Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 05, 2019

Waarin mannen en vrouwen verschillen

Mannen en vrouwen verschillen van elkaar. Toch? Wat betreft uiterlijk uiteraard maar zeker ook op andere gebieden. Zo hebben mannen doorgaans een beter ruimtelijk inzicht en zijn vrouwen meer empathisch. Maar op hersenscans zijn nauwelijks verschillen te zien.

Toch reageren mannen en vrouwen anders op situaties.

Dat zou zo maar eens met de opvoeding te maken kunnen hebben: jonge jongetjes krijgen ander speelgoed dan jonge meisjes. Als een jongen huilt krijgt-ie te horen: 'Stel je niet zo aan, echte kerels huilen niet.' terwijl zijn zusje hoort: 'Huil maar even lekker hoor schatje, ik begrijp dat je verdrietig bent.' Al vroeg leren jongetjes hoe zij met (speelgoed)auto's moeten rijden terwijl meisjes spelen met theeservies en sociale interacties.

Als een jongetje probeert blokken in een blokkendoos te krijgen en het lukt niet, dan wordt hem wijsgemaakt dat hij heeft gefaald. Een meisje krijgt te horen: 'Geeft niet hoor, liefie. Je hebt het in elk geval geprobeerd en dat is wat telt.'

Dus dat volwassen mannen hun gevoelens verbergen en volwassen vrouwen (over het algemeen genomen) geen problemen hebben die te uiten heeft een oorzaak: opvoeding. Dus. Denk ik.

Wat zijn uw gedachten hierover?
========================
Meer lezen? Mijn verhalenbundels

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

8 opmerkingen:

  1. Voor een groot deel denk ik dat je gelijk hebt en had. Dwz die invloeden van opvoeding lijken te verdwijen. Op dat punt lijkt een langzame emancipatie bezig te zijn. Maar er is zeker ook iets met hormonen. Vrouwen dragen kinderen en baren die. De band met een kind is groter met de moeder dan met de vader. En moeder wil om die reden meer de vrede bewaren en houdt minder van avontuur. Mannen zijn wat dat betreft wat meer onverantwoordelijk en experimenteren wat meer. Dat levert bijvoorbeeld wat ruimtelijk inzicht op, maar bijvoorbeeld ook 2x zoveel verkeersdoden. Voor alle vormen van vervoer, tot voetgangers aan toe sneuvelen er 2x zoveel mannen dan vrouwen. Behalve bij motorijders, dat zijn alleen maar mannen. In gevangenissen zitten ook 2x zoveel mannen dan vrouwen. Dat kan allemaal met opvoeding te maken hebben, maar ik denk dat er ook andere zaken spelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus dus ziwiezi een andere start ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gedeeltelijk is het inderdaad ook opvoeding. maar Yaron heeft en wil alleen maar auto's, dino's en lego. Shirel is meer van het knutselen en lego. Van mij mogen ze wat ze willen. Zo heeft Yaron een half jaar een pop gehad omdat hij dat graag wilde.

    Love As always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik weet het niet, wij zijn thuis met 5 en iedereen is anders, denkt anders, ik denk dat het ook veel met vrienden te maken heeft, en die kies je zelf...
    Een @->- voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het heeft zeker wel met opvoeding te maken. En met onderwijs, reclame, films, series, kleding, vrienden, noem maar op… Punt is, ieder mens is anders maar toch gelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Tja, waarschijnlijk zit ik een beetje in een verkeerd lichaam. ik herken mezelf niet in jouw verdeling. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik denk dat als je alles gewoon lekker zijn beloop laat dat het dan helemaal goed komt, een kind die kan praten kan zeggen wat die wil.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb geen idee, ik kreeg namelijk ook te horen dat huilen voor mietjes was.... nou ja, oude tijd he... en verder had ik van beiden speelgoed vond beiden leuk en ook daar werd er echt wel gezegd als het niet lukte, dat ik door moest zetten, ik ben volgens mij toch een meisje....

    Nou ja, dat dus... en als ik naar mijn kleinzoon kijk, die krijgt beiden ook aangeboden... knuffels, poppen, en auto's, wat denk je... hij is pas 15 maanden he... gooit de knuffels aan de kant, slaapt er zelf niet mee, en zoekt alle auto's en blokken op en is gewoon gemeen met die dingen, hahahaha gooien, rijden, en lachen!

    X

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!