Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 31, 2019

Sociale huur

'Elk jaar wordt 13 procent van alle sociale huurwoningen toegewezen aan statushouders. Dus over 7,5 jaar bezitten statushouders 100% van alle sociale huurwoningen!' Met dit bericht over de Amsterdamse woningmarkt wist Daniel Koerhuis van de VVD flink wat beroering te brengen. Lange tijd hield hij vol dat zijn rekenvoorbeeld klopt 'want 7,7 x 13 = 100 procent!' Mensen die hem erop wezen dat het toch wel een enorme blunder is voor iemand die ooit werkte op het Ministerie van Financiën om dan zo'n kapitale rekenfout te maken en dat een politicus die niet kan redeneren, noch kan argumenteren eigenlijk niets te zoeken heeft in de politiek, werden door de heer Koerhuis hard van repliek gediend. Wat hij beweerde klopt en daarmee uit! 

Dat volgens zijn rekenmethode over twee jaar alle Amsterdamse huurwoningen in handen zijn van vrouwen (immers: dit jaar krijgen vrouwen 50% van alle huurwoningen. Na twee jaar is dat 'dus' 100% 'want twee maal 50 is 100'.)

Overigens begon Koerhuis in januari al (klik) met zijn bewering dat 100% van alle sociale huurwoningen naar asielzoekers gaan. Mensen die daadwerkelijk kunnen rekenen kwamen op heel andere cijfers.

Volgens deze zelfde meneer zijn de lange wachtlijsten om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning de schuld van asielzoekers 'want in veel gemeentes krijgen zij met voorrang een woning toegewezen'. Met geen woord rept hij over het feit dat er door jarenlang bewust overheidsbeleid steeds minder sociale huurwoningen zijn ten opzichte van koopwoningen. Dat beleid wordt overigens uitgevoerd door zijn eigen partij, de VVD. Dat hij dus twittert dat 'de overheid' moet ingrijpen om de wachtlijsten te verkorten is een beetje raar.

Zou hij echt niet weten dat de VVD al jaren de dienst uitmaakt in Nederland?

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

3 opmerkingen:

  1. Het niveau van de gemiddelde politici is niet bijster hoog, maar dat zie je bij meer beroepen. Alleen bij deze valt het vaker op.

    Love As Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij de overheid/ politiek is het gebruik maken van "het doel heiligende rekenmethodes " toch eerder regel dan uitzondering?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben dit stukje dus nu aan het leven... ervaren...

    zijn de lange wachtlijsten om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning de schuld van asielzoekers

    mijn trappenhuis, waar ik nu de enige eerste bewoonster van ben... 25 jaar in hetzelfde trappenhuis, heb inmiddels 1 buurvrouw die van nederlandse cultuur is, verder Syriërs en Antiliaans? Geen idee, en op drie hoog, heb ik nu dus een hoop ellende van en de halve straat, zelfs de Syrische buren hier in het trappenhuis... Afrikanen, die er een puinzooi van hebben gemaakt het afgelopen weekend en daarna... ik was er even niet en kom terug in een bende in ons trappenhuis! Wordt snacht om half 1 eten uit een vrachtwagen geladen, frituurvet en saus worden in het trappenhuis uitgestrooid en tegen mijn deur aan gesmeten schijnbaar, de politie kom erbij, en toen ontdekte ik dat pas overigens... kinderwagens staan... waar dat niet mag, nu NOG!!!! We kijken even aan.. er hangt duidelijk een bord dat het niet mag!!!! anders boete, waar ik mee bedreigd ben omdat ik spullen in de hal even had staan, als ik al een vuilniszak even een uurtje neer zet omdat ik even bezig ben nog voor ik weg ga, dus de zak weg breng, hangt de huismeester al aan de deur... of ik die zak nog weg ga halen?

    En nu, mag alles.. overigens hebben we een waarnemend huismeester nu...

    En mijn kinderen en kleinzoon? Hebben nog altijd geen huis en alles wat hier leeg staat? Zie ik allerlei culturen in trekken behalve nederlands...

    En inderdaad, er wordt gebouwd... vooral inderdaad, of eigenlijk alleen maar.. koopwoningen waar mijn kinderen net te weinig voor verdienen en voor vrije sector net te veel om de passende lage huur erbij te krijgen een paar euro....

    X

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!