Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, maart 10, 2024

De week voorbij

Zou u het fijn vinden om niet te mogen zijn wie u bent? Om niet te mogen voelen wat u voelt? Anderen óók niet. Dat gold voor linkshandigen die werden gedwongen met rechts te schrijven en voor mensen die zich niet 'keurig heteroseksueel' voelen. Slechts korte tijd voordat homoseksualiteit niet meer 'slecht' was volgens de [Bijbel] wet, was linkshandig zijn niet meer verboden. "Ja, in de Middeleeuwen en in achterlijke moslimlanden, zeker!" Sorry, racist. Gewoon in ons keurige Nederland en minder dan zestig jaar geleden. 

Een bekende van mij - een man - is keurig getrouwd. Met een vrouw. Ik weet dat hij af en toe seks met mannen heeft. Volgens hem maakt hem dat niet homoseksueel, noch biseksueel. "Ik ben gewoon een keurige, blanke hetero. Heb het er met de dominee over gehad en volgens hem heeft God homo-zijn verboden maar is het prima om een hobby te hebben. Nou, mijn hobby is seks met mannen."

Ik vind het ontzettend triest dat mensen zelf geloven dat hun gevoelens slecht zijn.

Mag van u iedereen zich in het openbaar voelen zoals men zich voelt of liever stiekem, omdat u het 'vervelend' vindt? Wellicht omdat u zelf 'afwijkende' seksuele gevoelens heeft en jaloers bent op mensen die hun gevoelens niet (hoeven te) verbergen?

Ondanks wat populisten hun schapen voorliegen, hebben ongeveer 1 op de 100 mensen geslachtelijke kenmerken van zowel 'man' als 'vrouw'.
===============================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

===============================

Maandag had ik een lekkere opruimdag. Terwijl een buurvrouw op de koffie was - en wij tijdens het praten inzichten verworven als "Het ging mis (met de mensheid en de planeet) vanaf het moment dat wij meer bezaten dan wij konden dragen. De uitvinders van het wiel, de tas en het geld zijn de hoofdschuldigen achter het bestaan van hebzucht." - verwerkte ik rustig een stapel zooi die ik verdeelde over drie categorieën: een klein stapeltje 'bewaren' en grotere stapels 'weggeefbuurtkast', en 'afvalcontainer/papierbak'.

Nadat zij was vertrokken, werkte ik een uur voor een nieuwe werkgever, overlegde over komende opdrachten, smeet ruim 2000 e-mails in de virtuele prullenbak, vroeg financiële steun aan bij het Energie Noodfonds, streek mijn nette overhemd voor de avond en deed een rondje sociale media. Daarbij kwam ik weer een paar onverdraagzame mensen tegen. Roos, bijvoorbeeld:
Als Nederlandse toerist klagen dat je in Duitsland veel buitenlanders tegenkomt...ik vind dat grappig. Minder grappig is natuurlijk dat mensen als Roos met 'buitenlanders' iedereen met een donkere huidskleur bedoelt. Voor Roos zijn Duitsers in Nederland en Nederlanders in Duitsland geen buitenlanders. Roos is racist. Wees niet als Roos.

Racisten begrijpen ook helemaal niets van gender. Of überhaupt hoe de wereld in elkaar zit. Als je denkt dat de hoogbejaarde George Soros persoonlijk en in zijn eentje het lesprogramma op Nederlandse scholen bepaalt...😉
Hoogstwaarschijnlijk is bovenstaand bericht satire. Maar ssst!

'Leer in onze GRATIS workshop hoe je rijk kunt worden! De entree kost je maar een tientje!', wordt aangekondigd in een in slecht Engels opgesteld bericht. En de aanmeldingen van racistische 'cryptoexperts' en andere verdwaalde schapen stromen binnen:

Triest en grappig tegelijk: deze groep mensen is tegen het verdwijnen van contant geld én raadt mensen aan om te investeren in digitaal geld.

Volkomen gehersenspoeld als zij zijn door bijvoorbeeld dit vooraanstaand lid van de 'Bund Deutsche Mädel', Eva Vlaardingerbroek.
"Ja, maar in mijn domrechtse bubbel wordt dit bericht gedeeld over Lentekriebels!"

Sorry, maar die bubbel bestaat voor een groot deel uit domme leugenaars.Domrechts is zwaar geobsedeerd door jonge kinderen, huidskleur en geslachtsdelen. Ik vind dat verdacht. Al gaf het anonieme lid van 'domrechts', Widvoet later toe de tekst bij het plaatje gefantaseerd te hebben, zijn schaapjes namen het direct klakkeloos voor waar aan. 

Zo zijn domrechtse schaapjes. Zij liegen graag én hebben perverse fantasieën over jonge kinderen en geslachtsdelen.Speciaal voor wappies die [hopen] denken dat hun perverse fantasieën worden overgebracht op jonge kinderen tijdens het Lentekriebels-schoolprogramma, is hier een uitleg van wat dat eigenlijk is.

Wilt u dat de school seksuele voorlichting geeft, doet u dat liever zelf of heeft u graag ellende als tienerzwangerschappen en aanrandingen?

Niet dat ik wappies hiermee bereik. Die geloven nu eenmaal liever nepnieuws dat verspreidt wordt door mensen als Eva Vlaardingerbroek en haar vroegere held Thierry Baudet. Dat is die rare meneer die schande spreekt van seksueel getinte plaatjes én trots deze foto van zichzelf deelde, ook met mensen die het beeld liever niet op hun netvlies kregen:

Jonge kinderen wordt op school geleerd wat 'consent' is. Uit het hoofd: wat ís 'consent', volgens u?

Met wederzijdse goedkeuring speelde ik die avond op de Geheime Jongensclub een rol in een mooi Rituaal.

Van een Rituaal (de uitvoering van een geschreven Ritueel) worden in principe geen foto's gemaakt maar hier is een - door Paul Mellaart gemaakte - gravure. 

Dan heeft u een idee.

Dinsdag merkte ik dat er weer verkiezingen aankomen in Het Land van de Onbegrensde Mogelijkheden. De regering Biden merkt dat steeds meer kiezers zich afkeren van het zionisme en verspreidde trots een filmpje waarin men Gazanen 'hielp':
Tip voor de Amerikaanse overheid: als je écht mensen wil helpen, laat vluchtelingen dan niet vechten om een handvol voedselpakketten maar stop met hen te (laten) vermoorden.

Pas na ruim 30.000 doden oproepen tot een tijdelijke wapenstilstand is een beetje te laat om serieus genomen te worden.

Natuurlijk las ook ik van het Willy Wonka debacle in Schotland waarbij een oplichter niet bood waar bezoekers hem voor betaalden. 

Natuurlijk had ik klakkeloos wat informatie uit mijn bubbel kunnen overnemen als 'mijn eigen mening'. Maar ik schep er genoegen in om zelfstandig na te denken en onderzoek te doen. Er was eerder domweg geen tijd voor maar deze dag maakte ik tien minuten vrij uit mijn schema vrij om te ontdekken hoe het nu echt zit.

Zo heet de actrice in deze deprimerende foto Kirsty Paterson.

Ingehuurd als Oempa Loempa werd haar niet het afgesproken bedrag betaald en lijkt zij in het echt gelukkig niet op de foto.

De man achter het evenement is Billy Coull, normaliter als 'House of Illuminati' organisator van huwelijksdiners. Hij organiseerde er welgeteld twee. Dat wil zeggen: hij bracht veel geld in rekening voor de huur van een loods. Daarin hing hij slingers aan het plafond, maakte foto's die hij met A.I. flink opleukte en...dat was het. 

O ja, hij probeert wat bij te verdienen met verschrikkelijk slechte antivaxx boeken op Amazon. Zelf schreef hij er geen letter in en zowel de inhoud als de kaft liet hij genereren door de bekende A.I. hulp 'Chat GPT'.

Dus als deze man u ooit een leuke deal aanbiedt, lach hem uit en bel de politie:

Ja, terwijl velen zich liever bezig houden met Netflix en een krasje op hun auto, spendeer ik mijn vrije tijd liever aan het ontmaskeren van oplichters en maak ik mij liever druk om echte problemen als klimaatverandering, ongelijkheid en armoede dan aan mijn eigen comfort. Ieder z'n ding.

Iets anders waar ik graag mijn vrije tijd aan besteed is brainstormen met vrienden. In dit geval in Haarlem:

Creatieve ideeën uitwerken vind ik leuker dan 'Contant geld moet blijven!' roepen terwijl ik tegelijkertijd goedgelovige mensen overhaal te investeren in een piramidespel met bitcoins. Vroeger bekend als: 'Geef mij een tientje en ik vertel je hoe je rijk wordt.' Ik schreef hier een paar dagen eerder ook al over:

Bent u er wel eens ingeluisd door iemand met gladde praatjes die u zo'n piramidespel inlokte?

Woensdag pleegde ik wat overleg met deze en gene, verrichtte wat huishoudelijke taken en verzamelde een paar nieuwsberichten die mij opvielen:

Deze dame overkwam iets verschrikkelijks: haar echtgenoot en hun dochter werden vermoord door H@mas op 7 oktober 2023. In dit interview vertelt Chen Almog-Goldstein dat zij en haar mede-gegijzelden vele malen beter werden behandeld door H@mas dan 'vrije Palestijnse burgers' door het IOF. Waarom de regering Netanyahu weigert ook maar íets te doen om daadwerkelijk de gegijzelden te bevrijden is ook haar een raadsel.

Voor mij is het geen raadsel dat zij nog steeds gelooft in de leugen dat het conflict begon op 7 oktober 2023. Wat er gebeurde in 1948 in het gebied en wat daartoe de aanleiding was, leren zionistische rabbi's niet aan hun studenten. Die weten dat dus niet. 'Hersenspoeling' heet dat. 

De woestijn was niet leeg voordat Joden door de Geallieerden op transport naar het Midden-Oosten werden gezet.
 
In dit kader een interessant weetje: In 1985 werd Alex Odeh vermoord. Zijn moordenaar, Andy Green, vluchtte naar Israël en wijzigde zijn naam in Baruch Ben-Yosef. Omdat hij nu 'een nette, orthodoxe Jood' was, werd hij niet vervolgd voor moord. Sterker nog: hij kon doodleuk later voorkomen dat duizenden stervende kinderen hulp zouden ontvangen.

Een ernstige juridische blamage natuurlijk. Een blamage op een ander gebied is die van de Duitse 'intelligentiediensten'. Als je berichten van belangrijke mensen onderschept als spionagedienst hoop je op wat privé-informatie. Over zijn of haar kinderen bijvoorbeeld. Voor latere chantage. Met een beetje geluk zie je dat bijvoorbeeld een manlijke generaal een callgirl (of callboy. Woehoe!) bestelt voor op de hotelkamer. Maar dat iemand zo dom is om via een onveilige internetverbinding militaire geheimen te delen, daar kun je als inlichtingendienst alleen maar van dromen:

Nadat een hoge militair topgeheimen deelde via beeldbellen via de gratis Wi Fi van zijn hotel, heten Duitse intelligentiediensten nu 'domme diensten':

De Duitse oplichter Jan Marsalek pakte het slimmer aan. Jarenlang wist hij uit handen van Justitie te blijven. Tot hij uiteindelijk gepakt én ontmaskerd werd. Niet alleen als ordinaire oplichter maar als extraatje ook nog eens als Russische spion. 

Niet alleen in de VS heb je domme mensen die fan zijn van het zionisme. Zelfs in ons eigen mooie Nederland heb je verdwaalde idioten die volkerenmoord, onderdrukking en diefstal goedkeuren:

Veel zionisten - en domme mensen die hun propaganda geloven - weten dit óók niet:

Het is onvoorstelbaar (voor zelfstandig nadenkende mensen dan toch) maar er zijn mensen die gedwoon echt niet weten dat je niet kunt spreken van 'de joden':

De Sefardische Joden in Amsterdam stonden niet met open armen de Askenazi-joden te verwelkomen toen die uit Oost-Europa waren verdreven. Nadat zij zich pas - voortkomende uit de Kazaren (Chazaren: een stam uit het zuiden van Rusland/Turkije) - tegen het eind van de middeleeuwen hadden bekeerd tot het Judaïsme. Veel Joden vinden het misschien niet leuk om te horen maar dat alle Joden rechtstreeks afstammen van een 'oerstam' uit het gebied waar Israël nu ligt is simpelweg gelogen:  "Genetisch onderzoek, mits goed uitgevoerd, bewijst dat joodse populaties afstammen van groepen bekeerlingen, en niet van een verdreven joodse oerbevolking uit Palestina." is een citaat uit dit artikel over een onderzoek van Schlomo Sand.

"Ja maar...!" Niks 'ja, maar...' Het is heel simpel: "Als een groep haatdragende fascisten jou en jouw familie uit jullie huis sleurt, al jullie bezit afpakt en jouw kinderen aan gort schiet en de overlevende kinderen bewust laat sterven van de honger...wat doe jij dan?" Of je dat nu wel jofel lijkt of niet, luister even naar deze meneer.

Hier nog een voorbeeld van hoe ontzettend dom Netanyahu bezig is: Aan het begin van zijn nieuwste poging tot uitroeien van het Palestijnse volk ('Oorlog' noemen zionisten het moedwillig bestoken van ongewapende burgers met artillerievuur) stond 15% van de bevolking van Israël achter hem. Inmiddels is dat een stuk minder. Ondanks dat de regering Netanyahu met harde hand optreedt tegen Israëliërs die eisen dat hij aftreedt, blijft men protesteren.

De Israëlische economie gaat namelijk naar z'n grootje door de hebzucht en machtswellust van Bibi en z'n vriendjes:


De lach van de dag-trofee ging deze dag naar Mary met deze theorie over Friso van Oranje:


"Friso kwam niet om bij dat ski-ongeluk maar later pas. Of hij leeft nog!" Het is nu officieel...ik wil het nummer van haar dealer. Zijn er hier ervaringsdeskundigen die weten wat je moet slikken, spuiten of snuiven om dit soort hilarische waandenkbeelden te krijgen?

Serieus: mensen als Mary moeten gewoon natuurlijk keurig worden opgeruimd. In zo'n gezellig tehuis waar vriendelijke mensen haar pilletjes geven en voorkomen dat zij zichzelf of anderen pijn doet.

Over dood gesproken: de moeder van een vriend overleed deze dag en een andere vriend blijkt een agressieve vorm van maagkanker te hebben. Niets aan te doen. Behalve wat morele steun verlenen.

Na het werk las ik mij in over de natte droom van kale wappies: een land waarin 'echte mannen' het voor het zeggen hebben, aloude familitradities - desnoods met grof geweld - worden gehandhaafd, vrouwen nauwelijks rechten hebben, het tegenspreken van de leiders niet wordt geduld... Gek genoeg kwam 'het volk' niet massaal stemmen op de lokale versies van mensen als Thierry Baudet en Donald Trump. 

Begin van de avond had ik een uurtje een vriendin op de thee en wat ik verder die avond deed weet ik gewoon niet meer. Erg bijzonder zal dat dus niet geweest zijn. Of wel. Soit. 

De dag eindigde voor mij met een avondwandeling in een heerlijk frisse lucht:

Donderdag ontving ik het bericht dat ik dit jaar helaas niet in aanmerking kom voor een toelage uit het Energie Noodfonds 'want uw bruto maandinkomen van €1180 is te hoog en uw energierekening van €76 per maand te laag'. Mooi is dat, 'gestraft' worden omdat je je best doet je energierekening laag te houden. Tsss! Helemaal prima, natuurlijk. Laat de toelage maar gaan naar mensen die het geld écht nodig hebben.

Zoals Bouke van der Vrugt. De arme 'rapper' werd zijn woning uitgezet. Alleen maar vanwege een beetje geld witwassen, illegaal wiet kweken en runnen van een illegaal bordeel en zo. Zielig, niet? Logisch dus dat hij naar Spanje emigreerde, op zoek naar financieel geluk. 

Bouke is geen 'gelukszoeker' want daar moet je een donkere huidskleur voor hebben. Blanken die emigreren op zoek naar geluk zijn geen gelukszoeker maar 'slim'.

Vanuit de huurwoning van een lokale sekswerker (stomtoevallig ook zijn vrouw) twitterde hij zijn steun voor vrede: 'Niet mijn oorlog! Geen cent naar het buitenland en naar oorlog!'

Rapper K.A.F.K.A. die oproept tot het intrekken van (financiële en miliaire) steun aan Israël (oké, en aan Oekraïne) had ik niet op mijn bingokaart voor 2024. 

Wat wèl op mijn bingokaart stond was het aflopen van mijn WW-uitkeringstermijn. Moest dus helaas Bijstand aanvragen. Waardoor ik er - geestig genoeg - zo'n €200 per maand op vooruit ga. Zeer tijdelijk maar want vanaf eind mei ben ik voor drie maanden (betaald!) aan de bak. Daarna zien we wel weer.

Dankzij deze foto die een vriend van mij die ochtend van mij maakte toen ik bij hem op de koffie was, zag ik dat ik mijn baard weer moet (laten) trimmen:
Onderweg naar huis merkte ik dat het prachtig weer was:
'Bij ons valt er niet eens regen en ook dan hebben wij niet te klagen want in andere delen van de wereld vallen bommen.'

In Gaza bijvoorbeeld. "Ja, maar Palestina bestond vroeger niet dus de Joden hebben veel meer recht op Het Beloofde Land!" Hoe jammer ook voor die hard zionisten: dat is domweg een grove leugen. Zo bestaat Israël pas sinds 1948 maar wordt Palestina al eeuwenlang genoemd in historische verslagen. In dit stuk ga ik iets meer de diepte in. Extra informatie voor de interessant: algemeen wordt aangenomen dat het al eeuwen niet zo botert tussen Joden en Arabieren. Maar wist u dat een vrij grote groep Joden Arabisch als moedertaal had?


De president van Israël komt binnenkort spreken in Nederland. Samen met onze koning zal hij een Holocaust-herdenking bijwonen. Persoonlijk vind ik het best wrang dat juist een Jood het uitmoorden van een compleet volk voorstaat:


Rechtgeaarde Joden (de niet-gehersenspoelde dus) roepen op om de man die een wens op een bom schreef voordat die zou worden afgevuurd op onschuldige burgers te arresteren. Volgens écht Joden hoort Isaac Herzog in de gevangenis. 

Volgens zionisten als Geert Wilders (en dus ook volgens de schaapjes die klakkeloos zijn 'mening' nablaten), zijn mensen die in de ogen van domrechts 'slecht' zijn niet meer 'links', 'socialist' of 'woke' maar is 'antisemiet' het scheldwoord van het moment. 


Leuk niet, zo'n leider die mensen waar hij het niet mee eens is keihard beledigt en uitscheldt? Doe je hetzelfde met hem en zijn volgelingen, dan gaan zij 'huilie huilie' doen. Laf, dom en kinderachtig. 

Wat mij opvalt aan zionisten: zij hebben geen idee van wat (anti)semitisme is. Best triest om zó erg te zijn gehersenspoeld:Neem bijvoorbeeld mensen als VVD-kamerlid Sophie Hermans en 'journalist' Bart Schut (klik. Zie de reacties bij het betreffendde artikel. Schut liegt veel en graag en deze racist citeert graag andere leugenaars). Ofwel zijn zij ontzettend dom, danwel zijn zij bewust aan het polariseren. Denkt u dat Hermans en Schut écht niet weten dat als je het opneemt voor burgerslachtoffers je dat niet 'een antisemiet!' maakt?
Persoonlijk hou ik het er op dat mensen die denken dat antizionisme gelijk is aan antisemitisme gewoon dom zijn. Zoals Bart Schut weigeren inhoudelijk antwoord te geven maar in plaats daarvan gaan schelden en beledigen en dan heel laf en kinderachtig gaan 'blocken' bewijst voor mij zijn domheid.

Wat is volgens u - uit het hoofd - de definitie van antisemitisme?

Over domrechts gesproken: hoe gaat het eigenlijk met Rita Verdonk? Dat was die VVD-dame die rechtsaf sloeg met de leuze 'Ik ben recht door zee!', weet u nog?

Welnu: zij is tegenwoordig fan van ADO Den Haag en haar partner is een hooligan die graag mensen schopt:

De lach van de dag-prijs ging naar een anonieme hipster. Hij klaagde dat een foto van hem werd gebruikt in een artikel dat ging over hipsters en dat ze allemaal op elkaar lijken.
Al snel moest hij toegeven dat hij het niet was. Maar bood geen excuses aan. Sowieso: een hipster zijn en dan klagen dat je hipster wordt genoemd...hoe zal een rechter oordelen in zo'n rechtszaak?

Beantwoordde wat e-mails en andere berichten waarvan eentje zelfs per telefoon en gebruikte het apparaat vervolgens voor een beeldbelsessie met een groep Vrijmetselaars uit één der zogeheten 'vervolggraden'. Binnenkort mogen wij namelijk een nieuw lid toevoegen aan de groep. Altijd weer bijzonder.

Vrijdag had ik een vriend op visite. Samen worstelden wij ons door zijn belastingaangifte. Dat viel nogal niet mee. Maar in elk geval hadden wij het gezellig.

Had het ook eens gezellig met Carice van Houten. Nee, niet op die manier. Maar op deze

Dit typetje deed zij zó goed dat ik haar adviseerde actrice te worden. 


Het ging om egoïsten: mensen die hun eigen comfort boven het overleven van anderen stellen.

"Nee, beste influencers: 'positief blijven' en 'van jezelf houden' is niet de beste manier van leven terwijl er een genocide plaatsvindt."
Met de vriend had ik het over de bevoorrechte mensen zoals Carice die prachtig neerzette. De mensen die 'het een beetje gezellig (willen) houden want al die negativiteit is vervelend, hoor!' 

Voor bevoorrechte mensen is het zonder plakband zitten als je een pakket retour* wil sturen net zo vervelend als genocide. 'Ja, erg zielig allemaal, doodgaande kindjes. Maar ik moet helemaal een paar rollen plakband online bestellen om wat pakketten te kunnen terugsturen.'

*Gezamenlijk sturen wij zo'n 57,5 miljoen pakketten jaarlijks retour 'want gratis'.

Beiden begrijpen wij ook niet wat mensen bezield die het opnemen voor Vladimir Poetin. Zo'n stoere, sterke leider is hij écht niet. Poetin is net zo 'dapper' als zijn grootste fan in Nederland, Thierry Baudet: stampvoetend weglopen bij debatten als hij wordt betrapt op de zoveelste leugen, doodsbang om de confrontatie aan te gaan...

Een leider die intimidatie en geweld nodig heeft om het volk te leiden is geen leider maar een tiran.
Ik maakte wat foto's van de situatie rond mijn ramen om woningcorporatie Ymere aan te sporen zich aan de (woning)wet te houden. Hier ziet men bijvoorbeeld duidelijk de schimmel zitten tussen de twee ruiten in het (aluminium!) kozijn dat Ymere 'dubbel glas' durft te noemen. 


Bij het leren van wat buitenlandse woorden, merkte ik dat ook DuoLingo blijkbaar Biden's State of the Union had gezien. In elk geval kwam het met deze verwijzing naar de vorige Vice-President, Mike Pence:

Via diverse bronnen vernam ik dat de EU ontzettend loopt te slijmen bij Israël en een deel van uw en mijn belastinggeld gebruikt om de regering Netanyahu een veer in het achterwerk te steken.
Dat Ursula von der Leyen met de regering van 'Bibi' onlangs een deal sloot voor de levering van toekomstig gas uit de bron vlak voor de kust van Gaza heeft vast niets te maken van het geslijm van de EU bij Netanyahu en de hulp bij het uitroeien van de Palestijnen.
"Als je vrouwen in leven laat, kunnen hun kinderen later terroristen worden."
Echt een kerel om uit je nodigen voor je verjaardagsfeestje
of een Bar Mitswa, Rabbi Eliyahu Mali. Lijkt mij echt supergezellig.


Als u nog steeds dit soort zionisten steunt: stelt u zich voor dat een Palestijnse geestelijke hetzelfde zou zeggen over Israëlische vrouwen.

Lastig voor wappies die én anti-EU én anti-Biden zijn én pro-Israël: ook de EU en de regering Biden zijn pro-Israël. 

In het kader van Internationale Vrouwendag kwam ik dit filmpje tegen. En omdat het vrijdag was, publiceerde ik een vers stukje proza.

Zaterdag werd ik - na ruim negen uren slaap! - koortsig, rillerig en met keelpijn wakker. Een griepje? Allergie? In elk geval irritant. Ik zei de twee afspraken die ik had staan voor de dag af en hield mij bezig met schaatsen kijken en schrijven. 

Ook een afspraak voor de volgende dag zou ik misschien moeten afzeggen. Met die afspraak erbij zou mijn totaal aantal afspraken deze week op 8 uitkomen. Werkgerelateerde afspraken niet meegeteld. Ik probeer mij te houden aan de afspraak met mijzelf om niet meer dan vijf afspraken per week te hebben maar dat voornemen sneuvelt wel eens.

Hoeveel afspraken - naast die voor werk - heeft u zoal gemiddeld in een week?

Deed dus alleen het hoognodige deze dag, hoewel er aardig wat werk lag te wachten. Jammer dan.

Onder 'hoognodig' versta ik ook een rondje wandelen. Meteen maar weer even wat overtollig spul in het buurtweggeefkastje achtergelaten:

Voor de dagelijkse portie 'Ik weiger later te zeggen 'Ich habe es nicht gewußt." maakte ik deze schermafdruk van een artikel:


Een Nederlandse zionist kwam met deze variant op: "Als mijn tante een piemel had...":

Onzin, natuurlijk. Zionisten stoppen echt niet met Amerikaanse raketten op het restant van Palestina afvuren als de gijzelaars allemaal vrij zijn. In een andere oorlog - al is ongewapende burgers bestoken met tanks en raketten geen oorlog maar een slachtpartij - drukte iemand mijn sentiment zó uit:

Volgens de logica van zionisten als Naftaniel had Nederland zich op dag één aan de nazi's moeten overgeven 'want dan waren er niet zoveel doden gevallen'. Maar zelfs Ronny Naftaniel is er tegen dat de regering Nethanyahu vrouwen- en homorechten wil terugdraaien.

Omdat het zaterdag was, bedacht en publiceerde ik een vers Engelstalig stuk proza.

Zondag keek ik naar Lollobrigida. Niet deze 
maar haar achternicht. Deze mevrouw:
Was nog niet geheel hersteld dus keek lekker het WK-schaatsen terwijl ik lichte huishoudelijk klusjes deed. En zelfs afscheid nam van producten die al jarenlang bij mij waren. Zoals deze soeplepel:

Dweilpauzes zijn een prima gelegendheid om bijvoorbeeld even de wastafel schoon te maken of de goudvissen te verzorgen en zo had ik vrijwel ongemerkt meer gedaan dan waar ik dacht energie voor te hebben.

Er sneuvelden baan- en persoonlijke records en de topsporters gingen tot het uiterste om zichzelf te overstijgen. Inspirerend! Het was even wennen om drie dames in een oranje jasje te zien op het eindpodium. Met het goud om de hals van debutante Joy Beune:


Voor het laatst was het in 1968 dat 'Nederland' de plekken 1,2 én 3 bezetten op een WK Allround langebaanschaatsen voor dames.

Zelf beklom ik een virtueel podium: tweede in min DuoLingo-competitie!

Terwijl in opdracht van de demissionaire regering Rutte de politie hard insloeg op een groep vreedzame demonstranten, werkte ik een uurtje of twee als ZZP'er in het boekhoudprogramma Accumulus. En ontdekte dat je daarin velden kunt 'vastzetten'. Erg handig als je bijvoorbeeld veel bonnen met een zelfde datum invoert; dan hoef je niet voor elke bon apart steeds weer de datum in te vullen.

Nadeel van teveel automatisering is dat mensen er vaak lui en dom van worden. Complete generaties boekhouders kunnen straks niet meer op papier een eenvoudige journaalpost maken. Velen zal het ook niet opvallen als er eens iets niet goed gaat in het systeem. In de toekomst kan dat voor rampen zorgen.  

Had daarna gezellig een buurvrouw op de koffie. Wij zijn het niet altijd met elkaar eens maar verbazen ons beiden over mensen die maar wat roepen zonder enig verstand van zaken. Volgens vrij veel domme mensen is het superfijn om te leven in een land waar iets als dit volstrekt normaal is. 

Als ik eenmaal de macht heb, ga ik het mensen verbieden om met anderen in discussie te gaan over een onderwerp waar zij nagenoeg niets van weten. In gesprek gaan is natuurlijk prima, want daar leer je van. Maar je hebt geen recht van spreken over bijvoorbeeld Egypte en Mozes als je niet beschikt over basiskennis als deze:
(vertaling: In de tijd dat Mozes zijn volk naar Het Beloofde Land leidde vanuit Egypte, 
was dat stuk land nog gewoon Egyptisch grondgebied)

Naar aanleiding van het bezoek van de President van Israël aan het Holocaustmuseum in Amsterdam en de bijgaande protesten deelde Koning Willem-Alexander een stiekeme - en politiek zeer bewuste - steek uit aan zionisten: 'Het mag nooit meer gebeuren dat een compleet volk wordt onderdrukt en gedecimeerd.'

Windt u zich vaak op over onderwerpen waar u nauwelijks iets van afweet? Politiek, geschiedenis, economie, maatschappelijke kwesties?

Portishead levert met Magic Doors de muziek deze week:

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Akira Toriyama


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!