Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 13, 2022

Gelukszoekers!

Er is ontzettend veel ruimte nog in Nederland. Dus de uitspraak 'Nederland is te vol om vluchtelingen binnen te laten!' is onzin.

Natuurlijk moeten wij niet het hele land vol bouwen maar er is nog veel grond onbebouwd. Al is natuur uiteraard ook heel belangrijk. 

Maar bijvoorbeeld in Zeeland en Groningen (waar ik onlangs was) zag ik vele vierkante kilometers waar nog woningen gebouwd zouden kunnen worden. Daarnaast staan er halve dorpen leeg en dan heb ik het nog niet over de miljoenen aan vierkante meters aan kantoorruimtes die niet gebruikt worden.

Waarom die ruimte niet wordt gegund aan mensen die vluchten voor honger, oorlog en vervolging is mij eigenlijk een raadsel. Hoewel, voor 28.000 mensen uit Oekraïne is gek genoeg bijzonder snel onderdak - en zelfs werk! - gevonden. Hoezo is dat gek? Welnu, voor 150 mensen die de oorlogssituatie in Syrië ontvluchten is er géén ruimte. 

Heeft u enig idee?

En als u - om wat voor reden dan ook - uit Nederland of België zou moeten vluchten, zou u dan ook niet willen dat u wordt opgevangen en niet wordt beschouwd als potentiële crimineel die alleen maar gebruik wil maken van een prettige en sociale omgeving?

Zijn er echt zoveel gelukszoekers in Nederland? Niet echt. De meeste gelukszoekers willen juist Nederland uit. Ik steun die wens van harte!




In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

10 opmerkingen:

  1. Nou, laten we eerst maar die lege gebouwen vol maken. Niet alleen voor vluchtelingen, maar ook voor Nederlanders die al jaren op een huis wachten. Dan gaan de huizenprijzen ook wat omlaag en kunnen de huren ook weer normaal worden.

    Love As Always
    Dimario

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja, als je zelf in dat geval zit zou je ook zo opgevangen willen worden, maar denk je nu echt dat je daar dan een huis en geld krijgt? ik weet het niet...
    Een @->- voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Laten we Zeeland even ongemoeid alsjeblieft. We hebben nog lege vakantieparken die volgens de toeristen te oud zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Natuur, bomen enz... nemen CO2 op en stoten zuurstof uit. mens en dier doen dat omgekeerd, voedingsmiddelen vanuit andere landen hierheen vliegen in plaats van hier verbouwen brengt óók uitstoot mee. Allemaal zaken die meetellen in het bepalen hoeveel mensen er in Nederland verantwoord kunnen leven én de CO2 uitstoot verminderen. Ik heb niet de juiste cijfers en kennis om dat te kunnen bepalen. Je kunt niet vanuit emoties stellen dat Nederland vol, of juist niet vol is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies ook mijn punt, Riet. Het is dus wel een beetje raar dat er geen ruimte is voor 150 mensen maar wél ruimte voor bijna 30.000. Vind je niet? Het is echt niet zo dat mensen uit Syrië meer CO2 uitstoten dan mensen uit Oekraïne. Dat zou heel raar zijn.

      Verwijderen
  5. Of die 30.000 zijn óók al veel teveel , maar ook dat is zonder heel veel onderzoek en cijfertjes niet vast te stellen. CO2 problemen verplaatsen door hier alle natuur en landbouw en veeteelt weg te doen helpt globaal de problemen de wereld niet uit lijkt mij plus dat de zelfredzaamheid verloren gaat. Maar wat weet ik ervan, ik ben maar een simpele oude huisvrouw.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij zijn allemaal maar simpele mensen, Riet! ;-) En misschien heb je gelijk en moet iedereen maar zichzelf zien te redden. De wereld had er vast anders uitgezien zonder de buitenlandse hulp die Nederland ontving bij de grote overstroming van Zeeland, beide wereldoorlogen en zonder dat honderduizenden Nederlanders in de jaren 60 naar het buitenland vertrokken om economische motieven in plaats van gewoon in hun thuisland te blijven. Denk je ook niet?

      Verwijderen
  6. Ja hoor, lees gerust dingen die er niet staan!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. P.S. Wat er wél staat is je dus ontgaan.Stellen dat er in Zeeland ruimte genoeg is, en er dus volop gebouwd zou kunnen worden zónder daarin de eventuele gevolgen voor de huidige grote klimaatproblemen daarin mee te wegen in het grote geheel,is heel kort door de bocht voor iemand die altijd een degelijke onderbouwing in reacties vraagt. Dan is een stelling die alleen op emoties gebaseerd niet objectief. Maar het is jouw stelling en dat mag hoor. Ik héb geen stelling in deze omdat ik er te weinig vanaf weet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jammer dat je niet het hele stuk hebt gelezen, Riet. Dan had je gelezen dat ik van mening ben dat wij niet klakkeloos alles vol moeten bouwen. Goed dat je daar een extra reden bij noemt: het klimaat. Dankjewel voor die aanvulling!

      Verwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!