Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 03, 2023

De week voorbij

Ben een tijdje verslaafd geweest aan sociale media: plaatste vier à vijf berichten per dag op Facebook, drie à vier op Instagram, deed aan Pinterest en zelfs Tumblr en met Twitter ging ik 'los': zeven of acht tweets per uur was normaal. 'FOMO', vermoed ik, is de naam van die aandoening: 'Fear of Missing Out'. Bang om een 'belangrijk' bericht te missen.

Ben nu nog steeds op sociale media te vinden maar niet zo nadrukkelijk als een paar jaar geleden. Al vind ik zelf twee tweets per uur nog best veel. Maar hoe moet ik anders mijn ADHD-brein 'uitlaten'?

Wat ik vreemd vind op sociale media zijn de mensen die niet beseffen waarom het 'sociale' media heet. Niet alleen de mensen die zich ontzettend asociaal gedragen (anoniem uitschelden, racistische en vrouwonvriendelijke opmerkingen plaatsen, etc.) maar mensen die een vraag stellen of een opmerking plaatsen en dan verbaasd zijn of zelfs boos worden wanneer iemand reageert. 

Stelt u zich dat gedrag eens voor op een verjaardagsfeestje of in de kroeg. 'Zeg, wat vind jij eigenlijk van homo's?' 'Nou, volgens mij...' 'Hallo, heb ik soms om antwoord gevraagd!? Als ik jouw mening wil, dan vraag ik daar wel om!' 'Eh...volgens mij deed jij dat en...' 'Je liegt en moet gewoon je gore linkse k*tb*k houden!' 

Ja, vooral 'rechtse' mensen gedragen zich asociaal. Althans, voor wie de 'regel' hanteert dat 'rechts' vooral op het individu is gericht en 'links' op 'de maatschappij'. Rechts is dus wat individualistischer. Met een woord met een meer vervelende klang: egoïstischer. Asocialer dus. In zeer algemene termen gesproken natuurlijk want er zijn altijd uitzonderingen en nuances. Zelf ken ik ook mensen die 'rechts' zijn èn empathisch én egoïstische kl**tz*kken (m/v/o) die zichzelf als 'links' afficheren.

Komt u wel eens - in het echie of online - mensen tegen die dingen zeggen en zelfs vragen stellen maar geen antwoord willen?

=====================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

==============================================
Maandag bleek mijn recente verkoudheid weer de kop te hebben opgestoken. Maar het ging gelukkig beter in Kelowna.

Even voor het contrast nog de foto die ik een paar jaar geleden maakte van hetzelfde stukje Canada:
Erg mooi, dat Okanaganmeer. Hier nog een paar foto's van ons bezoek in september 2018:

Je ziet nog de kale plekken waar voor 'de grote brand van 2003' nog bomen stonden. Veel bomen die u op deze foto's ziet zijn verkoold door de meest recente brand daar.


Mijn lieve oom tijdens ons uitstapje. Waar wij van de ene wijnproeverij via een 'home produce market' naar de ander bierproeverij reisden. 
Erg naar. Maar wat moet je anders doen als je lekkere drankjes krijgt aangeboden van aardige mensen?

Hier had ik al een paar wijntjes op. Deze biertjes kreeg ik ook nog op. Met twee lokale likeurtjes als toetje en maar één keer tussendoor plassen. Waarbij ik geheel zelfstandig heen en terug liep van het toilet. Zonder om te vallen! Goed dat ik niet hoefde te rijden. Hoewel het vast vermakelijk was geweest om te zien hoe ik het contactsleuteltje in de USB-aansluiting voor de boordcomputer probeerde te wurmen.


Maar ook al heb ik nog zo veel alcohol op of bedenk ik andere smoesjes, ik zal nooit iemand seksueel bejegenen zonder de instemming van die persoon. In tegenstelling blijkbaar tot sommige anderen. Mannen vooral.

Het verhaal van de Spaanse voetbalbobo Rubiales wordt een sage (klik). Zo ging zijn moeder in hongerstaking 'tot mijn zoontje is vrijgesproken van seksueel overschrijdend gedrag' (na drie dagen kreeg zij honger en was zij van mening veranderd over 'ik sterf liever dan mijn arme zoontje beschuldigd te zien worden!) en bleek een eerdere verklaring van Hermoso - waarin zij verklaarde dat het allemaal niet zo erg was - nep. In opdracht van Rubiales geschreven en geplaatst op de website van de Spaanse voetbalbond. En onder druk van collega's in de voetbalwereld verwijderd.

Omdat ook ik maar een mens ben, denk ik ook wel eens: 'Die zou ik graag zoenen.' of 'Die zou ik graag een goed pak slaag geven.' Je instincten beheersen heet 'beschaving. Kun je dat niet, dan ben je niet beschaafd. Wíl je je niet beheersen, dan ben je een naar individu. 

Vreemd genoeg kan Rubiales zich wèl beheersen als hij mannen feliciteert met een overwinning. Je kunt je óf wel óf niet beheersen, toch?

Hoe zou u het vinden als iemand die over uw inkomen gaat u zonder uw instemming vol op de mond zoent voor miljoenen toekijkers en vervolgens zegt 'Ik kon mij gewoon niet beheersen.'?

Tegen iemand opspringen, je benen om de heupen slaan van die persoon, vervolgens het hoofd van die persoon beetmaken en die persoon vol op de mond zoenen zonder dat verweer mogelijk is 'een onschuldig kusje' noemen, vind ik wat ver gaan. Leest u ook even de commentaren bij dit filmpje:


Niet alleen in het voetbal maar ook in andere werkculturen gaan werkgevers niet altijd netjes met hun werknemers om. Zoals werkgevers die weigeren overuren uit te betalen. Werkvoorbereidingstijd wordt door werknemers én door vakbonden als onderdeel van het werk gezien. Toch weigeren sommige werkgevers (klik) die extra tijd uit te betalen 'want het is geen werk'.

Vindt u dat voorbereidingstijd bij werkzaamheden hoort? 

Niet alleen op het werk maar ook in het toerisme (klik) zijn problemen. Vooral omdat toerisme veel omvangrijker is dan twintig jaar geleden. Blijkbaar hebben 'wij' dus - in tegenstelling tot wat wel eens wordt beweerd - gemiddeld én meer vrije tijd én meer geld te spenderen.

Dat vele reizen naar toeristische bestemmingen (vaak om dezelfde 'selfie' (klik) te kunnen maken als 'influencers' en niet om te genieten van een andere cultuur) zijn vooral fijn voor reisorganisaties en oliebedrijven. Die stellen dus alles in het werk om te doen alsof zij om de natuur geven of in elk geval te voorkomen dat 'het volk' ontdekt dat 'de mens' in zo'n 75 jaar tijd de Aarde van zo'n 90% van al haar natuurlijke schatten heeft beroofd. Zonder de Aarde er ook maar íets voor te betalen. Moeder Natuur pikt dat afpakken van haar bodemschatten niet. Mede daardoor zien wij tegenwoordig om de paar weken wel een natuurramp die 'maar één keer in een mensenleven' voorkomt. 
'De vervuiler betaalt' geldt niet voor hen die het klimaat (klik) het allermeest vervuilen. Zo betaalt Shell al decennialang (klik) mensen om het nepnieuws te verspreiden dat klimaatverandering absoluut niet wordt verergerd door toedoen van de fossiele industrie.

Leugens verspreiden is makkelijker en goedkoper dan verantwoordelijkheid nemen. 

Soit. Er is nog meer ellende om ons druk over te maken. En nee, ik heb het niet over verveling nu er door stakingen in Hollywood diverse favoriete series voorlopig geen vervolg krijgen. Ik heb het over échte ellende. Van het soort dat wij in Nederland alleen nog maar kennen uit geschiedenisboekjes en misschien van het gemompel van een dementerde overgrootmoeder van 101.

Zo zijn er in Pakistan weer overstromingen (klik). Terwijl het land nog niet is bekomen van de 'slechts eenmaal in een mensenleven' voorkomende overstromingen van een jaar geleden waardoor 4 miljoen kinderen geen toegang hebben tot veilig drinkwater. De overstromingen in Pakistan zijn niet zoals de 'ramp' in Limburg (klik) waarbij een paar kelders te maken kregen met een laagje water maar èchte overstromingen. Waarbij ruim 100.000 mensen werden geëvacueerd. Zelfs de recente overstromingen in Florida (klik) - waarbij 145.000 huishoudens zonder stroom kwamen te zitten - kan daar niet tegenop. Maar wat zag u over Pakistan in het nieuws?

U denkt misschien dat dat hun probleem is? Zij moeten zichzelf maar helpen want u heeft ook problemen? Wat als úw huis wordt bedreigd door vuur of water? Vindt u dan nog steeds dat het niet het probleem van anderen is of vindt u dan opeens dat u (financiële) steun verdient van anderen?

De 'lach van de dag' was voor Hank. Hank maakt zich vreselijk zorgen dat de wereld vergaat wanneer het mensen wordt toegestaan te zijn wie zij willen zijn ('Transfoob' heet dat met een duur woord) en dat 'ze' alles van ons weten. Hank beseft niet hij het 'hen' wel erg makkelijk maakt te ontdekken waar hij uithangt. Net als opvallend veel wappies die zich zorgen maken om hun privacy, heeft hij altijd op zijn computer en mobieltje de locatiepeiling op 'aan' staan. 'Ja, maar dat is makkelijk!', zei een andersdenkende die ik vroeg waarom zij 'locatie' aan had staan. 'Want dan kan ik altijd zien waar ik ben.' 'Lieverd, je bent thuis, op je werk of onderweg. Heb je écht je telefoon nodig om je daaraan te helpen herinneren?'
Je zoveel zorgen maken over je privacy dat je zelfs een een browser gebruikt die wat beter met privacy omgaat dan Google en Edge. Maar dan wel gewoon bij elke tweet je locatie plaatsen. Ik vind dat raar.

Hank is 'nergens bang voor!' en dus doodsbang voor 'de elite/cabal/links/woke/vaccinaties/Bill Gates, etc...' en deelt daarom graag berichten van blaadjes als The Epoch Times: 

een medium dat in Donald Trump de messias ziet die ons wel even zal verlossen van het communisme. Dat Trump groot fan is van Poetin en diens communisme in Rusland negeren zij. Want dat komt hen niet zo goed uit. Typerend voor 'liegend rechts': informatie die niet in hun straatje past negeren zij.

Bijna schattig als zij niet zo gevaarlijk zouden zijn: The Epoch Times (klik) speelde een grote rol bij het verspreiden van nepnieuws rond de vorige Amerikaanse presidentsverkiezingen. 

Omdat dit mijn blog is, mag ik nòg een lach van de dag kiezen. Iemand klaagde dat een geschiedeniskanaal een filmpje liet zien van een historische gebeurtenis. Mij persoonlijk lijkt het een beetje raar als een geschiedeniskanaal géén verslag deed van historische gebeurtenissen.

Dat ik weinig over sport schrijf betekent alleen maar dat het mij iets minder interesseert dan mensen die er veel over schrijven. Natuurlijk was ik plaatsvervangend blij voor Nederlands goud (klik) op het WK atletiek. Zo chauvinistisch ben ik wel En ik gunde het Femke Bol van harte na haar jammerlijke val eerder in het toernooi. Voor de liefhebbers is hier de fenomenale race van de Nederlandse equipe. Let u vooral op de eindspurt van de ontketende Femke Bol. Een normaal mens zou na deze inspanning letterlijk dood neervallen:Met Max Verstappen (klik) heb ik dat chauvinistisch gevoel wat minder: geboren uit een Belgische moeder bracht hij zijn hele jeugd in België door en bij zijn eerste F1-wedstrijden legitimeerde hij zich met zijn Belgisch paspoort. Pas toen hij in de twintig was en - vooral omdat hij dan minder belasting hoefde te betalen - een mooi huis kocht in het buitenland, met name Monaco, ging hij zich 'Nederlander' noemen 'want ik voel mij Nederlands'. Lollig weetje voor wanneer u repliek nodig hebt tegenover een gek die vindt dat hij een vrouw mag beledigen door haar opzettelijk geen 'vrouw' te noemen 'want hij is als man geboren!'

Dat 'onze' Max stinkend rijk is, daar hebben andersdenkenden geen moeite mee 'want hij heeft het verdiend met werken en krijgt geld van rijke sponsors.' 

'Deugmensen' mogen van andersdenkenden níet veel geld hebben. Niet van werken en zeker niet van sponsors:

'Timmermans is rijk! Hoe dúrft hij!?' Waarom mag Max Verstappen wél veel geld hebben en Frans Timmermans níet?  

Zelf voelde ik mij deze dag ook even rijk: als onderdeel van het kennismaken met een bedrijf waar ik misschien ga werken, lag ik heerlijk een half uurtje te bubbelen in een bubbelbad. In de volksmond ook wel 'Jacuzzi', maar dat is zoiets als 'Aspirine' en 'Martini', eigenlijk gewoon een merknaam, heb ik begrepen. 'Foto's, foto's!' Helaas. Ik begrijp heel goed dat u foto's had gezien van mijn snel verouderende maar nog prima werkend lijf in bad had gezien maar moet u helaas teleurstellen: Het vreugdevolle gebeuren vond plaats op een plek waar geen mobieltjes worden gewaardeerd. Mochten er daar al mensen zijn die een mobieltje bij zich hebben, dan wil je waarschijnlijk niet weten waar die is opgeborgen want hen die er rondlopen hebben geen broekzakken of handtasjes bij zich wanneer zij er zijn. 

Tijdens mijn avondwandeling bleef ik nog even in de 'chill'-sfeer:

Woensdag lag ik bij het afgaan van de wekker nog steeds tevreden te glimlachen. Ook omdat mijn verkoudheid zeer tijdelijk bleek te zijn. Alleen nog wat last van mijn ogen. Volgens mijn huisarts door uitdroging: te weinig rust en te veel schermtijd.  Minder tijd doorbrengen op (mobiele)computer dus. Dat kan ik. Zij het met moeite.

Een minuut of twintig telefonisch overleg leerde dat ik ben aangenomen in een nieuwe baan. Mijn nieuwe werkgever en ik maakten direct een afspraak voor de contractbespreking en zo. Wat ik er nu al over kwijt kan, is dat het gaat om een functie in deeltijd. Dus te combineren met een andere deeltijdsfunctie waar ik in de laatste sollicitatieronde voor zit. Het lijkt er op dat volhouden wordt beloond.

Met dat verheugende nieuws meldde ik mij bij een vriend. Die mij trakteerde op koffie en een broodje kroket:
Was het op de heenweg nog herfstachtig, op de weg terug naar huis was het lente:
Het komende uur zou ik mij bezighouden met voorbereidend werk voor mijn nieuwe baan. De buurvrouw die kwam om samen met mij ons wekelijks 'gered pakket' te halen trof een vermoeide maar glimlachende ik aan.
'Is dat chocoladetaart, daar op de voorgrond?'
Zeker. De vrijwilligers van 'Guerilla Kitchen' mochten 'bijna-over-datum' taarten
ophalen bij een lokale bakker. Tot vreugde van hun klanten.

De lach van de dag was voor de mensen achter DuoLingo. Die lieten mij schateren met een invuloefening waarbij twee van de mogelijke oplossingen als 'sehr komisch' op mij overkwamen:

'Wat ben jij energiek!' 'Ja, ik ga elke dag...

1] Naar de sportschool
2] Konijntjes fotograferen in de sauna
3] Met een surfplank naar de slager

Maar ook dit vond ik erg vermakelijk:
Het bericht werd gedeeld door een dame die zeer anti-EU is, anti-vaxx, anti-links, anti-woke en anti-nadenken. Een zogeheten 'andersdenkende' dus. In eenvoudiger Nederlands een 'wappie'. 

Andersdenkenden staan niet bekend als mensen die goed zijn in begrijpend lezen. Door dit bericht te onderschrijven gaf zij aan pro-EU te zijn en fan te zijn van deze nieuwe 'Wet inzake digitale diensten'. Die maakt het voor EU-landen in één keer een stuk makkelijker om mediagiganten als Fox en Russia Today te beboeten voor het verspreiden van nepnieuws. 

Sites als NineForNews (klik) kunnen met dreiging van boetes nu gedwongen te worden te vertellen wie hen betaalt en de namen van de schrijvers van hun stukjes bekend te maken in het kader van transparantie. Een bijzonder goede wet dus. Behalve voor 'de elite' (Shell et al) die wappies van alles wijsmaakt via nepberichten op complotwebsites. 

Ook bijvoorbeeld de online verkopers van niet-werkende middeltjes tegen kanker en 5G-straling kunnen nu eenvoudiger strafrechtelijk vervolgd worden. 

Dezelfde dame deelde ook triomfantelijk  het bericht (klik) dat voormalig Minister Ronald Plasterk (PvdA, werkte voor 'Big Pharma', is universitair docent en dus 'links' en 'woke' én lid van 'de elite') vindt dat er geen stikstofcrisis (klik) is in Nederland. 'Zie je wel!' Helaas. Plasterk heeft net zoveel verstand van stikstof als de andersdenkenden die zijn column over stikstof delen: nul komma nada. De *ahum* 'mening' van Ronald Plasterk wordt hier (Wappies let op! Bevat van die nare dingetjes die jullie Leiders 'feiten' noemen) vakkundig gefileerd. 

De avond was voor een bijeenkomst van leden van verschillende bewonerscommissies. Het was nog steeds heerlijk weer:
Bij thuiskomst trof ik een blauwe vensterenvelop aan in de brievenbus. Of ik maar even een boete wilde betalen voor het niet indienen van mijn BTW-aangifte. Laat ik nu bewijs hebben dat ik dat wel degelijk heb gedaan. Maar daar komen ze wel achter. 😈 Gaat sowieso niet zo lekker bij de belastingdienst: onlangs stuurden zij mij een e-mail met het bericht: 'Wij hebben geen e-mail adres van u.' Of zouden belastingambtenaren opeens last hebben van humor? 🤔

Donderdag werd ik door Carice van Houten gewezen op een inspirerende toespraak. Die was een paar dagen eerder gehouden bij de 60e 'verjaardag'' van de befaamde 'March on Washington' die een keerpunt vormde in de anti-racisme beweging. U weet wel, met die beroemde 'I have a dream' speech van dominee Martin Luther King. 

Die was geïnspireerd door Rosa Parks. Dat was een dame die na een zware werkdag gewoon geen zin had om op te staan toen iemand haar in de bus aansprak met 'Dit deel van de bus is alleen voor blanken. Wegwezen jij!' In plaats van gedwee te gehoorzamen of stennis te schoppen schijnt zij niets anders gedaan te hebben dan het schreeuwende individu een vernietigende blik te hebben toegeworpen voor zij verder ging met vermoeid uit het raam te staren. A, Rosa Parks, een prachtig voorbeeld van hoe één enkel individu met één enkele (non-)actie miljoenen mensen kan inspireren en zelfs wetten kan laten veranderen. 
En gelukkig maar dat dominee King zich liet inspireren door de menigte en zangeres Mahalia Jackson op die gedenkwaardige dag in Washington. Daardoor week hij af van de speech die hij de voorgaande nacht geschreven had en sprak hij zijn nu beroemde woorden.

Mocht en mag zelf ook wel eens als spreker (verhalenverteller, presentator, gastheer) optreden en King is een van mijn grote voorbeelden. Net als de man waar Carice van Houten een filmpje van deelde. De Britse, blanke, joodse komiek Sacha Baron Cohen was door de King Foundation gevraagd te spreken. Iedereen - inclusief hijzelf - verwachtte een 'prank'; Wat grappen en grollen en wellicht met een serieuze ondertoon. Het werd echter dit vurig betoog tegen discriminatie:
 

Op Instagram kwam ik een filmpje tegen dat over mij leek te gaan. Voor wie het niet weet: dit is vrij normaal gedrag voor iemand met ADHD. Kort gezegd: de meeste ADHD'ers beginnen aan iets, raken afgeleid door wat anders, worden afgeleid door weer wat anders en zijn aan het einde van een dag aan 23 projecten begonnen zonder ook maar één ervan af te maken. Vandaar dat bij ADHD'ers thuis de vaat nooit volledig is gedaan, er altijd nog wat strijkgoed gedaan moet worden, een keukenkastje slechts deel is uitgeruimd, er meer stapels boeken in de vensterbank en op de grond liggen dan er in de boekenkast staan, er minimaal 15 documenten en 23 browserschermen openstaan op hun computer, et cetera.
Tientallen bestanden en documenten staan *ahem* 'tijdelijk' op het bureaublad bij iemand met ADHD.
Aan iets beginnen en dat dan afmaken? Ha! Dat laten wij aan normale mensen over. 

Herkent u dat?

Na een paar hectische dagen had ik deze dag eindelijk de rust om orde aan te brengen in de chaos met het maken van overzichten en takenlijsten.

Was daar lekker mee bezig tot ik gestoord werd door een ongewenst reclametelefoontje. Oplichters. 'Wij zijn goedkoper dan uw huidige energieleverancier!' 'O ja? Hoe heet die?' 'Eh...dat weet ik niet.' Dit soort agressieve verkoop is wettelijk verboden dus soms ga ik het gesprek aan. 'Jouw baas wordt binnenkort opgepakt en jij bent medeplichtig en zult een strafblad krijgen. Ook al verdient het beter dan vakkenvuller, denk eens na of je geld wilt verdienen met mensen oplichten. Heb je trouwens al betaald gekregen? Pas maar op dat je eind deze maand niet hoort: 'De boekhouder is met vakantie maar volgende maand krijg je dubbel, hoor!'

Meldde mij keurig op tijd bij een mogelijk nieuwe werkgever om er te praten met de manager, de dame die ik zou gaan vervangen en een medewerker waar ik veel mee zou gaan samenwerken. Na mij nog één kandidaat te spreken dus ik was hoopvol 
maar toch was het was nog even spannend.

Gelukkig was een vriend bereid die spanning samen met mij weg te drinken:

Vrijdag zou mijn lieve mama 88 zijn geworden. Het heeft niet zo mogen zijn. Zij hield van eten dus mede daarom deelde ik deze foto van haar:
Tot mijn verrassing stond mijn BTW-teruggave op mijn bankrekening. Nadat de belastingdienst mij een dag eerder nog een boete wilde opleggen omdat ik geen aangifte zou hebben gedaan. Toch gek dan want wie geen aangifte doet kan natuurlijk geen BTW-teruggave ontvangen.

O ja, over eten gesproken: ik ontving een fijne brunch bij een nieuwe werkgever thuis. 

'Een nieuwe werkgever? Bedoel je niet m'n nieuwe werkgever?' Neuh. Want terwijl ik de puntjes op de i zette met deze werkgever, ontving ik een telefoontje naar aanleiding van mijn andere lopende sollicitatie: 'Kun je maandag beginnen?'

Met mijn carrière gaat het duidelijk beter dan met die van de Spanjaard Luis Rubiales; uit filmpjes en foto's was niet alleen duidelijk op te maken dat hij loog en niet voetbalster Hermoso 'een onschuldig kusje' gaf maar haar bij het achterhoofd pakte waardoor zij niet haar hoofd kon wegdraaien en hij haar vol op de mond kon zoenen. Ook zei hij dat zij hem optilde maar het was duidelijk dat hij zelf opsprong, zijn benen om haar heupen sloeg en zijn bekken met kracht in dat van haar duwde. Daar kun je best veel over zeggen. Maar niet dat het om 'een onschuldig kusje' ging. Het was ook zeker geen eenmalig incident. Zo gebruikte hij geld van de bond voor privéfeestjes 'met jongedames'. 

Niet alleen de sponsors keren zich af van het Spaanse voetbal maar inmiddels ook de Spaanse voetbalbond (waar hij na het opstappen van diverse bestuursleden zo'n beetje nog het enige lid was. Waardoor hij op de website een aan Hermoso toegeschreven maar valse verklaring kon laten publiceren), ging overstag en eist nu zijn ontslag (klik). Puur een geld- en prestige kwestie want anders mag Spanje niet een komend WK voetbal (mede-)organiseren. De domme macho wordt nu zelfs juridisch vervolgd - voor aanranding én voor 'obsceen gedrag in bijzijn van een minderjarige' en kan technisch gesproken achter tralies verdwijnen. Ellen Deckwitz zegt het beter (klik) dan ik.

'De zaak Rubiales' maakt in elk geval één ding duidelijk: de dagen van het patriarchaat zijn geteld. Wie nu nog steeds denkt dat vrouwen zich ondergeschikt aan mannen dienen op te stellen is een fossiel.

Kon thuis een uurtje wat aantekeningen uitwerken betreffende mijn nieuwe baan, een vers schrijfsel (klik) bedenken en publiceren omdat het vrijdag was en viel in slaap tijdens het staren naar mijn goudvissen - een handeling die ik 'mediteren' noem - toen een buurvrouw mij wekte; ik had mij opgegeven als begeleider bij een uitstapje. Waarbij wij in een woonwijk belandden waar mijn dochters ooit met hun moeder woonden. 
Herinneringen. En dat allemaal op de verjaardag van wijlen mijn moeder.

Na het eten plaatste ik een vers 'verhaaltje op vrijdag' voor ik mij kwijtte aan een interessante taak voor een nieuwe werkgever: het reageren op berichten in het gastenboek van de zaak. Leuk om te doen! En een aardige manier om het gebruikte IT-systeem te leren kennen. Terwijl ik daarmee bezig was, hoefde ik mijn associërende ADHD-brein niet tot stilte te manen; in een ander document kon ik opborrelende creatieve ideeën kwijt; in opdracht van deze nieuwe werkgever mag ik ideeën aandragen voor themafeesten, teksten voor de folders en website, dingen bedenken voor een eventuele herinrichting van de zaak, mensen uit mijn netwerk zoeken om daarbij te helpen, enzovoorts, et cetera. Nog betaald óók! Daar wordt mijn creatieve hartje blij van!

Dat alles met een koptelefoon op met rustgevende muziek. Als tegenwicht voor de muziek die bij de jarige buurman vandaan kwam. 

Hij draait wel eens prettige jazz-achtige deuntjes op zondagochtend maar deze avond meer van de muziek die blijkbaar 'hoort' bij een reguliere 29-jarige.

Voor ik ging slapen zag ik nog even bevestigd wat ik al eerder dacht: BBB is niets meer dan de rechterflank van het CDA; Caroline trok oud-CDA Staatssecretaris Mona Keijzer (klik) aan als de nummer twee van haar partij en beoogd kandidaat Minister-President en diverse mensen van rechtse partijen als JA21 en de PVV vulden haar rangen. 

Als u denkt tegen 'het kartel' te stemmen door te kiezen voor BBB; dat doet u dus niet; u kiest dan voor een rechtse variant van het CDA.  Die doodleuk zegt dat zij het partijprogramma van haar nieuwe partij niet kent maar BBB toch graag vertegenwoordigt:


Zaterdag besloot ik wat meer rust in mijn hoofd in te bouwen. En in mijn weekblog. Na tips van verschillende mensen uit mijn vriendenkring die dag kreeg ik de mentale energie om de gedachtentreintjes in mijn hoofd allemaal op een zijspoor te zetten. Op vier of vijf na, want anders wordt het wel héél rustig in mijn hoofd en ga ik op een normaal mens lijken. 😉

Na een onrustige nacht - bij de buren boven mij was het redelijk tijdig rustig maar het feestje bij de buren schuin boven mij 
was pas om twaalf uur afgelopen. 's Middags - 

ging ik rustig aan het werk in een nieuwe baan: ontdekken hoe de gebruikte systemen werken, data toevoegen aan schema's en rapportages...'Kijk mij eens als een heuse grote meneer aan het werk zijn!', gaf ik mijzelf een schouderklopje.

En besloot dat ik even van het mooie weer mocht genieten en iets lekkers mocht halen voor mijzelf.

'Grijp het gouden broodje en win...in...in!'
Ooit wel eens 'de grijpmachine' geprobeerd op de kermis?

Het was heerlijk om even van het zonnetje te genieten:
'Ah, hij is nog niet voorbij maar nu al de koelste zomer van de rest van ons leven.'
Huh? Ja. Volgens een recent uitgekomen rapport (pdf) is de opwarming van de Aarde niet meer te stoppen: 

'Klimaatopwarming zal boven cruciale grens pieken zonder "dramatische" ingrepen', luidt de nogal alarmerende conclusie van een klimaatrapport. 'Ja, leugens van klimaatgekkies weer, zeker!' Nou nee, dit rapport is uitgebracht door ExxonMobil, één van de grootste veroorzakers van al die natuurrampen 'die maar één keer in je leven voorkomen!' waar wij nu om de paar dagen van horen. 

Interessant citaat uit een samenvatting (klik) van het rapport: "En hoewel zonne- en windenergie zullen vervijfvoudigen tegen 2050, zullen die groene energiebronnen tegen dan nog steeds maar 11 procent van de wereldwijde energievraag afdekken. Een groot deel van die vraag zal nog steeds door olie, gas en kolen ingevuld moeten worden. Dat zijn de energiebronnen die bij verbranding broeikasgassen veroorzaken, en daarmee ook de klimaatverandering."

Als zelfs ExxonMobil keihard toegeeft dat de fossiele industrie verantwoordelijk is voor klimaatverandering en de verwoestende gevolgen, waarom zouden 'andersdenkenden' dat dan nog steeds willen ontkennen?
 
'We halen gewoon 90% van alle olie die de planeet heeft eruit en verbanden al dat spul in een tijdsspanne van 75 jaar. Wat zou er mis kunnen gaan?'

Is het handig om oud-Shellman Wobke Hoekstra (klik) aan te stellen als Eurocommissaris van Klimaat? De Elite wil dat dolgraag: CDA en VVD schiepen namelijk decennialang een gunstig klimaat voor vervuilers als Shell (klik). 

Helaas kon ik niet kiezen welk broodje ik zou knabbelen voor de lunch: kaasbroodje? Sauzijzenbroodje? Dus dit werd mijn oplossing:
Was uitgenodigd voor een expositie en voor een dansfeest maar het lukte mij deze de verleidingen te weerstaan en mij te richten op voornamelijk twee dingen: werk en rust. Dankzij mijn strakke schema van deze dag was er niet alleen tijd en rust voor het bedenken van een vers Engelstalig stukje maar zelfs wat tijd voor achterstallig huishouden: dáháág, spinnewebben!

Wat doet u zoal naast werken?

De lach van de dag was voor Raisa. Raisa weet niet waar de kindertjes vandaan komen. 
Raisa: 'Voorlezen is een seksuele handeling en seksuele handelingen en kinderen gaan nooit samen.'
Joh, Hoeveel kinderen zijn er zonder dat er een seksuele handeling aan vooraf is gegaan?

Zondag heerlijk uitgeslapen en direct mijn nieuwe routine in. Eerst wat opbeurende filmpjes (zoals deze) om in een goede stemming te komen, dan berichten lezen en wanneer nodig beantwoorden, dan zo'n twee tot drie uurtjes werken, dan vissen verzorgen en lakens wisselen. 

Vervolgens spullen bij elkaar zoeken en met het openbaar vervoer naar een zomerbijeenkomst. Uurtje onderweg dus prima tijd om wat berichten te beantwoorden, telefoon op te schonen en voor een hazenslaapje.

Het was fijn om deze mensen weer te zien. 

En dat ook nog eens in een zeer inspirerende omgeving.

In deze heerlijk gemoedelijke sfeer genoten wij van de aanwezige hapjes en drankjes maar hadden ook serieuze gesprekken. Over de staat van het klimaat natuurlijk maar ook over het normaliseren van het gedrag van fascisten. In dit specifieke geval gaat het zelfs om heuse nazi's. 

Opvallend dat dezelfde mensen die roepen: 'Luister niet naar de overheid; draag geen masker! Je neus en mond bedekken is zelfs gevaarlijk!' maar al te graag hun gezicht bedekken. Logisch, want fascisten weten heus wel dat zij fout bezig zijn. Opvallend vaak zitten fascisten bij de politie, zijn zij militair en zelfs politicus. Ontkennen waar je voor staat is laf. Dus fascisten zijn laf. Alleen maar anoniem en/of in groepen je fascisme te uiten is laf. Dus fascisten zijn laf.

Nazi's ('Nationaal Socialisten') verschillen op maar één punt van fascisten: zij zijn ook nog eens racisten. Hier is een eenvoudige test om te ontdekken of u wellicht wat racistische trekjes heeft. Wat denkt u dat de uitslag zal zijn en wat is voor u de uitslag van de test?

Fascisten vinden het volstrekt normaal om anderen uit te schelden 'want vrijheid van meningsuiting!' maar gaan huilen als je hen fascist noemt.

Vindt u dat fascistisch gedachtegoed gewoon verspreid mag worden of vindt u fascisme eigenlijk wel een beetje slecht en moet fascisme uitgeroeid worden?

De muziek van deze week is 19 van Paul Hardcastle
Deze week staan wij stil bij het overlijden van Jan Jongbloed, Bill Richardson en Clairy Polak

1 opmerking:

  1. Ik snap nog steeds niet dat je zoiets bedenkt bij een dame die toch niet tot jouw partner behoeft te rekenen.

    Love As always
    Dimario

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!