Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, maart 03, 2024

De week voorbij

Onlangs overleed Piet Venema, Elfstedentochrijder en ijsmeester én de man die de legendarische woorden 'It giet oan!' uitsprak in 1997. 'Wellicht was dat de laatste Elfstedentocht ooit', voegde de nieuwslezer die het overlijden bekendmaakte kil maar realistisch toe.

Ja, die kans is groot. Natuurlijk is er wel eens een koude dag maar - nog even voor de wappies achterin - 'weer' is niet hetzelfde als 'klimaat'.

Slecht nieuws voor de ongelovigen: door klimaatverandering wordt het steeds moeilijker om te genieten van populaire vakantiebestemmingen als Madeira en populaire skigebieden. Nog even en je kunt er niet meer skiën maar alleen je nieuwe stormparaplu testen. Lekker naar Spanje op vakantie? Vraag maar vast om wat overlevingstips van een lid van een oud nomadenvolk.

Lekker een sneeuwkrabbetje eten? Helaas, door klimaatverandering zijn er nu zo'n 10 miljard minder van dan voorheen. "Ach, dat zal best meevallen met de gevolgen van klimaatverandering. Pas in de verre toekomst gaan wij er iets van merken." Ja. Als je 'over een paar maanden en vorig jaar zomer' wil beschouwen als 'verre toekomst'. 

Ik kan mij wel druk blijven maken over domme mensen naar wie de overheid luistert en dus geen maatregelen neemt tegen klimaatrampen maar het is absoluut nutteloos. Want over een paar decennia maakt het toch niet meer uit: een dag voordat de dijken doorbreken door een zeespiegelstijging van een metertje of zeven, gaan BBB, FVD en al die andere sukkels en hun schaapjes schreeuwen dat wetenschappers en de overheid al veel eerder ons had moeten waarschuwen en iets hadden moeten doen. 

Het is dan inmiddels zó laat dat zij alleen nog maar tijd hebben om de tweets te verwijderen waarin zij ontkennen dat klimaatverandering bestaat en de schuld is van met name de fossiele brandstoffen-industrie en overconsumptie.

Bestaat volgens u klimaatverandering en zo nee, waarom gelooft u populisten wél maar wetenschappers en uw gezond verstand níet?
======================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels


===================================

Maandag op X kwam ik dit nieuws tegen. 
Dit was mijn reactie:

Als - op advies van Het Volk dat achter Wilders staat - de overheid niets doet tegen de gevolgen van de te snelle klimaatverandering, kunnen Russische toeristen over 30 jaar zonnebaden aan Venlo Beach.

Na een - succesvol want aangenomen - sollicitatiegesprek, 
In deeltijd en na drie maanden proeftijd wellicht voor onbepaalde tijd

werkte ik een paar uurtjes voordat ik mij opfriste voor de Avond met Partners in mijn Vrijmetselaarsloge. Wanneer ik een levenpartner heb en zij kan, neem ik haar mee. Anders iemand uit mijn vriendenkring met interesse in de Vrijmetselarij. Doorgaans vindt men het interssant om een kijkje te nemen bij de eeuwenoude club. Leuk!

Dat was deze avond ook. Niet in de laatste plaats omdat wij werden vergast op een paar prachtige stukjes levende muziek, gebracht door de Catelaanse celliste Laia Terré. Zij liet stukken horen van de helaas vrij onbekende componist Domenico Galli uit het eind van de 17e eeuw. Hier een uitvoering van één van de stukken. Hier gespeeld door Christian Poli. 

Het klonk waarlijk prachtig in onze Werkplaats:

Gezellig gekletst met de dichtersvriend die mijn partner was voor de avond en wat aanwezige Broeders en partners en keurig tegen middernacht thuis.

Dinsdag probeerde ik mijn bankrekening op te zeggen. Die bij Revolut, een 'internationale' bank die naar verluidt internationaal bankieren eenvoudiger maakt. Mij aangeraden toen ik twee maandjes in het Verenigd Koninkrijk werkte. Dus buiten de EU. Tientje per maand is op zich te doen. Maar niet als je daar niets voor terugkrijgt behalve 'U moet uw saldo aanvullen want na afschrijving van de maandelijkse kosten staat u in de min.' Alleen: saldo aanvullen blijkt onmogelijk. In elk geval via de ING. De chat-functie in de app werkt niet en 'help' geeft alleen wat algemene antwoorden op veelgestelde vragen. 

Dus ik stuurde hen een e-mail. Als men niet afdoende reageert, gaat het bedrijf publiekelijk aan de schandpaal. "Nou, succes hoor. Maar in je eentje kun je als consument niets beginnen tegen grote bedrijven dus bespaar je de moeie."

Heel lief van je maar Revolut is geen heel groot bedrijf, ik kreeg eerder al eens Albert Heijn op de knieën en deze consument pakte met succes - en in zijn eentje - één van de grootste bedrijven in zijn land aan. Dus. 

Over grote industrieën gesproken: de agrarische is verreweg de grootste in Nederland; ruim de helft van al de oppervlakte van Nederland is in bezit van 'arme boeren' als deze pro-Poetin boer:

'De boeren' zijn toch zo anti-EU en willen een #Nexit? Prima. Dan geen EU-subsidies meer (een kwart van hun inkomen) en vanaf nu meer en hogere in- en uitvoerrechten; als ze niet aan hun plichten willen voldoen, verliezen zij hun rechten. Laat ze maar een boerderij beginnen in Siberië.

Boeren die tegen de EU en pro-Poetin zijn, zijn net zo dom als mensen die internationaal samenwerken tegen globalisme.

In mijn nieuwe baan mocht ik een factuur van Reprorecht inboeken. En adviseerde nog even niet te betalen voordat wij antwoord hebben op bijvoorbeeld deze vraag: Zijn er schrijvers, fotografen, illustratoren e.d. die ooit wel eens iets ontvangen hebben van Stichting #Reprorecht? Zij zeggen geld dat zij bij (veel!) bedrijven innen en dat verdelen onder publicisten in kranten en tijdschriften. https://buff.ly/49lCogN

Tussen het werken door genoot ik den lunch tijdens het luisteren naar een interview op Radio 1 met een heuse historicus. Over Marinus van der Lubbe en zo. En dat de meesten niet zozeer de feiten alswel de ontstane propaganda hebben onthouden. Mensen geloven nu eenmaal liever in leugens dan in feiten. Zo verspreidden de nazi's het idee: 'Alle communisten zijn crimineel want van der Lubbe is communist en een crimineel!', terwijl de communisten de propaganda verspreidden: 'De nazi's betaalden de zwakbegaafde van der Lubbe om de communisten hun macht te ontnemen en zelf de macht te grijpen in Duitsland!'

Van der Lubbe was absoluut niet zwakbegaafd maar een jongeman die zeer politiek bewust was en een daad wilde stellen om het kwaad van het opkomend fascisme wereldkundig te maken.

Ook sprak men over overeenkomsten met een historische fik in ónze tijd: uit protest tegen de Amerikaanse medewerking aan een genocide, stak de 25-jarige Amerikaanse soldaat Aaron Bushnell zichzelf in de hens op de stoep van de Israëlische ambassade.

Na het eten wandelde ik even een stukje door de wijk. Altijd fijn:

Op sociale media had ik met diverse mensen een gesprek over censuur. Online wordt censuur vooral toegepast door K.I.. Als in 'Kunstmatige Intelligentie', niet 'Kunstmatige Inseminatie'. Dat is wat anders. Vandaar dat de meesten inmiddels de internationale term A.I. bezigen. In het Nederlands te vertalen met 'Arificiële Intelligentie' dus dat werkt prima.

Hoe dan ook: ook ik mocht weer eens een waarschuwing ontvangen. Ik zou Hitler verheerlijken:
A.I. Heeft nog even te gaan voordat het sarcasme begrijpt. Net als veel mensen, overigens. Om verwarring te voorkomen had ik bij mijn reactie zelfs geschreven: 'Dit is sarcasme'. 

Geen sarcasme maar niets meer dan toeval is dat Navalny 'plotseling overleed' daags voordat hij zou worden vrijgelaten in het kader van een gevangenenruil. Vreemd hoor. 

En kijk, dat was dan cynisme. Want natuurlijk was Navalny's plotseling overlijden niet toevallig én kende het geen natuurlijke oorzaak. Iedereen met meer denkvermogen dan een gemiddelde Trump-stemmer (klik. WAARSCHUWING: filmpje alleen kijken na het grondig opwarmen van de lachspieren) kan dat zelf bedenken.

Cynisme is misschien wel mijn favoriete vorm van humor. Neem de meneer in dit filmpje:
"Veiligheidsregels voor auto's en vrachtwagens zijn - zoals alles in Amerika - erg 'ik-gericht': de persoon in het voertuig wordt goed beschermd; alle anderen hebben pech."

"Ironisch genoeg is het mede de verdienste van historicus en oppositie-activist Vladimir Kara-Moerza (42) dat alle verantwoordelijken voor Navalny’s dood nu in het Westen op de sanctielijst kunnen worden geplaatst.", is een citaat uit dit artikel over het favoriete land van de laatst overgebleven volgelingen van Thierry Baudet. En helaas ook van alle Wilders-adapten: Rusland.

"Ja, maar Wilders was eerst pro-Poetin maar zei bij de formatiebesprekingen dat hij opeens wil dat Oekraïne gesteund wordt in de gewapende strijd tegen Rusland." Klopt. Dat zei hij. Maar bij de stemming over een betreffend voorstel, stemde de PVV toch gewoon weer tégen steun aan Oekraïne.

Zo iemand noemen wij 'een opportunist', jongens en meisjes: het ene beweren maar het andere doen. Uitsluitend voor persoonlijk financieel en/of politiek gewin. Dat Forum voor Democratie pro-Poetin stemde mag geen verrassing heten, natuurlijk. En nu, oogjes dicht en snaveltjes toe  

Woensdag ontving ik het eerste aanbod voor een entertainmentklus met Oud & Nieuw. Dat voorstel klonk zó goed dat ik er direct 'ja' op zei. Wat en waar leest u later.

"Later" komt niet meer voor Aaron Bushnell. 
Op de foto een (Israëlische) agent die dreigt Aaron Bushnell dood te schieten als hij niet snel ophoudt met zelfmoord plegen:
Hij kon er niet mee leven dat hij meewerkte aan genocide.

Naar nu blijkt - en wat nog bewezen moet worden - had de jonge Amerikaanse militair vanwege zijn werk weet van Amerikaanse troepenbewegingen in Palestina. Eerder deelde ik een filmpje van jonge Amerikanen die zich hadden aangesloten bij het IOF en zaten op te scheppen hoeveel kinderen zij hadden vermoord in Palestina. "Ach, een handvol gehersenspoelde Amerikaanse, zionistische jongelui die denken dat oorlog een soort 3D Call of Duty is", dacht ik nog. 

De geruchten van ooggetuigen in Palestina die Amerikaanse soldaten op mensen zagen schieten deed ik af als waandenkbeelden, vermengd met de berichten over die idiote Amerikaanse jongens. Maar volgens Bushnell zijn er daadwerkelijk Amerikaanse soldaten (Klik. De VS geven het impliciet toe) die vanuit de - jaren geleden door het IOF aangelegde - geheime tunnels in Gaza opereren, puur om het IOF te helpen met de 'Entlösung der Arabienfrage".

Persoonlijk vind ik het vrij dom om het Palestijnse volk uit te roeien. Niet alleen omdat de geschiedenis je dan veroordeelt als naar persoon maar ook pragmatisch: moet Israël voor de bouw van het Ben Gurionkanaal dan nóg meer slecht betaalde arbeiders halen uit Ethiopië en zo? Beetje vreemd: de zionisten willen af van alle Afrikanen in Israël én halen met duizenden tegelijk Afrikaanse immigranten binnen om hun vuile werk te doen.
Terwijl Israël zou kunnen samenwerken met Palestina - 'wij de ideeën en jullie de mankracht', bijvoorbeeld - om samen de concurrentie van het Suezkanaal te bewerkstelligen - en samen zouden kunnen profiteren van de gigantische economische groei door het leveren van Gazaans gas aan de EU en tol te heffen op vervoer door het nieuwe kanaal en de explosie (excuus voor dat beeld) van de lokale toeristenindustrie - besloot men Het Beloofde Land te 'zuiveren'. Ik begrijp dat gewoon echt niet.

Heeft u enig idee waarom men volkerenmoord een goed idee zou vinden? Wat valt daarbij te winnen?

Mijzelf afleidend van de ellende in de wereld, zocht - en vond - ik een waardige 'lach van de dag'-winnaar. Dat werd (semi-) overheidsinstantie Sociale Verzekeringsbank:

"Waarom is de (semi-) overheid toch zo traag?" "Hun computersystemen zijn geschreven in Cobol." "Cobol?" "Ja, vraag maar aan jouw opa wat dat is." https://buff.ly/49Dw1Wf 

Een eervolle vermelding was voor de onnavolgbare ex-Voetballer Bryan Roy. Met

bewees hij dat wappies niets te vrezen hebben van 'de covidprik': volgens de zéér *ahum* betrouwbare bron Ninefornews, ontdekte een Duitse arts dat het covidvaccin je denkvermogen uitschakelt. Wappies als Bryan Roy zijn dus veilig.

Behalve op lachvoer werd ik ook getrakteerd op fijne maagvulling:

Een buurvrouw trakteerde mij op wentelteefjes. Als bewijs is hier het lege bord:
Nadat ik haar haar avondeten had gebracht. En verteld dat ik in de krant stond. Althans in een stuk over één van mijn favoriete kroegen: de Amsterdamse Ierse pub Mulligans. Heel bijzonder vond ik dat de verslaggever in kwestie mijn naam juist wist te spellen. Dat gebeurt niet elke dag.

Zo ga ik ook niet elke dag naar Paradiso. Zeker niet voor een benefietconcert. Ditmaal was de opbrengst voor dit goede doel. In de hoofdstedelijke poptempel traden diverse bands op. Eén ervan was The Earwurms met - in mijn ervaring - avant-gardistische, dadaïstische punkrock. Met daarin een oude bekende; na 19 jaar werden deze jongedame en ik herenigd. De laatste keer dat wij elkaar zagen hobbelde zij als hummel rond op de kinderopvang waar ik werkte:
De foto werd gemaakt door een trotse vader. Die mij direct herkende bij het betreden van de zaal. Net als haar moeder, overigens. Een erg fijn weerzien!  Bij het bekijken van en luisteren naar de band en even praten met haar kreeg ik associaties met (post-)punk, avant-garde, dadaïsme, Nina Hagen en meer leuke dingen. Ook veel jeugd in het publiek. Er is hoop voor de toekomst!

Ook in de band die erna speelde werd ik vrolijk toegezwaaid door een der bandleden. Wij werkten ooit samen op een Oud & Nieuwfeest en ook zij herkende mij direct. Dat wij elkaar tussendoor wel eens tegenkwamen hielp natuurlijk een beetje. 

De dame met de viool is de bekende


Met een vette glimlach lag ik keurig iets na enen in bed.

Donderdag had ik een buurvrouw op de koffie en bereidde ik mijn belastingopgave voor. Éen van de weinige voordelen van de massamoord in Palestina: tienduizenden Palestijnen hoeven zich nooit meer zorgen te maken over de belastingaangifte. 

Daar hebben zij ondermeer de Amerikaanse president Joe Biden voor te danken. Huh? Ja, niet alleen steunt de VS voor bijna een kwart van hun totale budget het leger van Israël, het machtigste leger ter wereld, ook zijn Amerikaanse militairen aanwezig in wat er over is van Palestina. Hier spreekt Biden zonder blikken of blozen van 'ons leger doet het prima in Rafah'. Voor wie zich niet bekommert om anderen: dat is zo'n beetje de enige nog bestaande Palestijnse stad.

Omdat de laatste tijd op mysterieuze wijze foto's en video's die aantonen wat een nare mensen zionisten zijn geheel vanzelf verdwijnen en buiten algoritmes worden gehouden zodat weinig mensen ze zien, heb ik hier de betreffende video voor u:
Waarom zouden zionisten niet willen dat mensen schrijven over wat zij doen of er foto's of films over delen? Zijn zij dan niet trots op hun daden? Waarom zou je als zionistische baas van een groot sociale mediaplatform willen voorkomen dat mensen ontdekken hoe zionisten echt zijn?

Het Instagram-account van Shaun King werd door de bekende zionist Mark Zuckerberg verwijderd van het platform. De 5 miljoen volgers van de activist Shaun King mag bijvoorbeeld niet verteld worden dat het verschrikkelijke nieuws van de '40 onthoofde babies!' onzin bleek. Gewoon verzonnen door een zwaar gestoorde fascist met ziekelijke fantasieën over het verkrachten van onthoofde babies. 

Met een grote grijns stond David Ben Zion ter plekke het verhaal te verzinnen voor de microfoon van de nepjournaliste Nicole Zedek, die het 'nieuws' wereldkundig maakte.

Terwijl al bekend was dat het een leugen was, werd het bericht volop gedeeld door zionisten en andere domme mensen wereldwijd, inclusief door de President van Amerika; tot tweemaal toe beweerde de bejaarde dat hij persoonlijk de foto's van de afschuwelijke daad van H@mas had gezien. Klein probleempje: die foto's bestaan helemaal niet. Zelfs niet volgens echte Israëlische journalisten. Het incident heeft namelijk nooit plaatsgevonden. De '40 Onthoofde babies!' door H@mas is het equivalent van de leugen 'Saddam Hussein heeft massavernietingswapens!'. Wat voor de Verenigde Staten van Amerika voldoende reden was om een miljoen Irakeze burgers te vermoorden. 

Typisch domrechts: wie leugens verspreidt, verspreidt 'de waar heit!!!' en wie die leugens aan de kaak stelt is 'een leugenaar!!!'

Zangeres en actrice Carice van Houten is één van de mensen die zich zorgen maakt over de burgerbevolking van Palestina. En wordt dus zwaar gecensureerd door zionist Mark Zuckerberg van Instagram:
Waarom willen zionisten niet dat mensen ontdekken dat verreweg de meeste illegale kolonisten in Palestina Amerikanen zijn? Niet alleen volgens Internnationaal Recht maar zelfs volgens de Israëlische Wet zijn de zionistische (ik spreek met opzet niet van 'joodse' of 'Israëlische' maar van 'zionistische'. Zoals ik ook niet van 'Duitsers' spreek wanneer ik over nazi's schrijf) nederzettingen op Palestijns grondgebied illegaal. 

Toch weigeren Israël, de Verenigde Naties en bijvoorbeeld de Verenigde Staten ook maar íets te doen tegen de zionisten die doodleuk land stelen. Sterker nog: 'die arme joden' worden bewapend door het IOF met door de VS geleverd wapentuig tegen mensen die - terecht - protesteren tegen de brutale diefstal van de woningen en stukken land die vaak al tientallen generaties Palestijns zijn.

Dat het conflict zou gaan om het 'bestrijden van H@mas!' is klinkklare nonsens. Veel Palestijnen hebben een hekel aan H@mas. Hier is gewoon sprake van het aloude spelletje 'Landje Pik'. 

Gaza is zó hermetisch afgesloten van de buitenwereld dat zelfs een pakje Paracetamol of een fles water er niet binnenkomt. Wat dan ook binnensmokkelen is onmogelijk. De vermaarde 'smokkeltunnels' zijn al lang vernietigd of onder water gezet. Zelfs een officieel goedgekeurd hulpkonvooi wordt doodleuk overhoop geschoten. Met als gevolg ruim 100 dode mensen die niets anders deden dan op hulp wachten. 
Het machtigste leger ter wereld met de meest stoere, morele en menslievende soldaten ter wereld 'voelde zich bedreigd' door een groep ongewapende en uitgehongerde mensen 'en daarom schoten wij die burgers aan gort! Wie zou dat nu níet doen?' Eh...normale, beschaafde mensen?

En nee, ik verzin dit niet. Het IOF deelde zelf trots de beelden van hoe zij omgingen met 'de bedreigende situatie' en deelde zelf deze verklaring:
"Vanuit onze bunkers en tanks voelden wij ons onveilig en leek de ongewapende menigte ons agressief. Daarom bestookten wij hen van veilige afstand met bommen en geweervuur." Logisch. Voor gehersenspoelde mensen dan. Die van jongsafaan is geleerd dat alle Palestijnen 'maar arabieren' zijn en 'alle arabieren zijn ratten'. 

Neem dat niet van mij aan maar van bijvoorbeeld Elena Potek. Tot '7 oktober' verwoed zionist - want zo was zij opgevoed - en wonend in een illegale zionistische Nederzetting op Palestijns grondgebied. Niet-zionistische vrienden namen het op voor de bevolking van Palestine en langzaamaan begon Elena te beseffen dat zij vanaf haar vroege jeugd keihard was voorgelogen: arabieren zijn gewoon mensen als jij en ik en dat er geen mensen in de regio woonden vóór 1948 was een doelbewuste leugen, geprojecteerd in jonge kinderen.
 
Gelukkig gaat de VN nu keihard ingrijpen: de grootste vredesmacht ter wereld gaat superhard vergaderen over de situatie. Een hele geruststelling voor de overlevende Palestijnen. 

Voor wie geïnteresseerd is in feiten en wat minder in sensationele leugens is hier een meer accurate telling van het bloedbad dat H@mas aanrichtte op 7 oktober 2023. Zo werden er niet 1200 Israëlische burgers vermoord op het Supernova festival maar iets minder dan 700. De anderen doden waren ondermeer soldaten van het IOF en tientallen Thaise immigranten. Honderden doden kwamen op het conto van Israëlische aanvalshelikopters. Volgens onafhankelijk onderzoek was H@mas vooraf niet van plan het festival te bestoken met hun door Qatar betaalde en via het door Israël gecontroleerde vliegveld van Tel Aviv getransporteerde wapentuig.

Waarom de grens die dag nauwelijks werd bewaakt en zowel de veiligheidsdiensten alsook het supergeweldige 'Iron Dome'-systeem volledig faalde zullen wij nooit weten. Israël doet daar namelijk (geen) onderzoek naar.

Overigens ben ik het eens met de eis dat de door - zeker niet onschuldige organisatie - H@mas ontvoerde mensen moeten worden vrijgelaten. En niet - zoals 'de drie' moeten worden vermoord. Zoals ik óók vind dat de door Israël gevanggenomen gijzelaars moeten worden vrijgelaten. De ongeveer 130 Israëlische gijzelaars ruilen voor de enkele duizenden Palestijnse gijzelaars in Israël lijkt mij een prima begin van vredesonderhandelingen.

Nog even voor hen die liever propaganda dan feiten geloven: het conflict ontstond ver voor 7 oktober 2023:

Na het live meekijken met de uitvaart van ene Navalny*, stuurde ik wat gegevens door aan het UWV en aan HYA, het overkoepelend orgaan van samenwerkende huurdersverenigingen. 's Avonds deed ik het rustig aan: een stapel papieren sorteren terwijl ik keek naar een aflevering van Maniac, een wat absurdistische SF-serie in de traditie van Cronenberg. Heerlijk!

*Zou u gevangenisstraf of mogelijk uw leven riskeren met het scanderen van de naam van een opponent van een dictator?

Vrijdag had ik redelijk goed geslapen, 

maakte afspraken met deze en gene en wikkelde wat administratieve zaken af. Zoals de jaarlijkse belastingaangifte. Altijd fijn! Weer hartelijk gelachen om de vraag: 'Had u voor meer dan €33.000 aan spaargeld en zo?'

Mijn huidig maandinkomen is iets boven de €1000. Een deel ervan droeg ik deze dag af aan de lokale supermarkt. Waar de robotcaissière mij in het Frans aansprak.Zouden zij weten dat ik Franse woordjes leerde deze dag?

Totaal niet gerelateerd: heeft u ook een achtergrondplaatje achter het toetsenbord op uw mobiel?

Het was waarlijk prachtig weer dus ik liep een extra groot rondje door de buurt deze dag:

Uiteraard plaatste ik een vers stukje proza.

De dag eindigde met een lekker warm bad.

Zaterdag had ik een paar uurtjes voor mijzelf. Voelde als verdiend na het doen van mijn belastingaangifte, werk voor de Bewonerscommissie en een paar uren in mijn nieuwe baan, de dag ervoor.

'Zes uren gewerkt vandaag!', dacht ik twee dagen eerder. Bij het nalopen van mijn werkgeschiedenis bleven er twee declarabele uren over; de rest was gedachtenloos - en soms in schok - verdwalen in de krochten van de interwebs. Dus vandaag een paar uren op het internet op zoek geweest naar een methode om alleen maar werkgeralateerde websites te kunnen bezoeken. Niet gevonden. Wel een video met een overzicht van handige gadgets die je kunt kopen bij Amazon maar waarschijnlijk nooit zult gebruiken. 

Een vriendin stuurde mij een liedje met internetwaarheden:
Over internet en zoeken: naar aanleiding van een tweet ('een X' zeg ik nog stééds niet. Ook niet als een zekere megalomane nepmiljardair dat supergraag wil) waarin stond dat Willem Engel sinds kort is aangesloten bij een universiteit, zocht ik er informatie over op. Dat Willem een pathalogisch leugenaar is met een ego met eigen postcode wisten wij al natuurlijk. Willem Engel liegt zelfs volgens zijn eigen website!


Volgens Willem Engel spendeerde Willem Engel 12 jaren als onderzoeker in een laboratorium. Terwijl Willem Engel er volgens Willem Engel 7 jaren werkte. Knap. Zoals bekend heeft Willem een bloedhekel aan academici 'want die zijn allemaal links geïndoctrineerd!'. Dus sloot hij zich - als academicus - aan bij een kleine groep academici en begon de Nova Academia. 

De man met de zelfbedachte titel 'Wetenschappelijk directeur' van Nova Academia is Corona-wappie Paul Frijters: "Meer doden was beter geweest dan al die arme mensen die emotionele schade opliepen door de lockdowns."
Typerend voor wappies: zij zijn zeer zelfzuchtig. 'Ja, oké, dan waren er een paar duizend oudjes meer gestorven maar in elk geval had ik naar de kroeg gekund als er geen lockdowns waren.'

Een andere lid van het groepje achter Nova Academica is 'wappieprof' Tjeerd Andringa. Ontslagen als docent omdat hij weigerde academische waarden na te streven en studenten zijn mening probeerde op te leggen in plaats van hen kritisch denkvermogen bij te brengen. Zoals een goede docent hoort te doen.

Maar wappies draaien alles om en dús zegt Andringa dat Nova Academica mensen leert zelfstandig na te denken. Typerend voor wappies als Tjeerd Andringa: 'Iedereen heeft recht op mijn eigen mening!'

Omdat sociale media een onuitputtelijke bron is van andere meningen, breng ik er graag tijd door. Na zo'n 13 jaar ben ik redelijk bedreven geraakt in zin van onzin onderscheiden en heb in het kader daarvan duizenden accounts 'ontvolgd'. Via meer betrouwbare bronnen dan Willem Engel, Henk805134796, Angela Lichtbrenger en Geert Wilders kan ik óók lezen wat wappies zoals bezighoudt. 

Zo ging het deze avond over 'Wie is de Mol?' en de Nederlandse inzending voor het Eurovisie songfestival. Beide onderwerpen boeien mij matig (oké, ik vind er niks an) maar dankzij sociale media pik ik tóch wat basiskennis mee. Bij een vraag over het onderwerp was dit mijn reactie:

Aha, 'televisie'. Zal het apparaat eens afstoffen en de afstandsbediening zoeken. Schijnt soms best onderhoudend te zijn, 'televisie-kijken'. In één van mijn vaste kroegen hangt zo'n apparaat. Kun je stiekem naar een leuk iemand kijken en zeggen dat je naar het cricket keek. Bijvoorbeeld. Handig.

Áls u al televisie kijkt: heeft u voor mij een paar goede argumenten om óók (wat vaker dan tweemaal per maand) te gaan kijken?

Ander voorbeeld van hoe mijn brein werkt. Hier in een gedachtewisseling over de programmeertaal Cobol:

"Programmeren=programmeren", stelde mijn gesprekspartner. Waarop ik antwoordde:

Zo is boekhouden boekhouden. 

Kan mij indenken met (Cobol-. Red.) instructeurs van 80+: 'Is het de werkervaring die spreekt of is het Alzheimer waardoor hij de steunkousen van zijn ex vergelijkt met deze casus?' 

Sorry. Maf brein. Daarom wel eens een tikkeltje absurdistische voorbeelden. 😳

Omdat het zaterdag was, bedacht, schreef en publiceerde ik een vers Engelstalig stuk proza.

Zondag sliep ik uit tot wel half tien! Uitgerust begon ik aan wat huishoudelijke klussen. Om die 'later' af te maken waardoor het aantal niet-afgemaakte projecten in mijn woning met een leuk percentage steeg. Werken deed ik ook. Betaald dan. Alsof 'onbetaald werk' géén werk zou zijn. Soit.

Paniek bij mijn werkgever: 'Je hebt die factuur ingeboekt maar die wilde het bestuur nog niet betalen!' Duidelijk dat men iemand met kennis van boekhouden nodig had; die weet tenminste dat 'inboeken' niet hetzelfde is als 'betalen'. Zo zijn er mensen die denken dat het woord 'incasso' op een factuur betekent dat het bedrag automatisch wordt afgeschreven. Wat niet per se het geval is. 'Incasso' betekent niets meer of minder dan 'het innen van een vordering'. Pas als je het woord 'automatisch' ervoor zet, wordt het een...'automatische incasso'. En zo zijn er meer voorbeelden. 

Dus nee, cijfers kunnen invullen in een boekhoudprogramma betekent niet dat je kunt boekhouden. Zoals het kunnen bedienen van een telescoop je geen astronoom maakt en het tien minuten luisteren naar Willem Engel je geen viroloog maakt. 

Zat lekker in de (online) boekhouding te klooien toen een buurtgenoot op mijn raam klopte. "Ik kan even niet gestoord worden.", zei en gebaarde ik. "Maar ik heb je hulp nodig", zei hij smekend. "Kun je even een matras van zolder naar beneden helpen sjouwen?" "Nee." "Waarom niet?" vind ik dan eigenlijk een onbeschaamde wedervraag maar antwoordde toch beleefd: "Omdat ik nu aan het werk ben en het bovendien fysiek onmogelijk is voor mij." "O, maar wie moet mij dan helpen?" "Heb je het al gevraagd aan vrienden, de 'man met hondje' van onder de 50? De buurtregisseur, in de kroeg, in de kerk, in het buurthuis of een oproepje op Facebook geplaatst?" "Nee, maar wat een goed idee! Kun jij dat even voor mij doen?"

Dat verontrust mij. Ik vind mijzelf niet hyperintelligent maar kunnen anderen echt niet zelf dingen bedenken? Ander voorbeeld: Waarom vraagt men mij 'wat is er te doen vanavond?' en bedenkt men niet dat je die vraag veel sneller beantwoord hebt als je in een zoekmachine intikt: 'Wat is er te doen vanavond in [gemeente]?' 

Na het uitwerken van wat aantekeningen en nog een beetje vegen en de tafelklok opwinden en zo, at ik een warme hap. Daarna meldde ik mij als vrijwilliger bij SmutSlam Amsterdam. Altijd weer interessante avonden over sex en dating. Behalve bij één editie - ik zat toen in Belfast - was ik vrijwilliger bij elke editie. Samen met een collega-vrijwilligster mocht ik een dankjewel ontvangen op het podium

Dan denk je aan een knuffel en hoop je op een drankmuntje, maar nee hoor, je krijgt óók nog een heus cadeau van de officiële sponsor. Een leuke dame won hetzelfde cadeau bij het onderdeel 'bekentenissen' op deze verhalenvertelavond. Naar aanleiding van haar aanvaardingstoespraak vertelde ik haar: "Ik zal aan jou denken als ik de mijne gebruik." Een 'Ach, je had erbij moeten zijn'-moment. 


In de serie Onbekende Helden: Nellie Bly

Het pleonasme van de week is: overbodige luxe

De muziek van deze week is van Ponypack. Hier is TV Love. Leuk weetje: ik zit in deze videoclip.

Als cadeautje aan mijn gewaardeerde lezers en lezerinnen is hier een live versie. Bedankt dat u mijn wekelijkse epistel (weer) gelezen heeft!


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Pat Begent en Iris Apfel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!