Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juli 20, 2021

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws vind ik dat racisme niet alleen verboden is in Nederland maar dat mensen ook daadwerkelijk gestraft worden wanneer zij zich racistisch gedragen. Ook een politieagent overkwam dat. Natuurlijk kan het gebeuren dat je er af en toe iets uitfloept dat niet erg netjes is. Zeker wanneer een situatie gespannen is. Maar juist dan - en zeker als goed getrainde politieagent - probeert een beschaafd iemand te voorkomen dat een situatie escaleert. Iemand uitschelden voor  (excuus aan met name mijn jongere lezers) 'kutneger!' zorgt er niet voor dat de persoon in kwestie zich opeens minder agressief opstelt. Dus ook al wordt je geprovoceerd, in een beschaafd land hou je je in en gedraag je je netjes. 

In een beschaafd land horen racisme, vloeken en schelden niet thuis.

Als ik in een Zoom-sessie zit mag Billy meekijken en bij wijze van uitzondering op tafel zitten. Hij weet dat heel goed. Dit keer vond hij mijn vergadering maar saai, geloof ik en gaapte ongegeneerd. Wel keurig met een pootje voor zijn bekkie. Zo heb ik hem namelijk opgevoed.
De lolcat van deze week vindt dat wij zuinig moeten zijn op de planeet:


'Red de Aarde!
Het is de enige planeer met Kermit er op!'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

4 opmerkingen:

 1. Katten stelen wel vaker de show tijdens een zoomsessie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat van Kermit heb ik me nooit gerealiseerd.

  Love as Always
  Dimario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, wat is beschaafd? In een beschaalfd land is ook geen armoede, en de zorg betaalbaar voor iedereen. In een beschaafd land is er betaalbare huisvesting voor iedereen.. Ik denk dat we kunnen stellen dat we niet in een beschaafd land leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. op mijn werk is er een italiaan, hier geboren en getogen, er is ook een vrouwtje uit Zaire, met een belg gehuwd en ze woont hier al 8 jaren ......
  komt daar de ambulance, en de ambulancier zegt, zit ik hier in het vreemdelingenlegioen......het vervolg wil je niet weten
  het gebeurt nog veel te vaak
  .Een @->- voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht