Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 23, 2018

Iedereen heeft bagage

Er zijn mensen die graag een partner hebben zonder 'bagage'. Dus iemand die niets traumatisch of minstens iets heftigs heeft meegemaakt. Die wens (voor sommigen zelfs een eis) beperkt de partnerkeuze drastisch. Kent u een volwassene die nog nooit iets heeft meegemaakt dat in de categorie 'O, wat erg!' valt? Ik niet. Althans, niet voor zover ik weet. Het is natuurlijk niet onmogelijk dat zo iemand bestaat, al is het vrij onwaarschijnlijk.

Dit citaat valt mijn gedachten hierover samen:
'Iedereen die je ontmoet vecht een strijd waar jij niets van af weet. 
Wees aardig. ALTIJD.'

Wie écht iemand als partner wil die nog nooit iets erg is overkomen kan beter zoeken op schoolpleinen en gaan rondkijken voor een 17-jarige wiens meest traumatische ervaring was pas bij aankomst op school ontdekken dat de nieuwe schoenen toch niet zo leuk bij die 'al een half jaar oude' broek passen. Maar ook onder jongeren zijn er natuurlijk al velen die iets naars hebben meegemaakt.

Zelf heb ik graag een partner die zich bij mij prettig genoeg voelt om al haar wensen, dromen en verwachtingen te delen en zich niet ongemakkelijk voelt wanneer ik met haar de mijne deel.

Welke eigenschap ziet u het liefst in een levenspartner?

============================================In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

4 opmerkingen:

 1. IN grote lijnen zijn Dinnetje en ik hetzelfde qua gedachte, maar verder zijn we tegenpolen. Dat werkt perfect als je elkaar de ruimte geeft om elkaar aan te vullen. Een van haar mooiste eigenschappen is geduld.. en het vermogen om dingen van meerdere kanten te bekijken en.. en.. nou ja, ik zou er maar één opnoemen ;-)

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je iemand zonder traumatische ervaringen zoekt, wordt dat een ellenlange zoektocht.
  Zonder moeilijkheden groei je als mens niet op je levensweg. Althans, ik heb mezelf wijsgemaakt dat dat wel de reden zal zijn.
  Ik bof ontzettend met mijn man...
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Al is er wel verschil in wat je zoal als trauma kunt ervaren, zal je inderdaad zelfs onder kinderen niet altijd een kind zonder rugzakje kunnen vinden.
  Ik heb al té lang een "potje dekseltje"relatie dat ik nog zou kunnen benoemen wat de belangrijkste reden was , waarschijnlijk aanvankelijk gewoon zware verliefdheid zonder daar al teveel over na te denken;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mensen die ervaringen achter de rug hebben, ook traumatische, zijn juist het meest interessant want het maakt hen tot iemand waarmee het prettig is te delen, ze begrijpen elkaar!
  Zelf zie ik alles graag aan mijn partner, alleen kan ik wel eens kwaad worden als de deadline van het één of ander er aankomt en hij op zijn duizendste gemak verder blijft doen hihi.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht