Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 12, 2020

Een kijkje in mijn pysche

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

=============================================
Conclusie van een drie uren lang durende analyse: Ik reageer slecht op afwijzing. Wanneer ik word afgewezen (voor een baan, een uitnodiging voor een feestje, een afspraak die mij leuk lijkt, een knuffel, een boekendeal, sex of zelfs voor deelname aan een Facebook-groep over een bepaald onderwerp) gaan er bij mij alarmbellen af en is het (in Star Trek termen) 'Shields up!'. Kortom: ik trek een verdedigingsmuur op. Die zich uit in een onmiddellijke antipathie voor de persoon die (of het bedrijf dat) mij afwijst wat zich vertaalt in cynisme en/of boosheid. 

Ook kan ik bijzonder slecht tegen zichzelf tegensprekende 'opdrachten': 'Je moet harder werken en rustig aan doen!', 'Ik wil dat je mij vertelt wat je dwars zit en dat je je mond houdt.', 'Je kunt altijd bij mij terecht behalve wanneer mij dat niet uitkomt.', 'Ik wil sex met je en je niet aanraken.' maar zelfs (zowel op het werk alsook in persoonlijke relaties): 'Jouw mening is voor mij belangrijk maar ik heb toch al besloten wat wij gaan doen dus jouw mening doet absoluut niet ter zake.' 

Dan lijkt het alsof er een soort van kortsluiting in mijn hersenen ontstaat en reageer ik met bijzonder onredelijk gedrag zoals de ander keihard uitlachen, doodleuk weglopen of erg kwaad worden. Of mijn gezicht gaat op 'neutraal' en het lijkt voor de ander alsof het mij totaal niet interesseert en ik emotieloos door het leven ga.

Tips om hier mee om te gaan worden zeer op prijs gesteld. Net als het delen van soortgelijke ervaringen en overige inhoudelijke reacties. Wil graag mijn gedrag - op dit punt dan toch - aanpassen zodat de mensen in mijn omgeving er wat minder last van hebben want niet alleen voor mij maar ook voor hen is het vaak zwaar. Vooral psychisch, mentaal en geestelijk. 

Tijd nu om een oud grapje van mij uit de kast te halen:

Ik voel mij ontzettend goed!
Ben ook flink gegroeid.
Na al die jaren therapie:
de uitslag van elke psychologische test waaraan ik werd onderworpen was positief!

Hier maakte ik ook een 'lolcat' van:


========================================================================

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

7 opmerkingen:

  1. phoe, dat is moeilijk om zomaar advies te geven. Ik kan dat meestal makkelijker als ik in die situatie zit. Afwijzingen zijn ook niet leuk, maar eigenlijk niet persoonlijk. De ander geeft op dat moment gewoon aan wat hij zelf wilt. En daar mag je best trots op zijn dat ze dat tegen je zeggen.

    Love as always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  2. volgens mij ben je heel normaal, wie voelt zich niet zo na een afwijzing....
    -Een @->- voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is niet verrassend voor iemand die al jarenlang je logjes leest. Ik ben bang dat jezelf veranderen niet zo eenvoudig is als het klinkt al is rekening houden met anderen toch weer iets anders dan jezelf veranderen wat dus meestal niet lukt en vaak ook niet eens wenselijk is.
    Je hoeft uiteindelijk niet iedereen aardig te vinden en niet iedereen hoeft jóu aardig te vinden. Je zegt wel eens zinnige dingen en (excuseer me) je lult wel eens uit je nek. Maar uiteindelijk gaat dat voor ieder mens op.
    Ik hoop dat het hebben van een nieuwe vriendin het makkelijker voor je maakt of( en dat hoop ik dan niet)is juist een afwijzing op dat vlak de reden dat je dit onderwerp blogt.
    In dat geval zou ik dat heel beroerd voor je vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @tweetmenno23:01

    Ik herken het wel. Ik heb mezelf aangeleerd de confrontatie aan te gaan bij zaken die het schouderophaalniveau ontstijgen. Dat leidt meestal tot een gesprek waarbij in elk geval de emotie kan ontladen. Meestal met een opgelucht gevoel.

    De crux zit natuurlijk in het op een redelijke manier aangaan van de confrontatie. En dat is moeilijk. Voor een ieder zal dat anders werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik moet ook even lachen, ik denk dat dit heel normaal is T... serieus... wij hebben onze gesprekken al eens gehad, en zelfs wij kunnen soms tegenspreken, het punt is alleen.. dat jij en ik samen bijv. het ook kunnen zeggen tegen elkaar!

    hey, zei je niet dat.. maar nu zeg je dit.... en ja, ooit hield ik mijn mond, doe ik nog vaak hoor trouwens, bij afwijzing, want het hangt er ook vanaf om wat voor afwijzing het gaat! Laatst nog in een haakgroep op Fb, lekker tuttig, iemand laat een werk zien waar ik toevallig nog mee bezig WAS, zij had hem af, zet er niets bij, automatisch weet je in de reacties, dat mensen vragen naar het patroon! Nou ja, die heb ik op de laptop... dus ik geef een reactie, via Pinterest, alleen diagram, niet uitgeschreven en hier is ie, want ik ben vergeten het op te slaan op pinterest zelf.. heb hem alleen op de laptop en het heeft geen naam dit diagram.

    dus ik zet het neer, binnen 10 minuten... verwijderd.. mag niet ivm copyright? wat is pinterest dan? nou goed, ik heb die twee dames even een pb gestuurd, met alsnog het diagram, niemand die iets kan zeggen... het is gewoonweg pure bullshit dus, en daarmee.... nam ik zelf het heft in handen, ik ben de groep uit gestapt!

    het nummer Let it go, kan ook grappig zijn dan even mee te galmen van Disney... hahahaha humor, gelukkig heb je dat ook.

    En dan zijn er de mensen die je na liggen aan het hart... Soms laat ik de dingen, en soms, hangt ervan af namelijk hoe vaak iets terug komt, confronteer ik dus zoals gezegd... eerst zeg je dit, nu zeg je dat.. leg eens uit? En geloof me, met een Fries samen zijn, blijkt nu, dat er heel vaak communicatie misverstanden blijken te ontstaan, ook al spreekt hij Nederlands, de Friese taal kent toch uitdrukkingen die dan in het ABN net even anders worden uit gelegd, zo blijkt... dus ik vraag nu ook eerst dubbel, wat ook weer irritatie kan geven, hahaha echt wel, bij hem dan vooral, maar dan leg ik opnieuw uit, weet je nog?

    En dan communiceren we net zolang tot we op die ene lijn liggen van wat er moet gebeuren of hoe het gaat gebeuren.

    Mensen zijn mensen en ik denk echt, dat het internet tegenwoordig, meer kapot maakt dan je lief is...

    X

    BeantwoordenVerwijderen
  6. PS, de laatste communicatie die fout ging bij ons was eergisteren trouwens.. niet lachen..

    Ik misselijk en dan om de 1 of andere reden is babi pangang van de chinees het gerecht wat helpt. Ik vroeg dus om chinees, babi pangang, of hij dat wilde halen, ik ken de chinezen nog niet in Drachten. Ja dat was goed...

    Hij is weg, op de fiets, wat ook logisch is hier hoor... hij is een tijdje weg, komt met twee tassen terug? uh? zoveel besteld dacht ik nog... hij zet het neer op het aanrecht... heeft ie bij de Aldi op de hoek kant en klare babi pangang voor de magnetron gehaald... en foe young haai...

    Jij snapt wel... dat ik hier dus misselijk van werd, de geur alleen al, hahahaha dus nam ik een stengel bleekseldery... wat eet jij nou? Nou... ik dacht dat je naar de Chinees ging! je weet wel restaurant, zei ik toch, De chinees?

    Hij hoort dan chinees... aldi is ook goed... kant en klaar troep... whoooohahahaha het is hem NU duidelijk dat als ik zeg Chinees, en babi pangang... dat ik dat dan echt nodig heb.. verder niets, alleen babi pangang, die bak bami of rijst blijft dan zelfs dicht voor mij.

    Hij weet het nu ;-) En ja... ik was nog net op tijd, om de hoek, nog 1 hoek verder zit een hele goede dus... en heb ik alsnog mijn babi pangang gehaald, voor hem nog wat sate mee gebracht.

    Moraal is... dat je je dat niet gehoord voelt in eerste instantie, is ook een soort van afwijzing... krijg je woorden zelfs... pas dan blijkt dat...

    X

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als je een "nee" krijgt kun je altijd even denken aan het zinnetje "nee is ook een antwoord"
    En maak het niet persoonlijk, hoewel dat bij liefkozingen wat lastig is

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!