Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, oktober 03, 2018

Waarom leggen wij onszelf restricties op?

Er zijn dingen die wij niet kunnen. Wanneer wij gaan analyseren waarom wij die dingen niet kunnen blijkt dat wij alleen maar denken dat wij het niet kunnen: 'Ik kan dat niet want ik ben er te dik/oud/klein/onhandig/arm voor.' Maar is dat eigenlijk wel zo? Het meest maffe excuus is natuurlijk: 'Dat heb ik nooit geleerd.' Betekent dat echt dat je dat dan nooit zult kunnen leren? Natuurlijk niet!

Is het eigenlijk niet raar dat wij ons door een opgeplakt 'etiket' laten weerhouden van dingen doen die wij willen doen? Wij laten ons ook tegenhouden door een bord 'verboden in te rijden' maar natuurlijk kunnen wij onze auto door te betreffende straat sturen. Dat verbodsbord is maar een 'etiket' Al zitten consequenties aan het negeren ervan. Sommige restricties zijn fysiek maar de meeste zitten alleen maar in ons hoofd.

Vaak laten wij ons anderen vertellen dat wij iets niet kunnen: 'Laat je grote broer dat maar doen want hij kan dat beter dan jij', zegt een vader. 'Geef maar op, dat zul je toch nooit leren', zegt een leraar. Maar ouders en leraren zijn ook maar mensen en kunnen het dus mis hebben!

Hier wat filmpjes van mensen die zich niet door hun etiket lieten weerhouden om hun passie te volgen:In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

5 opmerkingen:

Happy Earl Grey zei

Zo'n waarheid, we kijken en luisteren te veel naar anderen. Maar als je dat door hebt, dan kunt je dat nalaten en dan ziet het leven er veel mooier uit.

די מריו zei

Vergelijk jezelf niet met een ander. Je moet het zelf doen.

Love As Always
Di mario

Lutje zei

ik kan daar persoonlijk niet echt goed tegen als ik iets niet kan, ik probeer het
Een @->- voor jou.

rietepietz zei

O verhip, ik zou dus wél kunnen vliegen als ik mezelf maar niet wijsmaakte dat ik niét kan vliegen als een vogel;-) Dat is wel een eye-opener!

gerdaYD zei

Je hebt hier een heel interessant gegeven aangeboord lieve Terrebel, hier moet beslist even over nagedacht worden. Moest iedereen eens diep in zichzelf te rade gaan, dan zou het wel eens kunnen dat daar dingen liggen te borrelen die het uitschreeuwen om naar boven te komen!