Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 26, 2019

Asbest

De Nederlandse overheid heeft besloten dat asbest slecht is voor de gezondheid en dus moet worden verboden. Totale kosten om al het asbest uit woningen en bedrijfspanden te verwijderen binnen enkele jaren: ongeveer 2 miljard euro. De overheid betaalt hiervan 100 miljoen. Particulieren en bedrijven die de pech hebben in een met asbest bedekt pand te zitten de rest. Dan zijn er mensen die vinden dat 32 miljoen euro voor het bevestigen van het bestaan van Zwarte Gaten veel geld is. Terwijl dat net iets meer is dan de 30 miljoen die Ronaldo per jaar krijgt om te voetballen. Met sponsorcontracten, reclamefilmpjes en praatjes houden op bedrijfsfeesten wordt dat bedrag ruim verdubbeld.

Overigens vindt de Nederlandse overheid blijkbaar een heleboel zaken níet gevaarlijk. Of althans, heeft besloten niets tot weinig te doen tegen keukentrapjes (36 doden per jaar in Nederland), griep (4000 doden per jaar), alcohol (2000 direct en mogelijk 3000 indirect) of roken (20.000). Wel moet Nederland 'van het gas af want koolmonoxidevergiftiging is een serieuze bedreiging voor de gezondheid' (6 doden per jaar. Vooral door slechte ventilatie. Ongeacht of men een gaskachel of CV heeft.)

Bij vermijdbare fouten in ziekenhuizen sterven jaarlijks zo'n 2000 Nederlanders en 2500 mensen sterven gewoon thuis door een val van de trap of uitglijden in bad en dat soort zaken.

Maar inderdaad: (het werken met of verwerken van) asbest kan leiden tot ernstige aandoeningen, de dood tot gevolg hebbende. Het gaat jaarlijks in Nederland om zo'n 1000 doden (klik).

(Doodsoorzaken in 2016.
Klikken=vergroten)

Hier een artikel (klik) over een aantal van de voornaamste redenen van sterven in Nederland. Interessant!Meer lezen? Mijn verhalenbundels

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

6 opmerkingen:

 1. Hier in B weet men dat allang hoe gevaarlijk asbest is.
  Toch ken ik niemand die hieraan gestorven is.
  Vreemd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha wij weten het ook al lang maar wanneer doen we er wat aan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind sowieso dat griep verboden moet worden. Of eventueel aparte plekken ervoor in een stad. Net als vuurwerk. Of dat iemand die vuurwerk afsteekt wel griep mag krijgen. of... ehhh ik sla door denk ik. laat maar even.

  Love As Always
  Di mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo blijkt Leven op zich de grootste doodsoorzaak te zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. asbest, dat is hier in b al zo lang verboden
  Bij mijn ouders hadden ze eens een weg gemaakt van de gemeente met dit goedje, indertijd wisten ze dat niet of mocht het? Ze zijn het dan wel gratis komen opruimen en hebben gras in de plaats gezaaid
  Een @->- voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, net zoals vliegen, mijn moeder zei altijd al, vliegen is veiliger dan de weg op gaan per auto of fiets, of zelfs lopend.. meer doden per jaar, alleen als een vliegtuig neerstort, zijn het er in 1x vaak heel veel.... dat dan weer wel.

  Goed, wat mij opviel aan de lijst.. is dat er nog altijd 6 vrouwen in dit geval, sterven tijdens of na een bevalling.. zelfs nog in het kraambed... :(

  (ik ga er tenminste in deze vanuit dat het altijd de vrouw is...)

  X

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht