en hun 'tradwives' stilletjes (oké, een aantal gilde het uit van ellende) moesten huilen bij deze film over emancipatie en misogynie. Sorry, eventuele PVV-stemmers, dat is een moeilijk woord. 'Misogynie' staat voor 'vrouwonvriendelijke sukkel'.

Moest u ook zo lachen toen u alfamannetjes 'huilie huilie' hoorde doen over de film Barbie?

Hardop zei ik: 'Finish Barbie and go to bed", want grapjes maken vind ik óók in mijn eentje leuk.

Vrijdag kon ik het niet laten en bekeek even de huidige Nederlandse politiek. Lachen om Wilders en zijn idee van 'democratie' natuurlijk. Met name zijn schaapjes zijn erg komisch met hun gedrag: 'De meerderheid beslist en de meeste stemmen gelden dus iedereen moet luisteren naar de PVV!'

Onzin natuurlijk want ongeveer 25% van het electoraat stemde op de enige politieke partij ter wereld die maar twee leden heeft: Geert Wilders en de Stichting Vrienden van de PVV. Met als enig lid én voorzitter ene G. Wilders.

Zo mogelijk nóg grappiger zijn de laatst overgebleven volgelingen van Thierry Baudet. Die staan nu naar verluidt massaal in de rij om gelukszoeker te worden. Althans: zij willen emigreren op zoek naar geluk. Dat maakt iemand een 'gelukszoeker' toch?

Niet verder vertellen, hoor maar hier is de werkelijke reden waarom Vladimir Poetin domme mensen wijsmaakt dat zij met open armen worden ontvangen in zijn prachtige Rusland:


Ook deze dag was er weer teveel in het nieuws om een keuze uit te maken maar dit mooie nieuws wil ik u niet onthouden: Nederland staat zesde in de 'World Happiness Index'! Een plekje hoger staat Israël.


Als het zo goed leven is in Israël, waarom wil dan 80% van de Israëliërs die momenteel buiten Israël woont dan niet terugkeren naar Het Land van Melk en Honing? 

Demissionair minister-president Rutte zei tegen zijn Israëlische ambtgenoot dat als hij de laatst overgebleven Palestijnen in Rafah uitroeit, Nederland die actie wellicht in strenge bewoordingen zal afkeuren. Gek genoeg was Bibi niet onder de indruk van deze *kuch* dreiging.

Op het einde van mijn werkdag bedacht en publiceerde ik een vers stuk proza. Daarna was het tijd voor het avondmaal voordat ik de deur uit ging. Voor een voorstelling waar bekenden van mij aan meewerkten: All about me & my mother

Over traumaverwerking en de relatie tussen ouders (met name de moeder) en kind. Bijzonder.
"Vind je eigen geluk. Richt je daarna pas op het trauma'."Soms zijn moeders net kinderen: gewoon mensen als jij en ik." De tips en wijsheden in de nababbel met het publiek waren voor sommigen gesneden koek en voor anderen het begin van een helingsproces. Mooi.

Met toestemming stak ik mijn neus in het fraaie (nep)decolleté van artiest Indie Nile.
Die overigens een zeer boeiend YouTube kanaal heeft.


Zaterdag bescheurde ik mij om deze advertentie van Forum voor Democratie:


"Wij staan vrouwen toe te werken! Kan jouw vrouw goed koken, naaien en wassen en wil je haar het huis uit hebben? Geef haar dan aan ons! P.s. Zij mag niet ouder zijn dan dertig. Reacties zonder foto van haar nemen wij niet in behandeling."

Op zich een goeie grap. En nóg grappiger omdat het partijtje van Thierry Baudet dit soort onzin meent.

Minder grappig was natuurlijk de bloedige aanslag in Moskou die ruim 100 mensen het leven kostte. Fans van Poetin hoopten dat Oekraïne of 'het westen!' er achter zat, maar het was 'gewoon' de bekende terreurorganisatie IS (of ISIS. Wat is het nou?). Wappies gingen direct gillen dat 'het westen' niet geeft om Russische burgerslachtoffers 'want geen enkele westerse regeringsleider stuurde een blijk van medeleven of sprak zijn afschuw uit!' Zelfs liegen kunnen wappies als Carine niet:


Weken eerder wisten veiligheidsdiensten al dat er een grote aanslag zou plaatsvinden 'waarschijnlijk tijdens een concert' maar om onbekende redenen gaf Poetin zijn veiligheidsdiensten opdracht om niets te doen met die informatie. Herinneringen kwamen omhoog aan de bloedige aanslagen van 'Tsjetsenen!' die indertijd Poetin aan de absolute macht hielpen.

Andere informatie én over een andere bloedige aanslag die een dictator steviger in het zadel hielp: enkele miljonairs zijn nóg miljonairderder geworden door de bloedige aanslag van H@mas op Israël op 7 oktober 2023. Door er met hun aandelenhandel op te gokken dat die zou gaan plaatsvinden. Een beetje gewaagde gok, als je het mij vraagt, want welke miljonairs wisten nu vooraf dat '7 oktober' zou gaan plaatsvinden? 🤔

Het was koud maar mooi weer dus ik maakte een wandeling. Als excuus om de deur uit te gaan had ik mijzelf wijsgemaakt dat ik Tic Tac nodig had. En hoewel ik nu iets beter in de slappe was zit dan een paar jaar geleden, kocht ik het huismerk: twee grote doosjes voor de prijs van één klein doosje 'echte'. Terwijl er nauwelijks verschil is, behalve in het marketingbudget. 

Let u óók op de kleintjes of koopt u wat u wilt zonder naar het prijskaartje te kijken?

Had diverse uitnodigingen staan (een verjaardag, een rondvaart, museumbezoek, een wandeling-met-ijsje en een concert) maar besloot prioriteit te geven aan een heel belangrijke afspraak: die met mijzelf om het even iets rustiger aan te doen en tijd te besteden aan mijn woning en mijzelf.

Zo contempleerde ik: 'Moet ik iets doen tegen mijn schrijfverslaving?' Terwijl ik daarover nadacht, kwam dit stukje Engelstalige proza als vanzelf uit mijn vingers. Ook pingelde ik na lange tijd weer een beetje gitaar.


Sorry, vingers!

Zondag besloot ik de een dag eerder uitgekomen 'teaser/trailer' van de komende musical met jullie te delen. Komt-ie! 

Het was een goede dag en als de buurman zijn pianospel niet had geoefend, had ik nog kunnen uitslapen óók! Een buurvrouw die op de koffie kwam nam haar vriend mee en voelde zich als het vijfde wiel aan de wagen. Hij en ik kennen elkaar namelijk een jaartje of bijna 40 terwijl zijn vriendin en ik elkaar pas iets langer dan 20 jaar kennen. 

Wij spraken ondermeer over energie besparen en dat het in onze jongere jaren doodnormaal was om geen verwarming te hebben in de slaapkamer. U weet wel, in de tijd dat de schepen nog van hout waren en de mannen van staal in plaats van omgekeerd. Mijn buurman van <30 rilde van ontzetting toen ik hem vertelde over ijsbloemen op de slaapkamerruiten. Een typisch voorbeeld van 'de moderne alfaman': grote mond maar een klein hartje en een tikkeltje verwend. Superstoer maar meer bezig met huidverzorging dan met het jagen op voedsel. Een beetje als Thierry Baudet en diens fans met hun stoere verhalen. Tot je hen confronteert en ze gewoon 'een mannetje' blijken te zijn. 

'Een mannetje' is een term uit mijn jeugd die aangaf dat iemand alleen maar een grote mond had maar in een échte lastige situatie degene was die hulp nodig had en het niet kon geven. Deze gedachte was voor mij aanleiding om weer eens een meme te creëren:

"Ik ben een echte alfaman dus geloof dat mannen superieur zijn aan vrouwen!"
"O ja? Bel nu jouw vrouw, zet haar op speaker en herhaal die woorden."

Het laatste verdienmodel van dè alfaman van Nederland, Thierry Baudet, is zijn eigen luchtje:
Vreemd genoeg zonder lavendel maar wel voor 'de charismatige man'. Niet alleen zijn aanhangers maar ook de FvD-stagiar die hij de reclameleuze liet verzinnen zijn bijzonder slecht in de Nederlandse taal.

Triest én grappig dat er echt mensen zijn die denken dat dit soort mensen de wereld wel even vooruit zullen helpen.

Intussen hielp ik voor de afwisseling mijzelf. Door rustig wat te werken aan mijzelf en mijn huishouden. De wereld mocht het een dagje zonder mij doen. Al blijf ik mij zorgen maken, natuurlijk maar - net als met het zuurstofmasker in het vliegtuig - als je jezelf niet helpt, ben je niet in staat om anderen te helpen.

Als zelfs kinderen in Gaza, ondanks de verschrikkingen positieve gedachten kunnen verspreiden, kunnen ook wij best leuke berichten als deze delen.

Het pleonasme van deze week is: empathieloze psychopaat

In de serie Onbekende Helden: Edith Stein

De muziek deze week:
Tami Neilson KINGMAKER- LIVE with The Auckland Philharmonia Orchestra


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Marianne Seine en Def Rhymz 


2 opmerkingen:

 1. Anoniem08:30

  Volledige AOW opbouwen
  U bouwt een volledige AOW-uitkering op als u in de 50 jaar voordat uw AOW-uitkering ingaat, in Nederland heeft gewoond. Voor ieder jaar dat u mist, wordt de AOW met 2% gekort.

  Als uw AOW-leeftijd bijvoorbeeld 66 jaar is, dan start de opbouw van uw AOW bij 16 jaar. Woonde u al die tijd in Nederland? Dan heeft u een volledige AOW-uitkering opgebouwd. Bent u (in dit voorbeeld) 20 jaar als u in Nederland komt wonen, dan mist u 4 jaar AOW-opbouw en krijgt u 8% minder AOW. Die jaren kunt u inkopen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem09:57

  Mijn vader zei altijd: 'Dat jij maar mag krijgen wat je mij toewenst.....'.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!