Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 27, 2019

Zijn buitenlanders welkom in Nederland?

In 2018 kwamen er maar liefst een paar honderd van deze buitenlanders naar Amsterdam. Natuurlijk eisten zij allemaal een woning en bovendien pikten zij de banen in van hardwerkende Amsterdammers. Of anders trokken zij wel een uitkering zonder daar ooit premie voor te hebben betaald in Nederland! Schande! Vindt u niet?

Had ik trouwens al gemeld dat het hier gaat om (vooral blanke) Amerikanen?

Hoe dacht u na het lezen van de eerste alinea over deze buitenlanders? Veranderde die mening toen ik liet weten om welke groep het daadwerkelijk ging?

Zo ja, dan ben ik erg benieuwd waarom u van mening bent veranderd.
Mag de ene buitenlander wel en de andere niet met voorrang een woning krijgen in Nederland? Mag de ene buitenlander wel en de andere niet een baan 'afpakken' van een Nederlander? Mag de ene buitenlander wel en de andere niet een Nederlandse werkloosheidsuitkering ontvangen? En zo ja, wat zijn dan de criteria? Moet de buitenlander in kwestie een bepaalde religie aanhangen, een bepaalde huidskleur hebben, onze 'normen en waarden' (noemt u uit het hoofd eens twee waarden en drie normen) respecteren, een bepaald minimum inkomen hebben? Kortom: is elke buitenlander welkom, zo lang hij of zij maar geld uitgeeft in onze economie? Of zijn er andere criteria?

'Ja maar dit zijn expats en die gaan weer terug naar hun land. Immigranten nooit!' Dat is inderdaad de gangbare aanname en een verklaring voor het gegeven dat blanke buitenlanders vaak 'expats' worden genoemd en donker huidige buitenlanders 'emigranten'. Klinkt als een goed argument maar in de praktijk blijkt precies het omgekeerde aan de hand te zijn: heel veel expats willen graag in Nederland blijven en heel veel immigranten willen het liefst terug naar hun moederland.

O, voor wie denkt dat immigranten 'van alles' gratis krijgen: expats betalen in Nederland geen belasting over 30 procent van hun inkomen.

Brandt u maar los in de commentaarsectie!

Nog even een interessant weetje: er wonen 31.000 Amerikanen in Nederland (klik) tegenover ruim 100.000 Nederlandse 'gelukszoekers' (mensen die naar een ander land verhuizen uit puur egoïstische motieven, in de hoop op meer welvaart voor zichzelf namelijk) in Amerika. Dus stelt u zich eens voor dat alle 'gelukszoekers' terug keren naar het land van oorsprong: waar moeten wij die 100.000 mensen dan allemaal laten?

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

4 opmerkingen:

 1. Ik denk altijd maar zo, mensen die hier het geluk komen zoeken, komen vast niet voor die lage bijstand. En als ze er voor werken, dan verdienen ze het ook.

  Love as always
  Di mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vindt maar 1 ding, als ik geld wil moet ik er ook voor gaan werken
  als wij naar ginds gaan krijgen we ook niks
  Ik weet dat het een europese wet enz is, maar voor wat hoort wat
  Een @->- voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede morgen lieve Terrebel.
  Dit heb je weer knap verwoord en ik kan niet anders dan je over de gehele lijn gelijk geven.
  Als je over dit heikel onderwerp je mening wil ventileren zonder er echt over nagedacht te hebben, zou je beter je tong tien keer ronddraaien in je mond...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gun jou jouw mening, mijn mening is gewoon niet zo belangrijk dat ik me in deze plukjes informatie zou willen verdiepen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht